Jézus - Hang - evangéliumok - Szűz Mária - Medjugorje



ÉGI BÉKE A FÖLDÖN


ÉGI BÉKE A FÖLDÖN
Főoldal
A Hang szerzője
Heti frissítések
Léleképítő idézetek
Hang-közösségek
A Hang terjesztése
Esthajnal magazin
Mária üzenetei
Hang megrendelése
Hang letöltése
Vendégkönyv és chat
Fórum
Bannerjeink
Partnereink


Léleképítő idézetek


"Már negyvenkét Hang-könyv áll a rendelkezésetekre! Használd ki ezeknek a tartalmát, mert azért íródtak, hogy gyakorlati tanácsot, erkölcsi útmutatást adjanak nektek, Istent keresőknek. Szentlelkem egyedülálló módon tud jelenleg hozzátok szólni e Hang könyveken keresztül! Egyedülállóságát elsősorban tartalmának tisztaságában, és közlésemnek egyediségében értem. De nemsokára eljön az idő, sőt már itt is van, amikor egyes tanítványaim természetes lelki alapállásként fogják képviselni azt, ami ma még rendkívülinek számít!"  (Jézus)


2016

2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020, 2021, 2022, 2023, 2024

1. hét

(2016. 01. 04. - 10.)

Témáink:

"Én egészen más oldalról látom életetek megoldását, mint ti. Arra kérlek szeretettel, próbálj átállni az Én oldalamra, akkor képes leszel egyszerre mindkét utat járni, mindkét feladatot felvállalni."

"Egyetlen hivatás létezik a világon! Ennek neve: SZERETNI TANÍTÁS! Mindenki azért született a Földre, hogy ennek a hivatásának eleget tegyen. Nincs más hivatás. Minden más munka eszköz arra, hogy a SZERETNI TANÍTÁST minél átéltebb szívvel tudjátok megvalósítani. Ezért jöttetek le a Földre, és mivel az évezredek folyamán ez a hivatás elhomályosult bennetek, ezért jöttem le Én is a Földre. Ezt kell felszítani mindenkiben, akivel kapcsolatba kerültök."

"Akinél ezt azáltal lehet elérni, hogy gyógyítod őt, azt gyógyítanod kell. Akinél az ősi magyarság szellemének felébresztése által kezd élni a SZERETNI TANÍTÁS, annál ezt kell tenned. De mindig tanúságot kell tenned arról, hogy sem az egészség, sem a magyarság semmit sem ér, ha valaki lelkének kárát vallja (Máté 16;26). Lelkét pedig mindenki azáltal menti meg, ha törekszik megtanítani szeretni azokat, akikkel a Földön kapcsolatban áll."

"Az nagyon természetes, hogy csak az vállalkozhat hivatása betöltésére, tehát arra, hogy szeretni tanítson, aki szeret. Tehát az, aki senkinek és soha ártani nem akar, aki mindig és mindenkinek meg tud bocsátani, ha bántják, és mindenkor és mindenhol segít."

"Csak aki ég, az tud másokat meggyújtani, csak aki szeret, az tud másokat hitelesen szeretetre tanítani. Ennek légy apostola! Ezért jöttél a Földre! Erről kell számot adnod önmagadnak akkor, amikor majd átléped a földi élet határát, tehát akkor, amikor már senki sem ámíthatja önmagát, amikor már senki sem hazudhat önmagának, amikor szembesülsz azzal, amiért a Földre születtél."

"Én annak a világnak vagyok világossága, amelyben mindent átvilágítok, szembesítek, leleplezek, nyilvánosságra hozok. Abban a világban könyörtelenül kitudódik, hogy ki valósította meg hivatását, tehát a szeretni tanítást földi életében, ki hallotta meg szívével is szavaimat, amelyek így hangzottak: "Keressétek az Isten országát és az ő igazságát" (Máté 6;33), és ki engedte el ezeket füle mellett azáltal, hogy különböző pótcselekedetekkel megpróbálta megnyugtatni lelkiismeretét."

Kérdező: VÁLASZÚT ELŐTT ÁLLOK

Két feladat közül melyiket vállaljam fel? Az egyik a gyógyítás útja, a másik magyarságunk ősi szellemiségének felélesztése.

A HANG válasza:

Jézus evangéliumi tanításai a Hang-könyvekben "Drága Gyermekem! Én egészen más oldalról látom életetek megoldását, mint ti. Arra kérlek szeretettel, próbálj átállni az Én oldalamra, akkor képes leszel egyszerre mindkét utat járni, mindkét feladatot felvállalni.
Egyetlen hivatás létezik a világon! Ennek neve: SZERETNI TANÍTÁS! Mindenki azért született a Földre, hogy ennek a hivatásának eleget tegyen. Nincs más hivatás. Minden más munka eszköz arra, hogy a SZERETNI TANÍTÁST minél átéltebb szívvel tudjátok megvalósítani. Ezért jöttetek le a Földre, és mivel az évezredek folyamán ez a hivatás elhomályosult bennetek, ezért jöttem le Én is a Földre. Ezt kell felszítani mindenkiben, akivel kapcsolatba kerültök.
Akinél ezt azáltal lehet elérni, hogy gyógyítod őt, azt gyógyítanod kell. Akinél az ősi magyarság szellemének felébresztése által kezd élni a SZERETNI TANÍTÁS, annál ezt kell tenned. De mindig tanúságot kell tenned arról, hogy sem az egészség, sem a magyarság semmit sem ér, ha valaki lelkének kárát vallja (Máté 16;26). Lelkét pedig mindenki azáltal menti meg, ha törekszik megtanítani szeretni azokat, akikkel a Földön kapcsolatban áll.
Az nagyon természetes, hogy csak az vállalkozhat hivatása betöltésére, tehát arra, hogy szeretni tanítson, aki szeret. Tehát az, aki senkinek és soha ártani nem akar, aki mindig és mindenkinek meg tud bocsátani, ha bántják, és mindenkor és mindenhol segít.
Csak aki ég, az tud másokat meggyújtani, csak aki szeret, az tud másokat hitelesen szeretetre tanítani. Ennek légy apostola! Ezért jöttél a Földre! Erről kell számot adnod önmagadnak akkor, amikor majd átléped a földi élet határát, tehát akkor, amikor már senki sem ámíthatja önmagát, amikor már senki sem hazudhat önmagának, amikor szembesülsz azzal, amiért a Földre születtél.
Én annak a világnak vagyok világossága, amelyben mindent átvilágítok, szembesítek, leleplezek, nyilvánosságra hozok. Abban a világban könyörtelenül kitudódik, hogy ki valósította meg hivatását, tehát a szeretni tanítást földi életében, ki hallotta meg szívével is szavaimat, amelyek így hangzottak: "Keressétek az Isten országát és az ő igazságát" (Máté 6;33), és ki engedte el ezeket füle mellett azáltal, hogy különböző pótcselekedetekkel megpróbálta megnyugtatni lelkiismeretét.
Megáldalak a TISZTÁNLÁTÁS LELKÉVEL!"

Jézus - A Hang: 10/786

2. hét

(2016. 01. 11. - 17.)

Témáink:

"Mint tudod, a test a lélek temploma. Egy templom Nélkülem nem templom. A templomot templommá az Isten jelenléte teszi. Semmiképpen sem szabad hangsúlyt tenned a testre. Egy nagy szentetek, aki talán a legjobban tükrözött Engem életében felétek, a testet szamár-testvérnek nevezte. Semmiképpen sem helyes, ha valaki büszke a testére! Magad is meg fogsz lepődni, hogy milyen hamar és mennyire tönkre fog menni a tested. Arra kell törekedned, hogy tisztességes munkával tudd úgy elfárasztani a testedet, hogy ne lázadozzon sikeresen a lélek ellen."

"A testtel nem lehet kompromisszumot kötni. Vagy uralkodsz rajta, vagy ő uralkodik rajtad. Nem a tested által vagy ember, hanem a tested ellenére is azzá kell lenned. A Földre azért születtél testben, hogy újjászüless egykor lélekben. Aki nem születik újjá lélekben, az nem mehet be országomba! (János 3;3). Lelki, szellemi emberré kell válnod!"

"Megkötözöttségeidnek megszüntetése a testi vágyak megzabolázásával kezdődik. Ezt átlépni nem lehet. Egy madárnak hiába van életerős szárnya, ha földhöz van kötözve a lába. Azt megígérhetem, hogy ha te szárnyaid erősítésén dolgozol, akkor Én dolgozni fogok azon, hogy megkötözöttségeidtől megszabadulj. Ezért mondtam, hogy szellemi emberré kell válnod."

"Magamra vállalom a megszabadítást. Ha nem tudnád, nevem magyarul azt jelenti: Megszabadító! De ezt csak akkor tudom vállalni, ha te magadra vállalod, hogy szellemi emberré válj. Olvass, tanulj, gondolkodj, elmélkedj, imádkozz, beszélgess olyan emberekkel, akik szellemi értékeket hordoznak! Ez a te munkád. Ezt Én sem vállalhatom fel helyetted. Ha ehhez még hozzá-teszed azt, hogy helyes módon fárasztod a tested is, akkor nagy istenélményeket tapasztalhatsz meg, s lelked fejlődését sokkal jobban fogod értékelni, mint a testépítő munkád eredményeit."

"Feltétlenül van esélyed egy beteljesült élethez. Ha nem lenne esélyed, akkor Engem okolhatnál érte. Az más lapra tartozik, hogy te élsz-e a kapott eséllyel. De esélyed minden nap van beteljesült életre. Igen, mert a beteljesült élet nem más, mint Atyám akaratának elfogadása, megvalósítása. Isten senkit sem enged erején felüli kísértésekbe, és senkitől nem kívánja erejét meghaladó feladat elvégzését. Ha mégis kíván, akkor Ő mindig hozzáadja saját erejét a te lelki erődhöz, s akkor már mindenre képes vagy. Valamikor ezt mondottam: "Nálam nélkül semmit sem tehettek!" Ennek pozitív megfogalmazásával ezt mondhatom: Velem mindenre képes vagy, amire képesnek kell lenned!"

Kérdező: TESTÉPÍTÉSSEL FOGLALKOZOM

1. Testépítéssel foglalkozom. Helyes-e, ha valaki büszke a testére?
2. Szeretnék megszabadulni megkötözöttségeimtől.
3. Van-e esélyem egy beteljesült életre?

A HANG válasza:

Jézus evangéliumi tanításai a Hang-könyvekben "Kedves Barátom! Mint tudod, a test a lélek temploma. Egy templom Nélkülem nem templom. A templomot templommá az Isten jelenléte teszi. Semmiképpen sem szabad hangsúlyt tenned a testre. Egy nagy szentetek, aki talán a legjobban tükrözött Engem életében felétek, a testet szamár-testvérnek nevezte.
Semmiképpen sem helyes, ha valaki büszke a testére! Magad is meg fogsz lepődni, hogy milyen hamar és mennyire tönkre fog menni a tested. Arra kell törekedned, hogy tisztességes munkával tudd úgy elfárasztani a testedet, hogy ne lázadozzon sikeresen a lélek ellen.
A testtel nem lehet kompromisszumot kötni. Vagy uralkodsz rajta, vagy ő uralkodik rajtad. Nem a tested által vagy ember, hanem a tested ellenére is azzá kell lenned. A Földre azért születtél testben, hogy újjászüless egykor lélekben. Aki nem születik újjá lélekben, az nem mehet be országomba! (János 3;3). Lelki, szellemi emberré kell válnod!
Megkötözöttségeidnek megszüntetése a testi vágyak megzabolázásával kezdődik. Ezt átlépni nem lehet. Egy madárnak hiába van életerős szárnya, ha földhöz van kötözve a lába.
Azt megígérhetem, hogy ha te szárnyaid erősítésén dolgozol, akkor Én dolgozni fogok azon, hogy megkötözöttségeidtől megszabadulj. Ezért mondtam, hogy szellemi emberré kell válnod.
Magamra vállalom a megszabadítást. Ha nem tudnád, nevem magyarul azt jelenti: Megszabadító! De ezt csak akkor tudom vállalni, ha te magadra vállalod, hogy szellemi emberré válj. Olvass, tanulj, gondolkodj, elmélkedj, imádkozz, beszélgess olyan emberekkel, akik szellemi értékeket hordoznak! Ez a te munkád. Ezt Én sem vállalhatom fel helyetted. Ha ehhez még hozzá-teszed azt, hogy helyes módon fárasztod a tested is, akkor nagy istenélményeket tapasztalhatsz meg, s lelked fejlődését sokkal jobban fogod értékelni, mint a testépítő munkád eredményeit.
Feltétlenül van esélyed egy beteljesült élethez. Ha nem lenne esélyed, akkor Engem okolhatnál érte. Az más lapra tartozik, hogy te élsz-e a kapott eséllyel. De esélyed minden nap van beteljesült életre. Igen, mert a beteljesült élet nem más, mint Atyám akaratának elfogadása, megvalósítása. Isten senkit sem enged erején felüli kísértésekbe, és senkitől nem kívánja erejét meghaladó feladat elvégzését. Ha mégis kíván, akkor Ő mindig hozzáadja saját erejét a te lelki erődhöz, s akkor már mindenre képes vagy. Valamikor ezt mondottam: "Nálam nélkül semmit sem tehettek!" Ennek pozitív megfogalmazásával ezt mondhatom: Velem mindenre képes vagy, amire képesnek kell lenned!
Megáldalak a BIZALOM LELKÉVEL!"

Jézus - A Hang: 10/787

3. hét

(2016. 01. 18. - 24.)

Témáink:

"Azt biztosan tudod, hogy jobban szeretem gyermekedet, mint te valaha is szerethetnéd. Még pontosabban így fogalmazhatok: benned is Én szerettem gyermekedet. Ha te a legjobbat akarod gyermekednek, akkor Engem sem tarthatsz magadnál rosszabb akaratúnak gyermekeddel kapcsolatban, annál is inkább, mert ő elsősorban nem is a tiéd, hanem az Enyém!"

"A másik fontos tudnivaló a te számodra az, hogy gyermekedben is élt annyira az élni akarás ösztöne, hogy ezt felelős döntéssel képtelen lett volna áttörni. Tehát nem az ő Ellenem irányuló tudatos akarata volt jelen e döntésében, hanem valami egészen más. Majd mindjárt elmondom, hogy mi. De előbb tudatosítani akarom benned, hogy amiért valaki nem felel, az semmit sem jelent számára erkölcsileg. Tehát e gyermek öngyilkosságával nem követett el semmi rosszat senki ellen."

"Miért történhetett hát mégis ez meg? Azért, mert most abban a korban éltek, melyben az élet ellensége nagy erőfeszítéseket tesz, hogy minél jobban megkeserítse életeteket. Bár ezzel is önmagának árt, de az Enyéimnek nagyon meg tudja nehezíteni azt a rövid életet, amit a Földön töltenetek kell. Az Én Atyám azért engedi meg az ősellenségnek ezt az ártó szándék kinyilvánítását, amiért megengedte az Én kereszthalálomat, és megengedi annyi ártatlan ember nyomorát, szenvedését. Mindezt azért engedi meg, mert ezzel az engedélyével jobban meg tud nyilvánulni a jó és a rossz egyaránt, tehát azok, akik elhomályosult lelki szemekkel élnek a Földön, azok is ráláthatnak arra, hogy mi a rossz és mi a jó, s így még időben visszatérhetnek Hozzám."

"A te gyermeked halála tehát főleg titeket, itt maradottakat kényszerít arra, hogy ráébredjetek: válaszút előtt álltok. Vagy megdöbbent benneteket a földi élet mulandósága, s elkezdetek örökélet perspektívában gondolkodni, vagy végleg lesüllyedtek mélyen az embertelenség szintjére, és végleg lemondotok arról, hogy megvalósítsátok azt, amiért a Földre jöttetek, amiért a Földre jöttem. Célunk ugyanis közös volt, mikor elhatároztuk, hogy a Földre születünk. Közös célunk volt az, hogy egymásért, egymással élünk a Földön, amit majd folytatni tudunk a mennyben is."

"Gyermeked földi életének tehát nem ő maga vetett véget, hanem az a gonosz erő, amely csak azért kaphatott erre engedélyt, mert Isten tudta, hogy ezzel gyermeked veszíteni nem fog, sőt nyerhet!, ti pedig, akik még itt maradtatok rövid ideig a Földön, nagyobb benső indítással kereshetitek e halál következtében a Velem való kapcsolatot, vagyis annak az igazságnak átélését, amelyet egykor így fejeztem ki: "Aki hisz Bennem, ....az halált nem lát sohasem" (János 11;25-26)."

"Ne nyugtalankodj hát gyermeked miatt! Jobb helyen van, mint volt a Földön. Innen senki sem kívánkozik le a Földre. Aki mégis vállalja, hogy innen leszülessen, az csakúgy, mint én egykor, hősies küldetést vállalva vállalja azt. Az ilyeneknek nincs is irigylésre méltó életük a Földön földi mércével mérve. De életük egeket megmozgató erővel képes formálni jó irányban a Földön százezrek lelkét!"

"Térjetek Hozzám szívetek egészével! Vállaljatok Engem úgy, ahogy a bennetek élő Lelkem ezt kívánja tőletek. Lelkem mindig és mindenkiben a szívetek nyugalmát célozza meg. Tehát belülről akar értelmes válaszokat felhozni tudatotokba, hogy a külső körülményekből mindig a legjobbat tudjátok beépíteni mulandó életetek folyamából abba a lelki épületbe, amelynek alapja Én vagyok, s amely örök otthont biztosít számotokra."

Kérdező: ÖNGYILKOS LETT GYERMEKEM

Öngyilkos gyermekemnek mi lett a sorsa?

A HANG válasza:

Jézus evangéliumi tanításai a Hang-könyvekben "Gyermekem! Azt biztosan tudod, hogy jobban szeretem gyermekedet, mint te valaha is szerethetnéd. Még pontosabban így fogalmazhatok: benned is Én szerettem gyermekedet. Ha te a legjobbat akarod gyermekednek, akkor Engem sem tarthatsz magadnál rosszabb akaratúnak gyermekeddel kapcsolatban, annál is inkább, mert ő elsősorban nem is a tiéd, hanem az Enyém!
A másik fontos tudnivaló a te számodra az, hogy gyermekedben is élt annyira az élni akarás ösztöne, hogy ezt felelős döntéssel képtelen lett volna áttörni. Tehát nem az ő Ellenem irányuló tudatos akarata volt jelen e döntésében, hanem valami egészen más. Majd mindjárt elmondom, hogy mi. De előbb tudatosítani akarom benned, hogy amiért valaki nem felel, az semmit sem jelent számára erkölcsileg. Tehát e gyermek öngyilkosságával nem követett el semmi rosszat senki ellen.
Miért történhetett hát mégis ez meg? Azért, mert most abban a korban éltek, melyben az élet ellensége nagy erőfeszítéseket tesz, hogy minél jobban megkeserítse életeteket. Bár ezzel is önmagának árt, de az Enyéimnek nagyon meg tudja nehezíteni azt a rövid életet, amit a Földön töltenetek kell. Az Én Atyám azért engedi meg az ősellenségnek ezt az ártó szándék kinyilvánítását, amiért megengedte az Én kereszthalálomat, és megengedi annyi ártatlan ember nyomorát, szenvedését. Mindezt azért engedi meg, mert ezzel az engedélyével jobban meg tud nyilvánulni a jó és a rossz egyaránt, tehát azok, akik elhomályosult lelki szemekkel élnek a Földön, azok is ráláthatnak arra, hogy mi a rossz és mi a jó, s így még időben visszatérhetnek Hozzám. A te gyermeked halála tehát főleg titeket, itt maradottakat kényszerít arra, hogy ráébredjetek: válaszút előtt álltok. Vagy megdöbbent benneteket a földi élet mulandósága, s elkezdetek örökélet perspektívában gondolkodni, vagy végleg lesüllyedtek mélyen az embertelenség szintjére, és végleg lemondotok arról, hogy megvalósítsátok azt, amiért a Földre jöttetek, amiért a Földre jöttem. Célunk ugyanis közös volt, mikor elhatároztuk, hogy a Földre születünk. Közös célunk volt az, hogy egymásért, egymással élünk a Földön, amit majd folytatni tudunk a mennyben is.
Gyermeked földi életének tehát nem ő maga vetett véget, hanem az a gonosz erő, amely csak azért kaphatott erre engedélyt, mert Isten tudta, hogy ezzel gyermeked veszíteni nem fog, sőt nyerhet!, ti pedig, akik még itt maradtatok rövid ideig a Földön, nagyobb benső indítással kereshetitek e halál következtében a Velem való kapcsolatot, vagyis annak az igazságnak átélését, amelyet egykor így fejeztem ki: "Aki hisz Bennem, ....az halált nem lát sohasem" (János 11;25-26).
Ne nyugtalankodj hát gyermeked miatt! Jobb helyen van, mint volt a Földön. Innen senki sem kívánkozik le a Földre. Aki mégis vállalja, hogy innen leszülessen, az csakúgy, mint én egykor, hősies küldetést vállalva vállalja azt. Az ilyeneknek nincs is irigylésre méltó életük a Földön földi mércével mérve. De életük egeket megmozgató erővel képes formálni jó irányban a Földön százezrek lelkét!
Térjetek Hozzám szívetek egészével! Vállaljatok Engem úgy, ahogy a bennetek élő Lelkem ezt kívánja tőletek. Lelkem mindig és mindenkiben a szívetek nyugalmát célozza meg. Tehát belülről akar értelmes válaszokat felhozni tudatotokba, hogy a külső körülményekből mindig a legjobbat tudjátok beépíteni mulandó életetek folyamából abba a lelki épületbe, amelynek alapja Én vagyok, s amely örök otthont biztosít számotokra.
Megáldalak az ÁHÍTAT LELKÉVEL!"

Jézus - A Hang: 10/788

4. hét

(2016. 01. 25 - 31.)

Témáink:

"Gyermekednek és férjednek egészségi állapotával kapcsolatban annyi a szabad lehetőség, hogy végleges kijelentést nem lehet tenni ezek miatt. Gyermeked lelki rugalmassága fel tudja dolgozni betegségét, bárhogyan próbáljátok gyógyítani. Az operálás olyan radikális megoldás, amely csak egy kis és meghatározott helyen próbál rendet teremteni, s nem képes figyelembe venni a nagy egészet. Éppen ezért fiataloknál ajánlatosabb, mivel a fiatal szervezet, mint egész, jobban alkalmazkodik a megoperált részhez, mint az idősebb korú szervezet."

"A férjed ilyen szempontból nehezebb eset. Látása diétával javítható. Bármely természetgyógyász megfelelő tanácsot tud adni ezzel kapcsolatban. Elkeseredésén pedig nem lehet testi gyógyítással javítani. Vagy elhiszi azt, hogy a szívében lévő szeretetnél van a megoldás, vagy nem lehet segíteni rajta. Ha hiszi, hogy nincs más dolga, mint az, hogy elfogadja önmaga állapotát olyannak, amilyen, akkor békét talál. Ha nem hiszi, akkor nem talál békét. Lelki békét sohasem lehet kívülről kapni. A lelki béke mindig benső látás következménye. Aki látja azt, hogy Én mit kívánok tőle - s Én mindig csak olyasmit kívánok, amit meg is tud tenni-, és meg is teszi azt, az megtalálja szíve békéjét, függetlenül attól, hogy milyen az egészségi állapota."

" A te állapotoddal kapcsolatban pedig azt mondhatom, hogy tested állapota az idő múlásával testileg, lelkileg megszenvedi azt, hogy e kettő nincs szinkronban egymással. Lelked azáltal kap erősítést e küzdelemhez, ha elmélyíted magadban azt az igazságot, hogy neked nincs mitől félned, mivel Isten plusz egy fő mindig abszolút többség. Tehát, ha nemcsak mondod, de éled is, hogy te a győztes oldalán állsz akkor is, ha kívül-belül folyik még a harc. Ha kétségtelenné tudod tenni magad számára, hogy te így is, úgy is csak nyerhetsz. Ez azt jelenti, hogy számodra minden csak pozitív lehet mindaddig, amíg nem mondasz le Rólam. Rólam akkor nem mondasz le, ha eddigi ismereteid alapján úgy akarsz szeretni, ahogy Én szeretek. De ez még nem elég! Fejlődnöd kell abban az ismeretben, amely jobban megvilágítja előtted azt, hogy Én ki vagyok. Ha tehát engeded, hogy Én szeressek benned, és törekszel helyes ismereteket szerezni Velem kapcsolatban, akkor azok az átélt rezgések vagy lelki élmények, amelyeket tapasztalsz, nagy erőt és békét fognak tudni biztosítani szívedben."

"Megáldalak, mert szeretlek! Ez az áldás képes eltüntetni benned azt az érzést, hogy néz valaki. Csak gondolj erre az áldásomra. Védelmem alatt állsz!"

Kérdező: MINTHA VALAKI NÉZNE

1. Gyermekemnek látási problémája van. Meg kell operálni?
2. Férjemet operálták, de problémái azóta is vannak. Sőt, látása is elmegy. Nagyon el van keseredve.
3. Különböző rezgések hatására változást érzek testileg, lelkileg egyaránt. Álmaim zaklatottak. Mintha valaki nézne. Mi okozza ezt?

A HANG válasza:

Jézus evangéliumi tanításai a Hang-könyvekben "Gyermekednek és férjednek egészségi állapotával kapcsolatban annyi a szabad lehetőség, hogy végleges kijelentést nem lehet tenni ezek miatt. Gyermeked lelki rugalmassága fel tudja dolgozni betegségét, bárhogyan próbáljátok gyógyítani. Az operálás olyan radikális megoldás, amely csak egy kis és meghatározott helyen próbál rendet teremteni, s nem képes figyelembe venni a nagy egészet. Éppen ezért fiataloknál ajánlatosabb, mivel a fiatal szervezet, mint egész, jobban alkalmazkodik a megoperált részhez, mint az idősebb korú szervezet.
A férjed ilyen szempontból nehezebb eset. Látása diétával javítható. Bármely természetgyógyász megfelelő tanácsot tud adni ezzel kapcsolatban. Elkeseredésén pedig nem lehet testi gyógyítással javítani. Vagy elhiszi azt, hogy a szívében lévő szeretetnél van a megoldás, vagy nem lehet segíteni rajta. Ha hiszi, hogy nincs más dolga, mint az, hogy elfogadja önmaga állapotát olyannak, amilyen, akkor békét talál. Ha nem hiszi, akkor nem talál békét. Lelki békét sohasem lehet kívülről kapni. A lelki béke mindig benső látás következménye. Aki látja azt, hogy Én mit kívánok tőle - s Én mindig csak olyasmit kívánok, amit meg is tud tenni-, és meg is teszi azt, az megtalálja szíve békéjét, függetlenül attól, hogy milyen az egészségi állapota.
A te állapotoddal kapcsolatban pedig azt mondhatom, hogy tested állapota az idő múlásával testileg, lelkileg megszenvedi azt, hogy e kettő nincs szinkronban egymással. Lelked azáltal kap erősítést e küzdelemhez, ha elmélyíted magadban azt az igazságot, hogy neked nincs mitől félned, mivel Isten plusz egy fő mindig abszolút többség. Tehát, ha nemcsak mondod, de éled is, hogy te a győztes oldalán állsz akkor is, ha kívül-belül folyik még a harc. Ha kétségtelenné tudod tenni magad számára, hogy te így is, úgy is csak nyerhetsz. Ez azt jelenti, hogy számodra minden csak pozitív lehet mindaddig, amíg nem mondasz le Rólam. Rólam akkor nem mondasz le, ha eddigi ismereteid alapján úgy akarsz szeretni, ahogy Én szeretek. De ez még nem elég! Fejlődnöd kell abban az ismeretben, amely jobban megvilágítja előtted azt, hogy Én ki vagyok. Ha tehát engeded, hogy Én szeressek benned, és törekszel helyes ismereteket szerezni Velem kapcsolatban, akkor azok az átélt rezgések vagy lelki élmények, amelyeket tapasztalsz, nagy erőt és békét fognak tudni biztosítani szívedben.
Megáldalak, mert szeretlek! Ez az áldás képes eltüntetni benned azt az érzést, hogy néz valaki. Csak gondolj erre az áldásomra. Védelmem alatt állsz!"

Jézus - A Hang: 10/789

5. hét

(2016. 02. 01 - 07.)

Témáink:

"Visszatérő álmod kétségtelenül karmikus eredetű. Előző életeiden is végigvonult e félelem. Ennek a félelemnek az eredete egészen Noé idejére nyúlik vissza. Nem látom értelmét, hogy részletezzem akkori életviteledet, csak anynyit mondok róla, hogy gyermekként kellett látnod és átélned olyan ijesztő természeti katasztrófákat akkor pár nap alatt, amelyek hatása ma is rányomja bélyegét álmaidra."

"E félelmedet nem lehet közvetlenül erővel leküzdeni, de elhal benned, ha hálát adsz Istennek azért, hogy még ez a félelem is javadra tud válni. Igen, mert eredetekor is javadat szolgálta, akkor sem eltávolított, hanem közelebb sodort Hozzám. Akkor is Isten nagyságát és az ember kicsiségét láttad meg a vízözönben, s ha nem is eszeddel, de szíveddel ráéreztél arra, hogy nem ellenkezni, hanem belesimulni kell Isten akaratába, ha az ember jót akar magának."

"Ma is ezt kell tenned. Adj hálát azért, hogy az Istent szeretőknek minden javukra válik, azért, hogy Isten plusz egy fő mindig abszolút többség, hogy sohasem a kívülről történt események a döntőek, hanem a hozzáállás az eseményekhez, hogy lehet másképpen is látni, mint ahogy eddig láttál, s ennek hogyanját megtanulhatod Tőlem, hogy ott is jelen van Isten, ahol távolinak tűnik, hogy nincs is másutt megoldás, csak Nála, Nálam!"

Kérdező: EGY VISSZATÉRŐ ÁLOMRÓL

Van egy gyermekkorom óta visszatérő álmom. Legtöbbször nagy tömegű vízzel találkozom, amelytől félek.

A HANG válasza:

Jézus evangéliumi tanításai a Hang-könyvekben "Visszatérő álmod kétségtelenül karmikus eredetű. Előző életeiden is végigvonult e félelem. Ennek a félelemnek az eredete egészen Noé idejére nyúlik vissza.
Nem látom értelmét, hogy részletezzem akkori életviteledet, csak anynyit mondok róla, hogy gyermekként kellett látnod és átélned olyan ijesztő természeti katasztrófákat akkor pár nap alatt, amelyek hatása ma is rányomja bélyegét álmaidra.
E félelmedet nem lehet közvetlenül erővel leküzdeni, de elhal benned, ha hálát adsz Istennek azért, hogy még ez a félelem is javadra tud válni. Igen, mert eredetekor is javadat szolgálta, akkor sem eltávolított, hanem közelebb sodort Hozzám. Akkor is Isten nagyságát és az ember kicsiségét láttad meg a vízözönben, s ha nem is eszeddel, de szíveddel ráéreztél arra, hogy nem ellenkezni, hanem belesimulni kell Isten akaratába, ha az ember jót akar magának. Ma is ezt kell tenned. Adj hálát azért, hogy az Istent szeretőknek minden javukra válik, azért, hogy Isten plusz egy fő mindig abszolút többség, hogy sohasem a kívülről történt események a döntőek, hanem a hozzáállás az eseményekhez, hogy lehet másképpen is látni, mint ahogy eddig láttál, s ennek hogyanját megtanulhatod Tőlem, hogy ott is jelen van Isten, ahol távolinak tűnik, hogy nincs is másutt megoldás, csak Nála, Nálam!
Megáldalak a BIZALOM LELKÉVEL!"

Jézus - A Hang: 10/790

6. hét

(2016. 02. 08 - 14.)

Témáink:

"Mondottam, hogy lesz olyan, amikor ha ketten lesznek a mezőn, az egyiket felveszik, a másikat otthagyják, ketten őrölnek a malomban, az egyiket felveszik, a másikat otthagyják (Mt 24;40-41). De soha nem mondtam olyat, hogy lesz majd egy gyülekezet, amely cakli-pakli, szőröstül-bőröstül felvétetik a mennybe. Nem! Ilyen nem lesz! Ezt a Hit-gyülekezet sem tarthatja így magáról!"

"Nincs és nem is lesz soha olyan társaság, amely mint társaság, hiteles bizonyítványt kaphatna Tőlem arra vonatkozóan, hogy véglegesítve van a Mennyország elnyerésére. Lényegében nem azon fordulnak a dolgok, hogy ki hová tartozik, hanem azon, hogy kiben mekkora az Isten és emberek iránti szeretet."

"Persze nem mindegy, hogy amikor döntési lehetőséged van, akkor melyik társaság mellett döntesz. Természetes, hogy el kell hagynod azt a társaságot, ahol nem hallgatnak meg, ahol nem vesznek komolyan, ahol nem adnak lehetőséget arra, hogy tedd az Általam megkívánt jót."

"De olyan gyülekezetről ne álmodj, amelynek tagjai mind Hozzám tartoznak. Az is természetes, hogy csalhatatlanul nem tudjátok megítélni senkinek alanyi felelősségét. Még akkor sem, ha meg lehet állapítani, hogy kiben mi lakik. Az, hogy miért lakik valakiben az a jó vagy az a rossz, ami benne van, erre ti hiteles választ soha nem fogtok tudni adni. Ezért óvtalak benneteket attól, hogy bárkit is megítéljetek. Ti csak hozzávetőlegesen tudtok bizonyos eseményekről erkölcsi ítéletet alkotni, de ennek az ítéletnek nem lehet döntő ismérve az, hogy milyen közösséghez tartozik valaki."

"Volt olyan idő, amikor az egyik felekezet azt tartotta magáról, hogy ő az egyedüli üdvözítő felekezet. E gondolat visszatérő kísértés a történelembe ágyazott szervezetek életében, de ezt a gondolatot nem szabad komolyan venni. A józan ész fejlődése biztosítja az ilyen gondolat lecsengését."

Kérdező: ELRAGADTATUNK A FÖLDRŐL?

Lesz valamikor tömeges elragadtatás a Földről úgy, amint a Hit-gyülekezet tartja magáról?

A HANG válasza:

Jézus evangéliumi tanításai a Hang-könyvekben "Mondottam, hogy lesz olyan, amikor ha ketten lesznek a mezőn, az egyiket felveszik, a másikat otthagyják, ketten őrölnek a malomban, az egyiket felveszik, a másikat otthagyják (Mt 24;40-41). De soha nem mondtam olyat, hogy lesz majd egy gyülekezet, amely cakli-pakli, szőröstül-bőröstül felvétetik a mennybe. Nem! Ilyen nem lesz! Ezt a Hit-gyülekezet sem tarthatja így magáról!
Kedves Barátom! Nincs és nem is lesz soha olyan társaság, amely mint társaság, hiteles bizonyítványt kaphatna Tőlem arra vonatkozóan, hogy véglegesítve van a Mennyország elnyerésére.
Lényegében nem azon fordulnak a dolgok, hogy ki hová tartozik, hanem azon, hogy kiben mekkora az Isten és emberek iránti szeretet.
Persze nem mindegy, hogy amikor döntési lehetőséged van, akkor melyik társaság mellett döntesz. Természetes, hogy el kell hagynod azt a társaságot, ahol nem hallgatnak meg, ahol nem vesznek komolyan, ahol nem adnak lehetőséget arra, hogy tedd az Általam megkívánt jót. De olyan gyülekezetről ne álmodj, amelynek tagjai mind Hozzám tartoznak.
Az is természetes, hogy csalhatatlanul nem tudjátok megítélni senkinek alanyi felelősségét. Még akkor sem, ha meg lehet állapítani, hogy kiben mi lakik. Az, hogy miért lakik valakiben az a jó vagy az a rossz, ami benne van, erre ti hiteles választ soha nem fogtok tudni adni. Ezért óvtalak benneteket attól, hogy bárkit is megítéljetek. Ti csak hozzávetőlegesen tudtok bizonyos eseményekről erkölcsi ítéletet alkotni, de ennek az ítéletnek nem lehet döntő ismérve az, hogy milyen közösséghez tartozik valaki.
Volt olyan idő, amikor az egyik felekezet azt tartotta magáról, hogy ő az egyedüli üdvözítő felekezet. E gondolat visszatérő kísértés a történelembe ágyazott szervezetek életében, de ezt a gondolatot nem szabad komolyan venni. A józan ész fejlődése biztosítja az ilyen gondolat lecsengését.
Megáldalak a BÖLCSESSÉG LELKÉVEL!"

Jézus - A Hang: 10/791

7. hét

(2016. 02. 15 - 21.)

Témáink:

"Isten szerint mindig az a jó út számodra, amit te érzésed, értelmed szerint jónak ítélsz meg. Vedd fontolóra, hogy fejlődő lény vagy. Egy fejlődési szakaszt akkor kell elhagynod, ha érzésed szerint tovább kell lépned rajta. Az Én Lelkem pontosan azért van benned, hogy lelkiismereteden keresztül, vagy ahogy te fogalmaztad, érzésed szerint, vezessen téged. Tehát belülről kapod azt az irányítást, amely pontosan a te lelki fejlődésed ritmusát ismerve mutatja meg neked a számodra szükséges fejlődés útját."

"Ajánlom tehát, hogy egyrészt hallgass érzéseidre, másrészt légy nyitott az új látások felé, s ne merevülj le az eddig jónak megélt irány végleges konzerválásában. Amikor arra kértelek benneteket, hogy legyetek tökéletesek, mint mennyei Atyátok tökéletes, akkor azt kértem tőletek, hogy a naponta felkínált tökéletességi szintet akarjátok elérni."

"Ez a szint a fejlődő lények számára természetesen napról napra - ha nem is látványos módon, miként a fű növekedése mutatja, de - változik. Tehát nem egy valamikori vagy semmikori cél elérésére szólítottalak föl benneteket e mondatomban, hanem egy minden napra elérendő feladatot kívánok tőletek. Nem azt kértem, hogy legyetek mennyei atyák, hanem legyetek olyan tökéletesek, mint a mennyei Atya, vagyis mindenki a maga szintjén legyen tökéletes. Nyilván nem kívánhatnék ilyet, ha nem kapná meg mindenki ehhez a megfelelő lehetőséget."

"Feleséged lelki fejlődését sem elősegíteni, sem hátráltatni nem tudod. Te, mint számára körülmény, tükör vagy. A hozzád való viszonyulásban ismerheti meg, hogy hol tart, és ő is tükör a te számodra, és te is az őhozzá való viszonyulásodban ismerheted meg, hogy hol tartsz a lelki fejlődés útján. A múlthoz viszonyítva ma semmivel sem lett rosszabb vagy jobb a világotok, csupán az történt, hogy ma nagyobb a fény, és így jobban látható a jó és a rossz egyaránt."

"Ne azzal törődj hát, hogy hol tart feleséged, hanem azzal, hogy te egyre jobban használd fel az általa nyújtott lehetőségeket arra, hogy növekedni tudj abban a szeretetben, amely igazságban nyilvánul meg, és abban az igazságban, amely szeretetben nyilvánul meg. Ez a te feladatod vele kapcsolatban. Ez, és semmi más. "

"A szentáldozással kapcsolatban nincs igazad. Én nem azok kedvéért maradtam itt, akik igazaknak élik meg magukat, hanem azok kedvéért, akik jóra törekvő emberek. A törekvő embert mindig jellemzi a bukdácsolás. Csak azok számára van nyitva irgalmas szívem, akik bűnösnek tudják magukat, ha magukra néznek. Akik pontosan azért, mert van némi önismeretük, tudják, hogy Nálam nélkül semmit sem tehetnek, s éppen ezért vágyakoznak Velem táplálkozni."

"A kannibalizmus emberevés. Itt inkább Isten-evésről van szó, amikor szentáldozáshoz járultok. Csak istenségem által lehetek lényegileg abban a falat kenyérben, ostyában, amit magatokhoz vesztek. Ez nem ellenkezik azzal, hogy emberségem is jelen van, mint ahogy ti is beleviszitek isteni természeteteket, a megszentelő kegyelem állapotát minden olyan cselekedetetekbe, amit emberként végeztek. Így Én is beleviszem emberségemet mindabba, amit istenként végzek, élek."

"Semmi szükség arra, hogy vadássz a bűneidre, s próbáld átélni, hogy mennyire méltatlan vagy a Velem való találkozásra. Sokkal fontosabb lenne, ha azzal foglalkoznál, hogy Én mennyire jó és irgalmas vagyok, s mennyire szükséges számodra, hogy minél többször találkozz Velem, Aki nélkül semmit sem tehetsz olyat, ami erkölcsileg értékes lehetne."

"Ne félj Tőlem! Tőlem kell legkevésbé félned. Te nem tudsz olyan lenni, hogy Én ne szeretnélek téged! Bár sóhajtott volna hozzám mindkét lator a kereszten! Bár mindkettőt szívemre ölelhettem volna! Nem jóságotok dönti el, hogy Én mennyire vágyódjam utánatok, hanem az Én szerető szívem! S Én valóban nem vagyok személyválogató!"

"Nagyon szeretlek. Nagyon várlak! Téged nem bűneid, hanem az ördög akar akadályozni abban, hogy Hozzám gyere! Tégy ennek ellene! Értsd meg, nem az a lényeg, hogy milyen vagy, hanem az, hogy az Enyém vagy! Ez a döntő!"

Kérdező: A SZENTÁLDOZÁS NEM KANNIBALIZMUS?

1. Az érzésem szerinti jó út Isten szerint is az?
2. Felelős vagyok-e házastársam lelki fejlődéséért?
3. Méltatlannak, sőt kannibalizmusnak érzem a szentáldozást.

A HANG válasza:

Jézus evangéliumi tanításai a Hang-könyvekben "Kedves Barátom! Isten szerint mindig az a jó út számodra, amit te érzésed, értelmed szerint jónak ítélsz meg.
Vedd fontolóra, hogy fejlődő lény vagy. Egy fejlődési szakaszt akkor kell elhagynod, ha érzésed szerint tovább kell lépned rajta. Az Én Lelkem pontosan azért van benned, hogy lelkiismereteden keresztül, vagy ahogy te fogalmaztad, érzésed szerint, vezessen téged. Tehát belülről kapod azt az irányítást, amely pontosan a te lelki fejlődésed ritmusát ismerve mutatja meg neked a számodra szükséges fejlődés útját.
Ajánlom tehát, hogy egyrészt hallgass érzéseidre, másrészt légy nyitott az új látások felé, s ne merevülj le az eddig jónak megélt irány végleges konzerválásában. Amikor arra kértelek benneteket, hogy legyetek tökéletesek, mint mennyei Atyátok tökéletes, akkor azt kértem tőletek, hogy a naponta felkínált tökéletességi szintet akarjátok elérni. Ez a szint a fejlődő lények számára természetesen napról napra - ha nem is látványos módon, miként a fű növekedése mutatja, de - változik. Tehát nem egy valamikori vagy semmikori cél elérésére szólítottalak föl benneteket e mondatomban, hanem egy minden napra elérendő feladatot kívánok tőletek. Nem azt kértem, hogy legyetek mennyei atyák, hanem legyetek olyan tökéletesek, mint a mennyei Atya, vagyis mindenki a maga szintjén legyen tökéletes. Nyilván nem kívánhatnék ilyet, ha nem kapná meg mindenki ehhez a megfelelő lehetőséget.

2. Feleséged lelki fejlődését sem elősegíteni, sem hátráltatni nem tudod. Te, mint számára körülmény, tükör vagy. A hozzád való viszonyulásban ismerheti meg, hogy hol tart, és ő is tükör a te számodra, és te is az őhozzá való viszonyulásodban ismerheted meg, hogy hol tartsz a lelki fejlődés útján. A múlthoz viszonyítva ma semmivel sem lett rosszabb vagy jobb a világotok, csupán az történt, hogy ma nagyobb a fény, és így jobban látható a jó és a rossz egyaránt.
Ne azzal törődj hát, hogy hol tart feleséged, hanem azzal, hogy te egyre jobban használd fel az általa nyújtott lehetőségeket arra, hogy növekedni tudj abban a szeretetben, amely igazságban nyilvánul meg, és abban az igazságban, amely szeretetben nyilvánul meg. Ez a te feladatod vele kapcsolatban. Ez, és semmi más.

3. A szentáldozással kapcsolatban nincs igazad. Én nem azok kedvéért maradtam itt, akik igazaknak élik meg magukat, hanem azok kedvéért, akik jóra törekvő emberek. A törekvő embert mindig jellemzi a bukdácsolás. Csak azok számára van nyitva irgalmas szívem, akik bűnösnek tudják magukat, ha magukra néznek. Akik pontosan azért, mert van némi önismeretük, tudják, hogy Nálam nélkül semmit sem tehetnek, s éppen ezért vágyakoznak Velem táplálkozni.
A kannibalizmus emberevés. Itt inkább Isten-evésről van szó, amikor szentáldozáshoz járultok. Csak istenségem által lehetek lényegileg abban a falat kenyérben, ostyában, amit magatokhoz vesztek. Ez nem ellenkezik azzal, hogy emberségem is jelen van, mint ahogy ti is beleviszitek isteni természeteteket, a megszentelő kegyelem állapotát minden olyan cselekedetetekbe, amit emberként végeztek. Így Én is beleviszem emberségemet mindabba, amit istenként végzek, élek.
Semmi szükség arra, hogy vadássz a bűneidre, s próbáld átélni, hogy mennyire méltatlan vagy a Velem való találkozásra. Sokkal fontosabb lenne, ha azzal foglalkoznál, hogy Én mennyire jó és irgalmas vagyok, s mennyire szükséges számodra, hogy minél többször találkozz Velem, Aki nélkül semmit sem tehetsz olyat, ami erkölcsileg értékes lehetne.
Ne félj Tőlem! Tőlem kell legkevésbé félned. Te nem tudsz olyan lenni, hogy Én ne szeretnélek téged! Bár sóhajtott volna hozzám mindkét lator a kereszten! Bár mindkettőt szívemre ölelhettem volna! Nem jóságotok dönti el, hogy Én mennyire vágyódjam utánatok, hanem az Én szerető szívem! S Én valóban nem vagyok személyválogató!
Nagyon szeretlek. Nagyon várlak! Téged nem bűneid, hanem az ördög akar akadályozni abban, hogy Hozzám gyere! Tégy ennek ellene! Értsd meg, nem az a lényeg, hogy milyen vagy, hanem az, hogy az Enyém vagy! Ez a döntő!
Megáldalak a BIZALOM LELKÉVEL!"

Jézus - A Hang: 10/792

8. hét

(2016. 02. 22 - 28.)

Témáink:

"... egy meditációt követően kezdted megtapasztalni e betegségedet. Bensődben kinyíltál anélkül, hogy előbb meghatároztad volna, milyen céllal, milyen irányban akarod kinyitni szívedet, hogy gazdagodj lelkileg. Sajnos, nem vagy egyedül e téren. Aki mindenkinek ajtót nyit, az éppen annyira helytelenül cselekszik, mint az, aki senkinek sem nyit ajtót. E végletek káros hatása természetesen megszüntethető."

"Valamikor ezt mondtam: "Jöjjetek Hozzám mindnyájan, akik elfáradtatok és az élet terhét hordozzátok, és Én megenyhítelek titeket" (Máté 11;28). Aki a meditációban arra koncentrál, és azt a szándékát fejezi ki, hogy Hozzám akar jutni, azt nem létbizonytalanság, hanem létteljesség járja át, s áradni fog belőle a hazataláltság öröme és békéje. Ezzel meg is mutattam gyógyulásod útját. Velem kell találkoznod lelked mélyén. Én ott vagyok, és várok rád! Velem mindenre képes vagy (Efezusi levél 3;20)."

"Tehát meg kell térned! Bár szükséges, de nem elég elhinni azt, amit Én mondottam vagy mondok. Ez még nem megtérés. Rám kell bíznod magadat! Ez a megtérés! Tehát Bennem kell hinned! Az hisz Bennem, aki átadja magát Nekem! Amiben hiszel, azért élsz! Akiben hiszel, azzal élsz!"

"Adj hálát azért, hogy benső kinyílásodnak ez a betegség lett csupán a következménye. Ha ezt nem engedtem volna meg, még mielőtt megtértél, akkor olyan utak nyíltak volna meg előtted, amelyek messze elvihettek volna téged Tőlem. Te jól jártál tehát, miután tetted azt, amit nem tartok jónak, vagyis a parttalan meditálást. Jól jártál, s most már itt az ideje, hogy jól tudj járni az utcákon is, miután törekszel átélni, hogy Én vagyok az, aki fogom kezedet, Én vagyok az, aki vigyázó szeretettel vagyok melletted, aki éberen őrködve vagyok szívedben, s nem engedem, hogy bármi is ártalmadra legyen. Ha ezt elhiszed, és ezt azzal igazolod, hogy Rám mered bízni magadat, akkor már el is múlt, meg is szűnt annak az ártó szellemnek ereje, aki téged eddig elbizonytalanított, s most már el kell hagynia téged, mert nincs fölötted hatalma."

"Ezt Én Jézus parancsolom most, és neki engedelmeskednie kell. Részemről tehát mindent megtettem, ami betegséged megszüntetéséhez kell. Tőled tehát azt várom, hogy higgy Nekem, és higgy Bennem. Minden vágyam feléd az, hogy boldog légy, hogy Lelkem irányítását el tudd fogadni, hogy otthont találjak benned, hogy otthont találj az Én szívemben. Megáldalak a BÁTORSÁG és a BIZALOM LELKÉVEL!" "

Kérdező: MEGGYÓGYULOK VALAHA?

Betegségem, mely bizonytalanná teszi járásomat, mozgásomat, szinte létbizonytalanságig fokozódik. Hogyan gyógyulhatok ki ebből?

A HANG válasza:

Jézus evangéliumi tanításai a Hang-könyvekben "Gyermekem! Mint írtad, egy meditációt követően kezdted megtapasztalni e betegségedet. Bensődben kinyíltál anélkül, hogy előbb meghatároztad volna, milyen céllal, milyen irányban akarod kinyitni szívedet, hogy gazdagodj lelkileg. Sajnos, nem vagy egyedül e téren. Aki mindenkinek ajtót nyit, az éppen annyira helytelenül cselekszik, mint az, aki senkinek sem nyit ajtót. E végletek káros hatása természetesen megszüntethető.
Valamikor ezt mondtam: "Jöjjetek Hozzám mindnyájan, akik elfáradtatok és az élet terhét hordozzátok, és Én megenyhítelek titeket" (Máté 11;28). Aki a meditációban arra koncentrál, és azt a szándékát fejezi ki, hogy Hozzám akar jutni, azt nem létbizonytalanság, hanem létteljesség járja át, s áradni fog belőle a hazataláltság öröme és békéje. Ezzel meg is mutattam gyógyulásod útját. Velem kell találkoznod lelked mélyén. Én ott vagyok, és várok rád! Velem mindenre képes vagy (Efezusi levél 3;20).
Tehát meg kell térned! Bár szükséges, de nem elég elhinni azt, amit Én mondottam vagy mondok. Ez még nem megtérés. Rám kell bíznod magadat! Ez a megtérés! Tehát Bennem kell hinned! Az hisz Bennem, aki átadja magát Nekem! Amiben hiszel, azért élsz! Akiben hiszel, azzal élsz!
Adj hálát azért, hogy benső kinyílásodnak ez a betegség lett csupán a következménye. Ha ezt nem engedtem volna meg, még mielőtt megtértél, akkor olyan utak nyíltak volna meg előtted, amelyek messze elvihettek volna téged Tőlem. Te jól jártál tehát, miután tetted azt, amit nem tartok jónak, vagyis a parttalan meditálást. Jól jártál, s most már itt az ideje, hogy jól tudj járni az utcákon is, miután törekszel átélni, hogy Én vagyok az, aki fogom kezedet, Én vagyok az, aki vigyázó szeretettel vagyok melletted, aki éberen őrködve vagyok szívedben, s nem engedem, hogy bármi is ártalmadra legyen. Ha ezt elhiszed, és ezt azzal igazolod, hogy Rám mered bízni magadat, akkor már el is múlt, meg is szűnt annak az ártó szellemnek ereje, aki téged eddig elbizonytalanított, s most már el kell hagynia téged, mert nincs fölötted hatalma.
Ezt Én Jézus parancsolom most, és neki engedelmeskednie kell. Részemről tehát mindent megtettem, ami betegséged megszüntetéséhez kell. Tőled tehát azt várom, hogy higgy Nekem, és higgy Bennem. Minden vágyam feléd az, hogy boldog légy, hogy Lelkem irányítását el tudd fogadni, hogy otthont találjak benned, hogy otthont találj az Én szívemben.
Megáldalak a BÁTORSÁG és a BIZALOM LELKÉVEL!"

Jézus - A Hang: 10/793

9. hét

(2016. 02. 29 - 06.)

Témáink:

"Lelki fájdalmadnak oka elsősorban nem a Hit-gyülekezet. Ez a társaság csak leleplezte benned azt a megkötözöttséget, amely így, hogy ismertté vált, könnyebben kezelhető lett számodra."

"Az elmúlt két évezredben szinte számtalan irányzat tűzte zászlajára az Én nevemet. Jöttek, mentek a különböző gyülekezetek, s mindegyik csak addig és úgy tudott fennmaradni, ameddig voltak elköteleződni akaró emberek, és el tudták hitetni ezekkel, hogy üdvözítő erővel egyedül csak ők rendelkeznek."

"Ne nyugtalankodj hát gyermeked miatt! Közted és gyermeked között e téren az a különbség, hogy te még kereső vagy, ő pedig úgy gondolja, hogy megtalálta azt, amiért élnie érdemes. Még az sem lesz baj, ha majd rájön, hogy nem azt találta meg, amit valójában szeretett volna. Akkor fog majd bekövetkezni a nagy sorsfordulat, ha - miután kiábrándult abból, amit ma még szentnek tart - el kell döntenie, hogy hogyan éljen tovább. De erre már igazán ne legyen gondod."

"Neked most be kell látnod, hogy gyermeked jó szándékkal átadta magát egy olyan irányzatnak, amelyet te ugyan nem látsz jónak, de ő a legjobbnak látja. Nem az a fontos, hogy számára te mit látsz jónak, hanem az, hogy ő, amit jónak lát, mennyire veszi azt komolyan! Tudomásul kell venned, hogy minden olyan irányzat, amely úttörő munkára vállalkozik, s ilyen minden végleteket fogalmazó felekezet, sok olyan értéket pusztít el, amit fel lehetne jóra is használni."

"Gondolj arra, hogy a világ egyik legnagyobb könyvtára, az Alexandriai Könyvtár azért vált tűz martalékává, mert egy buzgó mohamedán uralkodó arra a következtetésre jutott, hogy vagy azt tartalmazza az a sok csodálatosan értékes könyv, ami benne van a mohamedánok szent könyvében, s akkor léte fölösleges, vagy nincs benne, akkor pedig káros, ha fennmarad. Tehát így is, úgy is el kell pusztulnia. A te gyermeked pontosan ilyen logikával tette azt, amit tett. Az ilyen gondolkodás mindig azt igazolja, hogy azok, akik nem Bennem és Velem gondolkodnak, azok úgy gondolják, hogy külső hatások megszüntetése által lesz szebb a világ. Persze hogy nincs igazuk. E felfogás minden háború eszmei alapja. De legalább van meggyőződésük!"

"Neked tudnod kell, hogy teljesen függetlenül attól, hogy ki mit pusztít el vagy mit nem pusztít el, minden külső dolognak leleplező szerepe és ereje van. Számodra a te gyermeked egy olyan külső dolog, mely leleplez benned egy megkötözöttséget. Ez abban áll, hogy nehezen fogadod el a másik ember másságát. Lényegében ugyanaz vagy, mint ő. Könyvégetése azt igazolja, hogy ő sem ismeri el mások másságát. Ugyanaz a gyökér."

"Szó sincs arról, hogy átvedd tőle azt, amit belülről helytelenítesz. De arról igenis szó van, hogy te, aki gyermeked számára szintén külső dolog vagy, s így leleplezed az ő másságát, tartsd tiszteletben az ő másságát, de ne hasonulj hozzá, tehát te ne akard külső dolgok elpusztításával javítani őt. Szakadj le arról a gyökérről, amely most őt élteti, és amelyet most magadban is felfedezhettél. Butaságot ne utánozz! Imádkozz, hogy gyermeked megtérjen, és imádkozz, hogy te is szíveddel Hozzám találj!"

"Te már tudod, hogy nem a Biblia a forrás, hanem a benned, bennetek működő Szellemem. Az Én Szellemem a nemártás, a megbocsátás, a szolgálat Szelleme. Amíg ez irányít, addig úton vagy, és nem úttörő vagy. Addig Engem, mint Utat vállalsz. Ezt kérem tőled. Kerüld azokat a helyeket, tárgyakat, személyeket, melyek szívedben háborgást idéznek elő, de soha ne akarj senkit és semmit elpusztítani, és megnevelni se akarj senkit, csak önmagadat! Ha így cselekszel, akkor béke költözik szívedbe."

Kérdező: A HIT-GYÜLEKEZETRŐL

Miután gyermekem a Hit-gyülekezetbe került, olyan agymosáson ment keresztül, amely szakadékot támasztott közöttünk. Elégette könyveit, stb. Mit tegyek?

A HANG válasza:

Jézus evangéliumi tanításai a Hang-könyvekben "Gyermekem! Lelki fájdalmadnak oka elsősorban nem a Hit-gyülekezet. Ez a társaság csak leleplezte benned azt a megkötözöttséget, amely így, hogy ismertté vált, könnyebben kezelhető lett számodra.
Az elmúlt két évezredben szinte számtalan irányzat tűzte zászlajára az Én nevemet. Jöttek, mentek a különböző gyülekezetek, s mindegyik csak addig és úgy tudott fennmaradni, ameddig voltak elköteleződni akaró emberek, és el tudták hitetni ezekkel, hogy üdvözítő erővel egyedül csak ők rendelkeznek.
Ne nyugtalankodj hát gyermeked miatt! Közted és gyermeked között e téren az a különbség, hogy te még kereső vagy, ő pedig úgy gondolja, hogy megtalálta azt, amiért élnie érdemes. Még az sem lesz baj, ha majd rájön, hogy nem azt találta meg, amit valójában szeretett volna. Akkor fog majd bekövetkezni a nagy sorsfordulat, ha - miután kiábrándult abból, amit ma még szentnek tart - el kell döntenie, hogy hogyan éljen tovább. De erre már igazán ne legyen gondod.
Neked most be kell látnod, hogy gyermeked jó szándékkal átadta magát egy olyan irányzatnak, amelyet te ugyan nem látsz jónak, de ő a legjobbnak látja. Nem az a fontos, hogy számára te mit látsz jónak, hanem az, hogy ő, amit jónak lát, mennyire veszi azt komolyan!
Tudomásul kell venned, hogy minden olyan irányzat, amely úttörő munkára vállalkozik, s ilyen minden végleteket fogalmazó felekezet, sok olyan értéket pusztít el, amit fel lehetne jóra is használni. Gondolj arra, hogy a világ egyik legnagyobb könyvtára, az Alexandriai Könyvtár azért vált tűz martalékává, mert egy buzgó mohamedán uralkodó arra a következtetésre jutott, hogy vagy azt tartalmazza az a sok csodálatosan értékes könyv, ami benne van a mohamedánok szent könyvében, s akkor léte fölösleges, vagy nincs benne, akkor pedig káros, ha fennmarad. Tehát így is, úgy is el kell pusztulnia. A te gyermeked pontosan ilyen logikával tette azt, amit tett. Az ilyen gondolkodás mindig azt igazolja, hogy azok, akik nem Bennem és Velem gondolkodnak, azok úgy gondolják, hogy külső hatások megszüntetése által lesz szebb a világ. Persze hogy nincs igazuk. E felfogás minden háború eszmei alapja. De legalább van meggyőződésük!
Neked tudnod kell, hogy teljesen függetlenül attól, hogy ki mit pusztít el vagy mit nem pusztít el, minden külső dolognak leleplező szerepe és ereje van. Számodra a te gyermeked egy olyan külső dolog, mely leleplez benned egy megkötözöttséget. Ez abban áll, hogy nehezen fogadod el a másik ember másságát. Lényegében ugyanaz vagy, mint ő. Könyvégetése azt igazolja, hogy ő sem ismeri el mások másságát. Ugyanaz a gyökér.
Szó sincs arról, hogy átvedd tőle azt, amit belülről helytelenítesz. De arról igenis szó van, hogy te, aki gyermeked számára szintén külső dolog vagy, s így leleplezed az ő másságát, tartsd tiszteletben az ő másságát, de ne hasonulj hozzá, tehát te ne akard külső dolgok elpusztításával javítani őt. Szakadj le arról a gyökérről, amely most őt élteti, és amelyet most magadban is felfedezhettél. Butaságot ne utánozz! Imádkozz, hogy gyermeked megtérjen, és imádkozz, hogy te is szíveddel Hozzám találj!
Drága Gyermekem! Te már tudod, hogy nem a Biblia a forrás, hanem a benned, bennetek működő Szellemem. Az Én Szellemem a nemártás, a megbocsátás, a szolgálat Szelleme. Amíg ez irányít, addig úton vagy, és nem úttörő vagy. Addig Engem, mint Utat vállalsz. Ezt kérem tőled. Kerüld azokat a helyeket, tárgyakat, személyeket, melyek szívedben háborgást idéznek elő, de soha ne akarj senkit és semmit elpusztítani, és megnevelni se akarj senkit, csak önmagadat! Ha így cselekszel, akkor béke költözik szívedbe.
Megáldalak a TÜRELEM és az IRGALOM LELKÉVEL!"

Jézus - A Hang: 10/794

10. hét

(2016. 03. 07 - 13.)

Témáink:

"Első kérdésedet azért tetted föl Nekem, hogy legyen megfelelő alapja a benned lévő és a hivatalos megállapítással ellenkező véleményed megszilárdítására. Csak azt mondd meg magadnak, hogy ez mire jó? Ha azt mondom, baleset volt, minthogy az is volt, ez nem nyugtat meg. Ha azt mondom, olyan baleset volt, ami miatt mást okolni lehet, az sem a szeretetet fogja benned növelni. Valamikor azt mondtam, hogy hagyjátok a holtakra, hogy temessék halottaikat (Mt 8;22). Azt is mondtam, hogy mindaz, aki hátra tekint, nem méltó az Isten országára (Lk 9;62). Soha ne hidd, hogy az ad neked békét, ha bizonyos körülményekkel tisztában vagy! Szívbékét egyedül csak Én tudok adni! Én, és senki és semmi más! "

"Az eseményeket megelőző álmaid arról tudósítnak, hogy figyelj álmaidra, és másokat is figyelmeztess, ha olyasmit álmodsz, amiről úgy gondolod, hogy előre jeleznek valamit. Igen. Az alvás állapota nagyon alkalmas arra, hogy a tér-idő dimenzión túlról jelzéseket kapjatok. Angyalaim gyakran hívják fel így figyelmeteket olyan eseményekre, amelyekre jó, ha számítani tudtok. Sőt!, van olyan, hogy álomban kapott figyelmeztetés hatására súlyos bajokat is ki tudtok kerülni. Neked van olyan érzékenységed, mely alkalmas arra, hogy ilyen kapcsolatot tudjanak teremteni veled a szellemvilág jó szándékú lakói."

"Az az egyetlen hivatás, amely neked is osztályrészed, a szeretni tanítás, olyan megbízatás, amelyet neked kell naprakész állapotban tartanod. Nekem senkivel sincs más tervem, mint az, hogy amikor valaki elfogadja Tőlem a szeretni tanítás hivatásának, küldetésének vállalását, segítsek neki. Ezért ápolok minden fejlődést benned. Ezért nyitok kapukat, ezért adok lehetőségeket, ötleteket, ezért teremtek számodra kapcsolatokat, ezért engedek meg különböző helyzeteket. Partnered akarok lenni a szeretni tanításban. Ha így indulsz neki napi feladataid teljesítésének, ha reggeli imádban engeded, hogy megfogjam kezedet, akkor együtt sok csodát tudunk véghezvinni a mennyei Atya dicsőségére és a kereső emberi lelkek javára."

Kérdező: BALESET ÉRTE GYERMEKEMET?

1. Gyermekem halálát baleset okozta-e?
2. Az eseményeket megelőzően volt két álmom. Ezek előrejelzések voltak-e?
3. Mi a további terved velem?

A HANG válasza:

Jézus evangéliumi tanításai a Hang-könyvekben "1. Első kérdésedet azért tetted föl Nekem, hogy legyen megfelelő alapja a benned lévő és a hivatalos megállapítással ellenkező véleményed megszilárdítására. Csak azt mondd meg magadnak, hogy ez mire jó? Ha azt mondom, baleset volt, minthogy az is volt, ez nem nyugtat meg. Ha azt mondom, olyan baleset volt, ami miatt mást okolni lehet, az sem a szeretetet fogja benned növelni. Valamikor azt mondtam, hogy hagyjátok a holtakra, hogy temessék halottaikat (Mt 8;22). Azt is mondtam, hogy mindaz, aki hátra tekint, nem méltó az Isten országára (Lk 9;62).
Soha ne hidd, hogy az ad neked békét, ha bizonyos körülményekkel tisztában vagy! Szívbékét egyedül csak Én tudok adni! Én, és senki és semmi más!

2. Az eseményeket megelőző álmaid arról tudósítnak, hogy figyelj álmaidra, és másokat is figyelmeztess, ha olyasmit álmodsz, amiről úgy gondolod, hogy előre jeleznek valamit. Igen. Az alvás állapota nagyon alkalmas arra, hogy a tér-idő dimenzión túlról jelzéseket kapjatok. Angyalaim gyakran hívják fel így figyelmeteket olyan eseményekre, amelyekre jó, ha számítani tudtok. Sőt!, van olyan, hogy álomban kapott figyelmeztetés hatására súlyos bajokat is ki tudtok kerülni. Neked van olyan érzékenységed, mely alkalmas arra, hogy ilyen kapcsolatot tudjanak teremteni veled a szellemvilág jó szándékú lakói.

3. Nem vagy bábu. Az az egyetlen hivatás, amely neked is osztályrészed, a szeretni tanítás, olyan megbízatás, amelyet neked kell naprakész állapotban tartanod. Nekem senkivel sincs más tervem, mint az, hogy amikor valaki elfogadja Tőlem a szeretni tanítás hivatásának, küldetésének vállalását, segítsek neki. Ezért ápolok minden fejlődést benned. Ezért nyitok kapukat, ezért adok lehetőségeket, ötleteket, ezért teremtek számodra kapcsolatokat, ezért engedek meg különböző helyzeteket. Partnered akarok lenni a szeretni tanításban. Ha így indulsz neki napi feladataid teljesítésének, ha reggeli imádban engeded, hogy megfogjam kezedet, akkor együtt sok csodát tudunk véghezvinni a mennyei Atya dicsőségére és a kereső emberi lelkek javára.
Megáldalak BÉKÉM LELKÉVEL!"

Jézus - A Hang: 10/795

11. hét

(2016. 03. 14 - 20.)

Témáink:

"Te egy nagy földi átoknak vagy áldozata. E földi átok így szól: A gyermek mindenkor alá van vetve szüleinek. Ez NEM IGAZ! Te választottad anyádat azért, hogy leszüless a Földre. De szó sem lehet arról, hogy ő téged birtokolhat! Azért mondtam, hogy áldozata vagy egy átoknak, mert a köztudatban az él, hogy a gyermeknek engedelmeskednie kell szüleinek."

"Én már tizenkét éves koromban szó nélkül magukra hagytam anyámat és nevelőapámat, s amikor három napi keresés után rám találtak, s anyám kérdőre vont, hát nagyon keményen, ott mindenki előtt rendre utasítottam őket. Volt még olyan eset, amikor uralkodni akart rajtam, akkor pedig megtagadtam őt (Máté 12;48). Pedig az Én anyám nem volt akárki! Valóban a világ legjobb édesanyja volt, van és lesz"

"Neked már régen szakítanod kellett volna anyáddal! Ezzel tetted volna a legnagyobb jót neki is, magadnak is. Ti külön világ vagytok!"

"Most úgy tűnik, rámegy az életed arra, hogy nem szakítottál végleg anyáddal, s nem hoztad tudomására radikálisan rokonságodnak, hogy felnőtt ember vagy, aki sem dirigálni nem akar más felnőtt embernek, sem dirigálni nem enged más embertől önmagának. Mivel ezt elmulasztottad, most ennek vagy áldozata. Sokkal határozottabban kellene kiállnod amellett az ember mellett, aki szeret téged és szereti gyermekeidet, és sokkal határozottabban kellene megmondanod anyádnak és az egész rokonságnak, hogy nem szólhatnak bele életedbe! Ha anyádnak nem jutott eszébe, hogy elvágja a szellemi köldökzsinórt, akkor neked kell azt megtenned, ha lelkileg lélegzethez akarsz jutni."

"Azoknak volt igazuk, akik azt mondták, hogy nem lett volna szabad kibékülnöd anyáddal. Csak akkor lett volna szabad ilyet tenned, ha ő jött volna hozzád, és ő kér tőled bocsánatot. Amit te tettél, az egyáltalán nem volt valami vallásos tett, hanem részedről olyan megalkuvás, amelyet nem lett volna szabad megtenned."

"Ha csak egyetlen olyan jelzőt mondott feléd anyád, ami becsületedet sértette, akkor már meg kellett volna várnod, hogy bocsánatot kérjen, s addig nem szabadott volna szóba állni vele, amíg ezt meg nem teszi. Ha nem teszi meg, ő kárhozik el, nem te! Így még azt gondolhatja, hogy jól cselekedett, amikor téged bántott. Ha eddig nem így tettél, akkor most kezdd el ezt a határozottságot! Én melletted állok!"

"Én csak azon tudok segíteni, aki magán is akar segíteni. Amíg nem akarsz elszakadni anyádtól, addig nem tudsz Hozzám kapcsolódni, bármit teszel is. Az Én Lelkem a szabadság lelke, és Én megszabadítónak jöttem. Nem békét jöttem hozni a Földre, hanem kardot! Elválasztani jöttem a lányt anyjától! (Máté 10;35). Békét csak azután tudok teremteni benned és anyádban is, ha már ez az elválasztás megtörtént. Előbb nem."

Kérdező: ANYÁMMAL NEM TUDOK KIJÖNNI!

Anyámmal nem tudok úgy kijönni, hogy ő is, én is békét éljünk meg a szívünkben.

A HANG válasza:

Jézus evangéliumi tanításai a Hang-könyvekben "Drága Gyermekem! Te egy nagy földi átoknak vagy áldozata. E földi átok így szól: A gyermek mindenkor alá van vetve szüleinek. Ez NEM IGAZ! Te választottad anyádat azért, hogy leszüless a Földre. De szó sem lehet arról, hogy ő téged birtokolhat! Azért mondtam, hogy áldozata vagy egy átoknak, mert a köztudatban az él, hogy a gyermeknek engedelmeskednie kell szüleinek.
Én már tizenkét éves koromban szó nélkül magukra hagytam anyámat és nevelőapámat, s amikor három napi keresés után rám találtak, s anyám kérdőre vont, hát nagyon keményen, ott mindenki előtt rendre utasítottam őket. Volt még olyan eset, amikor uralkodni akart rajtam, akkor pedig megtagadtam őt (Máté 12;48). Pedig az Én anyám nem volt akárki! Valóban a világ legjobb édesanyja volt, van és lesz!
Neked már régen szakítanod kellett volna anyáddal! Ezzel tetted volna a legnagyobb jót neki is, magadnak is. Ti külön világ vagytok!
Most úgy tűnik, rámegy az életed arra, hogy nem szakítottál végleg anyáddal, s nem hoztad tudomására radikálisan rokonságodnak, hogy felnőtt ember vagy, aki sem dirigálni nem akar más felnőtt embernek, sem dirigálni nem enged más embertől önmagának. Mivel ezt elmulasztottad, most ennek vagy áldozata. Sokkal határozottabban kellene kiállnod amellett az ember mellett, aki szeret téged és szereti gyermekeidet, és sokkal határozottabban kellene megmondanod anyádnak és az egész rokonságnak, hogy nem szólhatnak bele életedbe! Ha anyádnak nem jutott eszébe, hogy elvágja a szellemi köldökzsinórt, akkor neked kell azt megtenned, ha lelkileg lélegzethez akarsz jutni.
Azoknak volt igazuk, akik azt mondták, hogy nem lett volna szabad kibékülnöd anyáddal. Csak akkor lett volna szabad ilyet tenned, ha ő jött volna hozzád, és ő kér tőled bocsánatot. Amit te tettél, az egyáltalán nem volt valami vallásos tett, hanem részedről olyan megalkuvás, amelyet nem lett volna szabad megtenned.
Ha csak egyetlen olyan jelzőt mondott feléd anyád, ami becsületedet sértette, akkor már meg kellett volna várnod, hogy bocsánatot kérjen, s addig nem szabadott volna szóba állni vele, amíg ezt meg nem teszi. Ha nem teszi meg, ő kárhozik el, nem te! Így még azt gondolhatja, hogy jól cselekedett, amikor téged bántott. Ha eddig nem így tettél, akkor most kezdd el ezt a határozottságot! Én melletted állok!
Drága Gyermekem! Én csak azon tudok segíteni, aki magán is akar segíteni. Amíg nem akarsz elszakadni anyádtól, addig nem tudsz Hozzám kapcsolódni, bármit teszel is. Az Én Lelkem a szabadság lelke, és Én megszabadítónak jöttem. Nem békét jöttem hozni a Földre, hanem kardot! Elválasztani jöttem a lányt anyjától! (Máté 10;35). Békét csak azután tudok teremteni benned és anyádban is, ha már ez az elválasztás megtörtént. Előbb nem.
Megáldalak a BÁTORSÁG LELKÉVEL!"

Jézus - A Hang: 10/796

12. hét

(2016. 03. 21 - 27.)

Témáink:

"Feltétlenül Tőlem jött az a sugallat, hogy állj mellé annak, aki éppen általad annyi bajból ki tudott jönni, s annyi tragédiát el tudott kerülni."

"Feltétel nélkül ne vállalj se vele, se mással kapcsolatot. Feltételed csak az lehet, hogy bírja elviselni azt, hogy te nem vállalsz vele bűnrészességet. Ez gyakorlatban azt jelenti, hogy semmi támogatást nem remélhet tőled, ha nem zárkózik fel hozzád, Hozzám. E felzárkózás csak a szenvedélybetegeknél lehetséges fokozatosan. Fokozatosan megtérni nem lehet. Tehát a Mellettem való döntés nem lehet bizonytalan, nem lehet az idő függvénye. Itt és most kell megtörténnie."

"Tehát téged is, mint Engem, csak felhasználnia szabad annak, aki bajban van, de nem kihasználnia. Aki gyengeségből bukdácsol, s van bűnbánata olyankor, amikor önmagára néz, azt segíteni kell, hogy állva tudjon maradni. De te nem lehetsz számára olyan pihenőhely, ahonnan rendre kirepülhet azért, hogy a maga kalandját élje tovább. Határt kell szabnod, ha szereted őt. Én neki is rendelkezésére állok, de csak akkor, ha valóban élni akar az Én erőmmel. Te sem kínálhatsz fel neki mást, mint Én."

"Ki kell tehát tisztáznotok, hogy mit és miért. Mit ajánlasz fel te neki, és miért. Vagyis, mi az, amit elvileg vállalnia kell, s ha mégsem tudta gyengeségből a gyakorlatban megtenni, akkor olyan bűnbánatot kell mutatnia, amely nemcsak szavakból áll, hanem a gyakorlatban is érzékelhető."

"Nagyon szeretlek mindkettőtöket. Nagyon szeretném, ha szívem békéjét megoszthatnám veled, veletek. Nagyon szeretném, ha szeretetem úgy élne benned, hogy az ne tűnjön megalkuvásnak. Az Én szeretetem nem lágyság, nem gyengeség, hanem elszánt egyértelműség a jó irányában."

Kérdező: TE AKAROD KAPCSOLATUNKAT?

Tőled jött az a sugallat, hogy karoljam fel azt, akivel együtt élek? Vállaljam őt tovább is, vagy szakítsam meg kapcsolatunkat?

A HANG válasza:

Jézus evangéliumi tanításai a Hang-könyvekben "Feltétlenül Tőlem jött az a sugallat, hogy állj mellé annak, aki éppen általad annyi bajból ki tudott jönni, s annyi tragédiát el tudott kerülni.
Feltétel nélkül ne vállalj se vele, se mással kapcsolatot. Feltételed csak az lehet, hogy bírja elviselni azt, hogy te nem vállalsz vele bűnrészességet. Ez gyakorlatban azt jelenti, hogy semmi támogatást nem remélhet tőled, ha nem zárkózik fel hozzád, Hozzám. E felzárkózás csak a szenvedélybetegeknél lehetséges fokozatosan. Fokozatosan megtérni nem lehet. Tehát a Mellettem való döntés nem lehet bizonytalan, nem lehet az idő függvénye. Itt és most kell megtörténnie.
Tehát téged is, mint Engem, csak felhasználnia szabad annak, aki bajban van, de nem kihasználnia. Aki gyengeségből bukdácsol, s van bűnbánata olyankor, amikor önmagára néz, azt segíteni kell, hogy állva tudjon maradni. De te nem lehetsz számára olyan pihenőhely, ahonnan rendre kirepülhet azért, hogy a maga kalandját élje tovább. Határt kell szabnod, ha szereted őt. Én neki is rendelkezésére állok, de csak akkor, ha valóban élni akar az Én erőmmel. Te sem kínálhatsz fel neki mást, mint Én.
Ki kell tehát tisztáznotok, hogy mit és miért. Mit ajánlasz fel te neki, és miért. Vagyis, mi az, amit elvileg vállalnia kell, s ha mégsem tudta gyengeségből a gyakorlatban megtenni, akkor olyan bűnbánatot kell mutatnia, amely nemcsak szavakból áll, hanem a gyakorlatban is érzékelhető.
Nagyon szeretlek mindkettőtöket. Nagyon szeretném, ha szívem békéjét megoszthatnám veled, veletek. Nagyon szeretném, ha szeretetem úgy élne benned, hogy az ne tűnjön megalkuvásnak. Az Én szeretetem nem lágyság, nem gyengeség, hanem elszánt egyértelműség a jó irányában.
Megáldalak SZERETETEM és ERŐM LELKÉVEL!"

Jézus - A Hang: 10/797

13. hét

(2016. 03. 28 - 04. 03.)

Témáink:

"Abban a világban, amelyben élni kényszerülsz, mindig lelki sérültnek mondják azt, aki kilóg a sorból. Ennek komoly reális alapja van. Ezt az alapot így lehet megfogalmazni: mindenki lelki sérült!"

"Hármas tagozódása van e lelki sérültségnek. Az egyik az átlag. Ilyen legtöbb ember. Csak a csordaszellemet nem tartják lelkileg sérültnek, tehát önmagukat. A másik csoportba azok tartoznak, akik az elembertelenedés irányában lógnak ki a sorból. Ezek a kedély- és szenvedélybetegek, az ideg- és elme-osztály rendszeres lakói, akiket különböző orvosságok segítségével próbálnak elviselhető állapotban tartani. "

"A harmadik csoportba azok tartoznak, akik Általam akarnak egyre emberibb emberekké válni. A Földön Rajtam kívül senki, még anyám sem érte el azt az emberi teljességszintet, amelyet Én. A szó legszűkebb értelmében tehát egyedül Én voltam minden lelki sérüléstől mentes. Tágabb értelemben pedig egyedül az édesanyám, Mária. "

"Ne lepődj tehát meg, ha lelki sérültnek néznek téged, de igenis törekedned kell arra, hogy előbb-utóbb rájöjjenek azok, akik szeretnek téged, akikkel együtt élsz, hogy te fölmenő ágban vagy! Tehát egyre emberibb emberré kell válnod, ha hűséges akarsz lenni Hozzám! És ezt feltétlenül észre kell vennie párodnak! Ő kell legyen az első, aki megtapasztalja azt, hogy ő csak jól jár azzal, ha te Velem élsz!"

"Ez mindaddig így van, amíg benne szeretet van irántad, vagyis addig, amíg számára szempont az, hogy te boldog légy! Az nem baj, ha most még nem érti meg, hogy embert csak Isten képes boldoggá tenni. Ezt megérteni nem átlagos teljesítmény. Erre csak az képes, aki már egy bizonyos lelki fejlődési szintet elért. A baj mindig akkor kezdődik ilyen esetben, amikor a társ arra törekszik, hogy ne Isten tegye boldoggá társát! "

"Mindig azt a legnehezebb szeretni, akit éppen szeretni kell! Ezért nem mennyország a földi élet! A földi életben pontosan azzal lehet az önzést önszeretetté (ami csúcsérték: Máté 22;39) finomítani, ha arra törekedtek, hogy természetes legyen számotokra ez az igazság: a szeretet elsősorban nem élvezet, hanem áldozat. "

Kérdező: LELKI SÉRÜLT VAGYOK?

Társam lelki sérülésnek fogja fel Jézussal való új kapcsolatomat.

A HANG válasza:

Jézus evangéliumi tanításai a Hang-könyvekben "Drága Gyermekem! Abban a világban, amelyben élni kényszerülsz, mindig lelki sérültnek mondják azt, aki kilóg a sorból. Ennek komoly reális alapja van. Ezt az alapot így lehet megfogalmazni: mindenki lelki sérült!
Hármas tagozódása van e lelki sérültségnek. Az egyik az átlag. Ilyen legtöbb ember. Csak a csordaszellemet nem tartják lelkileg sérültnek, tehát önmagukat. A másik csoportba azok tartoznak, akik az elembertelenedés irányában lógnak ki a sorból. Ezek a kedély- és szenvedélybetegek, az ideg- és elme-osztály rendszeres lakói, akiket különböző orvosságok segítségével próbálnak elviselhető állapotban tartani.
A harmadik csoportba azok tartoznak, akik Általam akarnak egyre emberibb emberekké válni. A Földön Rajtam kívül senki, még anyám sem érte el azt az emberi teljességszintet, amelyet Én. A szó legszűkebb értelmében tehát egyedül Én voltam minden lelki sérüléstől mentes. Tágabb értelemben pedig egyedül az édesanyám, Mária.
Ne lepődj tehát meg, ha lelki sérültnek néznek téged, de igenis törekedned kell arra, hogy előbb-utóbb rájöjjenek azok, akik szeretnek téged, akikkel együtt élsz, hogy te fölmenő ágban vagy! Tehát egyre emberibb emberré kell válnod, ha hűséges akarsz lenni Hozzám! És ezt feltétlenül észre kell vennie párodnak! Ő kell legyen az első, aki megtapasztalja azt, hogy ő csak jól jár azzal, ha te Velem élsz! Ez mindaddig így van, amíg benne szeretet van irántad, vagyis addig, amíg számára szempont az, hogy te boldog légy! Az nem baj, ha most még nem érti meg, hogy embert csak Isten képes boldoggá tenni. Ezt megérteni nem átlagos teljesítmény. Erre csak az képes, aki már egy bizonyos lelki fejlődési szintet elért. A baj mindig akkor kezdődik ilyen esetben, amikor a társ arra törekszik, hogy ne Isten tegye boldoggá társát!
Kedves Gyermekem! Mindig azt a legnehezebb szeretni, akit éppen szeretni kell! Ezért nem mennyország a földi élet! A földi életben pontosan azzal lehet az önzést önszeretetté (ami csúcsérték: Máté 22;39) finomítani, ha arra törekedtek, hogy természetes legyen számotokra ez az igazság: a szeretet elsősorban nem élvezet, hanem áldozat.
Megáldalak a HŰSÉG LELKÉVEL!"

Jézus - A Hang: 10/798

14. hét

(2016. 04. 04 - 10.)

Témáink:

"Azok, akik az idők jeleit figyelik, könnyebben fel tudnak készülni azokra a bekövetkezendő eseményekre, amelyek előttetek állnak. Nemcsak a Bibliából lehet kiolvasni olyan eseményeket, amelyek már folyamatban vannak, hanem a körülöttetek, a rajtatok kívüli események is prédikálnak azoknak, akiknek fülük van a hallásra."

"Azt mindenképpen tudnod kell, hogy nem a megfélemlítés szándékával, hanem szeretetem kiáradásának következményeképpen küldök közétek olyan szemekkel, fülekkel rendelkező prófétákat, látókat, hallókat, akik föllebbentik a jövő fátylát azoknak az érdekében, akikben a test kívánsága, a szemek kívánsága, az élet kevélysége akadályozni próbálja a szükséges éberséget. Ébren legyetek és virrasszatok, mert nem tudhatjátok, mely órában jön el Uratok! Ébren legyetek!"

"Az az ígéretem, hogy mindaz, aki kér kap, különösen beigazolódik azoknak életében, akik áldásomat kérik! Az Én áldásom fényt és erőt hordozó áldás. Akarom, hogy lássatok, és akarom, hogy amit jónak, Tőlem megkívántnak láttok, azt szívesen meg is tudjátok tenni. Áldásom tisztító erőt is hordoz. Megtisztítom szándékodat, hogy egyértelműbben, szabadabban, elfogultságtól mentesebben tudj látni és cselekedni."

"Kérd naponta a BÖLCSESSÉG LELKÉT! (Jakab 1;5). Nem azért kérlek erre, mintha Isten nem tudná, hogy erre szükséged van, hanem azért, mert te lelkileg akkor tudsz ráhangolódni megfelelően ennek az adománynak befogadására, ha tudod, hogy kapod! "

"Arról, akinek sorsáról érdeklődsz (Megjegyzés: öngyilkos lett), azt tudom mondani, hogy imádkozz érte. Imádkozz, mert őt még most olyasmi is bántja, amiről nem tehet. Tehát önmagának fölöslegesen okoz szenvedést. Kérd számára a belátás kegyelmét! Bizony itt is nehéz önmagát megtalálnia annak, aki önmaga felett akar döntő ítéletet hozni, s nem érti meg, hogy ez nem az ő területe. Ezért kell kérned számára a belátás kegyelmét! Megáldalak a BÖLCSESSÉG LELKÉVEL!""

Kérdező: EGY ÖNGYILKOSRÓL

1. Mi a HANG véleménye "A mai események a próféciák tükrében" című mellékletről?
2. Áldást kérek MAGUNKRA!
3. Egy öngyilkosról kérdezlek, Uram.

A HANG válasza:

Jézus evangéliumi tanításai a Hang-könyvekben "1. Azok, akik az idők jeleit figyelik, könnyebben fel tudnak készülni azokra a bekövetkezendő eseményekre, amelyek előttetek állnak.
Nemcsak a Bibliából lehet kiolvasni olyan eseményeket, amelyek már folyamatban vannak, hanem a körülöttetek, a rajtatok kívüli események is prédikálnak azoknak, akiknek fülük van a hallásra.
Azt mindenképpen tudnod kell, hogy nem a megfélemlítés szándékával, hanem szeretetem kiáradásának következményeképpen küldök közétek olyan szemekkel, fülekkel rendelkező prófétákat, látókat, hallókat, akik föllebbentik a jövő fátylát azoknak az érdekében, akikben a test kívánsága, a szemek kívánsága, az élet kevélysége akadályozni próbálja a szükséges éberséget. Ébren legyetek és virrasszatok, mert nem tudhatjátok, mely órában jön el Uratok! Ébren legyetek!

2. Az az ígéretem, hogy mindaz, aki kér kap, különösen beigazolódik azoknak életében, akik áldásomat kérik! Az Én áldásom fényt és erőt hordozó áldás. Akarom, hogy lássatok, és akarom, hogy amit jónak, Tőlem megkívántnak láttok, azt szívesen meg is tudjátok tenni. Áldásom tisztító erőt is hordoz. Megtisztítom szándékodat, hogy egyértelműbben, szabadabban, elfogultságtól mentesebben tudj látni és cselekedni.
Kérd naponta a BÖLCSESSÉG LELKÉT! (Jakab 1;5). Nem azért kérlek erre, mintha Isten nem tudná, hogy erre szükséged van, hanem azért, mert te lelkileg akkor tudsz ráhangolódni megfelelően ennek az adománynak befogadására, ha tudod, hogy kapod!

3. Arról, akinek sorsáról érdeklődsz, azt tudom mondani, hogy imádkozz érte. Imádkozz, mert őt még most olyasmi is bántja, amiről nem tehet. Tehát önmagának fölöslegesen okoz szenvedést. Kérd számára a belátás kegyelmét! Bizony itt is nehéz önmagát megtalálnia annak, aki önmaga felett akar döntő ítéletet hozni, s nem érti meg, hogy ez nem az ő területe. Ezért kell kérned számára a belátás kegyelmét! Megáldalak a BÖLCSESSÉG LELKÉVEL!"

Jézus - A Hang: 10/799

15. hét

(2016. 03. 11 - 17.)

Témáink:

"Az álmok szimbolikus nyelvén a te álmodban azt jelenti a kivégzőosztag, hogy a test magában hordja a halál fullánkját, s te is állapotszerűen magadban hordasz egy olyan kivégzőosztagot, amelynek parancsnoka nem te vagy."

"A biológiai egyensúlyt fenntartó háztartásod, vér, cukor, anyagcsere, stb., csak részben függ tőled. Ne is legyen ez a legfőbb gondod! Az egész orvostudomány a maga kiterjedt apparátusával is csak kis részben képes ezt kézben tartani."

"Álmod éppen azért, mert mélyen benned maradt ez az élmény, arra figyelmeztet, hogy vannak bennetek olyan adottságok, biológiai törvényszerűségek, amelyek, bár eleve nem Isten akarata szerint indultak el és működnek - mert Isten nem halálra teremtett benneteket -, de sohasem lehetnek ellenetekre, ha szerettek Engem. Isten nagy szeretetét abban is megtapasztaljátok, hogy ami indulásban nem az Ő akaratát kívánta megvalósítani, végül az Övéinek boldogságát készíti elő és juttatja kifejezésre. "

"Álmod arra is felhívta figyelmedet, hogy nem a halálé az utolsó szó, hogy van örökélet, és van FÉNY, aki mindenkire vár!"

Kérdező: EGY ÁLOMRÓL

Álmomban egy kivégzőosztag végzett velem.

A HANG válasza:

Jézus evangéliumi tanításai a Hang-könyvekben "Gyermekem! Az álmok szimbolikus nyelvén a te álmodban azt jelenti a kivégzőosztag, hogy a test magában hordja a halál fullánkját, s te is állapotszerűen magadban hordasz egy olyan kivégzőosztagot, amelynek parancsnoka nem te vagy.
A biológiai egyensúlyt fenntartó háztartásod, vér, cukor, anyagcsere, stb., csak részben függ tőled. Ne is legyen ez a legfőbb gondod! Az egész orvostudomány a maga kiterjedt apparátusával is csak kis részben képes ezt kézben tartani.
Álmod éppen azért, mert mélyen benned maradt ez az élmény, arra figyelmeztet, hogy vannak bennetek olyan adottságok, biológiai törvényszerűségek, amelyek, bár eleve nem Isten akarata szerint indultak el és működnek - mert Isten nem halálra teremtett benneteket -, de sohasem lehetnek ellenetekre, ha szerettek Engem. Isten nagy szeretetét abban is megtapasztaljátok, hogy ami indulásban nem az Ő akaratát kívánta megvalósítani, végül az Övéinek boldogságát készíti elő és juttatja kifejezésre.
Álmod arra is felhívta figyelmedet, hogy nem a halálé az utolsó szó, hogy van örökélet, és van FÉNY, aki mindenkire vár!
Megáldalak a BIZALOM és a BÁTORSÁG LELKÉVEL!"

Jézus - A Hang: 10/800

16. hét

(2016. 04. 18 - 24.)

Témáink:

"Ha olvastad volna a HANG-köteteket, akkor már tudnád, hogy olyan értelemben nincs duál, ahogy legtöbben gondoljátok ( HANG 6/432.). Nincs olyan, hogy van valahol egy duál, s míg azt meg nem találod, addig boldogtalan maradsz, s ha megtaláltad, akkor megtaláltad benne és általa a boldogságodat. Ilyen nincs! Olyan van, hogy az a duálpárod, aki Hozzám segít téged közelebb, s addig duálod, amíg ezt teszi. Nincs olyan, hogy valakit az Isten valakinek teremtett! Isten mindenkit Önmagára teremtett! Ez éppen a legjobb számodra és minden ember számára. Nincs ember a világon, aki boldoggá tudna tenni akár csak egy kis állatot is. Hát még embert!"

"Csak akkor hallgass a benned megszólaló HANG-ra, ha evangéliumaim alapján rendet teremtettél magadban, legalább a fejedben. Tudnod kell, hogy sok a zavaróállomás. Sok olyan szemtelen szellem van, akik ki akarják használni hiszékenységeteket, s ha nem vagytok óvatosak, akkor sok gubanc ér benneteket. Okosság és óvatosság! (Máté 10;16-17). Ezt a két fegyvert nagyon komolyan ajánlottam, hogy használjátok. Más fegyveretek nincs is! Ezért kell e kettővel megtanulni jól bánni! "

"Az Út Én vagyok (János 14;6). Az eddigi Hang-kötetekben sok helyet lehet találni, ahol ezt részletesen kifejtettem már előttetek. Ha vállalod, hogy reggel megbeszéld Velem napi teendőidet, mit és hogyan kell tenned, tehát ha vállalsz idő- és szeretet-elszámolást, tehát este számod kéred Előttem magadtól azt, amit reggel megbeszéltünk, akkor rajta maradsz azon az Úton, amely az egyetlen erkölcsi igazságot kibontja előtted, vagyis azt, hogy szeretnetek kell egymást, s így az Út és az Igazság által Életet nyersz!"

Kérdező: DUÁLOK VAGYUNK!

1. Duálok vagyunk azzal, aki a legkedvesebb számomra?
2. Hallgathatok-e a bennem megszólaló Hangra?
3. Rajta vagyok-e az Úton? Ha igen, akkor hogyan tudok ezen tovább haladni?

A HANG válasza:

Jézus evangéliumi tanításai a Hang-könyvekben "Gyermekem!
1. Ha olvastad volna a HANG-köteteket, akkor már tudnád, hogy olyan értelemben nincs duál, ahogy legtöbben gondoljátok ( HANG 6/432.). Nincs olyan, hogy van valahol egy duál, s míg azt meg nem találod, addig boldogtalan maradsz, s ha megtaláltad, akkor megtaláltad benne és általa a boldogságodat. Ilyen nincs! Olyan van, hogy az a duálpárod, aki Hozzám segít téged közelebb, s addig duálod, amíg ezt teszi. Nincs olyan, hogy valakit az Isten valakinek teremtett! Isten mindenkit Önmagára teremtett! Ez éppen a legjobb számodra és minden ember számára. Nincs ember a világon, aki boldoggá tudna tenni akár csak egy kis állatot is. Hát még embert!

2. Csak akkor hallgass a benned megszólaló HANG-ra, ha evangéliumaim alapján rendet teremtettél magadban, legalább a fejedben. Tudnod kell, hogy sok a zavaróállomás. Sok olyan szemtelen szellem van, akik ki akarják használni hiszékenységeteket, s ha nem vagytok óvatosak, akkor sok gubanc ér benneteket. Okosság és óvatosság! (Máté 10;16-17). Ezt a két fegyvert nagyon komolyan ajánlottam, hogy használjátok. Más fegyveretek nincs is! Ezért kell e kettővel megtanulni jól bánni!

3. Az Út Én vagyok (János 14;6). Az eddigi Hang-kötetekben sok helyet lehet találni, ahol ezt részletesen kifejtettem már előttetek.
Ha vállalod, hogy reggel megbeszéld Velem napi teendőidet, mit és hogyan kell tenned, tehát ha vállalsz idő- és szeretet-elszámolást, tehát este számod kéred Előttem magadtól azt, amit reggel megbeszéltünk, akkor rajta maradsz azon az Úton, amely az egyetlen erkölcsi igazságot kibontja előtted, vagyis azt, hogy szeretnetek kell egymást, s így az Út és az Igazság által Életet nyersz!
Megáldalak a HIT, REMÉNY és SZERETET LELKÉVEL!"

Jézus - A Hang: 10/801

17. hét

(2016. 04. 25. - 05. 01.)

Témáink:

"Sokféle formában adtam már eligazítást kérdéseddel kapcsolatban a HANG különböző köteteiben. Részemről nagyon furcsán hangzik, mikor Magamat ajánlom. De hát kit ajánlhatnék jobbat, igazabbat Magamnál? Senki nem szeret téged úgy, mint Én, és senki nem ismer téged jobban Nálam. Így hát tudom, hogy neked mire van szükséged ahhoz, hogy megtaláld önmagadat. Tudom, hogy olyan Isten- és önismeretre van szükséged, amely ismeret nemcsak megvéd, de előre is lendít azon az úton, amelyet Én magammal azonosítottam akkor, amikor ezt mondtam: "Én vagyok az út"."

"Hangodat Tőlem kaptad, mint minden képességedet, s Értem akkor tudod megfelelően értékesíteni, hasznosítani, ha hivatásodnak rendeled alá. Hivatásod neked sem lehet más, mint minden embernek: szeretni tanítás! Én mindenkit erre hívtam és hívok. Ez nemcsak egy életvégi cél, hanem napi feladat, amelynek keretében képes vagy felismerni, átélni és növelni magadban azt a boldogságot, amely az Én jelenlétem sugárzása feléd."

"A HANG-könyvek bőven adnak útmutatást arról, hogy hogyan kell reggeli és esti imában, tehát a Velem való benső találkozásban megtárgyalni azt az idő- és szeretet-elszámolást, amely ÚTON tud tartani minden jó szándékú, szerető szívet."

"A földi életben nincs, nem szabad hogy legyen megállás! Itt minden folyamatban, törekvésben, fejlődésben van. Aki megáll, az már hanyatlásnak indult. Nincs megállás! A lelki életben vakáció sincs! Állandó éberség, feltöltődni akarás, növekedés ismeretekben, szeretetben. Tanulás és tapasztalás! Tanulás, hogy taníthass, és tapasztalás, hogy tanúskodhass!"

"Amennyiben módodban áll, szerezzed meg a HANG-köteteket. Ha anyagilag problémát jelent, írd meg médiumomnak, s ő küld neked. Nekem nagyon fontos, hogy lélekben, szellemben gazdagodj Általam! Nagyon szeretlek, és nagyon szeretném, ha megértenéd, hogy igazán csak Általam lehet boldog minden ember."

"Szeress énekelni! Ismered szent Ferenc megzenésített Nap-himnuszának változatát, a "Minden, mi él" című éneket? Harmadik versszaka: "A nagyvilág létével énekel, szavunkra vár, hogy hangja dal legyen!..." Erről van szó! Magam is sokat és szívesen énekeltem, amikor emberként közöttetek jártam."

"Szeress énekelni! Énekedben nagyon közel tudunk kerülni egymáshoz! Magam is benned énekelek ilyenkor!- De a hivatásod: SZERETNI TANÍTÁS! Mindent ennek kell alárendelned! Szeretni pedig ennyit jelent: nem ártani soha senkinek, megbocsátani mindig mindenkinek, és segíteni ott, ahol valaki segítségre szorul. Este kérdezd meg magadtól, hogy ki örült neked aznap? Ha nem tudsz senkit megnevezni, akkor kérdezd meg magadtól, hogy vajon Én örültem-e neked? Azon a napon, amikor sem más, sem Én nem tudunk örülni neked, kár volt felébredned."

Kérdező: PÁLYAVÁLASZTÁS ELŐTT ÁLLOK

1. Még pályaválasztás előtt állok. Az éneklést válasszam vagy valami mást?
2. Hogyan tudnék jobban kapcsolatba kerülni Jézussal?

A HANG válasza:

Jézus evangéliumi tanításai a Hang-könyvekben "Gyermekem! Sokféle formában adtam már eligazítást kérdéseddel kapcsolatban a HANG különböző köteteiben. Részemről nagyon furcsán hangzik, mikor Magamat ajánlom. De hát kit ajánlhatnék jobbat, igazabbat Magamnál? Senki nem szeret téged úgy, mint Én, és senki nem ismer téged jobban Nálam. Így hát tudom, hogy neked mire van szükséged ahhoz, hogy megtaláld önmagadat. Tudom, hogy olyan Isten- és önismeretre van szükséged, amely ismeret nemcsak megvéd, de előre is lendít azon az úton, amelyet Én magammal azonosítottam akkor, amikor ezt mondtam: "Én vagyok az út".
Hangodat Tőlem kaptad, mint minden képességedet, s Értem akkor tudod megfelelően értékesíteni, hasznosítani, ha hivatásodnak rendeled alá. Hivatásod neked sem lehet más, mint minden embernek: szeretni tanítás! Én mindenkit erre hívtam és hívok. Ez nemcsak egy életvégi cél, hanem napi feladat, amelynek keretében képes vagy felismerni, átélni és növelni magadban azt a boldogságot, amely az Én jelenlétem sugárzása feléd.
A HANG-könyvek bőven adnak útmutatást arról, hogy hogyan kell reggeli és esti imában, tehát a Velem való benső találkozásban megtárgyalni azt az idő- és szeretet-elszámolást, amely ÚTON tud tartani minden jó szándékú, szerető szívet.
A földi életben nincs, nem szabad hogy legyen megállás! Itt minden folyamatban, törekvésben, fejlődésben van. Aki megáll, az már hanyatlásnak indult. Nincs megállás! A lelki életben vakáció sincs! Állandó éberség, feltöltődni akarás, növekedés ismeretekben, szeretetben. Tanulás és tapasztalás! Tanulás, hogy taníthass, és tapasztalás, hogy tanúskodhass!
Amennyiben módodban áll, szerezzed meg a HANG-köteteket. Ha anyagilag problémát jelent, írd meg médiumomnak, s ő küld neked. Nekem nagyon fontos, hogy lélekben, szellemben gazdagodj Általam! Nagyon szeretlek, és nagyon szeretném, ha megértenéd, hogy igazán csak Általam lehet boldog minden ember.
Szeress énekelni! Ismered szent Ferenc megzenésített Nap-himnuszának változatát, a "Minden, mi él" című éneket? Harmadik versszaka: "A nagyvilág létével énekel, szavunkra vár, hogy hangja dal legyen!..." Erről van szó! Magam is sokat és szívesen énekeltem, amikor emberként közöttetek jártam.
Szeress énekelni! Énekedben nagyon közel tudunk kerülni egymáshoz! Magam is benned énekelek ilyenkor!- De a hivatásod: SZERETNI TANÍTÁS! Mindent ennek kell alárendelned! Szeretni pedig ennyit jelent: nem ártani soha senkinek, megbocsátani mindig mindenkinek, és segíteni ott, ahol valaki segítségre szorul. Este kérdezd meg magadtól, hogy ki örült neked aznap? Ha nem tudsz senkit megnevezni, akkor kérdezd meg magadtól, hogy vajon Én örültem-e neked? Azon a napon, amikor sem más, sem Én nem tudunk örülni neked, kár volt felébredned.
Megáldalak SZERETETEM LELKÉVEL!"

Jézus - A Hang: 10/802

18. hét

(2016. 05. 02- - 08.)

Témáink:

"Írod, hogy nem olvastad a HANG-köteteket. Nagyon ajánlom elolvasásukat, mivel egyetlen levélben nem válaszolhatok kimerítő módon kérdésedre. Talán hallottál róla, hogy e könyvek úgy készültek, hogy a kérdezőknek adott válaszokat jelenttettem meg könyvekben, médiumom által. A te leveledre adott válasz már a tizedik könyv anyagát képezi. E válasz kimerítően, bőségesen megtalálható az előző kötetekben."

"Nem tehetem meg tehát, hogy mindig mindent elölről kezdjek mindenki számára. Szeretettel kérlek, olvasd el az eddig megjelent könyveket. Ha nem tudod megszerezni ott, ahol élsz, akkor írd meg médiumomnak, s ő postázni fogja címedre azokat. Ha még utána is lenne kérdésed, akkor szívesen és részletesen megadom a megfelelő iránymutatást."

"Irántad való szeretetből azonban most egy kicsit ismétlem Magamat. Egyetlen hivatás van: a szeretni tanítás! Minden más kenyérkereső foglalkozás. A hivatás Tőlem jön. A kenyérkereső foglalkozás vállalása a te feladatod. Nem vállalhatom e tekintetben át tőled a felelősséget. Ha tehát világos előtted, hogy mi a hivatásod, akkor ehhez kell megtalálnod a számodra legmegfelelőbb kenyérkereső munkát. Az általad megnevezett három lehetőség mindegyike alkalmas arra, hogy hivatásodat gyakorold. A HIVATÁS a fontos!!! "

Kérdező: HÁROM ÚT ELŐTT

Három út: mentős, kántor, operaénekes. Melyiket válasszam?

A HANG válasza:

Jézus evangéliumi tanításai a Hang-könyvekben "Írod, hogy nem olvastad a HANG-köteteket. Nagyon ajánlom elolvasásukat, mivel egyetlen levélben nem válaszolhatok kimerítő módon kérdésedre.
Talán hallottál róla, hogy e könyvek úgy készültek, hogy a kérdezőknek adott válaszokat jelenttettem meg könyvekben, médiumom által. A te leveledre adott válasz már a tizedik könyv anyagát képezi. E válasz kimerítően, bőségesen megtalálható az előző kötetekben.
Nem tehetem meg tehát, hogy mindig mindent elölről kezdjek mindenki számára. Szeretettel kérlek, olvasd el az eddig megjelent könyveket. Ha nem tudod megszerezni ott, ahol élsz, akkor írd meg médiumomnak, s ő postázni fogja címedre azokat. Ha még utána is lenne kérdésed, akkor szívesen és részletesen megadom a megfelelő iránymutatást.
Irántad való szeretetből azonban most egy kicsit ismétlem Magamat.
Egyetlen hivatás van: a szeretni tanítás! Minden más kenyérkereső foglalkozás. A hivatás Tőlem jön. A kenyérkereső foglalkozás vállalása a te feladatod. Nem vállalhatom e tekintetben át tőled a felelősséget.
Ha tehát világos előtted, hogy mi a hivatásod, akkor ehhez kell megtalálnod a számodra legmegfelelőbb kenyérkereső munkát. Az általad megnevezett három lehetőség mindegyike alkalmas arra, hogy hivatásodat gyakorold. A HIVATÁS a fontos!!!
Megáldalak a BÖLCSESSÉG LELKÉVEL!"

Jézus - A Hang: 10/803

19. hét

(2016. 05. 09 - 15.)

Témáink:

"A jövő csak a múlt ismeretében építhető fel eredményesen. Nagyon komolyan szembesülni kell bizonyos tényekkel."

"Általában minden családban, ahol gyermek születik, ott a gyermek választja meg szüleit. Bár Földre születése után nem emlékezik azokra a szempontokra, amelyek e választásra késztették, de tudattalanul is afelé törekszik, hogy a Földre hozott karmáját feloldja, illetve ennek lehetőségét megtapasztalja, s döntéseivel vagy segítsen magán, vagy még rosszabbra fordítsa következő életének sorsát. Normális körülmények között tehát ez egy családban született gyermek sorsának vonala. De van rendkívüli eset!"

"Rendkívüli eset az, amikor egy család befogad magához egy gyermeket. Ilyenkor nem a gyermek választja meg szüleit, hanem a szülő választja meg gyermekét. Úgy gondolnátok, hogy ilyenkor a gyermeknek még hálásabbnak kéne lenni, mint különben. De a valóság nem ez. Nem, mert e gyermek mielőtt megszületett, tudatosan vállalt valamit, éppen karmikus problémája érdekében, ami most megzavarodott benne. Persze, ő erről sem tud, de tudatalattija mégis zavarba hozza őt."

"Olyan gyermek befogadásakor, akinek szülei valami okból nem nevelhetik fel gyermeküket, normális megoldás az lenne, ha olyan szülő vállalna ilyen gyermeket, aki mögött egy közösség áll, s a közösség felelősséget vállal a gyermekért. Tehát nem elég, ha egy közösséghez tartoznak a szülők."

"Felelősséget vállalni tudó közösség szükséges egy ilyen nagy szeretetáldozat felvállalásához. Ez lenne tehát a normális megoldás. Minden más megoldás: RENDKÍVÜLI! Így aztán rendkívüli utat is kell vállalnia a szülőknek, ha nem akarnak elszakadni gyermeküktől. E rendkívüli út vállalása azért nagyon bonyolult, mert a gyermek hozzáállása a szülők döntéséhez kiszámíthatatlan. Gondolj egy olyan alaptőkére, amelyről nemcsak azt nem tudod, hogy mennyi, de azt sem, hogy pozitív vagy negatív, többlettel vagy hiánnyal zárult, és neked ezt a bizonytalan tőkét, melyről azt sem tudod mennyi az adóssága vagy nyeresége, kezelned kell."

"Most nem arról van szó, hogy minden szeretetben meghozott áldozat ne lenne végtelen érték. Természetes, hogy mindent, amit e gyermekért tesztek, Értem teszitek. De megfelelő közösségi háttér nélkül ez valami nagyon bonyolult, nehéz, hálátlan feladat, hacsak nem különleges magánkinyilatkoztatás a forrása. Igen, mert nemcsak a gyermekkel szemben, hanem magatokkal szemben is komoly elbizonytalanodásokat kell legyőznötök."

"Amit Én a magam részéről ígérni tudok, az az, hogy Bennem nem fogtok csalódni. Amit Értem tesztek, arról Nekem nagyon is tudomásom van! És Engem nagylelkűségben nem lehet felülmúlni! De konkrét lépéseket nem tudok előre meghatározni e gyermekkel kapcsolatban számotokra."

"Fordulj gyakran e gyermek őrangyalához, szellemi kísérőjéhez, s tőle kérj tanácsot olyankor, amikor nem látod tisztán, hogy mi a teendőd. Kérd azt is tőle, hogy adjon számotokra erőt, bölcsességet."

Kérdező: FOGADOTT GYERMEKÜNK

Fogadott gyermekünk jövőjéről szeretném hallani a HANG véleményét.

A HANG válasza:

Jézus evangéliumi tanításai a Hang-könyvekben "Drága Gyermekem! A jövő csak a múlt ismeretében építhető fel eredményesen. Nagyon komolyan szembesülni kell bizonyos tényekkel.
Általában minden családban, ahol gyermek születik, ott a gyermek választja meg szüleit. Bár Földre születése után nem emlékezik azokra a szempontokra, amelyek e választásra késztették, de tudattalanul is afelé törekszik, hogy a Földre hozott karmáját feloldja, illetve ennek lehetőségét megtapasztalja, s döntéseivel vagy segítsen magán, vagy még rosszabbra fordítsa következő életének sorsát. Normális körülmények között tehát ez egy családban született gyermek sorsának vonala. De van rendkívüli eset!
Rendkívüli eset az, amikor egy család befogad magához egy gyermeket. Ilyenkor nem a gyermek választja meg szüleit, hanem a szülő választja meg gyermekét. Úgy gondolnátok, hogy ilyenkor a gyermeknek még hálásabbnak kéne lenni, mint különben. De a valóság nem ez. Nem, mert e gyermek mielőtt megszületett, tudatosan vállalt valamit, éppen karmikus problémája érdekében, ami most megzavarodott benne. Persze, ő erről sem tud, de tudatalattija mégis zavarba hozza őt.
Olyan gyermek befogadásakor, akinek szülei valami okból nem nevelhetik fel gyermeküket, normális megoldás az lenne, ha olyan szülő vállalna ilyen gyermeket, aki mögött egy közösség áll, s a közösség felelősséget vállal a gyermekért. Tehát nem elég, ha egy közösséghez tartoznak a szülők.
Felelősséget vállalni tudó közösség szükséges egy ilyen nagy szeretetáldozat felvállalásához. Ez lenne tehát a normális megoldás. Minden más megoldás: RENDKÍVÜLI! Így aztán rendkívüli utat is kell vállalnia a szülőknek, ha nem akarnak elszakadni gyermeküktől.
E rendkívüli út vállalása azért nagyon bonyolult, mert a gyermek hozzáállása a szülők döntéséhez kiszámíthatatlan. Gondolj egy olyan alaptőkére, amelyről nemcsak azt nem tudod, hogy mennyi, de azt sem, hogy pozitív vagy negatív, többlettel vagy hiánnyal zárult, és neked ezt a bizonytalan tőkét, melyről azt sem tudod mennyi az adóssága vagy nyeresége, kezelned kell.
Most nem arról van szó, hogy minden szeretetben meghozott áldozat ne lenne végtelen érték. Természetes, hogy mindent, amit e gyermekért tesztek, Értem teszitek. De megfelelő közösségi háttér nélkül ez valami nagyon bonyolult, nehéz, hálátlan feladat, hacsak nem különleges magánkinyilatkoztatás a forrása. Igen, mert nemcsak a gyermekkel szemben, hanem magatokkal szemben is komoly elbizonytalanodásokat kell legyőznötök.
Amit Én a magam részéről ígérni tudok, az az, hogy Bennem nem fogtok csalódni. Amit Értem tesztek, arról Nekem nagyon is tudomásom van! És Engem nagylelkűségben nem lehet felülmúlni! De konkrét lépéseket nem tudok előre meghatározni e gyermekkel kapcsolatban számotokra.
Fordulj gyakran e gyermek őrangyalához, szellemi kísérőjéhez, s tőle kérj tanácsot olyankor, amikor nem látod tisztán, hogy mi a teendőd. Kérd azt is tőle, hogy adjon számotokra erőt, bölcsességet.
Megáldalak a TÜRELEM LELKÉVEL!"

Jézus - A Hang: 10/804

20. hét

(2016. 05. 16- - 22.)

Témáink:

"Mindenkitől elvárható, hogy szeressen. Csak ez várható el. Amikor valakinél azt tapasztaljátok, hogy nincs benne szeretet, tehát önző, akkor tudnotok kell, hogy az illető önmagának árt ezzel a legtöbbet, bár ezt most nem így éli meg, mert menekülőben van. Minden önző ember menekül önmaga elől. Önzése tárgyába menekül. Természetesen abban nem talál önmagára, ezért száll virágról virágra, tárgyról tárgyra, de nyugalmat nem talál. A pillanatnyi bódulat mulandó örömével képes beérni, s utána tovább és tovább folytatódik nyugtalan bolyongása. Ha az ilyen ember meg nem tér, akkor élete vége egy nagy csőd, hiszen mindent itt kell hagynia, amiért eddig élt. Az önző, szeretetlen ember egy nagy ürességet hordoz magában. Ezt lehet álcázni a földi életben különböző dekorációkkal, de a dekorációk tartalmat nem adnak. Mikor ezeknek tiszavirág-ideje lejár, marad utánuk a nagy semmi! Olyan nincs, hogy valaki néha önző, néha önzetlen. Csak olyan van, hogy valaki néha álcázza önzését. Ilyenkor tűnik önzetlennek."

"A szeretés állapot. A nem szeretés is az. Csak a felszínen van ingajárat. A mélyben nincs! Van olyan, hogy szeretni nemcsak nehéz, de nagyon nehéz, és ilyenkor nem sikerül úgy, ahogy azt valaki szeretné. Ilyenkor az illető nyugtalan, s keresi a lehetőségét annak, hogy hogyan tudna sikeresebben szeretni. Érdemben szeretni mindig nehéz! (Máté 5;46)."

" Szeretném, ha nem értenél félre! Igaz, mindenkitől várhatod, hogy szeressen, de ez soha senkitől ki nem kényszeríthető. A házastárstól sem! Mindig számolnod kell azzal, hogy szeretet helyett önzéssel találkozol, mert a szeretet könnyen csak a Mennyországban valósul meg."

"Ami nagyon fontos: Problémát soha ne jelentsen neked az, hogy társad vagy bárki nem szeret. Ha valakivel szemben szeretetlenül viselkednek, akkor az illető arra kap lehetőséget, hogy felmérje saját szeretetét. Erre csak itt a Földön van lehetőségetek! Ezért értékelni kell az ilyen lehetőséget! Az irgalom, a megbocsátás csak akkor jelenhet meg életetekben, ha irgalmatlansággal, megbántással találkoztok. Ez pedig mérhetetlenül fontos üdvösségetek szempontjából (Lukács 6;36-37). Kell, hogy botrányok jöjjenek. Más dolog az, hogy jaj azoknak, akik által a botrányok jönnek! (Máté 18;7). Az ilyen találkozás természetesen fájdalommal jár, de ez a fájdalom az Én fájdalmam bennetek, tehát bizonyos értelemben kitüntetés is. Óriási értéke, hogy önismeretre késztet, és érdemszerzővé minősíti szívetek szeretetét, ugyancsak a Máté 5;46 alapján."

"A gyógyítással kapcsolatos problémádat férjeddel kell megbeszélned, és az ő javaslata döntő kell legyen számodra. Sohasem jó, ha anyagi dolgokban kivonja valaki magát férje irányítása alól, hacsak nem maga a férj kéri őt fel erre. E téren az asszonynak nem szabad saját feje után menni, csak összhangban férjével. Anyagi téren egy családban csak közös felelősség van. Ennek pedig nem lehet más alapja, mint a közös döntés."

"Nem feladatod Magyarország őrzése! Magyarország és minden más ország, pusztulásra ítélt ország! Nincs kivétel! Az egész Föld pusztulásra ítélt világ! Vannak angyalai a különböző országoknak, de e tekintetben nem az országhatárok az érdekesek, hanem azok az emberek, akik abban élnek. Ilyen értelemben feladatod, hogy őrzője légy Magyarországon önmagadnak, családodnak, ismerőseidnek, s mindazoknak, akikkel Lelkem összehoz. De ennek az őrzésnek semmi köze ahhoz, amit ti általános értelemben őrzésnek neveztek. Ha nem őrzöd tieidet, ha nem őrzöd azokat, akikkel kapcsolatba kerülsz, akkor ennek nem lehet rájuk nézve negatív erkölcsi következménye. Szabad lények vagytok! Mindenki mindent tehet lelkiismerete szerint, és tehet ennek ellenére. Függetlenül attól, hogy őrzi őt valaki vagy sem. Óriási a felelősséged önmagadért! Ennél több nincs is! De ez nem is csökkenthető! Önmagad miatt kell mindent megtenned tieidért, azokért az emberekért, akik a te országod lakói! "

"Ne azon gondolkozz, hogy mit kell majd tenned a jövő érdekében, hanem azon, hogy mit kell tenned abban a jelenben, amely vissza nem térhet, és amelyről tudnod kell, hogy bármely pillanatban meghalhatsz. Minden jelen pillanat egyben utolsó pillanat is, s így kell megszentelned. Mindenkorra és minden helyzetre érvényesek e szavaim: 'Elég a mának a maga baja, a holnap majd gondoskodik magáról' (Máté 6;34). Nagyon szeretlek! Olyankor mindig az Én hangomat hallod, amikor családod, a tieid örülnek neked. Ízlelgesd a Lélek gyümölcseit (Galata levél 5;22-23)!"

Kérdező: GYÓGYÍTHATOK PÉNZÉRT?

1. Joggal várhatok szeretetet társamtól?
2. Mennyiben lehet pénzért gyógyítanom?
3. Feladatom Magyarország őrzése?
4. Leendő gyermekünkkel kapcsolatban mi a teendőnk?

A HANG válasza:

Jézus evangéliumi tanításai a Hang-könyvekben "Gyermekem!

1. Mindenkitől elvárható, hogy szeressen. Csak ez várható el. Amikor valakinél azt tapasztaljátok, hogy nincs benne szeretet, tehát önző, akkor tudnotok kell, hogy az illető önmagának árt ezzel a legtöbbet, bár ezt most nem így éli meg, mert menekülőben van. Minden önző ember menekül önmaga elől. Önzése tárgyába menekül. Természetesen abban nem talál önmagára, ezért száll virágról virágra, tárgyról tárgyra, de nyugalmat nem talál. A pillanatnyi bódulat mulandó örömével képes beérni, s utána tovább és tovább folytatódik nyugtalan bolyongása. Ha az ilyen ember meg nem tér, akkor élete vége egy nagy csőd, hiszen mindent itt kell hagynia, amiért eddig élt. Az önző, szeretetlen ember egy nagy ürességet hordoz magában. Ezt lehet álcázni a földi életben különböző dekorációkkal, de a dekorációk tartalmat nem adnak. Mikor ezeknek tiszavirág-ideje lejár, marad utánuk a nagy semmi! Olyan nincs, hogy valaki néha önző, néha önzetlen. Csak olyan van, hogy valaki néha álcázza önzését. Ilyenkor tűnik önzetlennek.
A szeretés állapot. A nem szeretés is az. Csak a felszínen van ingajárat. A mélyben nincs! Van olyan, hogy szeretni nemcsak nehéz, de nagyon nehéz, és ilyenkor nem sikerül úgy, ahogy azt valaki szeretné. Ilyenkor az illető nyugtalan, s keresi a lehetőségét annak, hogy hogyan tudna sikeresebben szeretni. Érdemben szeretni mindig nehéz! (Máté 5;46).
Drága Gyermekem! Szeretném, ha nem értenél félre! Igaz, mindenkitől várhatod, hogy szeressen, de ez soha senkitől ki nem kényszeríthető. A házastárstól sem! Mindig számolnod kell azzal, hogy szeretet helyett önzéssel találkozol, mert a szeretet könnyen csak a Mennyországban valósul meg.
Ami nagyon fontos: Problémát soha ne jelentsen neked az, hogy társad vagy bárki nem szeret. Ha valakivel szemben szeretetlenül viselkednek, akkor az illető arra kap lehetőséget, hogy felmérje saját szeretetét. Erre csak itt a Földön van lehetőségetek! Ezért értékelni kell az ilyen lehetőséget! Az irgalom, a megbocsátás csak akkor jelenhet meg életetekben, ha irgalmatlansággal, megbántással találkoztok. Ez pedig mérhetetlenül fontos üdvösségetek szempontjából (Lukács 6;36-37). Kell, hogy botrányok jöjjenek. Más dolog az, hogy jaj azoknak, akik által a botrányok jönnek! (Máté 18;7). Az ilyen találkozás természetesen fájdalommal jár, de ez a fájdalom az Én fájdalmam bennetek, tehát bizonyos értelemben kitüntetés is. Óriási értéke, hogy önismeretre késztet, és érdemszerzővé minősíti szívetek szeretetét, ugyancsak a Máté 5;46 alapján.

2. A gyógyítással kapcsolatos problémádat férjeddel kell megbeszélned, és az ő javaslata döntő kell legyen számodra. Sohasem jó, ha anyagi dolgokban kivonja valaki magát férje irányítása alól, hacsak nem maga a férj kéri őt fel erre. E téren az asszonynak nem szabad saját feje után menni, csak összhangban férjével. Anyagi téren egy családban csak közös felelősség van. Ennek pedig nem lehet más alapja, mint a közös döntés.

3. Nem feladatod Magyarország őrzése! Magyarország és minden más ország, pusztulásra ítélt ország! Nincs kivétel! Az egész Föld pusztulásra ítélt világ! Vannak angyalai a különböző országoknak, de e tekintetben nem az országhatárok az érdekesek, hanem azok az emberek, akik abban élnek. Ilyen értelemben feladatod, hogy őrzője légy Magyarországon önmagadnak, családodnak, ismerőseidnek, s mindazoknak, akikkel Lelkem összehoz. De ennek az őrzésnek semmi köze ahhoz, amit ti általános értelemben őrzésnek neveztek. Ha nem őrzöd tieidet, ha nem őrzöd azokat, akikkel kapcsolatba kerülsz, akkor ennek nem lehet rájuk nézve negatív erkölcsi következménye. Szabad lények vagytok! Mindenki mindent tehet lelkiismerete szerint, és tehet ennek ellenére. Függetlenül attól, hogy őrzi őt valaki vagy sem.
Óriási a felelősséged önmagadért! Ennél több nincs is! De ez nem is csökkenthető! Önmagad miatt kell mindent megtenned tieidért, azokért az emberekért, akik a te országod lakói!

4. Ne azon gondolkozz, hogy mit kell majd tenned a jövő érdekében, hanem azon, hogy mit kell tenned abban a jelenben, amely vissza nem térhet, és amelyről tudnod kell, hogy bármely pillanatban meghalhatsz. Minden jelen pillanat egyben utolsó pillanat is, s így kell megszentelned. Mindenkorra és minden helyzetre érvényesek e szavaim: 'Elég a mának a maga baja, a holnap majd gondoskodik magáról' (Máté 6;34).
Nagyon szeretlek! Olyankor mindig az Én hangomat hallod, amikor családod, a tieid örülnek neked. Ízlelgesd a Lélek gyümölcseit (Galata levél 5;22-23)!
Megáldalak!"

Jézus - A Hang: 10/805

21. hét

(2016. 05. 023- - 29.)

Témáink:

"túlérzékenység hiúságot takar. Gondolj arra, hogy senkit a világon nem sértettek meg annyira, mint Engem, amikor azt mondták Rám, hogy Én az ördöggel cimborálok. Hogyan reagáltam erre? Megsértődtem? Nem. Csak azt mondtam, hogy Nekem nincs ördögöm, csak tisztelem Atyámat, és ti gyalázattal illettek Engem (János 8;49)."

"Jó, ha tudod, hogy a hiúság nagy akadálya a boldogságnak, és a menynyek országában semmi helye nincsen. A hiúság gyökere az, hogy az emberi szempontokat engeditek előtérbe úgy, hogy már nem is döntő, hogy Én kiről, miről, mit gondolok."

"Amikor arra kértelek benneteket, hogy alakítsátok át gondolkodásotokat, amit ti úgy fordítottatok le, hogy meg kell térnetek, akkor először is arra gondoltam, hogy számotokra első és sokadik szempont is az legyen, hogy Én mit gondolok rólatok, és csak utána jöjjön az, hogy figyelembe vegyétek azt, hogy mit gondolnak rólatok az emberek."

"A túlérzékeny ember szükségszerűen szeretetlen emberré is válik, mivel számára nem az az egyedüli fontos, hogy ő szeressen másokat, hanem az az elvárás, hogy őt szeressék mások, éspedig nem is akárhogyan, hanem úgy, ahogy ő jónak látja"

"Legyen példaképed Édesanyám! Volt olyan, hogy szinte megtagadtam őt. Ő akkor sem sértődött meg Rám! (Márk 3;33). Az lehet természetes, ha fáj valakinek a szeretetlenség. De a túlérzékenység nem pozitív vonás!"

Kérdező: MIÉRT VAGYOK TÚLÉRZÉKENY?

1. Miért vagyok túlérzékeny, amikor a szeretet megsérül?
2. Miért vonzódom annyira a szellemvilághoz?

A HANG válasza:

Jézus evangéliumi tanításai a Hang-könyvekben "Gyermekem! A túlérzékenység hiúságot takar. Gondolj arra, hogy senkit a világon nem sértettek meg annyira, mint Engem, amikor azt mondták Rám, hogy Én az ördöggel cimborálok. Hogyan reagáltam erre? Megsértődtem? Nem. Csak azt mondtam, hogy Nekem nincs ördögöm, csak tisztelem Atyámat, és ti gyalázattal illettek Engem (János 8;49).
Jó, ha tudod, hogy a hiúság nagy akadálya a boldogságnak, és a menynyek országában semmi helye nincsen. A hiúság gyökere az, hogy az emberi szempontokat engeditek előtérbe úgy, hogy már nem is döntő, hogy Én kiről, miről, mit gondolok.
Amikor arra kértelek benneteket, hogy alakítsátok át gondolkodásotokat, amit ti úgy fordítottatok le, hogy meg kell térnetek, akkor először is arra gondoltam, hogy számotokra első és sokadik szempont is az legyen, hogy Én mit gondolok rólatok, és csak utána jöjjön az, hogy figyelembe vegyétek azt, hogy mit gondolnak rólatok az emberek.
A túlérzékeny ember szükségszerűen szeretetlen emberré is válik, mivel számára nem az az egyedüli fontos, hogy ő szeressen másokat, hanem az az elvárás, hogy őt szeressék mások, éspedig nem is akárhogyan, hanem úgy, ahogy ő jónak látja.
Legyen példaképed Édesanyám! Volt olyan, hogy szinte megtagadtam őt. Ő akkor sem sértődött meg Rám! (Márk 3;33).
Az lehet természetes, ha fáj valakinek a szeretetlenség. De a túlérzékenység nem pozitív vonás!
Megáldalak az EGYSZERŰSÉG LELKÉVEL!"

Jézus - A Hang: 10/806

22. hét

(2016. 05. 30- 06. 05.)

Témáink:

"Az általad említett rossz, mely lelki sebeket ejtett rajtad, azáltal kezd gyógyulni, ha jobban kezdesz hinni és bízni Bennem! Ez, ha igaz, akkor feltétlenül megmutatkozik abban, hogy több áldozatot vállalsz, tehát szíved szeretetét az Én szívem szeretetével erősítve segítesz ott, ahol éppen adódik, megbocsátasz azoknak, akik bántanak téged vagy másokat, mivel tudod, hogy Én is szívemre öleltelek. Nem azért tettem ezt, mert jóságod indított volna erre, hanem azért, mert Én jó vagyok. Így a már benned élő jóságom is képes szeretettel viszonozni mindazokat a szeretetlenségeket, amelyeket el kell szenvedned életedben. Tehát nem jóvátenned kell vétkeidet, hanem elő kell segítened lelki sebeid gyógyulását."

"A jóvátételt bízd Rám! Nekem nagyon fontos vagy te! Nekem nem mindegy az, hogy veled mi történik! Ezért mondom, hogy Én mindent jóváteszek, de te tégy meg mindent azért, hogy meggyógyulj. Ez a minden pedig a hitednek, bizalmadnak a gyakorlati életedben történt megnyilvánulása által lehetséges csupán. Ezt nem tudom átvállalni tőled."

"Akiket nem vállaltál, azoknak életét kezemben tartom, és az Én oldalamról nézve ők nem maguk miatt, hanem miattad vállaltak téged. Mivel te ezt megszakítottad, ők más lehetőségek elé kerültek, és nem jártak rosszabbul, mintha te vállaltad volna őket. Te viszont, bizonyos terheltségeket elmulasztottál a karmikus sorsvonaladon feloldani, s ennek szenveded most következményeit. Neked most tudnod kell, hogy amire te nem vagy képes, arra Én benned képes vagyok. De csak akkor, ha te azt, amire képes vagy, meg is teszed."

"Tanítványaimat több esetben is megdorgáltam kishitűségük miatt. Ezt csak azért tehettem, mert rajtuk múlott, hogy kishitűek maradnak vagy sem. Veled is így vagyok most. Tőled függ, hogy növekszik benned a hit és a bizalom Irántam vagy sem. Gyógyulni csak akkor és annyiban fogsz, vagy inkább így mondom: gyógyítani csak akkor és annyiban tudlak, amikor és amennyiben áldozatos szeretetszolgálatokat vállalsz, amikor és amennyiben túllépsz a sértődékenységen, s tudsz megbocsátani másoknak. Itt a MÁSOK alatt nemcsak azokat értem, akik téged bántanak, hanem mindazokat, akik bárki ellen vétettek. Tehát, ha látod a tévében, ha olvasod az újságban, ha hallod a rádióban, hogy mennyi és milyen gonoszságokat követnek el emberek a Földön, akkor szívedben törekedned kell nekik is megbocsátanod! Így válsz ÁLLAPOTSZERŰEN irgalmassá! Így gyógyulsz!"

"Ne félj Tőlem! Szeress Engem azáltal, hogy áldozatos szeretetszolgálatokat vállalsz embertársaidért az Én benned élő szívem szeretetének erejével."

Kérdező: JÓVÁ TEHETŐ AZ ABORTUSZ?

Gyermekáldást többször megszakítottam emberi szempontok miatt. Hogyan lehet ezt jóvá tenni?

A HANG válasza:

Jézus evangéliumi tanításai a Hang-könyvekben "Gyermekem! Az általad említett rossz, mely lelki sebeket ejtett rajtad, azáltal kezd gyógyulni, ha jobban kezdesz hinni és bízni Bennem! Ez, ha igaz, akkor feltétlenül megmutatkozik abban, hogy több áldozatot vállalsz, tehát szíved szeretetét az Én szívem szeretetével erősítve segítesz ott, ahol éppen adódik, megbocsátasz azoknak, akik bántanak téged vagy másokat, mivel tudod, hogy Én is szívemre öleltelek. Nem azért tettem ezt, mert jóságod indított volna erre, hanem azért, mert Én jó vagyok. Így a már benned élő jóságom is képes szeretettel viszonozni mindazokat a szeretetlenségeket, amelyeket el kell szenvedned életedben. Tehát nem jóvátenned kell vétkeidet, hanem elő kell segítened lelki sebeid gyógyulását. A jóvátételt bízd Rám! Nekem nagyon fontos vagy te! Nekem nem mindegy az, hogy veled mi történik! Ezért mondom, hogy Én mindent jóváteszek, de te tégy meg mindent azért, hogy meggyógyulj. Ez a minden pedig a hitednek, bizalmadnak a gyakorlati életedben történt megnyilvánulása által lehetséges csupán. Ezt nem tudom átvállalni tőled.
Akiket nem vállaltál, azoknak életét kezemben tartom, és az Én oldalamról nézve ők nem maguk miatt, hanem miattad vállaltak téged. Mivel te ezt megszakítottad, ők más lehetőségek elé kerültek, és nem jártak rosszabbul, mintha te vállaltad volna őket.
Te viszont, bizonyos terheltségeket elmulasztottál a karmikus sorsvonaladon feloldani, s ennek szenveded most következményeit. Neked most tudnod kell, hogy amire te nem vagy képes, arra Én benned képes vagyok. De csak akkor, ha te azt, amire képes vagy, meg is teszed.
Tanítványaimat több esetben is megdorgáltam kishitűségük miatt. Ezt csak azért tehettem, mert rajtuk múlott, hogy kishitűek maradnak vagy sem. Veled is így vagyok most. Tőled függ, hogy növekszik benned a hit és a bizalom Irántam vagy sem. Gyógyulni csak akkor és annyiban fogsz, vagy inkább így mondom: gyógyítani csak akkor és annyiban tudlak, amikor és amennyiben áldozatos szeretetszolgálatokat vállalsz, amikor és amennyiben túllépsz a sértődékenységen, s tudsz megbocsátani másoknak. Itt a MÁSOK alatt nemcsak azokat értem, akik téged bántanak, hanem mindazokat, akik bárki ellen vétettek. Tehát, ha látod a tévében, ha olvasod az újságban, ha hallod a rádióban, hogy mennyi és milyen gonoszságokat követnek el emberek a Földön, akkor szívedben törekedned kell nekik is megbocsátanod! Így válsz ÁLLAPOTSZERŰEN irgalmassá! Így gyógyulsz!
Ne félj Tőlem! Szeress Engem azáltal, hogy áldozatos szeretetszolgálatokat vállalsz embertársaidért az Én benned élő szívem szeretetének erejével.
Megáldalak a HIT és a BIZALOM LELKÉVEL!"

Jézus - A Hang: 10/807

23. hét

(2016. 06. 06 - 12.)

Témáink:

"Nagyon is összefügg a két látomás. Neked éppen azért kell vállalnod az Én keresztemet, mert elsősorban megszentelned kell azokat, akikkel Lelkem összehoz téged. Tisztában kell lenned azzal, hogy az Én keresztemnek mi a lényege. Az Én keresztem az volt, hogy vállaltam a mások által széttört csontok összeforrásának a fájdalmát. Vállaltam az empátiát, azt, hogy együtt érzek azokkal, akiknek valami fáj. Vállaltam, úgy, hogy törekedtem vigasztalni a szomorúakat, bátorítani a csüggedőket, gyógyítani a bűn által okozott lelki sebeket, úgy, hogy elősegítettem a bűnbánat könnyeinek fölszárítását, úgy, hogy segítettem saját könnyeimmel oltani a mások szívében fellobbanó gyűlölet lángját, úgy, hogy imáimban nemcsak Magamat, hanem másokat is magammal vittem az Atyám elé. Vállaltam, hogy ne az emberi tekintetek irányítsanak, hanem Atyám iránti hűségem. Ezért vállaltam a szembenállást mindenféle hatalommal, mely uralkodni akar az embereken. Ezt még legádázabb ellenségeim is dicsérően elismerték Rólam (Máté 22;16)."

"Tisztában kell tehát lenned azzal, hogy nem kell külön kereszteket ácsolnod magadnak, ha vállalkozol arra, hogy Engem képviselj. Bőven lesznek, akik azt megácsolják neked! Csak nem szabad meghunyászkodónak, megalkuvónak lenned, s nem szabad a gyávaságot okosságnak, a gerinctelenséget alkalmazkodásnak, sőt szeretetnek, engedelmességnek hazudnod."

"Ha engeded, hogy Én szeressek benned, akkor nemcsak annak a szenvedését fogod megtapasztalni, akit a kereszten láttál, de meg fogod tapasztalni annak a fehérruhásnak ölelését, szeretetét, békéjét is, akivel látomásodban együtt örültél."

"Ne gyarlóságaiddal foglald le magad! Velem foglalkozz, és Értem másokkal. Ne zavarjon, hogy mások hogyan vélekednek rólad! De igenis legyen fontos, hogy Én mennyire tudok érvényesülni benned!"

"Ne félj, hanem inkább barátkozz meg a halál pillanatának gondolatával. Aki barátságot tud kötni a halál angyalával, az megnyerte a csatát a mulandó földi életben, mert a győztes felett nem uralkodhat az, ami mulandó, hanem szolgálni kényszerül azt, aki Értem, Velem, Bennem él!"

"Megszentelni jöttél a Földre! Ezért vannak benned a tanúságtevésre késztető vágyak. De vigyázz! Tartózkodj a túlzásoktól! A jót sem szabad eltúlozni, mert akkor már nem jó! A BÖLCSESSÉG-et naponta kell kérned! (Jakab 1;5.)."

"Könnyen meg tudod különböztetni a bölcsességet az előbb említett gyávaságtól, ha ráfigyelsz arra a rugóra, amely magatartásodat lendíti. Ha nincs benne az, hogy veled mi lesz, csak az, hogy vele mi lesz, akkor bölcsességed bölcsesség, és nem megalkuvás. "

Kérdező: MIÉRT JÖTTEM A FÖLDRE?

1. Összefügg-e két látomásom: egy embert láttam kereszten, és máskor egy fehérruhás embert, aki átölelt?
2. Megszentelődni vagy megszentelni születtem a Földre?

A HANG válasza:

Jézus evangéliumi tanításai a Hang-könyvekben "Kedves Barátom! Nagyon is összefügg a két látomás. Neked éppen azért kell vállalnod az Én keresztemet, mert elsősorban megszentelned kell azokat, akikkel Lelkem összehoz téged.
Tisztában kell lenned azzal, hogy az Én keresztemnek mi a lényege. Az Én keresztem az volt, hogy vállaltam a mások által széttört csontok összeforrásának a fájdalmát. Vállaltam az empátiát, azt, hogy együtt érzek azokkal, akiknek valami fáj. Vállaltam, úgy, hogy törekedtem vigasztalni a szomorúakat, bátorítani a csüggedőket, gyógyítani a bűn által okozott lelki sebeket, úgy, hogy elősegítettem a bűnbánat könnyeinek fölszárítását, úgy, hogy segítettem saját könnyeimmel oltani a mások szívében fellobbanó gyűlölet lángját, úgy, hogy imáimban nemcsak Magamat, hanem másokat is magammal vittem az Atyám elé. Vállaltam, hogy ne az emberi tekintetek irányítsanak, hanem Atyám iránti hűségem. Ezért vállaltam a szembenállást mindenféle hatalommal, mely uralkodni akar az embereken. Ezt még legádázabb ellenségeim is dicsérően elismerték Rólam (Máté 22;16).
Tisztában kell tehát lenned azzal, hogy nem kell külön kereszteket ácsolnod magadnak, ha vállalkozol arra, hogy Engem képviselj. Bőven lesznek, akik azt megácsolják neked! Csak nem szabad meghunyászkodónak, megalkuvónak lenned, s nem szabad a gyávaságot okosságnak, a gerinctelenséget alkalmazkodásnak, sőt szeretetnek, engedelmességnek hazudnod.
Ha engeded, hogy Én szeressek benned, akkor nemcsak annak a szenvedését fogod megtapasztalni, akit a kereszten láttál, de meg fogod tapasztalni annak a fehérruhásnak ölelését, szeretetét, békéjét is, akivel látomásodban együtt örültél.
Ne gyarlóságaiddal foglald le magad! Velem foglalkozz, és Értem másokkal. Ne zavarjon, hogy mások hogyan vélekednek rólad! De igenis legyen fontos, hogy Én mennyire tudok érvényesülni benned!
Ne félj, hanem inkább barátkozz meg a halál pillanatának gondolatával. Aki barátságot tud kötni a halál angyalával, az megnyerte a csatát a mulandó földi életben, mert a győztes felett nem uralkodhat az, ami mulandó, hanem szolgálni kényszerül azt, aki Értem, Velem, Bennem él!
Megszentelni jöttél a Földre! Ezért vannak benned a tanúságtevésre késztető vágyak. De vigyázz! Tartózkodj a túlzásoktól! A jót sem szabad eltúlozni, mert akkor már nem jó! A BÖLCSESSÉG-et naponta kell kérned! (Jakab 1;5.).
Könnyen meg tudod különböztetni a bölcsességet az előbb említett gyávaságtól, ha ráfigyelsz arra a rugóra, amely magatartásodat lendíti. Ha nincs benne az, hogy veled mi lesz, csak az, hogy vele mi lesz, akkor bölcsességed bölcsesség, és nem megalkuvás.
Megáldalak a BÖLCSESSÉG LELKÉVEL!"

Jézus - A Hang: 10/808

24. hét

(2016. 06. 13- 19.)

Témáink:

" Mária valóban felülmúlhatatlan Édesanya. Aggódó szeretete tette lehetővé számára, hogy éppen a ti korotokban annyi helyen megjelenjen a Földön, és anyai szívének minden jóságát úgy közvetítse felétek, hogy e jóság forrásához, Mária Szívének Gyökeréhez, tehát Hozzám jussatok. Igen."

"Máriának nincs nagyobb vágya, mint az, hogy Hozzám találjon minden gyermeke. Senki nem ismer és természetesen nem szeret Engem úgy, mint ő, és ezért nagyon jól tudja, hogy Isten végtelen szeretetével teljes békét és boldogságot csak Általam tud adni mindenkinek. Ezért akar mindenkit Hozzám irányítani."

"Aki Máriát szereti, az hallgat szavára! A kánai menyegzőn Rám mutatva mondotta a szolgáknak: "Bármit mond, tegyétek!" (János 2;5). Ezt teszi Anyám ma is! Ha szereted, hallgass rá! Ő általad is mondani akarja másoknak azt, amit akkor mondott a szolgáknak. Tehát kiválasztott téged, hogy segítségére légy nagy apostoli, missziós küldetésének teljesítésében ezekben az utolsó időkben."

"Ez azt jelenti, hogy te azáltal szentelődsz meg, ha másokat is megszentelsz. Ez, bár Földre szóló, de feltétlenül ÉGI küldetés! Anyám megosztja szívének erejét azokkal, akiket kiválasztott. Megkapod hát tőle ezt az erőt! Ő a bölcsesség széke, örömötök forrása, olyan lelki edény, mely minden körülményben rendelkezésére áll azoknak, akik belőle akarnak meríteni erőt a szeretethez."

"Köszönöm háládat! Köszönöm, hogy elérte szívedet HANG-om hangja. Köszönöm, hogy Anyám a tiéd is. Így mi TESTVÉREK vagyunk!"

Kérdező: RÁTALÁLTAM A SZŰZANYÁRA!

A HANG által, éppen anyák napjára, rátaláltam a Szűzanyámra! Hálásan köszönöm ezt a HANG-nak!

A HANG válasza:

Jézus evangéliumi tanításai a Hang-könyvekben "Drága Gyermek! Mária valóban felülmúlhatatlan Édesanya. Aggódó szeretete tette lehetővé számára, hogy éppen a ti korotokban annyi helyen megjelenjen a Földön, és anyai szívének minden jóságát úgy közvetítse felétek, hogy e jóság forrásához, Mária Szívének Gyökeréhez, tehát Hozzám jussatok. Igen.
Máriának nincs nagyobb vágya, mint az, hogy Hozzám találjon minden gyermeke. Senki nem ismer és természetesen nem szeret Engem úgy, mint ő, és ezért nagyon jól tudja, hogy Isten végtelen szeretetével teljes békét és boldogságot csak Általam tud adni mindenkinek. Ezért akar mindenkit Hozzám irányítani. Aki Máriát szereti, az hallgat szavára! A kánai menyegzőn Rám mutatva mondotta a szolgáknak: "Bármit mond, tegyétek!" (János 2;5). Ezt teszi Anyám ma is! Ha szereted, hallgass rá! Ő általad is mondani akarja másoknak azt, amit akkor mondott a szolgáknak. Tehát kiválasztott téged, hogy segítségére légy nagy apostoli, missziós küldetésének teljesítésében ezekben az utolsó időkben.
Ez azt jelenti, hogy te azáltal szentelődsz meg, ha másokat is megszentelsz. Ez, bár Földre szóló, de feltétlenül ÉGI küldetés! Anyám megosztja szívének erejét azokkal, akiket kiválasztott. Megkapod hát tőle ezt az erőt! Ő a bölcsesség széke, örömötök forrása, olyan lelki edény, mely minden körülményben rendelkezésére áll azoknak, akik belőle akarnak meríteni erőt a szeretethez.
Köszönöm háládat! Köszönöm, hogy elérte szívedet HANG-om hangja. Köszönöm, hogy Anyám a tiéd is. Így mi TESTVÉREK vagyunk!
Megáldalak a HŰSÉG LELKÉVEL!"

Jézus - A Hang: 10/809

25. hét

(2016. 06. 20- 26.)

Témáink:

"Ha valaki utólag kérdez Engem, annak nem válaszolhatok. Azért nem válaszolhatok, mert ha helytelenül tett, akkor szívében úgyis nyugtalanság van. Most nyugtalanítsam kívülről is? Ha pedig nyugodt a szíve, akkor szintén nem erősíthetem őt, mivel nem azért tett helyesen, mert Velem megbeszélte, hanem azért, mert éppen rátalált a helyes megoldásra. Ha így helyeslek, akkor az illető azt fogja elkönyvelni, hogy Nélkülem is helyesen tud cselekedni. Pedig ez így nem igaz, csak arról van szó, hogy most éppen sikerült neki. Ha előre kérdezel, akkor azt mondtam volna, hogy egy ilyen döntést csak a házastárssal, a családdal egyetértésben szabad meghoznod. "

" Gyógyulásod akadálya az a nyugtalanság, amely szorongásban nyilvánul meg, s ez a szorongás, melyet a felszínen ugyan el lehet nyomni, külsőleg megjelenik a testeden. Természetesen meggyógyulhatsz, ha nyugtalanságodat, szorongásodat Nálam leoldod. Ennek az a módja, hogy értékrendeden változtatsz. Túl nagy súlyt helyezel olyasmire, ami önmagában ugyan komoly dolog, de túlnő a te hatáskörödön, a te szabadságod határán. Meg kell tanulnod, hogy mi az, ami a te feladatod, és mi az, ami nem a te feladatod. Ami a te feladatod, azt mindig és minden komolyabb nehézség nélkül meg tudod oldani. Ha pedig nem oldottad meg jól, az sem baj. Én arra való vagyok, hogy segítsek enyéimnek! Ha valaki valamit rosszul tett, akkor csak bocsánatot kell kérnie, meg kell bánnia tettét, és máris javára fordítom a dolgokat."

"... soha senkinek sem adok olyan feladatot, hogy változtasson meg másokat. Olyat sem adok, hogy körülményei változtatásával igyekezzen boldogabb, békés életre. Én mindig olyan feladatot adok mindenkinek, amit akkor is meg tud valósítani, ha az egész világ ellene akar dolgozni. Mindig mindenkinek belül, a lelkében kell megtalálnia Engem! Ez minden körülmények között megvalósítható! Börtönök, paloták, barátok, ellenségek, hideg, meleg, egészség, betegség, ezek mindmind alkalmas körülmények arra, hogy valaki Velem találkozni tudjon a szívében, ha akar. Az más dolog, hogy ha valaki Velem találkozik, akkor szinte automatikusan megváltozik egészségi állapota, baráti köre, tehát a külső körülmények, helyzetek, adottságok, lehetőségek köre. "

"Az anyáddal kapcsolatban történt álmodnak az a magyarázata, hogy tudattalan világod nyugtalan a házzal kapcsolatban, s ez úgy mutatkozik meg előtted érzékelhető képben, hogy anyád nehezményezi ezt."

"Mérhetetlen szeretettel szeretlek! Sokkal jobban rendelkezésedre állok boldogságod érdekében, mint gondolod! Bújj Hozzám, mint gyermek! Mindig segíteni akarlak, és segítelek is, csak gyakran nem úgy, ahogyan te akarod. Ez a te javadra van így. Én jobban tudom, mint te, hogy mennyire belülről kell elindulnod, és nem kívülről! Belül, a szívedben várlak! Megáldalak BÉKÉM LELKÉVEL!""

Kérdező: GYÓGYULÁSOM ÉRDEKÉBEN MIT TEGYEK?

1. Helyes döntés volt-e távol a családtól munkát vállalnom?
2. Gyógyulásom érdekében mit tegyek?
3. Gyermekem továbbtanulását fogom tudni támogatni?
4. Változik-e gyermekem majd pozitív módon?
5. Anyámmal álmodom, s kérését a ház megjavításával kapcsolatban nem tudom teljesíteni.
6. Férjem magatartásában várható javulás?

A HANG válasza:

Jézus evangéliumi tanításai a Hang-könyvekben "Gyermekem!

1. Ha valaki utólag kérdez Engem, annak nem válaszolhatok. Azért nem válaszolhatok, mert ha helytelenül tett, akkor szívében úgyis nyugtalanság van. Most nyugtalanítsam kívülről is? Ha pedig nyugodt a szíve, akkor szintén nem erősíthetem őt, mivel nem azért tett helyesen, mert Velem megbeszélte, hanem azért, mert éppen rátalált a helyes megoldásra. Ha így helyeslek, akkor az illető azt fogja elkönyvelni, hogy Nélkülem is helyesen tud cselekedni. Pedig ez így nem igaz, csak arról van szó, hogy most éppen sikerült neki.
Ha előre kérdezel, akkor azt mondtam volna, hogy egy ilyen döntést csak a házastárssal, a családdal egyetértésben szabad meghoznod.

2. Gyógyulásod akadálya az a nyugtalanság, amely szorongásban nyilvánul meg, s ez a szorongás, melyet a felszínen ugyan el lehet nyomni, külsőleg megjelenik a testeden. Természetesen meggyógyulhatsz, ha nyugtalanságodat, szorongásodat Nálam leoldod. Ennek az a módja, hogy értékrendeden változtatsz. Túl nagy súlyt helyezel olyasmire, ami önmagában ugyan komoly dolog, de túlnő a te hatáskörödön, a te szabadságod határán. Meg kell tanulnod, hogy mi az, ami a te feladatod, és mi az, ami nem a te feladatod. Ami a te feladatod, azt mindig és minden komolyabb nehézség nélkül meg tudod oldani. Ha pedig nem oldottad meg jól, az sem baj. Én arra való vagyok, hogy segítsek enyéimnek! Ha valaki valamit rosszul tett, akkor csak bocsánatot kell kérnie, meg kell bánnia tettét, és máris javára fordítom a dolgokat.
Az egészen biztos, hogy soha senkinek sem adok olyan feladatot, hogy változtasson meg másokat. Olyat sem adok, hogy körülményei változtatásával igyekezzen boldogabb, békés életre. Én mindig olyan feladatot adok mindenkinek, amit akkor is meg tud valósítani, ha az egész világ ellene akar dolgozni. Mindig mindenkinek belül, a lelkében kell megtalálnia Engem! Ez minden körülmények között megvalósítható! Börtönök, paloták, barátok, ellenségek, hideg, meleg, egészség, betegség, ezek mindmind alkalmas körülmények arra, hogy valaki Velem találkozni tudjon a szívében, ha akar. Az más dolog, hogy ha valaki Velem találkozik, akkor szinte automatikusan megváltozik egészségi állapota, baráti köre, tehát a külső körülmények, helyzetek, adottságok, lehetőségek köre.

A 3-dik és 4-dik kérdésedre nem tudok válaszolni, mert teljesítésük nem Tőlem függ csupán. Ugyanez áll a 6-dik kérdésedre is.

5. Az anyáddal kapcsolatban történt álmodnak az a magyarázata, hogy tudattalan világod nyugtalan a házzal kapcsolatban, s ez úgy mutatkozik meg előtted érzékelhető képben, hogy anyád nehezményezi ezt.
Mérhetetlen szeretettel szeretlek! Sokkal jobban rendelkezésedre állok boldogságod érdekében, mint gondolod! Bújj Hozzám, mint gyermek! Mindig segíteni akarlak, és segítelek is, csak gyakran nem úgy, ahogyan te akarod. Ez a te javadra van így. Én jobban tudom, mint te, hogy mennyire belülről kell elindulnod, és nem kívülről!
Belül, a szívedben várlak! Megáldalak BÉKÉM LELKÉVEL!"

Jézus - A Hang: 10/810

26. hét

(2016. 06. 27 - 07. 03.)

Témáink:

"Kérésednek Részemről semmi akadálya nincsen. Mennyei Atyátok mérhetetlen szeretetével küldi közös Lelkünket azoknak, akik erre vágyódnak (Lukács 11;13)."

"Vágyad akkor igaz és hittel telített, ha állhatatosság és áhítatosság van benned. Állhatatos akkor vagy, ha minden nap kéred a Lélekkeresztséget, vagyis azt az istenélményt, amelyben egy csodálatos erőt élsz át. Aki Lélekkeresztségben részesül, az már itt a Földön megél valamit abból, hogy mennyire szereti őt az Isten. Ez az élmény, bár nem konzerválható, de kitörülhetetlenül ott marad a lélekben, mint megtapasztalás."

"Csak az tud erővel és tiszta tűzzel tanúságot tenni Mellettem, aki megtapasztalta azt, hogy igazán csak az Isten tud boldogítani. Lehetnek csodálatos pillanatok életedben földi teremtmények részéről is, de ezek nem hasonlíthatók ahhoz, amikor azt éled meg, hogy Isten szerelme vagy! "

"Arra kérlek, ne méricskéld az időt, hogy mikor fog ez bekövetkezni. A te feladatod e téren az, hogy hidd el: van ilyen, és kérd állhatatosan!"

"A másik az áhítat. Amikor Lélekkeresztséget kérsz, akkor tudatosítsd magadban, hogy ezt VALAKI-től kéred! Minél magasabb színtű hivatalnak nyújtasz be kérvényt, annál jobban vigyázol a külalakra is. Igen, mert a külső forma is, bár nem a lényeg, de árulkodni tud a lényegről."

"Ha tehát összeszedetten imádkozol, akkor imádkozol áhítattal. Ennek megvalósítására időt és körülményt kell tudnod biztosítani. Nem elég, ha valaki, amíg az utcán megy, vagy otthon dolgozik, közben könyörög Lélekkeresztségért. Bár ilyenkor is jó, ha ezt teszi. De meg kell tudnod tenni ezt árukapcsolás nélkül is. Az ősellenség pontosan olyankor, amikor valaki komolyan elkezd imádkozni, akkor juttatja eszébe az illetőnek, hogy pillanatnyilag mimindent kellene tennie, ami nagyon fontos, fontosabb az imánál is, vagy legalább ugyanolyan fontos. Ilyenkor fordul aztán elő, hogy valaki a CSAK imára szánt időt másra is felhasználja. Ez bizony az áhítat rovására megy."

"Légy hát kérő imáidban is áhítatos és állhatatos egyaránt, s meg fogod tapasztalni azt, amit az említett Lukács 11;13-ban olvashatsz! Ígéretem beteljesül lelkedben!"

Kérdező: LÉLEKKERESZTSÉGRŐL

Szeretnék Lélekkeresztségben részesülni!

A HANG válasza:

Jézus evangéliumi tanításai a Hang-könyvekben "Gyermekem! Kérésednek Részemről semmi akadálya nincsen. Mennyei Atyátok mérhetetlen szeretetével küldi közös Lelkünket azoknak, akik erre vágyódnak (Lukács 11;13).
Vágyad akkor igaz és hittel telített, ha állhatatosság és áhítatosság van benned. Állhatatos akkor vagy, ha minden nap kéred a Lélekkeresztséget, vagyis azt az istenélményt, amelyben egy csodálatos erőt élsz át. Aki Lélekkeresztségben részesül, az már itt a Földön megél valamit abból, hogy mennyire szereti őt az Isten. Ez az élmény, bár nem konzerválható, de kitörülhetetlenül ott marad a lélekben, mint megtapasztalás.
Csak az tud erővel és tiszta tűzzel tanúságot tenni Mellettem, aki megtapasztalta azt, hogy igazán csak az Isten tud boldogítani. Lehetnek csodálatos pillanatok életedben földi teremtmények részéről is, de ezek nem hasonlíthatók ahhoz, amikor azt éled meg, hogy Isten szerelme vagy! Arra kérlek, ne méricskéld az időt, hogy mikor fog ez bekövetkezni. A te feladatod e téren az, hogy hidd el: van ilyen, és kérd állhatatosan! A másik az áhítat.
Amikor Lélekkeresztséget kérsz, akkor tudatosítsd magadban, hogy ezt VALAKI-től kéred! Minél magasabb színtű hivatalnak nyújtasz be kérvényt, annál jobban vigyázol a külalakra is. Igen, mert a külső forma is, bár nem a lényeg, de árulkodni tud a lényegről.
Ha tehát összeszedetten imádkozol, akkor imádkozol áhítattal. Ennek megvalósítására időt és körülményt kell tudnod biztosítani. Nem elég, ha valaki, amíg az utcán megy, vagy otthon dolgozik, közben könyörög Lélekkeresztségért. Bár ilyenkor is jó, ha ezt teszi. De meg kell tudnod tenni ezt árukapcsolás nélkül is. Az ősellenség pontosan olyankor, amikor valaki komolyan elkezd imádkozni, akkor juttatja eszébe az illetőnek, hogy pillanatnyilag mimindent kellene tennie, ami nagyon fontos, fontosabb az imánál is, vagy legalább ugyanolyan fontos. Ilyenkor fordul aztán elő, hogy valaki a CSAK imára szánt időt másra is felhasználja. Ez bizony az áhítat rovására megy.
Légy hát kérő imáidban is áhítatos és állhatatos egyaránt, s meg fogod tapasztalni azt, amit az említett Lukács 11;13-ban olvashatsz! Ígéretem beteljesül lelkedben!
Megáldalak az ÁHÍTAT ÉS ÁLLHATATOSSÁG LELKÉVEL!"

Jézus - A Hang: 10/811

27. hét

(2016. 07. 04. - 10)

Témáink:

"Szeretnélek felhasználni üzeneteim vételére és továbbítására. Ehhez viszont nem elég, hogy bizonyosságot kapj egyetlen alkalommal, mivel az ősellenség, a nagy megtévesztő gyakran képes a világosság angyalának látszani."

"Tanácsom ezért a következő: Számodra ne az legyen a döntő, hogy kitől jön hozzád üzenet. Még az sem a legfontosabb, hogy rád milyen hatást gyakorol az üzenet. A fontos az üzenet tartalma! Csak olyan üzenet jön Tőlem, amely amellett, hogy épít, buzdít, vigasztal, még abból is felismerhető, hogy mindig harmóniában van azzal a tartalommal, amelyet evangéliumaim hordoznak."

"Ha olyan mondatokat fedezel fel egy üzenetben, amelyet nem tudsz semmiképpen összeegyeztetni evangéliumaim mondanivalójával, akkor tudd, hogy e mondatokat a megtévesztő csempészte bele az üzenetbe. Tehát nem kell mindent elvetned belőle, csak át kell rostálnod. Bizony, amit a búza közé hullott konkolyról mondtam, az áll az ilyen esetre is. Ellenség cselekedetének a következménye az."

"Ezzel már azt is elmondottam, arra is felszólítottalak, hogy tanulmányoznod kell az evangéliumaimat. Nem azt mondtam, hogy a Bibliát tanulmányozd, hanem azt, hogy a négy evangéliumomat, és azokat a szavaimat, amelyeket az Apostolok Cselekedeteiben megtalálhatsz."

"Nagy szükségem van rád! Nagyon jól fogtad eddigi üzeneteimet. Szeretném, ha továbbra is nyitott volnál Felém. De nyugodt lelkiismerettel csak akkor leszel erre képes, ha megfelelő kontrollt tudsz alkalmazni, amely segít neked abban, hogy ki tudd szűrni azokat a zavaró állomásokat, amelyek miatt könnyen félreérthetővé válhat mondanivalóm, amelyet neked és általad akarok közölni a világgal."

Kérdező: JÉZUSTÓL KAPOK ÜZENETEKET?

Jézustól kapok üzeneteket? Erősítést vagy figyelmeztetést szeretnék kapni kérdésemre!

A HANG válasza:

Jézus evangéliumi tanításai a Hang-könyvekben "Gyermekem! Szeretnélek felhasználni üzeneteim vételére és továbbítására. Ehhez viszont nem elég, hogy bizonyosságot kapj egyetlen alkalommal, mivel az ősellenség, a nagy megtévesztő gyakran képes a világosság angyalának látszani.
Tanácsom ezért a következő: Számodra ne az legyen a döntő, hogy kitől jön hozzád üzenet. Még az sem a legfontosabb, hogy rád milyen hatást gyakorol az üzenet. A fontos az üzenet tartalma!
Csak olyan üzenet jön Tőlem, amely amellett, hogy épít, buzdít, vigasztal, még abból is felismerhető, hogy mindig harmóniában van azzal a tartalommal, amelyet evangéliumaim hordoznak.
Ha olyan mondatokat fedezel fel egy üzenetben, amelyet nem tudsz semmiképpen összeegyeztetni evangéliumaim mondanivalójával, akkor tudd, hogy e mondatokat a megtévesztő csempészte bele az üzenetbe. Tehát nem kell mindent elvetned belőle, csak át kell rostálnod. Bizony, amit a búza közé hullott konkolyról mondtam, az áll az ilyen esetre is. Ellenség cselekedetének a következménye az.
Ezzel már azt is elmondottam, arra is felszólítottalak, hogy tanulmányoznod kell az evangéliumaimat. Nem azt mondtam, hogy a Bibliát tanulmányozd, hanem azt, hogy a négy evangéliumomat, és azokat a szavaimat, amelyeket az Apostolok Cselekedeteiben megtalálhatsz.
Gyermekem! Nagy szükségem van rád! Nagyon jól fogtad eddigi üzeneteimet. Szeretném, ha továbbra is nyitott volnál Felém. De nyugodt lelkiismerettel csak akkor leszel erre képes, ha megfelelő kontrollt tudsz alkalmazni, amely segít neked abban, hogy ki tudd szűrni azokat a zavaró állomásokat, amelyek miatt könnyen félreérthetővé válhat mondanivalóm, amelyet neked és általad akarok közölni a világgal.
Megáldalak a BIZALOM és az ÓVATOSSÁG LELKÉVEL!"

Jézus - A Hang: 10/812

28. hét

(2016. 07. 11 - 17.)

Témáink:

"Én az irgalmasság szószólója vagyok. Hogyan is mondhattam volna azt, amit Máté 9;13-ban vagy 18;22-ben olvasol, ha Én nem lennék állandóan kész a megbocsátásra?! Semmiféle gyónási formula megtiltása Engem meg nem akadályozhat abban, hogy megbocsássak annak, aki bocsánatot kér Tőlem! Részetekről a fontos az, hogy tegyetek meg mindent, amit megtehettek annak érdekében, hogy őszinte megjavulni kész szándékotokat kinyilvánítsátok."

"Aki olyan felekezethez tartozik, amelyben gyónás van, s e felekezetben számára az előírások nem akadályozzák a gyónást, annak gyónnia kell, ha meg akarja szerezni lelkének békéjét. Ha valaki bizonyos előírások miatt nem gyónhat, annak másképpen kell kifejeznie bűnbánatát, ha békét akar lelkében. De azt mindenkinek tudnia kell, hogy bánat nélkül nincs bocsánat, s ha valakinek bánata van, annak ezt valamiképpen ki kell nyilvánítania. Ha másképpen nem, akkor egy buzgó imádságban, egy Velem folytatott őszinte párbeszédben. Ha viszont valakiben nincs bánat bűnei miatt, az hiába gyónik, hiába próbálja megjátszani magát, az nem találja meg szíve nyugalmát."

"Hidd el, hogy Én már régen megbocsátottam neked! Sajnos, te nehezen tudsz megbocsátani magadnak. Ezért vagy még most is nyugtalan. Jobban bízd Rám magadat! Jobban bízz Bennem!"

"Ifjúkori bűneidre már régen nem emlékezem! Azt ajánlom, hogy amint egy normális ember nem hordja állandóan emlékezetében azokat a betegségeit, amelyekből kigyógyult, úgy te se hordd magadban már régi botlásaid emlékét. Ha egy ruhát fehérre mostak, akkor kár azon keseregni, hogy milyen piszkos volt valamikor. Örülni kell annak, hogy most már tiszta. Így vagy te is a lelkeddel. Aki soha sem vétkezett, és aki bármennyit vétkezett, de megmosdott a Bárány vérében, tehát Elém jött bűnbánó szívvel, tejesen egyformán tiszta mindkettő. Nincs különbség közöttük!!! Örülj ennek! Nekem örülsz, ha annak örülsz, hogy megbocsátottam bűneidet! Valójában nem is bűneidet kellett megbocsátanom, hanem lelki betegségedet kellett gyógyítanom. E gyógyulási folyamat még most is tart, és te egyre egészségesebb leszel, tehát egyre jobban Rám találsz! "

" Azon ne csodálkozz, hogy HANG-om nem tetszik olyanoknak, akik valójában nem Nekem, hanem egy felekezetnek köteleződtek el. Ez nagyon természetes! Engem nem ateisták, hanem buzgó, felekezetnek elkötelezett emberek feszíttettek keresztre. Te sem úszhatod meg, ha Engem akarsz képviselni, hogy ne bántsanak azok, akik bármelyik vallásnak elkötelezettjei. De ez nem baj. Az nem baj, ha téged bántanak. A baj az lenne, ha te bántanál másokat. Az nem baj, ha a HANG-om ellen beszélnek. A baj az lenne, ha HANG-om lázítana bárki ellen is. Köszönd meg, hogy vannak családodban olyanok, akik - teljesen mindegy, hogy hová, de - elkötelezett emberek. Legalább képviselnek valamit. Legalább vállalnak áldozatot valamiért. Tudatlanságuk felmenti őket, mint azokat, akikért a kereszten imádkoztam, amikor ezt mondtam: "Atyám, bocsásd meg nekik, mert nem tudják, mint cselekednek!" (Lukács 23;34)."

"Én soha nem féltettem Magamat. Te se féltsd magadat! Szeress, és tégy, amit akarsz! Nincs a világon olyan felekezetnek elkötelezett, aki szívében el tudná viselni azt a szabadságot, amelyet Én hoztam közétek. De neked tudnod kell, hogy ahol a Lélek, ott a szabadság, ennek az a megfogalmazása is igaz, hogy ahol a szabadság, ott a Lélek! (2Kor3;17). Arra kérlek hát, szeresd nagyon testvéredet, és örülj annak, hogy éppen elkötelezettsége révén jó irányban változott az élete. "

"Szimpatizálni mindenkivel jó, akiről fel lehet tételezni azt, hogy nem akar tudatosan rosszat. Az adventisták között is nagyon sok szent van. Természetesen nem mind az. Te is szimpatizálj lehetőleg mindenkivel, akiről azt tapasztalod, hogy nem akarja bántani az embertársát annak érdekében sem, hogy megtérítse! Azok, akik minősítések helyett érvelnek, mindig jó úton járnak. Az ítélkezés, a kiközösítés a rossz utak! Amikor azt mondtam magamról, hogy Én vagyok az ÚT, akkor ezektől elhatároltam Magamat. Nem úgy, hogy kiközösítettem őket, hanem úgy, hogy tudomásul vettem az ő kiközösítési szándékukat."

"A HANG-könyvek mondatai mindaddig jézusi mondatok, amíg építenek, buzdítanak, vigasztalnak, s emellett szinkronban vannak az evangéliumokból kiolvasható gondolataimmal. A Bibliában is csak azok a gondolatok jézusi gondolatok, amelyeket harmóniába lehet hozni az evangéliumaimban mondott kijelentéseimmel. Ennek egyszerű magyarázata az, hogy Én nem beszélek összevissza. Aki nem rangsorol a Bibliában, az ebből a szent könyvből mindent ki tud olvasni, meg az ellenkezőjét is. Biztosan észrevetted már, hogy kivétel nélkül minden keresztény felekezet a Bibliára hivatkozva képviseli vérre menően saját igazát. A Bibliára, és nem az evangéliumokra! Hát nem nevetséges ez? Vagy inkább szomorú?"

"Nagyon szeretlek! Benned élek! Légy irgalmas és jóságos minden embertestvéreddel szemben. Azokkal szemben különösen, akik téged vagy a HANG-ot bántják (Lukács 6;35)."

Kérdező: JÉZUS HANGJA-E A HANG?

1. Mivel elvált vagyok, nem gyónhatok. Lelki békémet úgy próbálom megszerezni, hogy imában kérem Jézus bocsánatát. Elég ez?
2. Ifjú életemben elkövetett bűneimre van bocsánat?
3. Megtért húgom helyteleníti a HANG tartalmát.
4. Leányom adventistákkal szimpatizál. Jó ez?
5. Jézus hangja-e a HANG?

A HANG válasza:

Jézus evangéliumi tanításai a Hang-könyvekben "Drága Gyermekem! 1. Én az irgalmasság szószólója vagyok. Hogyan is mondhattam volna azt, amit Máté 9;13-ban vagy 18;22-ben olvasol, ha Én nem lennék állandóan kész a megbocsátásra?! Semmiféle gyónási formula megtiltása Engem meg nem akadályozhat abban, hogy megbocsássak annak, aki bocsánatot kér Tőlem! Részetekről a fontos az, hogy tegyetek meg mindent, amit megtehettek annak érdekében, hogy őszinte megjavulni kész szándékotokat kinyilvánítsátok.
Aki olyan felekezethez tartozik, amelyben gyónás van, s e felekezetben számára az előírások nem akadályozzák a gyónást, annak gyónnia kell, ha meg akarja szerezni lelkének békéjét. Ha valaki bizonyos előírások miatt nem gyónhat, annak másképpen kell kifejeznie bűnbánatát, ha békét akar lelkében. De azt mindenkinek tudnia kell, hogy bánat nélkül nincs bocsánat, s ha valakinek bánata van, annak ezt valamiképpen ki kell nyilvánítania. Ha másképpen nem, akkor egy buzgó imádságban, egy Velem folytatott őszinte párbeszédben. Ha viszont valakiben nincs bánat bűnei miatt, az hiába gyónik, hiába próbálja megjátszani magát, az nem találja meg szíve nyugalmát.
Hidd el, hogy Én már régen megbocsátottam neked! Sajnos, te nehezen tudsz megbocsátani magadnak. Ezért vagy még most is nyugtalan. Jobban bízd Rám magadat! Jobban bízz Bennem!

2. Ifjúkori bűneidre már régen nem emlékezem! Azt ajánlom, hogy amint egy normális ember nem hordja állandóan emlékezetében azokat a betegségeit, amelyekből kigyógyult, úgy te se hordd magadban már régi botlásaid emlékét. Ha egy ruhát fehérre mostak, akkor kár azon keseregni, hogy milyen piszkos volt valamikor. Örülni kell annak, hogy most már tiszta. Így vagy te is a lelkeddel. Aki soha sem vétkezett, és aki bármennyit vétkezett, de megmosdott a Bárány vérében, tehát Elém jött bűnbánó szívvel, tejesen egyformán tiszta mindkettő. Nincs különbség közöttük!!! Örülj ennek! Nekem örülsz, ha annak örülsz, hogy megbocsátottam bűneidet! Valójában nem is bűneidet kellett megbocsátanom, hanem lelki betegségedet kellett gyógyítanom. E gyógyulási folyamat még most is tart, és te egyre egészségesebb leszel, tehát egyre jobban Rám találsz!

3. Azon ne csodálkozz, hogy HANG-om nem tetszik olyanoknak, akik valójában nem Nekem, hanem egy felekezetnek köteleződtek el. Ez nagyon természetes! Engem nem ateisták, hanem buzgó, felekezetnek elkötelezett emberek feszíttettek keresztre. Te sem úszhatod meg, ha Engem akarsz képviselni, hogy ne bántsanak azok, akik bármelyik vallásnak elkötelezettjei. De ez nem baj. Az nem baj, ha téged bántanak. A baj az lenne, ha te bántanál másokat. Az nem baj, ha a HANG-om ellen beszélnek. A baj az lenne, ha HANG-om lázítana bárki ellen is. Köszönd meg, hogy vannak családodban olyanok, akik - teljesen mindegy, hogy hová, de - elkötelezett emberek. Legalább képviselnek valamit. Legalább vállalnak áldozatot valamiért. Tudatlanságuk felmenti őket, mint azokat, akikért a kereszten imádkoztam, amikor ezt mondtam: "Atyám, bocsásd meg nekik, mert nem tudják, mint cselekednek!" (Lukács 23;34).
Drága Gyermekem! Én soha nem féltettem Magamat. Te se féltsd magadat! Szeress, és tégy, amit akarsz! Nincs a világon olyan felekezetnek elkötelezett, aki szívében el tudná viselni azt a szabadságot, amelyet Én hoztam közétek. De neked tudnod kell, hogy ahol a Lélek, ott a szabadság, ennek az a megfogalmazása is igaz, hogy ahol a szabadság, ott a Lélek! (2Kor3;17).
Arra kérlek hát, szeresd nagyon testvéredet, és örülj annak, hogy éppen elkötelezettsége révén jó irányban változott az élete.

4. Szimpatizálni mindenkivel jó, akiről fel lehet tételezni azt, hogy nem akar tudatosan rosszat. Az adventisták között is nagyon sok szent van. Természetesen nem mind az. Te is szimpatizálj lehetőleg mindenkivel, akiről azt tapasztalod, hogy nem akarja bántani az embertársát annak érdekében sem, hogy megtérítse! Azok, akik minősítések helyett érvelnek, mindig jó úton járnak. Az ítélkezés, a kiközösítés a rossz utak! Amikor azt mondtam magamról, hogy Én vagyok az ÚT, akkor ezektől elhatároltam Magamat. Nem úgy, hogy kiközösítettem őket, hanem úgy, hogy tudomásul vettem az ő kiközösítési szándékukat.

5. A HANG-könyvek mondatai mindaddig jézusi mondatok, amíg építenek, buzdítanak, vigasztalnak, s emellett szinkronban vannak az evangéliumokból kiolvasható gondolataimmal. A Bibliában is csak azok a gondolatok jézusi gondolatok, amelyeket harmóniába lehet hozni az evangéliumaimban mondott kijelentéseimmel. Ennek egyszerű magyarázata az, hogy Én nem beszélek összevissza. Aki nem rangsorol a Bibliában, az ebből a szent könyvből mindent ki tud olvasni, meg az ellenkezőjét is. Biztosan észrevetted már, hogy kivétel nélkül minden keresztény felekezet a Bibliára hivatkozva képviseli vérre menően saját igazát. A Bibliára, és nem az evangéliumokra! Hát nem nevetséges ez? Vagy inkább szomorú?
Nagyon szeretlek! Benned élek! Légy irgalmas és jóságos minden embertestvéreddel szemben. Azokkal szemben különösen, akik téged vagy a HANG-ot bántják (Lukács 6;35).
Megáldalak a TÜRELEM LELKÉVEL!"

Jézus - A Hang: 10/813

29. hét

(2016. 07. 18 - 24)

Témáink:

"Először is köszönöm neked, hogy van benned érzékenység. Bizony a ti korotokban annyira elgépiesedett már minden, hogy tiszta, felemelő, szent érzések már csak elvétve találhatók köreitekben. Pedig hát az érzéketlen ember szívtelen ember, a szívtelen ember pedig embertelen ember. Embertelen világotok pontosan azért van pusztulásra ítélve, mert az embert nem a mechanizmus, nem az elektromos fejlődés élteti, hanem a szíve!"

"Nagyon szeretnék szépeket mondani neked, mert leveledben arról tettél tanúságot, hogy szeretsz Engem, és kész vagy áldozatokat is vállalni azért, hogy hű maradj Hozzám. Igen, szeretnék szépeket mondani, de egy olyan elpusztításra kész világban, mint a tiétek, nagyon falsul csengene minden olyan szép szó, amely ki akarná kerülni azokat a katasztrofális eseményeket, amelyek előtt áll a világotok."

"...úgy akarom a szépet mondani, hogy az igaz legyen, s ne ijesztgetésnek hangozzék, hanem szerető figyelmeztetésnek, békét adó simogatásnak. Drága Gyermekem! Amikor fennhangon hirdettem, hogy bízzatok, mert Én legyőztem a világot (János 16;33), akkor is igazat mondtam. Igen. A körülöttem lévő világ felett arattam diadalt azáltal, hogy elmondtam és megmutattam, nem a körülmények függvénye az emberi szív békéje, hanem az Istennel való élő kapcsolat hűséges ápolása tehet bárkit és bárhol boldoggá. "

"A világ afelett arat győzelmet, aki úgy hiszi, hogy a körülményektől függ boldogsága. Ezért a világ győzelme csupa veszteség, háborúság, tülekedés, zsarnokság, hazudozás, gyilkosság, erkölcstelenség. Tehát az önzés legkülönbözőbb megnyilvánulásai. Aki az Én oldalamra áll, az tudja, hogy a világ feletti győztes oldalán áll akkor is, ha kivégző osztag fegyverei irányulnak reá."

"Igen. Te a győztes oldalán állsz akkor is, ha az egész világ pusztulásról, szenvedésről, katasztrófákról beszél. Az Istent szeretőknek minden a javukra válik (Róm 8;28). Te csak jól járhatsz! Minden szeretetből vállalt áldozatod olyan boldogító kincset biztosít számodra, amelyet sem rabló, sem rozsda, sem moly tönkre nem tehet, tehát örökérvényű!"

"Nagyon szeretlek! Úgy, ahogy csak egy Isten tud szeretni! Teljesen szolgálatodra akarok állni (Lukács 12;37). És ezt az odaadottságomat időtlen időkig akarom nyújtani feléd. Ha csak töredékét éreztetném veled szívem irántad való szeretetéből, nem bírnád elviselni, amint egy hatalmas, égbolton átcikázó villám erejét sem lehet egy kis zseblámpa elemébe belegyömöszölni. Számomra nagy öröm, ha dicsőítő, hálaadó imákat mondasz! "

Kérdező: NINCS SZERETET A VILÁGBAN!

Miért van az, hogy az emberekből kifogyott a szeretet?

A HANG válasza:

Jézus evangéliumi tanításai a Hang-könyvekben Drága Gyermekem! Leveledből, amelyet médiumomnak küldtél, ezt a mondatot vettem ki, hogy válaszoljak neked.
Először is köszönöm neked, hogy van benned érzékenység. Bizony a ti korotokban annyira elgépiesedett már minden, hogy tiszta, felemelő, szent érzések már csak elvétve találhatók köreitekben. Pedig hát az érzéketlen ember szívtelen ember, a szívtelen ember pedig embertelen ember. Embertelen világotok pontosan azért van pusztulásra ítélve, mert az embert nem a mechanizmus, nem az elektromos fejlődés élteti, hanem a szíve!
Nagyon szeretnék szépeket mondani neked, mert leveledben arról tettél tanúságot, hogy szeretsz Engem, és kész vagy áldozatokat is vállalni azért, hogy hű maradj Hozzám. Igen, szeretnék szépeket mondani, de egy olyan elpusztításra kész világban, mint a tiétek, nagyon falsul csengene minden olyan szép szó, amely ki akarná kerülni azokat a katasztrofális eseményeket, amelyek előtt áll a világotok.
Ezért úgy akarom a szépet mondani, hogy az igaz legyen, s ne ijesztgetésnek hangozzék, hanem szerető figyelmeztetésnek, békét adó simogatásnak. Drága Gyermekem! Amikor fennhangon hirdettem, hogy bízzatok, mert Én legyőztem a világot (János 16;33), akkor is igazat mondtam. Igen. A körülöttem lévő világ felett arattam diadalt azáltal, hogy elmondtam és megmutattam, nem a körülmények függvénye az emberi szív békéje, hanem az Istennel való élő kapcsolat hűséges ápolása tehet bárkit és bárhol boldoggá. A világ afelett arat győzelmet, aki úgy hiszi, hogy a körülményektől függ boldogsága. Ezért a világ győzelme csupa veszteség, háborúság, tülekedés, zsarnokság, hazudozás, gyilkosság, erkölcstelenség. Tehát az önzés legkülönbözőbb megnyilvánulásai. Aki az Én oldalamra áll, az tudja, hogy a világ feletti győztes oldalán áll akkor is, ha kivégző osztag fegyverei irányulnak reá.
Igen. Te a győztes oldalán állsz akkor is, ha az egész világ pusztulásról, szenvedésről, katasztrófákról beszél. Az Istent szeretőknek minden a javukra válik (Róm 8;28). Te csak jól járhatsz! Minden szeretetből vállalt áldozatod olyan boldogító kincset biztosít számodra, amelyet sem rabló, sem rozsda, sem moly tönkre nem tehet, tehát örökérvényű!
Nagyon szeretlek! Úgy, ahogy csak egy Isten tud szeretni! Teljesen szolgálatodra akarok állni (Lukács 12;37). És ezt az odaadottságomat időtlen időkig akarom nyújtani feléd. Ha csak töredékét éreztetném veled szívem irántad való szeretetéből, nem bírnád elviselni, amint egy hatalmas, égbolton átcikázó villám erejét sem lehet egy kis zseblámpa elemébe belegyömöszölni.
Számomra nagy öröm, ha dicsőítő, hálaadó imákat mondasz!
Megáldalak ERŐM LELKÉVEL!"

Jézus - A Hang: 10/814

30. hét

(2016. 07. 25 - 31)

Témáink:

"Minden ember egy kódrendszer alapján meghatározott szerepet hoz magával a Földre. E kódrendszer nem fogalmazható meg a szűk, emberi értelem számára felfogható mondatokban. De van minden embernek egy szimbóluma, egy olyan jele, amely a kódrendszerbe táplált információláncot, mely a világmindenséggel összeköti, a testi, lelki egészség érdekében ellenőrzi, és esetenként a meghibásodásokat kijavítja."

"Ez tehát annyit jelent, hogy ha valakinek szimbólumát kezeddel kiformálod, és a benned lévő szeretetet az ő irányában felszítod magadban, akkor az illető testi, lelki betegségeiből kigyógyulhat. Ez még akkor is megtörténhet, ha távol vagy az illetőtől. Ezt a kódrendszert így nem lehet innen, ebből a dimenzióból ma már jól kezelni, mert a szükséges szimbólum, mint egy prizma, kell hogy kiszűrje, fókuszába gyűjtse a világmindenség összes energiájának azt a részét, amelyre éppen szüksége van annak, akié a szimbólum."

"Mivel tehát olyan területek megtapasztalt energiáiról is szó van, amelyek csak a földi életben élők számára hozzáférhető tapasztalatok, ezért a földi emberek életét javítani szándékozó szellemtestvéreitek engedélyt kaptak arra, hogy partnereket keressenek magunknak közületek, akiket ilyen szimbólumok megformálására felhasználhatnak, felkérhetnek. Ez történik most tehát veled."

"Légy türelemmel! Figyelj befelé! Érlelődjön ki benned e szerep felvállalása! Ha kezed mozdul, igyekezz megtalálni magad körül, ismerőseid körében azt, akivel azonosíthatod, akin segíteni lehet a kezed által megformált mozdulatok által! Ébressz magadban szeretetet iránta, s a többi már nem a te dolgod! Természetesen írásbeli üzeneteket is kaphatsz, ha szellemtestvéred ezt látja jónak. Ha nem találsz olyat ismerőseid körében, aki segítségre szorul, akkor igyekezz szeretettel leállítani kezed mozgását, nehogy zavaró erők játékszerévé válj!"

"Túl nagy hangsúlyt ne tégy e kiválasztottságodra, mert ebben te csak másodhegedűs vagy. A prímet ott kell húznod, ahol szeretned kell embertársaidat, és törekedni arra, hogy megtanítsd őket szeretni. Ez elsődleges feladatod! Ez a HIVATÁSOD! A szellemvilágtól irányított szimbólumok által történt testi-lelki rendteremtés csupán eszköz HIVATÁSOD hatékony átélésére."

"Őrizzen Isten, nehogy üzletet csinálj ebből!"

"Különleges terhet kaptál, de szép, Isten gyermekéhez méltó szerep, s egyben titkot is, olyan értelemben, hogy a földi életben értelemmel át nem fogható, le nem korlátozható, rendszerbe nem foglalható, tehát tudományt belőle csinálni nem lehet! Adj érte hálát, és legfontosabbnak azt tartsd, hogy szerethetsz, és másokat is taníthatsz úgy szeretni, ahogy Én szerettelek és szeretlek titeket! "

Kérdező: ERŐ IRÁNYÍTJA KEZEIMET!

A HANG válasza:

Jézus evangéliumi tanításai a Hang-könyvekben "Gyermekem! Most Elmondok neked egy teóriát. Azért nevezem teóriának, mert részben megelőzi az anyagba ágyazott élet teremtését, részben mint feladat, nem érint minden szellemi létezőt tevőlegesen, részben pedig, mint boldogítás eszköze, nem érinti lényegileg a Velem való állapotszerű kapcsolatot.
Mindezt azért fontos már előre tudnod, nehogy túlértékeld e teóriát, s nehogy úgy járj, mint egy bizonyos asszony, aki miután a kotlós alá rakta a tojásokat, óránként kivette alóla, hogy megnézze, hol tartanak a kikelésben. Természetes, hogy minden tojás elzápult, pedig de szép kiscsibék keltek volna ki, ha az asszony fegyelmezettebb, s nem tesz akkora hangsúlyt az egészre! Mondom hát a teóriát:
Minden ember egy kódrendszer alapján meghatározott szerepet hoz magával a Földre. E kódrendszer nem fogalmazható meg a szűk, emberi értelem számára felfogható mondatokban. De van minden embernek egy szimbóluma, egy olyan jele, amely a kódrendszerbe táplált információláncot, mely a világmindenséggel összeköti, a testi, lelki egészség érdekében ellenőrzi, és esetenként a meghibásodásokat kijavítja.
Ez tehát annyit jelent, hogy ha valakinek szimbólumát kezeddel kiformálod, és a benned lévő szeretetet az ő irányában felszítod magadban, akkor az illető testi, lelki betegségeiből kigyógyulhat. Ez még akkor is megtörténhet, ha távol vagy az illetőtől.
Ezt a kódrendszert így nem lehet innen, ebből a dimenzióból ma már jól kezelni, mert a szükséges szimbólum, mint egy prizma, kell hogy kiszűrje, fókuszába gyűjtse a világmindenség összes energiájának azt a részét, amelyre éppen szüksége van annak, akié a szimbólum.
Mivel tehát olyan területek megtapasztalt energiáiról is szó van, amelyek csak a földi életben élők számára hozzáférhető tapasztalatok, ezért a földi emberek életét javítani szándékozó szellemtestvéreitek engedélyt kaptak arra, hogy partnereket keressenek magunknak közületek, akiket ilyen szimbólumok megformálására felhasználhatnak, felkérhetnek. Ez történik most tehát veled.
Légy türelemmel! Figyelj befelé! Érlelődjön ki benned e szerep felvállalása! Ha kezed mozdul, igyekezz megtalálni magad körül, ismerőseid körében azt, akivel azonosíthatod, akin segíteni lehet a kezed által megformált mozdulatok által! Ébressz magadban szeretetet iránta, s a többi már nem a te dolgod! Természetesen írásbeli üzeneteket is kaphatsz, ha szellemtestvéred ezt látja jónak.
Ha nem találsz olyat ismerőseid körében, aki segítségre szorul, akkor igyekezz szeretettel leállítani kezed mozgását, nehogy zavaró erők játékszerévé válj!
Túl nagy hangsúlyt ne tégy e kiválasztottságodra, mert ebben te csak másodhegedűs vagy. A prímet ott kell húznod, ahol szeretned kell embertársaidat, és törekedni arra, hogy megtanítsd őket szeretni. Ez elsődleges feladatod! Ez a HIVATÁSOD! A szellemvilágtól irányított szimbólumok által történt testi-lelki rendteremtés csupán eszköz HIVATÁSOD hatékony átélésére.
Őrizzen Isten, nehogy üzletet csinálj ebből! Nehogy miattad bezápuljanak a tojások!
Drága Gyermekem! Különleges terhet kaptál, de szép, Isten gyermekéhez méltó szerep, s egyben titkot is, olyan értelemben, hogy a földi életben értelemmel át nem fogható, le nem korlátozható, rendszerbe nem foglalható, tehát tudományt belőle csinálni nem lehet! Adj érte hálát, és legfontosabbnak azt tartsd, hogy szerethetsz, és másokat is taníthatsz úgy szeretni, ahogy Én szerettelek és szeretlek titeket!
Megáldalak a BIZALOM és a TANULÉKONYSÁG LELKÉVEL!"

Jézus - A Hang: 10/815

31. hét

(2016. 08. 01 - 07.)

Témáink:

"Minden ember, aki a Földre születik, két, gyakran nem könynyen összeegyeztethető batyuval jelenik meg. Az egyik maga a test, annak minden előnyével és hátrányával. Tehát a faj- és önfenntartási ösztönök követeléseivel. Ezek normális körülmények között szinte automatikusan követelik a magukét, s ez nem baj, hanem éppen a testi egészség jele. Ebbe tartozik egyértelműen az anyai ösztön, amely az emberalatti világ élőlényeinél is világosan felismerhető. Az emberalatti világban soha nem jelenthet problémát, mivel nem boldogságra teremtett lények, s így, ha ez az ösztönpár felbomlik, nincs értelme tovább e lények életének. Az embernél nem így van."

"Az ember nemcsak ösztönbatyut hoz magával, hanem egy sorsvonalat is, melyet karmának neveztek, s amely fontosabb az ösztönök működésénél. E sorsvonalon feloldani a nehézségeket, illetve könnyíteni a haladást, az ösztönök hol segítik, hol akadályozzák, nehezítik a földi életet. Gyermektelenséged karmikus eredetű, és sem neked, sem férjednek nem jelentene könnyebbséget, ha volna családotok. Ennek ellenkezőjét csupán a fantáziátok sugallja, amely jobban áll az ösztönök uralma alatt, mint a karmikus sorsvonal ezt kívánhatná. "

"Vannak ugyan rendkívüli eszközök, melyek használatával le lehet erőszakolni számotokra gyermeket innen a Földre, de ezeket nem ajánlom. Ne feledd, bár tudom, hogy a gyermekáldás az áldás, de nem beszéltem soha arról, hogy boldogok azok, akik ebben az áldásban részesülnek. Beszéltem viszont olyan időről, amikor sajnálni fogják az anyák, hogy gyermeket hoztak a világra, sőt boldogoknak fogják mondani azokat, akiknek soha nem volt gyermekük! (Lukács 23;29)."

"Hivatásod a szeretni tanítás! Neked is, férjednek is! Valakinek örülnie kell, hogy te vagy! Ha egy este, visszatekintve a napra, azt látod, hogy sem ember, sem Én nem örültem neked, ennek sohasem lesz oka az, hogy nincs gyermeked. Oka mindig az önzésnek valamilyen formája lesz. Ezt pedig gyermekkel, gyermek nélkül egyaránt meg lehet szüntetni!"

"A többi kérdésed közül csak az álmodra reagálok. Anyaság utáni vágyad vetítette magad elé a Madonnát, és a Kisded szintén a gyermek utáni vágyad megjelenülése volt. E vágyaknak vannak szép és nemes érzelem-virágai, de ne ezekre építsd az életedet, hanem arra, hogy te Isten édes gyermeke vagy, és Én mérhetetlen szeretetemben mindent megteszek érted, hogy Bennem megtaláld boldogságodat, ha Értem jobban élsz, mint vágyaidnak."

Kérdező: GYERMEKTELEN VAGYOK!

1. Gyermektelen vagyok. Ez nagy gondot jelent.
2. Nagyon eltávolodtunk egymástól férjemmel.
3. Nagymamáról, édesapámról szeretnék tudni valamit.
4. Álmomban láttam a Madonnát karján a Kisdeddel. Mit jelent ez?

A HANG válasza:

Jézus evangéliumi tanításai a Hang-könyvekben "Gyermekem! Minden ember, aki a Földre születik, két, gyakran nem könynyen összeegyeztethető batyuval jelenik meg. Az egyik maga a test, annak minden előnyével és hátrányával. Tehát a faj- és önfenntartási ösztönök követeléseivel. Ezek normális körülmények között szinte automatikusan követelik a magukét, s ez nem baj, hanem éppen a testi egészség jele. Ebbe tartozik egyértelműen az anyai ösztön, amely az emberalatti világ élőlényeinél is világosan felismerhető. Az emberalatti világban soha nem jelenthet problémát, mivel nem boldogságra teremtett lények, s így, ha ez az ösztönpár felbomlik, nincs értelme tovább e lények életének. Az embernél nem így van.
Az ember nemcsak ösztönbatyut hoz magával, hanem egy sorsvonalat is, melyet karmának neveztek, s amely fontosabb az ösztönök működésénél. E sorsvonalon feloldani a nehézségeket, illetve könnyíteni a haladást, az ösztönök hol segítik, hol akadályozzák, nehezítik a földi életet.
Gyermektelenséged karmikus eredetű, és sem neked, sem férjednek nem jelentene könnyebbséget, ha volna családotok. Ennek ellenkezőjét csupán a fantáziátok sugallja, amely jobban áll az ösztönök uralma alatt, mint a karmikus sorsvonal ezt kívánhatná.
Vannak ugyan rendkívüli eszközök, melyek használatával le lehet erőszakolni számotokra gyermeket innen a Földre, de ezeket nem ajánlom. Ne feledd, bár tudom, hogy a gyermekáldás az áldás, de nem beszéltem soha arról, hogy boldogok azok, akik ebben az áldásban részesülnek. Beszéltem viszont olyan időről, amikor sajnálni fogják az anyák, hogy gyermeket hoztak a világra, sőt boldogoknak fogják mondani azokat, akiknek soha nem volt gyermekük! (Lukács 23;29).
Hivatásod a szeretni tanítás! Neked is, férjednek is! Valakinek örülnie kell, hogy te vagy! Ha egy este, visszatekintve a napra, azt látod, hogy sem ember, sem Én nem örültem neked, ennek sohasem lesz oka az, hogy nincs gyermeked. Oka mindig az önzésnek valamilyen formája lesz. Ezt pedig gyermekkel, gyermek nélkül egyaránt meg lehet szüntetni!
A többi kérdésed közül csak az álmodra reagálok. Anyaság utáni vágyad vetítette magad elé a Madonnát, és a Kisded szintén a gyermek utáni vágyad megjelenülése volt. E vágyaknak vannak szép és nemes érzelem-virágai, de ne ezekre építsd az életedet, hanem arra, hogy te Isten édes gyermeke vagy, és Én mérhetetlen szeretetemben mindent megteszek érted, hogy Bennem megtaláld boldogságodat, ha Értem jobban élsz, mint vágyaidnak.
Megáldalak SZERETETEM és BÉKÉM LELKÉVEL!"

Jézus - A Hang: 10/816

32. hét

(2016. 08. 08 - 14.)

Témáink:

"A te problémád következmény, és éppen ezért nem szüntethető meg úgy, hogy közvetlenül akarj ellene tenni. Ha közvetlenül küzdesz ellene, akkor csak tüneti kezelést tudsz adni magad számára. De aránylag könnyen, sőt nagyon könnyen meggyógyítható e betegséged, ha közvetve állsz e probléma megoldásához. Tehát úgy, hogy három irányú kapcsolatoddal foglalkozol, éspedig hálatelt szívvel!"

"Az első, a Velem való kapcsolatod. Nem erőltetni kell annak igazát, hanem afelett való örömödet, háládat kell kifejezned, hogy még hajad szálait is számon tartja a te jó Atyád, aki mérhetetlenül jobb, mint az egész világ jósága együttvéve! Tehát az első, hogy rendszeresen adj hálát Istennek az irányodban történő atyai gondoskodásáért. Olyan hatása van ennek, mint mikor egy szilárddá merevült anyagra oldószert csöpögtetsz. Minden csepp egyre jobban elősegíti a megmerevült anyag feloldását."

"A második az emberekkel való kapcsolatodért mondandó hála. Meg kell látnod, hogy az emberek jobbak, mint kívülről a látszat azt mutatja. Sajnos, a felszínen fodrozódó hullámok gyakran eltakarják a mélyben rejlő értékeket. Gondolj csak arra, hogy még az Engem keresztre feszítők között is legtöbben úgy vélték, hogy ezzel szolgálatot tesznek az Istennek!"

"A harmadik vonatkozás, amelyért hálát kell rendszeresen adnod, az az, hogy Én benned élek! Én sokkal jobban hordozlak téged, mint te Engem. Sokkal jobban vigyázok rád, mint te Énrám!"

Ha rendszeresíted e három vonatkozásodért mondandó hálaimádat, akkor meg fogod tapasztalni, hogy Engem nem lehet nagylelkűségben felülmúlni!

Kérdező: FÉLELMEIM VANNAK

Szeretnék megszabadulni szorongásaimtól!

A HANG válasza:

Jézus evangéliumi tanításai a Hang-könyvekben "Drága Gyermekem! A te problémád következmény, és éppen ezért nem szüntethető meg úgy, hogy közvetlenül akarj ellene tenni. Ha közvetlenül küzdesz ellene, akkor csak tüneti kezelést tudsz adni magad számára. De aránylag könnyen, sőt nagyon könnyen meggyógyítható e betegséged, ha közvetve állsz e probléma megoldásához. Tehát úgy, hogy három irányú kapcsolatoddal foglalkozol, éspedig hálatelt szívvel!
Az első, a Velem való kapcsolatod. Nem erőltetni kell annak igazát, hanem afelett való örömödet, háládat kell kifejezned, hogy még hajad szálait is számon tartja a te jó Atyád, aki mérhetetlenül jobb, mint az egész világ jósága együttvéve! Tehát az első, hogy rendszeresen adj hálát Istennek az irányodban történő atyai gondoskodásáért. Olyan hatása van ennek, mint mikor egy szilárddá merevült anyagra oldószert csöpögtetsz. Minden csepp egyre jobban elősegíti a megmerevült anyag feloldását.
A második az emberekkel való kapcsolatodért mondandó hála. Meg kell látnod, hogy az emberek jobbak, mint kívülről a látszat azt mutatja. Sajnos, a felszínen fodrozódó hullámok gyakran eltakarják a mélyben rejlő értékeket. Gondolj csak arra, hogy még az Engem keresztre feszítők között is legtöbben úgy vélték, hogy ezzel szolgálatot tesznek az Istennek!
A harmadik vonatkozás, amelyért hálát kell rendszeresen adnod, az az, hogy Én benned élek! Én sokkal jobban hordozlak téged, mint te Engem. Sokkal jobban vigyázok rád, mint te Énrám!
Ha rendszeresíted e három vonatkozásodért mondandó hálaimádat, akkor meg fogod tapasztalni, hogy Engem nem lehet nagylelkűségben felülmúlni!
Megáldalak HÁLÁLKODÁSRA KÉSZTETŐ LELKEMMEL!"

Jézus - A Hang: 10/817

33. hét

(2016. 08. 15 - 21.)

Témáink:

"Valamit ki kell tisztáznom benned. Nincs olyan, hogy bármiféle lelki kár, baj kívülről jövő hatásokra meggyógyulhatna. A kívülről jövő segítség semmit nem old meg. Ezt mutatják Édesanyám mostani földi megjelenései. Mondja, mondja, de füleket nem tud adni! Van tehát egy ilyen örök érvényű igazság, hogy az Istent szeretőknek minden javára válik, és az Istent nem szeretőknek pedig minden a kárára válik."

"Az Isten-szeretéshez jóakarat kell. Tehát tiszta szándék bizonyos áldozatok elvállalására. Amilyen mértékben ez van, olyan mértékben gyógyulnak a kapott sebek, szépülnek a szív-kertek virágai. A napsugár önmagában nem elég. Kell a termékeny föld ahhoz, hogy a jó mag jó gyümölcsöt hozzon. Isten csak Napot, esőt ad. A föld milyensége a ti dolgotok. Ez a ti felelősségetek. Tehát tanulékonyság, szorgalom, áldozatvállalás, reménykedés, élő hit. Ezt Isten nem vállalhatja fel helyettetek. Isten nem lehet személyválogató, nem lehet igazságtalan, nem kivételezhet!"

"Az első hit, az első felbuzdulás visszaszerezhető, mégpedig egy magasabb fokon, mint elkezdődött. Ehhez kellenek az előbb említett nyitottság következményei. Ehhez kell a talaj jó megművelése. Ehhez kell, hogy partnerként álljatok rendelkezésemre. A ti érdeketek ez! Feladatod tehát részben értelmi, részben akarati aktus. Tanulnod kell tanításomat, elmélkedned kell arról, hogy Én, aki benned élek, hogyan akarok működni benned, és amit meglátsz elmélkedéseidben, azt tiszta szándékkal át kell ölelned, át kell itatnod vágyakozó érzéseiddel, hogy akaratod készséges legyen a meglátott jónak kivitelezésére. Ha ezt teszed rendszeresen, akkor csodálatos lelki előrehaladásban lesz részed."

"Arra a kérdésedre pedig, hogy mi okozza legtöbb esetben egy ébredés ellanyhulását, azt kell mondanom, hogy pontosan a részetekről történő partnerség elhanyagolása. Úgy gondoljátok, hogy amikor Én belépek életetekbe, akkor már minden munkátokat Rám bízhatjátok. Nem így van! Magatokat rám bízhatjátok, de munkátokat nem! Nem elég az, hogy Én segítek nektek. Legalább olyan fontos, hogy ti segítsetek Nekem! Ezért vagyunk partnerek, és ezért nem vagytok bábuk! A földi emberek élete nem egy bábszínház, melyben minden a rendezőn múlik, hanem olyan közös szeretetszövetség, amely mindkét felet egyaránt kötelezi bizonyos vállalt feladatok elvégzésére. Én hiába végzem el tökéletesen munkámat, ha ti nem végzitek el erőtökhöz mérten a tiéteket."

"Van egy ragasztó. Epokit a neve. Két összetevőből áll. Az egyik összetevőből még egyszer annyit kell hozzáadni, mint a másikból, hogy hatékony legyen. E dupla adag az Én munkám. De hiába van ez meg, ha a másik nem adja hozzá a maga kevesebb, de nélkülözhetetlen részét, akkor nem képes hatékonnyá válni."

Kérdező: ELSŐ HITEM UTÁN VÁGYOM!

1. Mikor fog begyógyulni egy bizonyos fájdalom?
2. Visszaszerezhetem-e el-ső hitemet, föllángolásomat?
3. Mi az oka a szép ébredés elmúlásának?

A HANG válasza:

Jézus evangéliumi tanításai a Hang-könyvekben "Gyermekem! Valamit ki kell tisztáznom benned. Nincs olyan, hogy bármiféle lelki kár, baj kívülről jövő hatásokra meggyógyulhatna. A kívülről jövő segítség semmit nem old meg. Ezt mutatják Édesanyám mostani földi megjelenései. Mondja, mondja, de füleket nem tud adni! Van tehát egy ilyen örök érvényű igazság, hogy az Istent szeretőknek minden javára válik, és az Istent nem szeretőknek pedig minden a kárára válik.
Az Isten-szeretéshez jóakarat kell. Tehát tiszta szándék bizonyos áldozatok elvállalására. Amilyen mértékben ez van, olyan mértékben gyógyulnak a kapott sebek, szépülnek a szív-kertek virágai. A napsugár önmagában nem elég. Kell a termékeny föld ahhoz, hogy a jó mag jó gyümölcsöt hozzon. Isten csak Napot, esőt ad. A föld milyensége a ti dolgotok. Ez a ti felelősségetek. Tehát tanulékonyság, szorgalom, áldozatvállalás, reménykedés, élő hit. Ezt Isten nem vállalhatja fel helyettetek. Isten nem lehet személyválogató, nem lehet igazságtalan, nem kivételezhet!
Az első hit, az első felbuzdulás visszaszerezhető, mégpedig egy magasabb fokon, mint elkezdődött. Ehhez kellenek az előbb említett nyitottság következményei. Ehhez kell a talaj jó megművelése. Ehhez kell, hogy partnerként álljatok rendelkezésemre. A ti érdeketek ez! Feladatod tehát részben értelmi, részben akarati aktus. Tanulnod kell tanításomat, elmélkedned kell arról, hogy Én, aki benned élek, hogyan akarok működni benned, és amit meglátsz elmélkedéseidben, azt tiszta szándékkal át kell ölelned, át kell itatnod vágyakozó érzéseiddel, hogy akaratod készséges legyen a meglátott jónak kivitelezésére. Ha ezt teszed rendszeresen, akkor csodálatos lelki előrehaladásban lesz részed.
Arra a kérdésedre pedig, hogy mi okozza legtöbb esetben egy ébredés ellanyhulását, azt kell mondanom, hogy pontosan a részetekről történő partnerség elhanyagolása. Úgy gondoljátok, hogy amikor Én belépek életetekbe, akkor már minden munkátokat Rám bízhatjátok. Nem így van! Magatokat rám bízhatjátok, de munkátokat nem! Nem elég az, hogy Én segítek nektek. Legalább olyan fontos, hogy ti segítsetek Nekem! Ezért vagyunk partnerek, és ezért nem vagytok bábuk! A földi emberek élete nem egy bábszínház, melyben minden a rendezőn múlik, hanem olyan közös szeretetszövetség, amely mindkét felet egyaránt kötelezi bizonyos vállalt feladatok elvégzésére. Én hiába végzem el tökéletesen munkámat, ha ti nem végzitek el erőtökhöz mérten a tiéteket.
Van egy ragasztó. Epokit a neve. Két összetevőből áll. Az egyik összetevőből még egyszer annyit kell hozzáadni, mint a másikból, hogy hatékony legyen. E dupla adag az Én munkám. De hiába van ez meg, ha a másik nem adja hozzá a maga kevesebb, de nélkülözhetetlen részét, akkor nem képes hatékonnyá válni.
Megáldalak a BIZALOM ÉS TANULÉKONYSÁG LELKÉVEL!"

Jézus - A Hang: 10/818

34. hét

(2016. 08. 22 - 28.)

Témáink:

"Minden házasság csak ideig-óráig és csak időnként nevezhető JÓ házasságnak. Ez azért igaz, mert JÓ házasságnak csak akkor nevezhető egy házasság, ha mindkét fél annak ítéli meg. Állapotszerűen jó házasságnak és állapotszerűen jó emberi kapcsolatnak csak akkor mondható az emberek által létrehozott együvé tartozás, ha mindkét fél részéről állapotszerűen jó a kapcsolat Velem! Minden szellemi létezőt jellemez az, hogy olyan boldog akar lenni, amilyen csak lehet. Ez pedig nemcsak teljes odaadottságot kíván, hanem teljes kielégültséget is. Éppen ezért egyedül Isten képes úgy betölteni az emberi szívet, hogy az ezt a teljességet megélje, megtapasztalja. Ez az állapot itt a Földön csak szándék és törekvés. Az időtlen dimenzióban tapasztalható ennek kibontakoztatott valósága."

"Arra kérlek szeretettel, ne azt éld, hogy nem sikerült a házasságod, hanem azt, hogy nem a házasság boldogít. Ezt pedig mindenki elmondhatja magáról, ha gondolkodó, tér-időben élő lény, és meri vállalni, hogy ember, tehát örök életre teremtett szellemi lény legyen."

"Gyermekeid azért választottak téged szülőnek, mert amikor választaniuk lehetett, saját karmájuk feloldását e kapcsolatban látták legjobban megvalósíthatónak. Beteg gyermeked jelenlegi állapota azért okoz oly nagy lelki szenvedést neked, mert túlontúl meg vagy kötözve gyermekeddel. Még csak gondolni sem akarsz arra, hogy e gyermek sokkal jobban az Enyém, mint a tiéd, és ha tudatalatti világodban van is ebből az igazságból valami, akkor sem hiszed el, hogy Én jobban szeretem őt, mint te. Pedig ez így van!"

"Te sem véletlenül születtél a Földre. Neked is tudomásod volt arról, hogy benső szabadságod érdekében olyasmit kell vállalnod, amit erődön fölülinek élsz meg, s ami nem is viselhető el másképpen, csak Velem! Most el se hiszed, hogy neked nem tennék jót, ha gyermekedet meggyógyítanám. Neki teljesen mindegy. Ez akkor is igaz, ha ő ezt most nem így látja. Mindenki csak azért felel, amiről tehet. Az a rövid idő pedig, amit itt a Földön töltenetek kell, egyáltalán nem arra való, amire használjátok. Jelen korotokban jobb helyzetben vannak azok, akik nem felelnek tetteikért, mint ti, akik úgy gondoljátok, hogy tudjátok, kinek és mi lenne a legjobb. Édes Gyermekem! Valójában nem hiszed lelked mélyén, hogy Én a szeretet körén belül mindenható vagyok. Nem hiszed, hogy okosabb, erősebb, jobb vagyok, mint te. Nem hiszed, hogy jobban tudom, kinek mi jó, mint te."

"Nemcsak azt nem hiszed, amit az előbb leírtam, de azt sem hiszed, hogy többet érsz te is, családod is Nekem, mint az ég madarai, mint a mezők liliomai. Nem hiszed el, hogy hajatok szálait is számon tartom. Egyszóval: nem hiszel a GONDVISELÉSEMBEN. Pedig a boldog élet alapja nem az, hogy kivel mi van, hanem az, hogy mennyire ápolod magadban a szíved szemét, vagyis a hitedet."

"Én nem vagyok intézményekhez kötve. Sem katolikus, sem református, sem más felekezet, mint intézmény, nem tud Velem lényegileg mit kezdeni. De igenis hozzá vagyok kötve sorsodhoz, gyermekeid sorsához, minden ember sorsához. Saját benső zűrzavarodból, lelki nyomorúságodból akkor kezdesz majd kijönni, ha legfőbb gondod az lesz, hogy VELEM MI VAN a te életedben!?! Mert Nekem veled kapcsolatban az a legfőbb gondom, hogy VELED MI VAN az Én életemben. Te segíthetsz az Én gondomon, de Én nem segíthetek a te gondodon. Teljesen ki vagyok szolgáltatva neked, de bűnrészességet nem vállalhatok veled. Kereszthalálomat is az okozta, hogy kiszolgáltatottságomban sem tudtam bűnrészességet vállalni azokkal, akik nem értettek meg Engem, mert nem akartak megérteni."

"Te is csak akkor értesz meg, ha valóban meg akarsz érteni. Akkor akarsz valóban megérteni, ha elhiszed, hogy jobb, okosabb vagyok, mint te, s ezt a hited azzal igazolod, hogy hálát adsz olyasmiért, amiről nagyon szeretnéd, ha nem lenne, amit nagyon szeretnél megváltoztatni, de nincs rá hatalmad. Csak ezzel igazolod, hogy hiszel Bennem, hogy hiszed, Én jobb vagyok, mint te, és hatalmasabb a gonosznál, akinek fájdalmat okozó munkáját a ti életetekben csak azért engedem meg, mert tudom, hogy ez nektek jobb, mintha nem engedném meg. Jobb akkor is, ha ezt ti nem értitek meg ésszel, de elfogadjátok szívvel. Ezért mondtam, hogy a hit a szívnek a szeme."

"Nagyon kérlek, szerezd meg a HANG-om köteteit! Már a 8-dik könyv is kijött a nyomdából. Ha elolvasása után úgy gondolod, hogy nem érte meg a ráfordított anyagi áldozatot, akkor kérd vissza a pénzt, s ígérem, hogy médiumom visszaküldi neked. A könyveket médiumomnál megrendelheted. Drága Gyermek! Könyörgöm hozzád saját boldogságodért! Nem azt kérem, hogy imádkozz, hanem azt, hogy foglalkozz Velem! Nekem nem az imáid kellenek, hanem te kellesz! Értsd meg: Istenre vagy teremtve! Mindent megteszek érted. De ez a minden nagyon lekorlátozott annyiban, hogy az általad Értem mindent-tel azonos a mértéke."

"Mérhetetlenül szeretlek, és szabaddá akarlak tenni téged is, házastársadat is, gyermekeidet is, mivel a benső szabadság feltétlen feltétele a szívbékének (2Kor 3;17)."

"Szeretnélek megtanítani benneteket arra, hogy ne személyekben, hanem feladatokban gondolkodjatok. Ez nem szeretetlenség a személyek ellen, hanem éppen a helyes szeretet útja. Csak így leszel képes te is azt tenni másnak, amit Én látok jónak, és nem azt, amit te vagy ő lát jónak önmagának."

Kérdező: ZŰRZAVAR VAN BENNEM

1. Házasságom nem sikerült.
2. Van egy beteg, tudathasadásos gyermekem.
3. Zűrzavar van bennem.

A HANG válasza:

Jézus evangéliumi tanításai a Hang-könyvekben "Gyermekem! Minden házasság csak ideig-óráig és csak időnként nevezhető JÓ házasságnak. Ez azért igaz, mert JÓ házasságnak csak akkor nevezhető egy házasság, ha mindkét fél annak ítéli meg. Állapotszerűen jó házasságnak és állapotszerűen jó emberi kapcsolatnak csak akkor mondható az emberek által létrehozott együvé tartozás, ha mindkét fél részéről állapotszerűen jó a kapcsolat Velem! Minden szellemi létezőt jellemez az, hogy olyan boldog akar lenni, amilyen csak lehet. Ez pedig nemcsak teljes odaadottságot kíván, hanem teljes kielégültséget is. Éppen ezért egyedül Isten képes úgy betölteni az emberi szívet, hogy az ezt a teljességet megélje, megtapasztalja. Ez az állapot itt a Földön csak szándék és törekvés. Az időtlen dimenzióban tapasztalható ennek kibontakoztatott valósága.
Arra kérlek szeretettel, ne azt éld, hogy nem sikerült a házasságod, hanem azt, hogy nem a házasság boldogít. Ezt pedig mindenki elmondhatja magáról, ha gondolkodó, tér-időben élő lény, és meri vállalni, hogy ember, tehát örök életre teremtett szellemi lény legyen.
Gyermekeid azért választottak téged szülőnek, mert amikor választaniuk lehetett, saját karmájuk feloldását e kapcsolatban látták legjobban megvalósíthatónak.
Beteg gyermeked jelenlegi állapota azért okoz oly nagy lelki szenvedést neked, mert túlontúl meg vagy kötözve gyermekeddel. Még csak gondolni sem akarsz arra, hogy e gyermek sokkal jobban az Enyém, mint a tiéd, és ha tudatalatti világodban van is ebből az igazságból valami, akkor sem hiszed el, hogy Én jobban szeretem őt, mint te. Pedig ez így van!
Te sem véletlenül születtél a Földre. Neked is tudomásod volt arról, hogy benső szabadságod érdekében olyasmit kell vállalnod, amit erődön fölülinek élsz meg, s ami nem is viselhető el másképpen, csak Velem! Most el se hiszed, hogy neked nem tennék jót, ha gyermekedet meggyógyítanám. Neki teljesen mindegy. Ez akkor is igaz, ha ő ezt most nem így látja. Mindenki csak azért felel, amiről tehet. Az a rövid idő pedig, amit itt a Földön töltenetek kell, egyáltalán nem arra való, amire használjátok. Jelen korotokban jobb helyzetben vannak azok, akik nem felelnek tetteikért, mint ti, akik úgy gondoljátok, hogy tudjátok, kinek és mi lenne a legjobb.
Édes Gyermekem! Valójában nem hiszed lelked mélyén, hogy Én a szeretet körén belül mindenható vagyok. Nem hiszed, hogy okosabb, erősebb, jobb vagyok, mint te. Nem hiszed, hogy jobban tudom, kinek mi jó, mint te.
Drága Gyermekem! Nemcsak azt nem hiszed, amit az előbb leírtam, de azt sem hiszed, hogy többet érsz te is, családod is Nekem, mint az ég madarai, mint a mezők liliomai. Nem hiszed el, hogy hajatok szálait is számon tartom. Egyszóval: nem hiszel a GONDVISELÉSEMBEN. Pedig a boldog élet alapja nem az, hogy kivel mi van, hanem az, hogy mennyire ápolod magadban a szíved szemét, vagyis a hitedet.
Én nem vagyok intézményekhez kötve. Sem katolikus, sem református, sem más felekezet, mint intézmény, nem tud Velem lényegileg mit kezdeni. De igenis hozzá vagyok kötve sorsodhoz, gyermekeid sorsához, minden ember sorsához.
Saját benső zűrzavarodból, lelki nyomorúságodból akkor kezdesz majd kijönni, ha legfőbb gondod az lesz, hogy VELEM MI VAN a te életedben!?! Mert Nekem veled kapcsolatban az a legfőbb gondom, hogy VELED MI VAN az Én életemben. Te segíthetsz az Én gondomon, de Én nem segíthetek a te gondodon. Teljesen ki vagyok szolgáltatva neked, de bűnrészességet nem vállalhatok veled. Kereszthalálomat is az okozta, hogy kiszolgáltatottságomban sem tudtam bűnrészességet vállalni azokkal, akik nem értettek meg Engem, mert nem akartak megérteni.
Te is csak akkor értesz meg, ha valóban meg akarsz érteni. Akkor akarsz valóban megérteni, ha elhiszed, hogy jobb, okosabb vagyok, mint te, s ezt a hited azzal igazolod, hogy hálát adsz olyasmiért, amiről nagyon szeretnéd, ha nem lenne, amit nagyon szeretnél megváltoztatni, de nincs rá hatalmad. Csak ezzel igazolod, hogy hiszel Bennem, hogy hiszed, Én jobb vagyok, mint te, és hatalmasabb a gonosznál, akinek fájdalmat okozó munkáját a ti életetekben csak azért engedem meg, mert tudom, hogy ez nektek jobb, mintha nem engedném meg. Jobb akkor is, ha ezt ti nem értitek meg ésszel, de elfogadjátok szívvel. Ezért mondtam, hogy a hit a szívnek a szeme.
Nagyon kérlek, szerezd meg a HANG-om köteteit! Már a 8-dik könyv is kijött a nyomdából. Ha elolvasása után úgy gondolod, hogy nem érte meg a ráfordított anyagi áldozatot, akkor kérd vissza a pénzt, s ígérem, hogy médiumom visszaküldi neked. A könyveket médiumomnál megrendelheted. Drága Gyermek! Könyörgöm hozzád saját boldogságodért! Nem azt kérem, hogy imádkozz, hanem azt, hogy foglalkozz Velem! Nekem nem az imáid kellenek, hanem te kellesz! Értsd meg: Istenre vagy teremtve! Mindent megteszek érted. De ez a minden nagyon lekorlátozott annyiban, hogy az általad Értem mindent-tel azonos a mértéke.
Mérhetetlenül szeretlek, és szabaddá akarlak tenni téged is, házastársadat is, gyermekeidet is, mivel a benső szabadság feltétlen feltétele a szívbékének (2Kor 3;17).
Szeretnélek megtanítani benneteket arra, hogy ne személyekben, hanem feladatokban gondolkodjatok. Ez nem szeretetlenség a személyek ellen, hanem éppen a helyes szeretet útja. Csak így leszel képes te is azt tenni másnak, amit Én látok jónak, és nem azt, amit te vagy ő lát jónak önmagának.
Megáldalak a BENSŐ SZABADSÁG LELKÉVEL!"

Jézus - A Hang: 10/819

35. hét

(2016. 08. 29 - 09. 04.)

Témáink:

"Szorongásaid természetesen megszüntethetők. A biológiai okokból származó pszichés hatások mindig megszüntethetők, mert az ember több mint a testi funkciók összessége. Ami által több, tehát a Velem való tudatos kapcsolat, mindig felerősíthető annyira, hogy a test negatív lelki hatásait kiegyenlítse, sőt uralja. Szorongásaid megszüntetésének útján akkor jársz eredményesen, ha igyekszel magadba szuggerálni azt a számotokra egyik legnagyobb igazságot, hogy az, ahonnan szorongásod ered, valójában nincs is."

"Minden félelem végső gyökere a halálfélelem. Aki Bennem hisz, az halált nem lát sohasem! (János 11;26) Nincs tehát halál. Van rosszullét, vannak kellemetlen lelkiállapotok, van a testnek állapotszerű elmúlása - mint tudod, sejtjeid állandóan cserélődnek -, de azt, aki valójában te vagy, csak ijesztgetni lehet a halállal, mint a kisgyermeket a mumussal, de te, aki már nem vagy gyerek, tudod, hogy sem mumus nincs, aki elviszi a rossz gyerekeket, sem halál nincs, aki elviszi az embereket. Van egy átmenet egyik dimenzióból a másikba, de ezzel mindenki csak jól jár. E kijelentésem mellé kell egy kis megszorítást tennem."

"Azokra, akik Ellenem voltak földi életükben, tehát a szeretet helyett az önzés uralta őket, haláluk után mérhetetlenül nagyobb fájdalmak várnak, mint amit a Földön egyáltalán el tudtak volna képzelni. De még nekik is javukra válik a halál annyiban, hogy elindulnak az önismeret útján. Haláluk után egyre kevésbé tudnak hazugságban élni. De szenvedésük elképzelhetetlenül nagyobb, mint amit önző földi életükben átélniük kellett.
Azokra viszont, akik hittek Bennem, mint te is, olyan elképzelhetetlenül nagy öröm, boldogság, béke, harmónia vár, melynek még törtrészét sem bírnátok elviselni földi testetekben. Még azokat a látnokaimat is, akik valamit megláthattak az itteni boldogságból, külön erővel kellett megtartanunk földi testükben, hogy bele ne haljanak annak a boldogságnak a megsejtésébe, ami rájuk vár. Ha a fenti gondolatoknak otthont adsz szívedben, szorongásod egyre csökkenni fog, végül teljesen megszűnik."

"A böjt fontos. Az emberi testben is működő faj- és önfenntartási ösztönök kordában tartása nélkülözhetetlenné teszik a különféle böjtöket. Szívedben lévő jelenlétem, tehát Lelkem, aki lelkedet élteti, megadja neked azt a bölcsességet, hogy meg tudd ítélni, mikor milyen böjtöt kell vállalnod, ha hű akarsz maradni Hozzám. Mert nemcsak ételböjt van. Van szóböjt, amikor valaki azt vállalja, hogy csak akkor beszél, ha kérdezik. Van hallgatásböjt, amikor valaki elhatározza, hogy nem válaszol vissza provokáló kijelentésekre. Van szemböjt, amikor csak meghatározott tévéműsorok vagy egyéb látható képek nézését vállalja föl valaki. Van fülböjt, amikor a rádió, magnó, hanglemezek irányában korlátozza valaki önmagát azért, hogy jobban halljon Engem. Az étkezési böjtök is különbözőek. Napokra, ételekre, az ételek menynyiségére vonatkoztatva határozhatja el valaki, hogy Irántam való szeretetből miről, mikor, meddig és hogyan mond le. Mint látod, bőséges a választás. De böjtölnie kell annak, aki rendet akar teremteni önmagában, s aki fejlődni akar az önfegyelemben."

"Kérdésed jó, mert az IRÁNY a legfontosabb. Az irány másik neve: SZÁNDÉK, illetve CÉL. Ezek döntik el, hogy valóban Engem választottál ÚTNAK, vagy csupán kísérletezel Velem.
Mivel a CÉLNAK az a funkciója, hogy tökéletesítse a célba törekvőt, ezért, ha az a szándékod, hogy Én legyek a CÉLOD, akkor szándékodnak megfelelően mindent meg kell tennem, hogy célszerepemben hiánytalanul rendelkezésedre álljak, tehát hogy mindaddig tökéletesítselek, míg Én vagyok életed CÉLJA!"

Kérdező: FONTOS-E A BÖJT?

1. Megszüntethetők-e szorongásaim?
2. Fontos-e a böjt?
3. Jó irányban hala-dok-e?

A HANG válasza:

Jézus evangéliumi tanításai a Hang-könyvekben "Gyermekem!
1. Szorongásaid természetesen megszüntethetők. A biológiai okokból származó pszichés hatások mindig megszüntethetők, mert az ember több mint a testi funkciók összessége. Ami által több, tehát a Velem való tudatos kapcsolat, mindig felerősíthető annyira, hogy a test negatív lelki hatásait kiegyenlítse, sőt uralja.
Szorongásaid megszüntetésének útján akkor jársz eredményesen, ha igyekszel magadba szuggerálni azt a számotokra egyik legnagyobb igazságot, hogy az, ahonnan szorongásod ered, valójában nincs is.
Minden félelem végső gyökere a halálfélelem. Aki Bennem hisz, az halált nem lát sohasem! (János 11;26) Nincs tehát halál. Van rosszullét, vannak kellemetlen lelkiállapotok, van a testnek állapotszerű elmúlása - mint tudod, sejtjeid állandóan cserélődnek -, de azt, aki valójában te vagy, csak ijesztgetni lehet a halállal, mint a kisgyermeket a mumussal, de te, aki már nem vagy gyerek, tudod, hogy sem mumus nincs, aki elviszi a rossz gyerekeket, sem halál nincs, aki elviszi az embereket. Van egy átmenet egyik dimenzióból a másikba, de ezzel mindenki csak jól jár. E kijelentésem mellé kell egy kis megszorítást tennem.
Azokra, akik Ellenem voltak földi életükben, tehát a szeretet helyett az önzés uralta őket, haláluk után mérhetetlenül nagyobb fájdalmak várnak, mint amit a Földön egyáltalán el tudtak volna képzelni. De még nekik is javukra válik a halál annyiban, hogy elindulnak az önismeret útján. Haláluk után egyre kevésbé tudnak hazugságban élni. De szenvedésük elképzelhetetlenül nagyobb, mint amit önző földi életükben átélniük kellett.
Azokra viszont, akik hittek Bennem, mint te is, olyan elképzelhetetlenül nagy öröm, boldogság, béke, harmónia vár, melynek még törtrészét sem bírnátok elviselni földi testetekben. Még azokat a látnokaimat is, akik valamit megláthattak az itteni boldogságból, külön erővel kellett megtartanunk földi testükben, hogy bele ne haljanak annak a boldogságnak a megsejtésébe, ami rájuk vár.
Ha a fenti gondolatoknak otthont adsz szívedben, szorongásod egyre csökkenni fog, végül teljesen megszűnik.

2. A böjt fontos. Az emberi testben is működő faj- és önfenntartási ösztönök kordában tartása nélkülözhetetlenné teszik a különféle böjtöket. Szívedben lévő jelenlétem, tehát Lelkem, aki lelkedet élteti, megadja neked azt a bölcsességet, hogy meg tudd ítélni, mikor milyen böjtöt kell vállalnod, ha hű akarsz maradni Hozzám. Mert nemcsak ételböjt van. Van szóböjt, amikor valaki azt vállalja, hogy csak akkor beszél, ha kérdezik. Van hallgatásböjt, amikor valaki elhatározza, hogy nem válaszol vissza provokáló kijelentésekre. Van szemböjt, amikor csak meghatározott tévéműsorok vagy egyéb látható képek nézését vállalja föl valaki. Van fülböjt, amikor a rádió, magnó, hanglemezek irányában korlátozza valaki önmagát azért, hogy jobban halljon Engem.
Az étkezési böjtök is különbözőek. Napokra, ételekre, az ételek menynyiségére vonatkoztatva határozhatja el valaki, hogy Irántam való szeretetből miről, mikor, meddig és hogyan mond le.
Mint látod, bőséges a választás. De böjtölnie kell annak, aki rendet akar teremteni önmagában, s aki fejlődni akar az önfegyelemben.

3. Kérdésed jó, mert az IRÁNY a legfontosabb. Az irány másik neve: SZÁNDÉK, illetve CÉL. Ezek döntik el, hogy valóban Engem választottál ÚTNAK, vagy csupán kísérletezel Velem.
Mivel a CÉLNAK az a funkciója, hogy tökéletesítse a célba törekvőt, ezért, ha az a szándékod, hogy Én legyek a CÉLOD, akkor szándékodnak megfelelően mindent meg kell tennem, hogy célszerepemben hiánytalanul rendelkezésedre álljak, tehát hogy mindaddig tökéletesítselek, míg Én vagyok életed CÉLJA! Gyermekem! Tudatosan válaszoltam csak három kérdésedre. Most ezt tartottam legfontosabbnak számodra.
Megáldalak a BÖLCSESSÉG LELKÉVEL!"

Jézus - A Hang: 10/820

36. hét

(2016. 09. 05 - 11.)

Témáink:

"Semmit nem tudok tenni ott, ahol valaki kívülről, mástól várja élete boldogságát, beteljesülését."

"Vérző szívvel, nagy lelki fájdalommal, de ki kell várnom, míg megtérsz. Én nem hazudhatok neked."

"Te Engem nem fogadtál el sem úgy, mint UTAT, sem úgy, mint IGAZSÁGOT, sem úgy, mint ÉLETET. Aki Engem nem fogadott el, azzal szemben Én tehetetlen vagyok. Igen, mert nem lehetek senki életében BŰNRÉSZES!"

"Meg kell várnom, míg sok keserű tapasztalat rá nem kényszerít téged arra, hogy nincs más megoldás senkinek az életében, így a te életedben sem, csak ÉN!"

Kérdező: EZT ÉRDEMELTEM?

Ezt érdemeltem?

A HANG válasza:

Jézus evangéliumi tanításai a Hang-könyvekben "Drága Gyermekem! Te írtál nekem egy tízoldalas levelet. Örülök ennek, mert ezzel könnyítettél magadon. De sajnos, Én csak nagyon rövid választ tudok adni neked.
Semmit nem tudok tenni ott, ahol valaki kívülről, mástól várja élete boldogságát, beteljesülését.
Vérző szívvel, nagy lelki fájdalommal, de ki kell várnom, míg megtérsz. Én nem hazudhatok neked.
Te Engem nem fogadtál el sem úgy, mint UTAT, sem úgy, mint IGAZSÁGOT, sem úgy, mint ÉLETET.
Aki Engem nem fogadott el, azzal szemben Én tehetetlen vagyok. Igen, mert nem lehetek senki életében BŰNRÉSZES!
Meg kell várnom, míg sok keserű tapasztalat rá nem kényszerít téged arra, hogy nincs más megoldás senkinek az életében, így a te életedben sem, csak ÉN!
Nagyon szeretlek, és nagyon várlak!"

Jézus - A Hang: 10/821

38. hét

(2016. 09. 19 - 25.)

Témáink:

"Mindennek van oka, és mindennek van következménye. Az illető, aki közel került hozzátok, azért tehette ezt, mert erre neki lehetőséget adtatok. Aki adta, annak kell ezt a lehetőséget megszüntetni. Semmi sem megy "magától"!"

"Ha leányod, aki lehetővé tette az illetőnek, hogy közétek kerüljön, nem vállalkozik arra, hogy kapcsolatuk megszűnjön, akkor a szülőknek kell megszüntetniük a kapcsolatukat leányukkal. Ez az ára annak, hogy a szülők elmulasztották azt, amit meg kellett volna tenniük, vagyis jobban utánanézni annak, hogy kit engednek be házukba. Aki nagykorú, s e téren mindannyian már azok vagytok, nem vállalhat felelősséget más nagykorú cselekedetéért. Én sem csinálok meg helyettetek semmit, amit nektek kell megtennetek. És pontosan azért, mert ezt diktálja az igazi szeretet!"

"Az általad említett esetben tehát lányodat is, téged is felelősség terhel, s mindegyikőtöknek ki kell vennie a részét abból a munkából, melynek az a célja, hogy helyreálljon a normális élet. Én csak ott tudok segíteni, ahol bűnbánatot látok. Ahol nem, ott nem tudok tenni semmit. Neked is, leányodnak is bűnbánatot kell tartanotok! Ha leányod nem teszi, akkor teljesen el kell válnotok, el kell őt küldened, ha jót akarsz magadnak. Nem szabad bűnrészességet vállalnod!"

"Az nem szeretet, ha valaki a másikkal együtt vállalja azt, amit ő rossznak lát, de a másik nem látja azt rossznak. Ami rossz, attól el kell válnod akkor is, ha ahhoz a rosszhoz a leányod ragaszkodik, s így csak úgy tudsz attól elválni, ha leányodtól is elválsz. Én még Pétert is elzavartam magamtól, amikor ő jónak akarta tartani azt, amit Én rossznak tartottam (Márk 8;33). Pedig Péternek a legfőbb szerepet adtam Magam mellett! Fontosabbat, mint ami a te leányod szerepe melletted!"

"Ami a második kérdésedet illeti, arra még akkor sem válaszolnék, ha emiatt újra keresztre feszítenének. Teljesen idegen az a témakör Isten országától!"

"Nagyon szeretlek! Nagyon szeretném, ha megtalálnád szíved nyugalmát, de ehhez szabaddá kell válnod!(2Kor 3;17). Megáldalak a TISZTÁNLÁTÁS LELKÉVEL!" "

Kérdező: KI JELENTETT FEL BENNÜNKET?

1. Valaki közel került a családunkhoz, aki inkább kárunkra van, mint hasznunk-ra. Hogyan lehetne megszabadulni tőle?

2. Valaki feljelentett bennünket. Ki az?

A HANG válasza:

Jézus evangéliumi tanításai a Hang-könyvekben 1. Drága Gyermekem! Mindennek van oka, és mindennek van következménye. Az illető, aki közel került hozzátok, azért tehette ezt, mert erre neki lehetőséget adtatok. Aki adta, annak kell ezt a lehetőséget megszüntetni. Semmi sem megy "magától"!
Ha leányod, aki lehetővé tette az illetőnek, hogy közétek kerüljön, nem vállalkozik arra, hogy kapcsolatuk megszűnjön, akkor a szülőknek kell megszüntetniük a kapcsolatukat leányukkal. Ez az ára annak, hogy a szülők elmulasztották azt, amit meg kellett volna tenniük, vagyis jobban utánanézni annak, hogy kit engednek be házukba. Aki nagykorú, s e téren mindannyian már azok vagytok, nem vállalhat felelősséget más nagykorú cselekedetéért. Én sem csinálok meg helyettetek semmit, amit nektek kell megtennetek. És pontosan azért, mert ezt diktálja az igazi szeretet!
Az általad említett esetben tehát lányodat is, téged is felelősség terhel, s mindegyikőtöknek ki kell vennie a részét abból a munkából, melynek az a célja, hogy helyreálljon a normális élet. Én csak ott tudok segíteni, ahol bűnbánatot látok. Ahol nem, ott nem tudok tenni semmit. Neked is, leányodnak is bűnbánatot kell tartanotok! Ha leányod nem teszi, akkor teljesen el kell válnotok, el kell őt küldened, ha jót akarsz magadnak. Nem szabad bűnrészességet vállalnod! Az nem szeretet, ha valaki a másikkal együtt vállalja azt, amit ő rossznak lát, de a másik nem látja azt rossznak. Ami rossz, attól el kell válnod akkor is, ha ahhoz a rosszhoz a leányod ragaszkodik, s így csak úgy tudsz attól elválni, ha leányodtól is elválsz. Én még Pétert is elzavartam magamtól, amikor ő jónak akarta tartani azt, amit Én rossznak tartottam (Márk 8;33). Pedig Péternek a legfőbb szerepet adtam Magam mellett! Fontosabbat, mint ami a te leányod szerepe melletted!

2. Ami a második kérdésedet illeti, arra még akkor sem válaszolnék, ha emiatt újra keresztre feszítenének. Teljesen idegen az a témakör Isten országától!
Nagyon szeretlek! Nagyon szeretném, ha megtalálnád szíved nyugalmát, de ehhez szabaddá kell válnod!(2Kor 3;17).
Megáldalak a TISZTÁNLÁTÁS LELKÉVEL!"

Jézus - A Hang: 10/822

39. hét

(2016. 09. 26. - 10. 02.)

Témáink:

"Amit te testi bajnak nevezel, ahhoz semmi köze sincs erkölcsi magatartásodnak. Mint írod is, egy kis orvosi műtéttel valóban könynyen lehet segíteni a bajon. Odáig el kell jutnod, hogy túllépj bizonyos helytelen gátlásokon! Ez azért is fontos, mert az, aki nem lép túl bizonyos helytelen gátlásokon, az gátlástalan lesz olyan területen, amelyen gátlásosnak kellene lennie. Ha nem teszed meg, amit meg kellene tenned, akkor magadnak kell megszenvedned ennek következményeit. Isten nem segíthet annak, aki nem segít magán, bár megtehetné. Ismétlem: bajod nem büntetés valami bűnért. Egyszerű rendellenesség."

"Művészi adottságod fejlesztéséért neked is, mint minden művésznek, meg kell szenvedned. Az a művészet, amely mögött nincs verejték, az nem igazi művészet. A sok tanulás, utánajárás, gyakorlás, próbálkozások, kudarcok, sikerek, vágyak, álmok, csalódások és ébredések, ezek mind szükségesek ahhoz, hogy művészi képességed karizmává tudjon alakulni Általam. Mint már több alkalommal elmondtam a HANG különböző helyein, a karizma egy olyan emberi képesség, amelyet Én megtisztítok, fölerősítek a közösség javára. De e képességen neked kell dolgoznod, neked kell utánajárnod, hogy hogyan tudnád jobban megalapozni, kibontani. "

"Én semmiféle iskolát nem minősítek. Maguk a tanárok és diákok minősítik azt az iskolát, amelybe járnak. Abban az iskolában, amelyet említettél, szintén vannak jók is, rosszak is. Te arra törekedj, hogy növeld, öregbítsd ennek az iskolának becsületét! Nincs erkölcsileg jó és jobb iskola, csak jó és jobb ember van. De ennek megítélésére ne vállalkozz, mert nem ismerheted egyetlen embernek sem cselekvési indítékait, szándékát. Az legyen előtted világos, hogy szentté kell válnod, tehát életednek egyre tisztábban kell tükröznie az Én életemet benned. Ez nem nehéz, csak szokatlan legtöbb helyen"

"Szeretetemet már eddig is gyakran érezhetted. Én végtelenül hűséges vagyok. Soha senkit nem hagyok cserben. Bízzál Bennem! Nem fogsz csalódni! Megáldalak a BIZALOM LELKÉVEL!" "

Kérdező: EGY ISKOLÁRÓL

1. Van egy testi bajom. Szeretnék ettől megszabadulni.
2. Festői hajlamomat hogyan fejleszthetném legjobban?
3. Az az iskola, melybe járok, megnyerte-e Jézus tetszését?

A HANG válasza:

Jézus evangéliumi tanításai a Hang-könyvekben "Kedves Barátom!

1. Amit te testi bajnak nevezel, ahhoz semmi köze sincs erkölcsi magatartásodnak. Mint írod is, egy kis orvosi műtéttel valóban könynyen lehet segíteni a bajon. Odáig el kell jutnod, hogy túllépj bizonyos helytelen gátlásokon! Ez azért is fontos, mert az, aki nem lép túl bizonyos helytelen gátlásokon, az gátlástalan lesz olyan területen, amelyen gátlásosnak kellene lennie. Ha nem teszed meg, amit meg kellene tenned, akkor magadnak kell megszenvedned ennek következményeit. Isten nem segíthet annak, aki nem segít magán, bár megtehetné. Ismétlem: bajod nem büntetés valami bűnért. Egyszerű rendellenesség.

2. Művészi adottságod fejlesztéséért neked is, mint minden művésznek, meg kell szenvedned. Az a művészet, amely mögött nincs verejték, az nem igazi művészet. A sok tanulás, utánajárás, gyakorlás, próbálkozások, kudarcok, sikerek, vágyak, álmok, csalódások és ébredések, ezek mind szükségesek ahhoz, hogy művészi képességed karizmává tudjon alakulni Általam. Mint már több alkalommal elmondtam a HANG különböző helyein, a karizma egy olyan emberi képesség, amelyet Én megtisztítok, fölerősítek a közösség javára. De e képességen neked kell dolgoznod, neked kell utánajárnod, hogy hogyan tudnád jobban megalapozni, kibontani.

3. Én semmiféle iskolát nem minősítek. Maguk a tanárok és diákok minősítik azt az iskolát, amelybe járnak. Abban az iskolában, amelyet említettél, szintén vannak jók is, rosszak is. Te arra törekedj, hogy növeld, öregbítsd ennek az iskolának becsületét! Nincs erkölcsileg jó és jobb iskola, csak jó és jobb ember van. De ennek megítélésére ne vállalkozz, mert nem ismerheted egyetlen embernek sem cselekvési indítékait, szándékát. Az legyen előtted világos, hogy szentté kell válnod, tehát életednek egyre tisztábban kell tükröznie az Én életemet benned. Ez nem nehéz, csak szokatlan legtöbb helyen.
Szeretetemet már eddig is gyakran érezhetted. Én végtelenül hűséges vagyok. Soha senkit nem hagyok cserben. Bízzál Bennem! Nem fogsz csalódni! Megáldalak a BIZALOM LELKÉVEL!"

Jézus - A Hang: 10/823

40. hét

(2016. 10. 03 - 09.)

Témáink:

"Kell közösséghez tartozni. Három okon kell közösséghez tartozni. Az egyik az, hogy Isten SZERETET, tehát szükségszerűen KÖZÖSSÉG! Szeretni egyedül nem lehet. Mivel Istenben nincs változás, még árnyéka sincs a változandóságnak, amint a Jakab levél 1;17-ben olvashatod, ezért örökkönörökké szeretet, tehát KÖZÖSSÉG! A másik ok, hogy ez az Isten az embert saját képére és hasonlatosságára teremtette, tehát KÖZÖSSÉGRE! A harmadik ok pedig az, hogy rendnek lennie kell az égben és a Földön egyaránt, s e rendben az egymásra szorultság, az egymást segítés, az egymástól függés annyira természetes, hogy e nélkül nincs is!"

"Mindig minden mindennel összefügg. Ezért, ha valaki ki akarja mazsolázni a különböző közösségi előnyöket, de felelősséget egyikben sem akar vállalni, az árt önmagának és árt az egész emberiségnek is. Sajnos, nagyon sok ilyen ártó erő működik ma a világotokban. De meg is nézhetitek ezek miatt magatokat!"

"Nagyon nem szeretnélek sem téged, sem barátnődet megsérteni, de e kérdés mögött valami hallatlan nagy tudatlanság húzódik meg. Egyáltalán mi köze az egyiknek a másikhoz?"

"Én azért jöttem a Földre, hogy elmondjam, megmutassam, és nektek is lehetővé tegyem megélni azt, hogy mi az igazi szeretet. Amiért ezt tettem, ezért Engem megöltek. De nem tudom, mi köze ennek a reinkarnációhoz? Én nem megszentelődni jöttem a Földre, hanem megszentelni azokat, akik elfogadnak Engem, mint Utat! Általában ezek az emberek is hasonlóképpen járnak, mint Én. Természetes, hogy földi életük után már nem kell újra leszületniük a Földre, hacsak azért nem, hogy az embereket megszenteljék példájukkal és áldozatvállalásukkal. Azoknak kell újra leszületniük, akik karmikus lehetőségeiket nem terheltségeik feloldására használták fel. Azoknak kell újra születniük, akik még nem születtek újjá saját testükben, olyan értelemben, ahogyan János evangéliumában a 3;5-ben olvashatod."

"Akkor jársz jó úton, ha Engem, mint Utat felvállalsz. Ez azáltal történik, hogy törekszel egyre jobban megismerni Engem. Addig ne nyugodj, amíg feltett kérdéseidre értelmileg megnyugtató választ nem kapsz! Ne hagyd magad lerázni! Olyan nincs, hogy valami, ami életedben gyakorlatilag fontos szerepet játszik, ne lenne érhető. Nektek adatott TUDNI az Isten országának titkait (Lukács 8;10). Ha helyesen megismersz, akkor tudni fogod, hogy mit jelent a Velem való magatartásbeli azonosság. Vagyis, nem árthatsz senkinek, meg kell bocsátanod mindenkinek, és segítened kell ott és úgy, ahol és ahogy erre lehetőséged adódik"

"Tömören: Csak azt teheted másnak, amiről tudod, hogy neked is jól esne, ha veled tennék, s nem szabad olyat tenned senkinek, amiről magad sem szeretnéd, ha veled valaki azt tenné. Ilyen egyszerű!"

Kérdező: KELL-E KÖZÖSSÉGHEZ TARTOZNI?

1. Kell-e közösséghez tartozni?
2. Hogyan egyeztethető össze Jézus kereszthalála a reinkarnációval?
3. Jó úton járok?

A HANG válasza:

Jézus evangéliumi tanításai a Hang-könyvekben "Gyermekem! Kell közösséghez tartozni. Három okon kell közösséghez tartozni. Az egyik az, hogy Isten SZERETET, tehát szükségszerűen KÖZÖSSÉG! Szeretni egyedül nem lehet. Mivel Istenben nincs változás, még árnyéka sincs a változandóságnak, amint a Jakab levél 1;17-ben olvashatod, ezért örökkönörökké szeretet, tehát KÖZÖSSÉG! A másik ok, hogy ez az Isten az embert saját képére és hasonlatosságára teremtette, tehát KÖZÖSSÉGRE! A harmadik ok pedig az, hogy rendnek lennie kell az égben és a Földön egyaránt, s e rendben az egymásra szorultság, az egymást segítés, az egymástól függés annyira természetes, hogy e nélkül nincs is!
Mindig minden mindennel összefügg. Ezért, ha valaki ki akarja mazsolázni a különböző közösségi előnyöket, de felelősséget egyikben sem akar vállalni, az árt önmagának és árt az egész emberiségnek is. Sajnos, nagyon sok ilyen ártó erő működik ma a világotokban. De meg is nézhetitek ezek miatt magatokat!

2. Nagyon nem szeretnélek sem téged, sem barátnődet megsérteni, de e kérdés mögött valami hallatlan nagy tudatlanság húzódik meg. Egyáltalán mi köze az egyiknek a másikhoz? Én azért jöttem a Földre, hogy elmondjam, megmutassam, és nektek is lehetővé tegyem megélni azt, hogy mi az igazi szeretet. Amiért ezt tettem, ezért Engem megöltek. De nem tudom, mi köze ennek a reinkarnációhoz? Én nem megszentelődni jöttem a Földre, hanem megszentelni azokat, akik elfogadnak Engem, mint Utat! Általában ezek az emberek is hasonlóképpen járnak, mint Én. Természetes, hogy földi életük után már nem kell újra leszületniük a Földre, hacsak azért nem, hogy az embereket megszenteljék példájukkal és áldozatvállalásukkal. Azoknak kell újra leszületniük, akik karmikus lehetőségeiket nem terheltségeik feloldására használták fel. Azoknak kell újra születniük, akik még nem születtek újjá saját testükben, olyan értelemben, ahogyan János evangéliumában a 3;5-ben olvashatod.

3. Gyermekem! Akkor jársz jó úton, ha Engem, mint Utat felvállalsz. Ez azáltal történik, hogy törekszel egyre jobban megismerni Engem. Addig ne nyugodj, amíg feltett kérdéseidre értelmileg megnyugtató választ nem kapsz! Ne hagyd magad lerázni! Olyan nincs, hogy valami, ami életedben gyakorlatilag fontos szerepet játszik, ne lenne érhető. Nektek adatott TUDNI az Isten országának titkait (Lukács 8;10). Ha helyesen megismersz, akkor tudni fogod, hogy mit jelent a Velem való magatartásbeli azonosság. Vagyis, nem árthatsz senkinek, meg kell bocsátanod mindenkinek, és segítened kell ott és úgy, ahol és ahogy erre lehetőséged adódik. Tömören: Csak azt teheted másnak, amiről tudod, hogy neked is jól esne, ha veled tennék, s nem szabad olyat tenned senkinek, amiről magad sem szeretnéd, ha veled valaki azt tenné. Ilyen egyszerű!
Az a csoport, amelyről kérdeztél, nem azonos és nincs is szinkronban azzal a közösséggel, amelyet Péterre, mint sziklára építettem. De közöttük is vannak olyanok, akik szeretnek Engem.
Megáldalak az ÉRTELEM LELKÉVEL!"

Jézus - A Hang: 10/824

41. hét

(2016. 10. 10. - 16)

Témáink:

" Ennek az álmodnak az a jelentése, hogy most hallhatod Tőlem: nagyon szeretlek!"

"Még gyermek voltál, mikor édesapád meghalt. Ma is érzed hiányát. Itt a Földön úgy gondoljátok, hogy mindig mankóra szorultok. Ez részben így is van. Csakhogy nem mindig arra a mankóra van szükségetek, amelyet ti gondoltok annak. Apád halála és a te életed annyiban vannak egymással kapcsolatban, mint egy fa, melyet gyümölcstermés után kivágnak. Hidd el, gondoskodtam arról, hogy éretlenséged ne jelentsen hátrányt további életed számára apád halála miatt. Az Isten görbe vonalakkal is egyenes sorokat ír. Ennek teljes megértésére alkalmatlan a földi élet, mivel az csak egy apró szelete az egésznek."

"Tönkrement házasságod nem szabad, hogy téged is tönkretegyen. Kétségtelen, hogy az, akinek családja van, nem tud mit kezdeni egyedül önmagával. Ilyenkor kell mankóra, olyan jó barátra találni, aki nemcsak megérti a magára maradottat, hanem erőben is részesíti azáltal, hogy részt vállal ennek az egyedüllétnek feloldásában."

"Meg kell mondjam, hogy nincs igazad azzal kapcsolatban, amit a szentgyónásról mondtál. Először is Én nem vagyok megkötözve szentségekkel. Ha így lenne, akkor a szentségek nem értetek lennének, hanem Értem, hogy tudjak segíteni rajtatok. De nem így van. Kétségtelen, hogy tudok segíteni a szentségek által, de tudok azok nélkül is."

"A különböző vallási keretekben kiformálódott szertartások sohasem foghatók fel úgy, ahogy egyes teológusok gondolják, vagyis hogy eszközszerűen szükségesek az üdvösségre. Csak parancsszerűen szükségesek azok számára, akik a szentségekkel kapcsolatos parancsokat képesek teljesíteni. A ti egyházatokban az elváltak csak akkor képesek teljesíteni a gyónásra felszólító parancsot, ha nem élnek állapotszerűen senkivel élettársi kapcsolatban. De még ha úgy élnek is, és nem gyónhatnak, mert egy bizonyos rend érdekében előírások megkötik a feloldozást adni akaró pap kezét, akkor sem szabad oly könnyen elkárhozásról, kárhozatról beszélni. Földi ember nem láthat bele senki lelkébe úgy, mint Én."

" jobban el kell hinned, hogy Én nagyon szeretlek, és soha nem mondok feletted elmarasztaló ítéletet, hacsak te nem ragaszkodsz ehhez. Gondolj arra, hogy Én azt kértem tőletek, hogy nem hétszer, hanem hetvenhétszer hétszer, tehát számtalanszor tudjatok mindenkinek megbocsátani, s akkor éppen Én lennék az, aki ezt nem tartja meg? "

"Többet kellene forgatnod fejecskédben és szívedben egyaránt az Én mérhetetlen szeretetemet irántad. Jobban át kellene élned, hogy Én nemcsak veled, benned vagyok, hanem érted vagyok veled, benned! Jobban át kellene élned, hogy leányodért Én is aggódom, de tudom, hogy előbb-utóbb ő is az Enyém lesz. De úgy tűnik, neki is súlyos tapasztalatok árán kell még megtanulnia, hogy csak Nálam találja meg mindenki igazán önmagát, lelki békéjét."

" Örülj annak, hogy Enyém vagy! Mint már annyiszor elmondtam a HANG-kötetekben, most újra mondom: Ne megváltozni akarj, hanem jobban Hozzám tartozni, jobban átélni azt, hogy az Enyém vagy. Akkor szinte automatikusan változni is fogsz úgy, ahogy kell. Ne aggódj hát miatta."

Kérdező: EGY ÁLOMRÓL

1. Volt egy gyönyörű álmom. Mit jelent?
2. Apámmal, aki már régen meghalt, még soha nem álmodtam. Mi van vele?
3. Mint elvált, nem gyónhatok? Hogyan léphetek előre?
4. Leányomért aggódom.

A HANG válasza:

Jézus evangéliumi tanításai a Hang-könyvekben "Drága Gyermekem!

1. Ennek az álmodnak az a jelentése, hogy most hallhatod Tőlem: nagyon szeretlek!

2. Még gyermek voltál, mikor édesapád meghalt. Ma is érzed hiányát. Itt a Földön úgy gondoljátok, hogy mindig mankóra szorultok. Ez részben így is van. Csakhogy nem mindig arra a mankóra van szükségetek, amelyet ti gondoltok annak.
Apád halála és a te életed annyiban vannak egymással kapcsolatban, mint egy fa, melyet gyümölcstermés után kivágnak. Hidd el, gondoskodtam arról, hogy éretlenséged ne jelentsen hátrányt további életed számára apád halála miatt. Az Isten görbe vonalakkal is egyenes sorokat ír. Ennek teljes megértésére alkalmatlan a földi élet, mivel az csak egy apró szelete az egésznek.

3. Tönkrement házasságod nem szabad, hogy téged is tönkretegyen. Kétségtelen, hogy az, akinek családja van, nem tud mit kezdeni egyedül önmagával. Ilyenkor kell mankóra, olyan jó barátra találni, aki nemcsak megérti a magára maradottat, hanem erőben is részesíti azáltal, hogy részt vállal ennek az egyedüllétnek feloldásában.
Meg kell mondjam, hogy nincs igazad azzal kapcsolatban, amit a szentgyónásról mondtál. Először is Én nem vagyok megkötözve szentségekkel. Ha így lenne, akkor a szentségek nem értetek lennének, hanem Értem, hogy tudjak segíteni rajtatok. De nem így van. Kétségtelen, hogy tudok segíteni a szentségek által, de tudok azok nélkül is.
A különböző vallási keretekben kiformálódott szertartások sohasem foghatók fel úgy, ahogy egyes teológusok gondolják, vagyis hogy eszközszerűen szükségesek az üdvösségre. Csak parancsszerűen szükségesek azok számára, akik a szentségekkel kapcsolatos parancsokat képesek teljesíteni.
A ti egyházatokban az elváltak csak akkor képesek teljesíteni a gyónásra felszólító parancsot, ha nem élnek állapotszerűen senkivel élettársi kapcsolatban. De még ha úgy élnek is, és nem gyónhatnak, mert egy bizonyos rend érdekében előírások megkötik a feloldozást adni akaró pap kezét, akkor sem szabad oly könnyen elkárhozásról, kárhozatról beszélni. Földi ember nem láthat bele senki lelkébe úgy, mint Én.
Ezért jobban el kell hinned, hogy Én nagyon szeretlek, és soha nem mondok feletted elmarasztaló ítéletet, hacsak te nem ragaszkodsz ehhez. Gondolj arra, hogy Én azt kértem tőletek, hogy nem hétszer, hanem hetvenhétszer hétszer, tehát számtalanszor tudjatok mindenkinek megbocsátani, s akkor éppen Én lennék az, aki ezt nem tartja meg?

4. Drága Gyermekem! Többet kellene forgatnod fejecskédben és szívedben egyaránt az Én mérhetetlen szeretetemet irántad. Jobban át kellene élned, hogy Én nemcsak veled, benned vagyok, hanem érted vagyok veled, benned! Jobban át kellene élned, hogy leányodért Én is aggódom, de tudom, hogy előbb-utóbb ő is az Enyém lesz. De úgy tűnik, neki is súlyos tapasztalatok árán kell még megtanulnia, hogy csak Nálam találja meg mindenki igazán önmagát, lelki békéjét.
Ne aggódj hát miatta. Örülj annak, hogy Enyém vagy! Mint már annyiszor elmondtam a HANG-kötetekben, most újra mondom: Ne megváltozni akarj, hanem jobban Hozzám tartozni, jobban átélni azt, hogy az Enyém vagy. Akkor szinte automatikusan változni is fogsz úgy, ahogy kell.
Megáldalak a HIT, REMÉNY, SZERETET LELKÉVEL!"

Jézus - A Hang: 10/825

42. hét

(2016. 10. 17. - 23.)

Témáink:

" A visszatérő álmok valóban jelezni akarnak valamit. Az álmok szimbolikus nyelvének lefordítása nem sablonszerű. Gondolkodást, önismeretet, bizonyos elfogulatlanságot és olyan ráérzést igényel, amely feltétlenül megvan abban, aki az álmot álmodta. Akár a tudattalanod, akár innen, ebből a dimenzióból jön álmodban számodra jelzés, minden esetben olyan képekben jön, amelyek általad felbonthatók."

"A tudattalanod is és az itteni szellemek is sokkal jobban ismernek téged, semmint olyan jelzéseket adnának, amelyekkel nem tudsz mit kezdeni. Értelmetlenséget csak a tudati szinten szoktak csinálni az emberek. A tudattalan ennél sokkal bölcsebb. A szellemekről pedig nem is beszélve!"

"Az álmok megfejtésénél pontosan fordítva kell eljárni, mint általában az éber állapottal. Az ébrenlétben első az értelem. Elsősorban afelé kell hajolnod, amit értelmeddel jónak ítélsz, és csak másodlagos lehet az, hogy ezt milyen érzések követik. Álomban fordított a helyzet. Első a megérzés, és utána jöhet ennek megmagyarázása. Ezért olyan nagyon fontos, hogy álmaitok milyen érzéseket, milyen hangulatot hagytak maguk után bennetek."

"Az utazásos álmod a csomagolásokkal, azzal az érzéssel jár, hogy készülődsz, de valójában nem készültél még el. Ez szó szerint értendő. A többi mellékepizód, amelyek átjárták, körülfonták ezt az álmodat, csupán azt éreztetik veled, hogy életed sodrása az időben, a készülődés a végállomásra, bele van ágyazva tieid életének sodrába. A feszültséget olyan benső elégedetlenség okozza, amely önmagában természetes, mivel minden ember úgy érzi, hogy nincs megfelelően felkészülve arra, hogy kiszálljon a Földbolygó-vonatból. De e feszültség lényegében egy fölösleges teher, mivel nem arra figyelmeztet, hogy kié vagy, hanem arra, hogy milyen vagy."

"Nem arról van szó, hogy ne érdekeljen téged az, hogy milyen vagy. Arról van szó, hogy jobban érdekeljen az, hogy az Enyém vagy. Tehát ne arra tedd a hangsúlyt, hogy Én várlak a kiszállásnál, hanem arra, hogy Én veled együtt utazom. Számodra kettőnk kapcsolatában a kiszállás nem fog lényegi változást jelenteni. Csupán az fog történni, hogy az, amire kérlek, hogy hidd el, tehát azt, hogy Velem vagy, azt kiszálláskor LÁTNI fogod. Részedről tehát arra kellene tenned a hangsúlyt, hogy együtt utazunk, s így semmi komoly negatív meglepetés nem érhet majd akkor, ha már nemcsak hiszel Bennem, hanem látni is fogsz Engem."

"A másik álmodban a mélység érzése dominál. Ez azért jó, mert a felszín mindig csalóka. A mélység viszont annyiban hordoz nehezebb terhet, amenynyiben több benne a titok, amennyiben egyértelműbbé válnak bizonyos korlátok, amelyek akadályai a benső hazataláltság nyugalmának. Így végeredményben mindkét álmod egy gyékényen árul. A második saját természetednek állapotát vetíti eléd képekben, az első pedig azt akarja tudatni veled, hogy nem kettőnk állandó kapcsolatára teszed a hangsúlyt, hanem fontosabbnak gondolnod saját gyarlóságaiddal való törődést, mint azt, hogy egymáshoz tartozunk."

Kérdező: ISMÉT EGY ÁLOMRÓL

Két álmomnak a magyarázatát szeretném tudni. Az egyik álmom: utazás viharban, csomagolás, feszültség. A másikban egy barlangban vagyok, de a mellékjáratokba nem mehetek be, furcsa alakok őrzik.

A HANG válasza:

Jézus evangéliumi tanításai a Hang-könyvekben "Kedves Barátom! A visszatérő álmok valóban jelezni akarnak valamit. Az álmok szimbolikus nyelvének lefordítása nem sablonszerű. Gondolkodást, önismeretet, bizonyos elfogulatlanságot és olyan ráérzést igényel, amely feltétlenül megvan abban, aki az álmot álmodta. Akár a tudattalanod, akár innen, ebből a dimenzióból jön álmodban számodra jelzés, minden esetben olyan képekben jön, amelyek általad felbonthatók. A tudattalanod is és az itteni szellemek is sokkal jobban ismernek téged, semmint olyan jelzéseket adnának, amelyekkel nem tudsz mit kezdeni. Értelmetlenséget csak a tudati szinten szoktak csinálni az emberek. A tudattalan ennél sokkal bölcsebb. A szellemekről pedig nem is beszélve!
Az álmok megfejtésénél pontosan fordítva kell eljárni, mint általában az éber állapottal. Az ébrenlétben első az értelem. Elsősorban afelé kell hajolnod, amit értelmeddel jónak ítélsz, és csak másodlagos lehet az, hogy ezt milyen érzések követik. Álomban fordított a helyzet. Első a megérzés, és utána jöhet ennek megmagyarázása. Ezért olyan nagyon fontos, hogy álmaitok milyen érzéseket, milyen hangulatot hagytak maguk után bennetek.
Az utazásos álmod a csomagolásokkal, azzal az érzéssel jár, hogy készülődsz, de valójában nem készültél még el. Ez szó szerint értendő. A többi mellékepizód, amelyek átjárták, körülfonták ezt az álmodat, csupán azt éreztetik veled, hogy életed sodrása az időben, a készülődés a végállomásra, bele van ágyazva tieid életének sodrába. A feszültséget olyan benső elégedetlenség okozza, amely önmagában természetes, mivel minden ember úgy érzi, hogy nincs megfelelően felkészülve arra, hogy kiszálljon a Földbolygó-vonatból. De e feszültség lényegében egy fölösleges teher, mivel nem arra figyelmeztet, hogy kié vagy, hanem arra, hogy milyen vagy.
Nem arról van szó, hogy ne érdekeljen téged az, hogy milyen vagy. Arról van szó, hogy jobban érdekeljen az, hogy az Enyém vagy. Tehát ne arra tedd a hangsúlyt, hogy Én várlak a kiszállásnál, hanem arra, hogy Én veled együtt utazom. Számodra kettőnk kapcsolatában a kiszállás nem fog lényegi változást jelenteni. Csupán az fog történni, hogy az, amire kérlek, hogy hidd el, tehát azt, hogy Velem vagy, azt kiszálláskor LÁTNI fogod. Részedről tehát arra kellene tenned a hangsúlyt, hogy együtt utazunk, s így semmi komoly negatív meglepetés nem érhet majd akkor, ha már nemcsak hiszel Bennem, hanem látni is fogsz Engem.
A másik álmodban a mélység érzése dominál. Ez azért jó, mert a felszín mindig csalóka. A mélység viszont annyiban hordoz nehezebb terhet, amenynyiben több benne a titok, amennyiben egyértelműbbé válnak bizonyos korlátok, amelyek akadályai a benső hazataláltság nyugalmának.
Így végeredményben mindkét álmod egy gyékényen árul. A második saját természetednek állapotát vetíti eléd képekben, az első pedig azt akarja tudatni veled, hogy nem kettőnk állandó kapcsolatára teszed a hangsúlyt, hanem fontosabbnak gondolnod saját gyarlóságaiddal való törődést, mint azt, hogy egymáshoz tartozunk.
Megáldalak a BÉKESSÉG LELKÉVEL!"

Jézus - A Hang: 10/826

43. hét

(2016. 10. 24. - 30.)

Témáink:

"Jó, ha tudod! Nincs olyan, hogy valakinek meg kellene javítania a házasságát. Nincs olyan, hogy valakinek meg kellene javítania a rokonságát. Nincs olyan, hogy valakinek meg kellene javítania városát, országát, a világot (Máté 5;39). Csak olyan van, hogy törekedned kell megjavítani magadat."

"Önmagad megjavításának feltétlen feltétele pedig az önismeret. Önmagadat nem vágyaid tükrében ismered meg. Ott legfeljebb megsejthetsz valamit előző életeidről. Cselekedeteid tükrében tudod magadat helyesen megismerni. Ha pár hétig minden nap szánsz rá legalább egy negyedórát, hogy leírd, mivel töltötted az idődet (ez az időelszámolás), és hogy hogyan töltötted az idődet (ez a szeretet-elszámolás), anyagi dolgaiddal hogyan bántál (ez a pénzelszámolás), akkor aránylag hiteles képet kapsz magadról, s tudni fogod, hogy miben és hogyan kell magadon dolgoznod, hogy erőm megfelelően tudjon érvényre jutni benned."

"Félelmeidről a következőt kell tudod: Minden félelem gyökere a halál-félelem. Az anyagba zárt élet önfenntartó ösztöne hallatlanul erős. Az ember akkor tudja ezt az ösztönt kézben tartani, ha nagyon komolyan kitisztázza magában a halál valóságát. Vagyis, hogy nincs halál! (János 11;25) Amit ti halálnak neveztek, az valójában egy nagy felébredés. És amint az álomból felébredve folytatni kell életetek útját, éppen így, a nagy felébredés után is ez fog történni. Majd akkor látni fogod, hogy nincs is abban semmi különös. Jelenleg a fantáziátok hatása alatt vagytok, és a fantáziátokra tud hatni a Gonosz. Ezt Nekem is meg kellett szenvednem, s ezt szenvedted meg te is akkor, amikor abban a bizonyos álmodban olyan iszonyatos félelem járt át."

"A halálfélelemnek tehát három csodás orvossága van. Az egyik, mint mondtam, az, hogy nincs halál, a másik pedig hogy a végtelen Szeretet hív téged randevúra, amikor eljön érted a (halál), az Isten angyala. Olyan végtelen szeretet fog akkor eltölteni téged, amelynek parányi részét is alig bírjátok elviselni a test börtönében. S e kettő között van az a helyes önértékelés, mely szerint többet értek a verebeknél! (Máté 6;26) Mérhetetlenül többet érsz a világ összes emberalatti lényénél. De még az emberi lényekhez sem mérheted magadat, sőt még az angyaloknál is értékesebbnek tudhatod magadat Hozzám kapcsolódva, mivel egyetlenem vagy! Az egész világmindenség szegényebb lenne, ha te nem lennél!"

"Ha egyszer ezt komolyan át tudod élni, akkor minden félelmed úgy elpárolog, mint mikor egy lángtengerre egy pohár vizet rálocsolnak. Értsd meg: nem akárki, maga az Isten mondja neked: SZERETLEK! Amint egy kisgyermek félelme azonnal megszűnik, ha odabújhat anyjához, mivel kicsi esze édesanyját e téren mindenhatónak tudja, mennyivel inkább kell megszűnnie félelmednek, ha Hozzám bújsz, hiszen tudod, hogy Én tényleg mindenható vagyok a szeretet körén belül. Ezért állíthatom, hogy az Enyéimnek minden javukra válik!"

"Lényegében olyan sincs, hogy ki hol tart. Tanítványaim egyszer keményen küzdöttek az ellenszéllel, amikor eveztek egy csónakban. Úgy tudták, hogy még messze vannak a parttól. Ekkor találkoztak Velem, amint a vízen feléjük mentem. Abban a pillanatban, mihelyt beszálltam a bárkájukba, azonnal partot értek (János 6;21). Erről van szó! Én ÚT és CÉL vagyok. Én benned élek. Ha te Bennem élsz, akkor pontosan ott vagy, ahol lenned kell! A fejlődésedről pedig azt kell mondanom, hogy az soha nem fog megállni. Ti mindannyian fejlődésre teremtett lények vagytok. Amikor átlépitek a földi élet határát, akkor sem áll meg a fejlődés bennetek. Te azért fogsz látni engem, mert szeretsz, mert látsz, még jobban szeretsz, mert még jobban szeretsz, még jobban fogsz látni, mert még jobban látsz, még jobban fogsz szeretni, és ez így megy a végtelenségig!"

"Ateista barátotok nagyon okosan teszi, hogy nem fogadja el azt, amit belülről nem lát jónak. Hidd el, drága Gyermekem, nagyon könnyen meg lehet számolni azokat, akiknek rend van a fejükben. Annak van rend a fejében, aki a fölvetődő kérdésekre értelmet megnyugtató választ tud adni. Az is szomorú valóság, hogy sokan nem is akarják elfogadni még az értelmes válaszokat sem, mert ezek elfogadása erkölcsi változást kíván tőlük. Az ilyenek önmaguk elől is menekülnek. De ez most más lapra tartozik. Barátotok nem azok közé tartozik, akik nem akarnak érteni, hanem azok közé, akik még úgy érzik, hogy nem kaptak elég érvet ahhoz, hogy változtassanak gondolkodásukon. Ameddig van benne jó szándék, és ameddig bennetek is van annyi tanulékonyság, hogy magatok számára is minden felmerülő problémára értelmet megnyugtató választ tudjatok adni, tehát ateista barátotoktól is akartok tanulni, addig van reményetek, hogy át tudjátok adni neki is a FÉNYT."

"Júdás és Pilátus semmivel sem voltak rosszabbak, mint a mostani júdások és pilátusok. Pilátusnak nyíltan meg is mondtam, hogy nagyobb a bűne azoknak, akik Engem az ő kezébe adtak (János 19;11). Sokkal nagyobb gonoszságok történnek világotokban, mint amit Velem akkor tettek. Ma szörnyűbb dolgokat művelnek Velem! (Máté 5;45). Nem üres szavakat mondtam akkor, amikor a kereszten azt mondtam, hogy nem tudják, mint cselekednek (Lukács 23;34). Egy gonoszság mértéke a szándéktól, tehát a tudatosságtól függ."

"Amikor olyan filmet látsz, amely hatására empatikus képességed Velem kapcsolatban nagyon át tud járni, akkor különösen ügyelned kell arra, hogy az átélt élményt ne közvetlenül Felém akard gyümölcsözetni, mert azt nem lehet. Lássál meg a szenvedőkben, az elesettekben, a nélkülözőkben, azokban a rászorulókban, akikben pontosan arra várok, hogy találkozhassam veled (Máté 25;40)! Mikor fogjátok már végre elhinni, hogy az ártatlanul szenvedőkben én szenvedek? (Máté 25;45). Tudnod kell, hogy a szeretet elsősorban nem érzelem, hanem akarat, JÓ AKARAT!"

Kérdező: JÚDÁSRÓL ÉS PILÁTUSRÓL

1. Miképpen javíthatom meg házasságomat? Hogyan tudom leküzdeni a félelmemet?
2. Hol tartok most? Fejlődőképes vagyok?
3. Egy ateista barátunknak bár szeret bennünket, és szereti, ha beszélünk Rólad, nem tud ráfordulni az agya a mi gondolatainkra.
4. Egy álmomnak szeretném tudni a magyarázatát. Egy óriási zeppelin elragadott. Iszonyatosan féltem végig, míg egy kertben találtam magam, s hálát adtam megmenekülésemért.
5. Egy zsír-mirigy-gondomtól szeretnék megszabadulni természetes módon.
6. Júdás és Pilátus sorsáról szeretnék hallani valamit.
7. Jézusom! Egy Rólad szóló film-ben nagy hatással vagy rám. Szeretném e filmet megvenni.

A HANG válasza:

Jézus evangéliumi tanításai a Hang-könyvekben "Gyermekem!

1. Jó, ha tudod! Nincs olyan, hogy valakinek meg kellene javítania a házasságát. Nincs olyan, hogy valakinek meg kellene javítania a rokonságát. Nincs olyan, hogy valakinek meg kellene javítania városát, országát, a világot (Máté 5;39). Csak olyan van, hogy törekedned kell megjavítani magadat.
Önmagad megjavításának feltétlen feltétele pedig az önismeret. Önmagadat nem vágyaid tükrében ismered meg. Ott legfeljebb megsejthetsz valamit előző életeidről. Cselekedeteid tükrében tudod magadat helyesen megismerni. Ha pár hétig minden nap szánsz rá legalább egy negyedórát, hogy leírd, mivel töltötted az idődet (ez az időelszámolás), és hogy hogyan töltötted az idődet (ez a szeretet-elszámolás), anyagi dolgaiddal hogyan bántál (ez a pénzelszámolás), akkor aránylag hiteles képet kapsz magadról, s tudni fogod, hogy miben és hogyan kell magadon dolgoznod, hogy erőm megfelelően tudjon érvényre jutni benned. Félelmeidről a következőt kell tudod: Minden félelem gyökere a halál-félelem. Az anyagba zárt élet önfenntartó ösztöne hallatlanul erős. Az ember akkor tudja ezt az ösztönt kézben tartani, ha nagyon komolyan kitisztázza magában a halál valóságát. Vagyis, hogy nincs halál! (János 11;25) Amit ti halálnak neveztek, az valójában egy nagy felébredés. És amint az álomból felébredve folytatni kell életetek útját, éppen így, a nagy felébredés után is ez fog történni. Majd akkor látni fogod, hogy nincs is abban semmi különös. Jelenleg a fantáziátok hatása alatt vagytok, és a fantáziátokra tud hatni a Gonosz. Ezt Nekem is meg kellett szenvednem, s ezt szenvedted meg te is akkor, amikor abban a bizonyos álmodban olyan iszonyatos félelem járt át.
A halálfélelemnek tehát három csodás orvossága van. Az egyik, mint mondtam, az, hogy nincs halál, a másik pedig hogy a végtelen Szeretet hív téged randevúra, amikor eljön érted a (halál), az Isten angyala. Olyan végtelen szeretet fog akkor eltölteni téged, amelynek parányi részét is alig bírjátok elviselni a test börtönében. S e kettő között van az a helyes önértékelés, mely szerint többet értek a verebeknél! (Máté 6;26)
Mérhetetlenül többet érsz a világ összes emberalatti lényénél. De még az emberi lényekhez sem mérheted magadat, sőt még az angyaloknál is értékesebbnek tudhatod magadat Hozzám kapcsolódva, mivel egyetlenem vagy! Az egész világmindenség szegényebb lenne, ha te nem lennél!
Ha egyszer ezt komolyan át tudod élni, akkor minden félelmed úgy elpárolog, mint mikor egy lángtengerre egy pohár vizet rálocsolnak. Értsd meg: nem akárki, maga az Isten mondja neked: SZERETLEK! Amint egy kisgyermek félelme azonnal megszűnik, ha odabújhat anyjához, mivel kicsi esze édesanyját e téren mindenhatónak tudja, mennyivel inkább kell megszűnnie félelmednek, ha Hozzám bújsz, hiszen tudod, hogy Én tényleg mindenható vagyok a szeretet körén belül. Ezért állíthatom, hogy az Enyéimnek minden javukra válik!

2. Lényegében olyan sincs, hogy ki hol tart. Tanítványaim egyszer keményen küzdöttek az ellenszéllel, amikor eveztek egy csónakban. Úgy tudták, hogy még messze vannak a parttól. Ekkor találkoztak Velem, amint a vízen feléjük mentem. Abban a pillanatban, mihelyt beszálltam a bárkájukba, azonnal partot értek (János 6;21). Erről van szó! Én ÚT és CÉL vagyok. Én benned élek. Ha te Bennem élsz, akkor pontosan ott vagy, ahol lenned kell!
A fejlődésedről pedig azt kell mondanom, hogy az soha nem fog megállni. Ti mindannyian fejlődésre teremtett lények vagytok. Amikor átlépitek a földi élet határát, akkor sem áll meg a fejlődés bennetek. Te azért fogsz látni engem, mert szeretsz, mert látsz, még jobban szeretsz, mert még jobban szeretsz, még jobban fogsz látni, mert még jobban látsz, még jobban fogsz szeretni, és ez így megy a végtelenségig!

3. Ateista barátotok nagyon okosan teszi, hogy nem fogadja el azt, amit belülről nem lát jónak. Hidd el, drága Gyermekem, nagyon könnyen meg lehet számolni azokat, akiknek rend van a fejükben. Annak van rend a fejében, aki a fölvetődő kérdésekre értelmet megnyugtató választ tud adni. Az is szomorú valóság, hogy sokan nem is akarják elfogadni még az értelmes válaszokat sem, mert ezek elfogadása erkölcsi változást kíván tőlük. Az ilyenek önmaguk elől is menekülnek. De ez most más lapra tartozik. Barátotok nem azok közé tartozik, akik nem akarnak érteni, hanem azok közé, akik még úgy érzik, hogy nem kaptak elég érvet ahhoz, hogy változtassanak gondolkodásukon. Ameddig van benne jó szándék, és ameddig bennetek is van annyi tanulékonyság, hogy magatok számára is minden felmerülő problémára értelmet megnyugtató választ tudjatok adni, tehát ateista barátotoktól is akartok tanulni, addig van reményetek, hogy át tudjátok adni neki is a FÉNYT.

4. Mint már említettem előbb, az álmod a halálfélelmednek és az Én végtelen szeretetemnek jelzése volt az álom szimbolikus nyelvén kifejezve.

5. Abba Nekem semmi beleszólásom nincs, hogy te hogyan akarsz megszabadulni attól a bizonyos zsírmirigytől. Te is tudod, hogy megszabadulhatsz tőle, ha akarsz.

6. Júdás és Pilátus semmivel sem voltak rosszabbak, mint a mostani júdások és pilátusok. Pilátusnak nyíltan meg is mondtam, hogy nagyobb a bűne azoknak, akik Engem az ő kezébe adtak (János 19;11). Sokkal nagyobb gonoszságok történnek világotokban, mint amit Velem akkor tettek. Ma szörnyűbb dolgokat művelnek Velem! (Máté 5;45). Nem üres szavakat mondtam akkor, amikor a kereszten azt mondtam, hogy nem tudják, mint cselekednek (Lukács 23;34). Egy gonoszság mértéke a szándéktól, tehát a tudatosságtól függ.

7. Amikor olyan filmet látsz, amely hatására empatikus képességed Velem kapcsolatban nagyon át tud járni, akkor különösen ügyelned kell arra, hogy az átélt élményt ne közvetlenül Felém akard gyümölcsözetni, mert azt nem lehet. Lássál meg a szenvedőkben, az elesettekben, a nélkülözőkben, azokban a rászorulókban, akikben pontosan arra várok, hogy találkozhassam veled (Máté 25;40)! Mikor fogjátok már végre elhinni, hogy az ártatlanul szenvedőkben én szenvedek? (Máté 25;45).
Tudnod kell, hogy a szeretet elsősorban nem érzelem, hanem akarat, JÓ AKARAT!
Megáldalak a TISZTÁNLÁTÁS LELKÉVEL!"

Jézus - A Hang: 10/827

44. hét

(2016. 10. 30. - 11. 06.)

Témáink:

"Akiben őszinte vágy él a Lélekkeresztség után, az azzal igazolja, hogy olyan imával, amelyet az állhatatosság és az áhítatosság jellemez, naponta kéri azt. Ha pedig megtudja, hogy valaki már részesült Lélekkeresztségben, akkor amennyiben lehetséges, fölkeresi az illetőt, és megkéri, hogy imádkozzon fölötte ennek elnyeréséért. Másokat megkérni arra, hogy imádkozzanak értetek, mindig áldásos következményekkel jár. Szeretném, ha jól értenél Engem. Nem azt mondtam, hogy akkor és úgy részesülsz Lélekkeresztségben, ha valaki imádkozik fölötted vagy érted. Azt mondottam, hogyha felhasználod az ilyen lehetőségeket, ha keresed az ilyen alkalmakat, akkor csalhatatlanul tanúságot teszel amellett, hogy komolyan akarod a Lélekkeresztséget. Az majd Lelkem dolga, hogy hogyan élteti át veled azt az istenélményt, amelyet Lélekkeresztségnek neveztek."

"Médiumom, aki most neked írja e sorokat, szintén fölkeresett olyanokat, akik már részesültek Lélekkeresztségben, ezek imádkoztak is felette, de nem ilyenkor lett Lélekkeresztelt, hanem olyankor, amikor teljesen egyedül volt, és éppen egy tévéműsort nézett. Akkor látta döbbenten azt a helyet a pokolban, amely reá vár. Ez olyan megdöbbentő volt számára, amely pillanatok alatt kiforgatta régi énjéből. Ekkor Felém fordulva leborult Előttem, s átélhette azt, amit Lukács 11;13-ban ígértem, vagyis a Lélekkeresztséget, és ezzel egyidejűleg az újjászületést is."

"Bármilyen csillagképben születtél, képes vagy újjászületni Általam, Lelkem által! A csillagképek vagy bármi más, rátok sorsszerűen ható körülmények, csupán szerepeteket érintik, amelynek felvállalására jöttetek a Földre. De lelketek kegyelmi állapota nem a felvállalt szereptől függ, hanem attól, hogy milyen odaadottsággal élitek meg azt. Ha egy utcaseprő jól seper, akkor sokkal magasabb színtű lélek, mint akármelyik főpap, guru, fakír vagy próféta, akik szerepükben önmaguknak tetszelegnek."

"Ne zavarjon hát természetedbe ágyazott szereped, vagyis természetes tulajdonságaid! Csak arra törekedj, hogy jóakarattal, szeretettel légy átitatott! Amint a törékeny, mazochista természetűek a legnagyobb áldozatokat vállaló, betegeket ápoló, szegényekkel sorsot vállaló szentek lehetnek, úgy a legvadabb szadista természetűekből válhatnak a legjobb sebészorvosok, a legnagyobb hősiességet is vállaló rendteremtők. Nincs hát olyan eleve elrendelés, amely erkölcsileg minősíthetne bárkit is! "

"Amit pedig a létesítendő farmról kérdezel, arra nem válaszolhatok médiumom által, mert akkor minden felelősség az ő életét terhelné olyasmi miatt, aminek kivitelét nem tudja állandóan ellenőrzése alatt tartani. Nem egy médium, hanem Én vagyok veled minden nap. A napi teendőidet közvetlenül Velem kell megbeszélned, s kettőnk felelősségét nem oszthatjuk meg senki mással! Minden vállalkozásnál szabály az, hogy a kivitelezőnek állandóan szemmel kell tartania vállalkozását. Hidd el, te valóban szabad lény vagy. Bármikor megjavíthatsz és bármikor elronthatsz bármit. Bármikor együtt munkálkodhatsz Velem, és bármikor elhagyhatsz Engem. (Na, nem végleg!, de egy vállalkozásban lehetnek hézagok e téren is!) Ne kívánd hát, hogy e médium által olyasmiben adjak neked bizonyosságot, amelyben pontosan a bizonytalanság az alapja annak, hogy kinyilvánuljon a te bölcsességed, okosságod, hited, bizalmad, állhatatosságod, önzetlenséged, alázatod, és még sorolhatnám ezt tovább. A félelemmel kapcsolatban feleségednek már kifejtettem gondolataimat."

"Ami pedig a hit és hála összekapcsolását illeti a szenvedéssel, bizony azt kell mondanom, hogy senkinek sem lesz jobb a sorsa attól, ha Hozzám tartozik. Sőt! Ami viszont döntő, az az, hogy értelmesebb lesz életük, és ezáltal természetesen boldogabb is, annak ellenére, hogy külső körülményeik nem szükségszerűen irigylésre méltóak. Nem a teher lesz tehát kisebb, hanem az erő lesz nagyobb!"

"a golgotai kereszt között feszülő életemet és földi halálomat vállaltam érted, de az idők végezetéig is érted maradtam a Földön! Nem tudtam másképpen megoldani azt, hogy már földi életedben találkozni tudjak veled. Azt a tenger szenvedést, amelyeket az elmúlt két évezredben át kellett és át kell még ma is élnem a szenvedőkben, ezeket előre látva is mindent vállaltam, csak hogy veled találkozni tudjak! E szeretetből majd akkor értesz meg többet, ha már színről színre látjuk egymást. A földi emberi lét teljesen alkalmatlan ennek átélésére. De hiteddel némileg ráláthatsz erre. Olyan ez, mint Mózesnek volt az Ígéret földjére történő bepillantása. Valamit megláthatott belőle, de valóságát át nem élhette. Egy kicsit így vagy te is most Velem."

"Továbbra is légy hálás szívű! A hála csodálatosan tudja nagyítani és tisztítani a szívnek szemét, vagyis a hitet. "

Kérdező: SZERETNÉK LÉLEKKERESZTSÉGBEN RÉSZESÜLNI!

1. Hogyan lehetek Lélekkeresztelt?
2. Szeretnénk egy farmot létrehozni Isten dicsőségére!
3. Hogyan szabadulhatunk meg a bennünk lappangó féle-lemtől?
4. Bár a HIT és HÁLA érzése bennünk van, mégis szenvedünk.

A HANG válasza:

Jézus evangéliumi tanításai a Hang-könyvekben "Drága Barátom! Fölvetett kérdéseid lényegére a válaszokat már megadtam a HANG különböző köteteiben. Ezért csak tömören felelek a kérdéseidre, de bővebben arra, ami közvetlenül rád tartozik.
Akiben őszinte vágy él a Lélekkeresztség után, az azzal igazolja, hogy olyan imával, amelyet az állhatatosság és az áhítatosság jellemez, naponta kéri azt. Ha pedig megtudja, hogy valaki már részesült Lélekkeresztségben, akkor amennyiben lehetséges, fölkeresi az illetőt, és megkéri, hogy imádkozzon fölötte ennek elnyeréséért. Másokat megkérni arra, hogy imádkozzanak értetek, mindig áldásos következményekkel jár. Szeretném, ha jól értenél Engem. Nem azt mondtam, hogy akkor és úgy részesülsz Lélekkeresztségben, ha valaki imádkozik fölötted vagy érted. Azt mondottam, hogyha felhasználod az ilyen lehetőségeket, ha keresed az ilyen alkalmakat, akkor csalhatatlanul tanúságot teszel amellett, hogy komolyan akarod a Lélekkeresztséget. Az majd Lelkem dolga, hogy hogyan élteti át veled azt az istenélményt, amelyet Lélekkeresztségnek neveztek.
Médiumom, aki most neked írja e sorokat, szintén fölkeresett olyanokat, akik már részesültek Lélekkeresztségben, ezek imádkoztak is felette, de nem ilyenkor lett Lélekkeresztelt, hanem olyankor, amikor teljesen egyedül volt, és éppen egy tévéműsort nézett. Akkor látta döbbenten azt a helyet a pokolban, amely reá vár. Ez olyan megdöbbentő volt számára, amely pillanatok alatt kiforgatta régi énjéből. Ekkor Felém fordulva leborult Előttem, s átélhette azt, amit Lukács 11;13-ban ígértem, vagyis a Lélekkeresztséget, és ezzel egyidejűleg az újjászületést is.
Bármilyen csillagképben születtél, képes vagy újjászületni Általam, Lelkem által! A csillagképek vagy bármi más, rátok sorsszerűen ható körülmények, csupán szerepeteket érintik, amelynek felvállalására jöttetek a Földre. De lelketek kegyelmi állapota nem a felvállalt szereptől függ, hanem attól, hogy milyen odaadottsággal élitek meg azt. Ha egy utcaseprő jól seper, akkor sokkal magasabb színtű lélek, mint akármelyik főpap, guru, fakír vagy próféta, akik szerepükben önmaguknak tetszelegnek.
Ne zavarjon hát természetedbe ágyazott szereped, vagyis természetes tulajdonságaid! Csak arra törekedj, hogy jóakarattal, szeretettel légy átitatott! Amint a törékeny, mazochista természetűek a legnagyobb áldozatokat vállaló, betegeket ápoló, szegényekkel sorsot vállaló szentek lehetnek, úgy a legvadabb szadista természetűekből válhatnak a legjobb sebészorvosok, a legnagyobb hősiességet is vállaló rendteremtők. Nincs hát olyan eleve elrendelés, amely erkölcsileg minősíthetne bárkit is!
Amit pedig a létesítendő farmról kérdezel, arra nem válaszolhatok médiumom által, mert akkor minden felelősség az ő életét terhelné olyasmi miatt, aminek kivitelét nem tudja állandóan ellenőrzése alatt tartani. Nem egy médium, hanem Én vagyok veled minden nap. A napi teendőidet közvetlenül Velem kell megbeszélned, s kettőnk felelősségét nem oszthatjuk meg senki mással! Minden vállalkozásnál szabály az, hogy a kivitelezőnek állandóan szemmel kell tartania vállalkozását. Hidd el, te valóban szabad lény vagy. Bármikor megjavíthatsz és bármikor elronthatsz bármit. Bármikor együtt munkálkodhatsz Velem, és bármikor elhagyhatsz Engem. (Na, nem végleg!, de egy vállalkozásban lehetnek hézagok e téren is!) Ne kívánd hát, hogy e médium által olyasmiben adjak neked bizonyosságot, amelyben pontosan a bizonytalanság az alapja annak, hogy kinyilvánuljon a te bölcsességed, okosságod, hited, bizalmad, állhatatosságod, önzetlenséged, alázatod, és még sorolhatnám ezt tovább.
A félelemmel kapcsolatban feleségednek már kifejtettem gondolataimat.
Ami pedig a hit és hála összekapcsolását illeti a szenvedéssel, bizony azt kell mondanom, hogy senkinek sem lesz jobb a sorsa attól, ha Hozzám tartozik. Sőt! Ami viszont döntő, az az, hogy értelmesebb lesz életük, és ezáltal természetesen boldogabb is, annak ellenére, hogy külső körülményeik nem szükségszerűen irigylésre méltóak. Nem a teher lesz tehát kisebb, hanem az erő lesz nagyobb!
Kedves Barátom! Az a szeretet, amely Engem lehozott közétek, az él Bennem irántad. Az éltet Engem teéretted! Nemcsak a betlehemi barlang és a golgotai kereszt között feszülő életemet és földi halálomat vállaltam érted, de az idők végezetéig is érted maradtam a Földön! Nem tudtam másképpen megoldani azt, hogy már földi életedben találkozni tudjak veled. Azt a tenger szenvedést, amelyeket az elmúlt két évezredben át kellett és át kell még ma is élnem a szenvedőkben, ezeket előre látva is mindent vállaltam, csak hogy veled találkozni tudjak! E szeretetből majd akkor értesz meg többet, ha már színről színre látjuk egymást. A földi emberi lét teljesen alkalmatlan ennek átélésére. De hiteddel némileg ráláthatsz erre. Olyan ez, mint Mózesnek volt az Ígéret földjére történő bepillantása. Valamit megláthatott belőle, de valóságát át nem élhette. Egy kicsit így vagy te is most Velem.
Továbbra is légy hálás szívű! A hála csodálatosan tudja nagyítani és tisztítani a szívnek szemét, vagyis a hitet.
Megáldalak HÁLÁM és SZERETETEM LELKÉVEL!"

Jézus - A Hang: 10/828

45. hét

(2016. 11. 07. - 13.)

Témáink:

"Drága Gyermekem! Írod, hogy békét szeretnétek szívetekben. Én éppen azért jöttem, hogy ezt a békét átadjam nektek. Van békéje a világnak is. A világ békéje azoknak van a szívében, akik múló vágyaik kielégítésében látják életük értelmét. Talán nem szükséges magyaráznom, hogy ehhez a békéhez Nekem semmi közöm sincs. Ez a béke csak azoknak a szívében található, akik fejében nincs megfelelő értelem, szívükben pedig nincs hit. Tehát a szívtelen emberek bódulatát nevezitek a világ békéjének. Sajnos, különböző árnyalatokkal, kifinomult formákban végigkíséri életeteket, mint kísértés, ennek a békének a birtoklására."

"Az a BÉKE, amely az Én szívem ajándéka azoknak, akik Nálam akarják megtalálni szívük nyugalmát, az értelem és a szív tisztaságát teremti meg bennetek. Ezt hoztam el közétek, hogy belétek tudjam ültetni."

"Két nagyon komoly feltétele van annak, hogy szívetek békéjét Nálam megtaláljátok. A Földön semmi nem megy magától. Ezért is meg kell dolgozni!"

"Ez egyik az, hogy meg kell tanulnotok, gyakorolnotok kell távlatban gondolkodni. Ez azt jelenti, hogy az örökkévalóság ne csak szólam legyen életetekben, hanem mérleg! Mindent ehhez kell mérnetek! Mindennek csak annyiban van értéke, amennyiben kapcsolatba hozható Velem! Ami nem hozható Velem kapcsolatba, az pontosan azt az időt rabolja el tőletek, ami békétek biztosítására szükséges volna. Az a sok üresjárat gondolkodásban, beszédben, az a sok fölösleges gondban levés amiatt, hogy mit esztek, mint isztok, mibe öltöztök (Máté 6;31), ezek mind képesek szétverni szívetek békéjét, ha engeditek. Tehát e jelmondat: "mi ez az örökkévalósághoz képest?", váljék napi szállóigévé számotokra."

"A másik feltételt szintén tanulni, gyakorolni kell. Meg kell tanulnotok feladatokban gondolkodni! A földi ember általában személyekben gondolkodik. Tehát személyválogató. Ez a szemlélet Tőlem idegen. Éppen ezért tudtam a legnagyobb és legtisztább szeretetet megélni irányotokban, mert feladatokban gondolkodtam. Vagyis úgy, hogy Számomra mindig az volt a fontos, hogy itt és most mit akar Tőlem az Én mennyei Atyám ezzel és ezzel az emberrel, eseménnyel kapcsolatban. Ezt a hozzáállást kell nektek is gyakorolnotok, hogy szívetek békéje ne homokra épült ház legyen, amelyet csak a balga ember gondol szilárdnak, hanem sziklán álljon (Máté 7;24-27-ig). A vihar nem kerülhető el! A különböző viharok megvalósítják azokat a megmérettetéseket, amelyek leleplezik az emberek benső világát."

"Szeretteid, akik már megelőztek téged, s átlépték a mulandóság nyomorúságos ködvilágát, nagyon tudnak rólatok. Igenis lehetősége volt édesapádnak arra, hogy halála pillanatában veled legyen. Ő élt ezzel a lehetőséggel. Ez mindkettőtöknek javára vált. Bízz nagyon abban, hogy közel van találkozásotok órája! Csak a fantázia világában hosszú a földi élet. A valóság világában csupán röpke pillanat. Mivel csak jelen van, ezért a jelenre kell koncentrálnotok. A jelent kell az örökkévalósághoz mérni, mert egyedül a jelen az, ami azzal rokon."

Kérdező: HALOTTAIM JÓ HELYEN VANNAK?

Édesapám meghalt. Most nagyon hiányzik. Halála után közvetlenül ott volt-e nálam? Még két öreg barátomra gondolok, akik már elmentek. Jó helyen van-nak?

A HANG válasza:

Jézus evangéliumi tanításai a Hang-könyvekben "Drága Gyermekem! Írod, hogy békét szeretnétek szívetekben. Én éppen azért jöttem, hogy ezt a békét átadjam nektek.
Van békéje a világnak is. A világ békéje azoknak van a szívében, akik múló vágyaik kielégítésében látják életük értelmét. Talán nem szükséges magyaráznom, hogy ehhez a békéhez Nekem semmi közöm sincs. Ez a béke csak azoknak a szívében található, akik fejében nincs megfelelő értelem, szívükben pedig nincs hit. Tehát a szívtelen emberek bódulatát nevezitek a világ békéjének. Sajnos, különböző árnyalatokkal, kifinomult formákban végigkíséri életeteket, mint kísértés, ennek a békének a birtoklására.
Az a BÉKE, amely az Én szívem ajándéka azoknak, akik Nálam akarják megtalálni szívük nyugalmát, az értelem és a szív tisztaságát teremti meg bennetek. Ezt hoztam el közétek, hogy belétek tudjam ültetni.
Két nagyon komoly feltétele van annak, hogy szívetek békéjét Nálam megtaláljátok. A Földön semmi nem megy magától. Ezért is meg kell dolgozni!
Ez egyik az, hogy meg kell tanulnotok, gyakorolnotok kell távlatban gondolkodni. Ez azt jelenti, hogy az örökkévalóság ne csak szólam legyen életetekben, hanem mérleg! Mindent ehhez kell mérnetek! Mindennek csak annyiban van értéke, amennyiben kapcsolatba hozható Velem! Ami nem hozható Velem kapcsolatba, az pontosan azt az időt rabolja el tőletek, ami békétek biztosítására szükséges volna. Az a sok üresjárat gondolkodásban, beszédben, az a sok fölösleges gondban levés amiatt, hogy mit esztek, mint isztok, mibe öltöztök (Máté 6;31), ezek mind képesek szétverni szívetek békéjét, ha engeditek. Tehát e jelmondat: "mi ez az örökkévalósághoz képest?", váljék napi szállóigévé számotokra.
A másik feltételt szintén tanulni, gyakorolni kell. Meg kell tanulnotok feladatokban gondolkodni! A földi ember általában személyekben gondolkodik. Tehát személyválogató. Ez a szemlélet Tőlem idegen. Éppen ezért tudtam a legnagyobb és legtisztább szeretetet megélni irányotokban, mert feladatokban gondolkodtam. Vagyis úgy, hogy Számomra mindig az volt a fontos, hogy itt és most mit akar Tőlem az Én mennyei Atyám ezzel és ezzel az emberrel, eseménnyel kapcsolatban. Ezt a hozzáállást kell nektek is gyakorolnotok, hogy szívetek békéje ne homokra épült ház legyen, amelyet csak a balga ember gondol szilárdnak, hanem sziklán álljon (Máté 7;24-27-ig). A vihar nem kerülhető el! A különböző viharok megvalósítják azokat a megmérettetéseket, amelyek leleplezik az emberek benső világát.
Szeretteid, akik már megelőztek téged, s átlépték a mulandóság nyomorúságos ködvilágát, nagyon tudnak rólatok. Igenis lehetősége volt édesapádnak arra, hogy halála pillanatában veled legyen. Ő élt ezzel a lehetőséggel. Ez mindkettőtöknek javára vált. Bízz nagyon abban, hogy közel van találkozásotok órája! Csak a fantázia világában hosszú a földi élet. A valóság világában csupán röpke pillanat. Mivel csak jelen van, ezért a jelenre kell koncentrálnotok. A jelent kell az örökkévalósághoz mérni, mert egyedül a jelen az, ami azzal rokon.
Megáldalak LELKEM BÉKÉJÉVEL!"

Jézus - A Hang: 10/829

46. hét

(2016. 11. 14. - 20.)

Témáink:

"Sok kérdés, tömör válaszok, mivel az feltett kérdésekre az előző Hang-levelek már tartalmazzák a részletes választ."

Kérdező: BÜNTET AZ ÚR?

1. Kaptam válaszokat, amelyekről nem tudom, hogy az Úrtól jöttek-e? Hogyan lehet leírni a kapott válaszokat pontosan?
2. Az őrangyalomat meg lehet szüntetni? Hogyan szólítsam őrangyalomat?
3. Találkoztam halott édesapámmal, vagy képzelődés volt az csupán?
4. Büntet az Úr?
5. Anyámért mit tehetek?
6. Akik a földi életben összetartoznak, azok más életükben is egymáshoz tartoztak?
7. Mi fontosabb? Feleség, gyermek, idegen?
8. Végezzek-e pszichotronikai tanfolyamot?

A HANG válasza:

Jézus evangéliumi tanításai a Hang-könyvekben "Drága Gyermekem! Kérdéseidre a válasz már a HANG tizedik kötetében jelenik meg. Nagyon kérlek, olvasd el az eddig megjelent könyveket, s legtöbb problémádra megtalálod bennük a választ. E könyveket sokan olvassák, s nem szeretnék fölösleges ismétlésekbe bocsátkozni.
Kérdéseidre most tömören válaszolok ugyan, de nem megyek bele olyan részletekbe, amelyeket az előző kötetekben is olvashatsz.
1. Egy válasznál nem az a fontos, hogy kitől jön, hanem az, hogy milyen tartalmat hordoz. Jó fának jó a gyümölcse, rossz fának rossz a gyümölcse (Máté 7;17).

2. Az őrangyalt meg lehet szomorítani, de nem lehet megszüntetni. Hívd őt őrangyalnak, kísérődnek, szellemi testvérednek, égi küldöttnek. Bármelyiket mondod neki, mindegyik örömére szolgál.

3. Lehet a halottakkal találkozni, de ilyenkor is a döntő az, hogy mi a gyümölcse. Ha az édesapád iránti szeretet növekedett benned, akkor vele hozott kapcsolatba téged ott a temetőben az Én Lelkem.

4. A SZERETET nem büntet. A SZERETET SZERET!!!

5. E levélben megadok egy címet. Ha édesanyád felveszi a kapcsolatot a címzettel, nagy lelki kincset talál.

6. Akik a Földön egymáshoz tartoznak, azok más életükben csak áttételesen tartoztak egymáshoz. Mindenki Általam Istenre lett teremtve. Mindig azok tartoznak össze, akik azon fáradoznak, hogy egymást Hozzám segítsék.

7. A férj és a feleség mindaddig hallgassanak egymásra, amíg a másik olyat nem kíván, ami egyértelműen rossz. Férj és feleség úgy tartoznak össze, mint a fej és a szív. A fej nélküli ember is embertelen, a szív nélküli ember is embertelen.

8. Csak olyan tanfolyamot érdemes végezned, amelyet társad is helyesel. Közös teher, közös felelősség! Én semmiféle tanfolyamnak sem ellene, sem mellette nem vagyok. Ez a ti dolgotok. E téren Rám ne hivatkozzatok! Nem vagytok bábok!

A HANG-köteteket médiumom megküldi, ha levélben kéred. Megáldalak a BÖLCSESSÉG LELKÉVEL!"

Jézus - A Hang: 10/830

47. hét

(2016. 11. 21. - 27.)

Témáink:

"Jelenések könyve pontosan úgy, mint a többi szent könyv, minden kor minden emberének életében megtörténő eseményeket mutat be különböző képekben. Nagy tévedésben vannak azok, akik úgy gondolják, hogy történelmi léptékkel kiszámítható korszakok részeire vonatkoznak csupán. Bár arra is! De mindig egyén számára, és soha nem matematikai egyenletekkel kiszámíthatóan, és nem azért, hogy embereket emberek ellen hangoljon, vagy bárki is úgy gondolja, hogy ő, illetve az ő társasága az a kivétel, aki, amely birtokában van csalhatatlan bizonyossággal bizonyos események előre kiszámíthatóságának."

"Azok a szegény gyermekeim, akik magukat Jehova tanúiknak nevezik, már annyi csalódáson mentek át pár évtized alatt, hogy a józanabbak közülük már nem mernek jósolni. Azt a médiumomat, aki most írja gondolataimat, a hatvanas évek elején nagyon kinevették e Jehova tanúi, mert e médium azt mondta nekik, hogy majd 1975-ben beszéljünk a Jelenések könyvében leírt dolgokról. Nevetve ezt mondták: "Hol lesz a világ már 1975-ben!?!" És íme, ma már 1995 van."

"Azok, akik szeretnek ijesztgetni, és szeretik, ha különböző felekezetek hibáit, bűneit belevetíthetik a Jelenések könyvének bizonyos képeibe - könynyen teszik azok, akik mögött még nincsenek évezredek, csupán évek -, arra mindenképpen jók, hogy ne hagyják elfásulni azokat a lelkeket, akik kiábrándultak már saját felekezetükből, s most örülnek, hogy bibliai magyarázatra találhatnak saját elmarasztaló ítéletük alátámasztására és saját lelkiismeretük megnyugtatására."

"Igen. Meg tudják nyugtatni saját lelkiismeretüket, mert a régi, nagy felekezetekben már nem lehet kikerülni azt, hogy meg ne valósuljon az a jóslatom, hogy nem lehet különb a tanítvány mesterénél, ha Engem üldöztek, akkor titeket is üldözni fognak. Ezt már nem tudják vállalni saját felekezetükben, s kapóra jön nekik egy másik felekezet, amelyet újnak és igaznak élhetnek meg, mivel még nem látszik rajta évezredek öregedésének ráncai."

"Saját felekezetében kiállni és vállalni a tanúságtevést Mellettem, vállalni a megaláztatást, bizony ez az állapot nem vonzó, sőt fölül is múlja ez a kilépők erejét. Nem képes átlagember vállalni ezt saját felekezetében. Ezért olyan társasághoz csatlakozik a jó szándékú, felekezetéből kiábrándult, vagy abba soha bele nem ábrándult ember, ahol nagyon beszűkülten szabad csak gondolkodni, és fanatikusan hinni kell a vezetők írásmagyarázatainak. Van ennek is értéke. Mert legalább rátette valamire az illető az életét! Drága Barátom! A butaság nagyon sok embert visz a mennybe. De ettől a butaság még nem lesz erény!"

"Az "olaj és a bor" védelme azt jelenti - amint a szövegösszefüggésből is kiolvashatod (Jel. 6;6) -, hogy az olaj, ami a felkenetés jele, és a bor, ami az életörömnek, a szív erejének szimbóluma, nem lehet mérlegelés tárgya, nem vásári áru egyik sem."

Kérdező: A JELENÉSEK KÖNYVÉRŐL

1. A Jelenések könyvének alapján a harmadik pecsét feltörésére került sor?
2. Mit jelent : "...az olajat és a bort ne bántsd!"?

A HANG válasza:

Jézus evangéliumi tanításai a Hang-könyvekben "Kedves Barátom! A Jelenések könyve pontosan úgy, mint a többi szent könyv, minden kor minden emberének életében megtörténő eseményeket mutat be különböző képekben. Nagy tévedésben vannak azok, akik úgy gondolják, hogy történelmi léptékkel kiszámítható korszakok részeire vonatkoznak csupán. Bár arra is! De mindig egyén számára, és soha nem matematikai egyenletekkel kiszámíthatóan, és nem azért, hogy embereket emberek ellen hangoljon, vagy bárki is úgy gondolja, hogy ő, illetve az ő társasága az a kivétel, aki, amely birtokában van csalhatatlan bizonyossággal bizonyos események előre kiszámíthatóságának.
Azok a szegény gyermekeim, akik magukat Jehova tanúiknak nevezik, már annyi csalódáson mentek át pár évtized alatt, hogy a józanabbak közülük már nem mernek jósolni. Azt a médiumomat, aki most írja gondolataimat, a hatvanas évek elején nagyon kinevették e Jehova tanúi, mert e médium azt mondta nekik, hogy majd 1975-ben beszéljünk a Jelenések könyvében leírt dolgokról. Nevetve ezt mondták: "Hol lesz a világ már 1975-ben!?!" És íme, ma már 1995 van.
Azok, akik szeretnek ijesztgetni, és szeretik, ha különböző felekezetek hibáit, bűneit belevetíthetik a Jelenések könyvének bizonyos képeibe - könynyen teszik azok, akik mögött még nincsenek évezredek, csupán évek -, arra mindenképpen jók, hogy ne hagyják elfásulni azokat a lelkeket, akik kiábrándultak már saját felekezetükből, s most örülnek, hogy bibliai magyarázatra találhatnak saját elmarasztaló ítéletük alátámasztására és saját lelkiismeretük megnyugtatására.
Igen. Meg tudják nyugtatni saját lelkiismeretüket, mert a régi, nagy felekezetekben már nem lehet kikerülni azt, hogy meg ne valósuljon az a jóslatom, hogy nem lehet különb a tanítvány mesterénél, ha Engem üldöztek, akkor titeket is üldözni fognak. Ezt már nem tudják vállalni saját felekezetükben, s kapóra jön nekik egy másik felekezet, amelyet újnak és igaznak élhetnek meg, mivel még nem látszik rajta évezredek öregedésének ráncai.
Saját felekezetében kiállni és vállalni a tanúságtevést Mellettem, vállalni a megaláztatást, bizony ez az állapot nem vonzó, sőt fölül is múlja ez a kilépők erejét. Nem képes átlagember vállalni ezt saját felekezetében. Ezért olyan társasághoz csatlakozik a jó szándékú, felekezetéből kiábrándult, vagy abba soha bele nem ábrándult ember, ahol nagyon beszűkülten szabad csak gondolkodni, és fanatikusan hinni kell a vezetők írásmagyarázatainak. Van ennek is értéke. Mert legalább rátette valamire az illető az életét! Drága Barátom! A butaság nagyon sok embert visz a mennybe. De ettől a butaság még nem lesz erény!
2. Az "olaj és a bor" védelme azt jelenti - amint a szövegösszefüggésből is kiolvashatod (Jel. 6;6) -, hogy az olaj, ami a felkenetés jele, és a bor, ami az életörömnek, a szív erejének szimbóluma, nem lehet mérlegelés tárgya, nem vásári áru egyik sem.

Jel 6,5
És mikor a harmadik pecsétet felnyitotta, hallottam, hogy a harmadik élőlény így szólt: Jöjj! És láttam: íme, jött egy fekete ló, és a rajta ülőnek mérleg volta kezében,
Jel 6,6

és úgy tetszett, hogy a négy élőlény között egy hang ezt mondta: Egy mérce búza egy dénár, három mérce árpa egy dénár, de a bort és az olajat (még) ne bántsd.

Megáldalak a BÖLCSESSÉG LELKÉVEL!"

Jézus - A Hang: 10/831

48. hét

(2016. 11. 28. - 12. 04.)

Témáink:

"Minden olyan tevékenységen áldásom van, amely segíteni akar másokon úgy, hogy a háttérben nincs ott az anyagi nyerészkedés vágya. Ami nagyon fontos, talán a legfontosabb, az az, hogy ne csak azokon igyekezzetek szeretettel segíteni, akik hozzátok fordulnak, hanem az egymás iránti szeretetet ápoljátok nagyon. Arról ismerjenek meg benneteket az emberek, hogy szeretitek egymást! (János 13;35)."

"Mindenki médiumnak jön a világra, de nem mindenkinek finomítom karizmává a médiumitási képességét. Úgy nem jöhet senki le a Földre megszentelődni, hogy tudja, milyen karizmát kap Lelkemtől. Úgy csak megszentelni lehet lejönni! Ilyen volt az Én Előfutárom."

"Fejlődő lény vagy. A szerepedhez szükséges minden eszközt megkapsz Tőlem. Ezeknek az eszközöknek milyensége sok tényezőtől függ. Neked nem kell többet tudnod, mint azt, hogy mindig megkapod azt, amire szeretetem kinyilvánítására szükséged van."

"Őrangyalod, szellemi kísérőd nem állandó. Szellemi-lelki fejlődésed szerint más és más. Amint mást tanítja óvodában, középiskolában, egyetemen ugyanazt a diákot, így van ez a különböző szellemi, lelki fejlettségi szintek viszonylatában is."

"Van könnyek adománya. Adj érte hálát!"

"Erkölcsi felelősségét senki nem oszthatja meg mással. A szeretet és az önzés feszültségében múlik földi életetek. Bárki és bárkinek a példája alapján akár az egyik, akár a másik végpont felé hajol valaki, előbb-utóbb bensőleg azonosulnia kell azzal, amivel ő akar. Te adhatod a legjobb vagy a legrosszabb példát gyermekednek, ő attól erkölcsileg se jobb, se rosszabb nem lehet. Ha nem így lenne, ha bárki bárkit befolyásolhatna erkölcsileg, akkor már régen a legjobb embernek kellene lennie mindenkinek, mivel Én olyan példát adtam, ami a legtökéletesebb példa a jó mellett."

"Pedagógiai tévedés az, hogy a példa erkölcsileg hat. Szóval és példával csak illemszabályokat lehet másnak átadni. A példa csupán leleplez! Leleplezi azt is, aki adja, és azt is, akinek adja. Aki adja a példát, az nyilvánosságra hozza saját benső világát, szándékát. Aki látja a példát, azt döntésre készteti, hogy kövesse vagy ne kövesse. Amíg egy szülő istene a gyermekének, addig a gyermek annyira éretlen, hogy sem a jótette, sem a rossz tette nem erkölcsös tett. Amikor és amiben már meg tudja különböztetni szüleit a benne élő lelkiismeret hangjától, attól kezdve van erkölcsileg értékelhető cselekedete."

"Rossz szülőknek is lehet szent gyermeke, és jó szülőknek is lehet erkölcsileg züllött gyermeke. Gondolj az első emberpárra! Egyik gyermekük szent volt, a másik testvérgyilkos. Ugyanolyan nevelésnek ellentétes gyümölcse? Nem! Ehhez a nevelésnek semmi köze nem volt! Neked önmagad miatt kell jó példát adnod gyermekednek és mindenkinek! Ezzel tartozol önmagadnak, ezzel nyilvánítod ki mások előtt, hogy az Enyém vagy! Csak önmagadért felelsz! De ennek a CSAK-nak örökéletet jelentő súlya van!"

"Férjed negatív vonásai szintén olyan lehetőségek számodra, amelyek által jobban megismerheted önmagadat, és reagálásaid megtaníthatnak arra, hogy hol és mit kell jobban finomítanod szereteteden olyan értelemben, hogy igazságod szeretetben, szereteted pedig igazságban tudjon egyértelműbb lenni."

"Gyógyítani mindenkit szabad."

"Mindenki azzal a küldetéssel jön a Földre, hogy igyekezzen megtanítani másokat szeretni. Ehhez kell mindenkinek megtalálni a lehetőségek adta megfelelő eszközöket. Ez nincs ellentétben a 6-dik pontban elmondottakkal, mivel a kegyelem csak abban az irányban tud hatni, amelyben az értelem nyitott. S a szeretni tanítás akkor is küldetésteljesítés, ha ennek magjai nem jó földbe hullottak."

Kérdező: SZABAD-E GYÓGYÍTANOM?

1. Arról a csoportról kérek véleményt, amelyben ingyen rendelkezésére állunk a hozzánk fordulóknak.
2. A médiumi tevékenység már születésem előtt tudatosan választott feladatom-e?
3. Mint médium nem látok, nem hallok. Fog ez változni?
4. Őrangyalom milyen fokon van?
5. Gyakran elérzékenyülök.
6. Hibás vagyok-e leányom helytelen értékrendje miatt?
7. Tudom-e ellensúlyozni férjem negatív vonásait?
8. Szabad-e valakit gyógyítanom?
9. Hogyan tudnék olyan munkát végezni, ami Jézusnak is a legmegfelelőbb lenne?
10. Gyermekem nevelésére kérek tanácsot.

A HANG válasza:

Jézus evangéliumi tanításai a Hang-könyvekben "1. Minden olyan tevékenységen áldásom van, amely segíteni akar másokon úgy, hogy a háttérben nincs ott az anyagi nyerészkedés vágya. Ami nagyon fontos, talán a legfontosabb, az az, hogy ne csak azokon igyekezzetek szeretettel segíteni, akik hozzátok fordulnak, hanem az egymás iránti szeretetet ápoljátok nagyon. Arról ismerjenek meg benneteket az emberek, hogy szeretitek egymást! (János 13;35).

2. Mindenki médiumnak jön a világra, de nem mindenkinek finomítom karizmává a médiumitási képességét. Úgy nem jöhet senki le a Földre megszentelődni, hogy tudja, milyen karizmát kap Lelkemtől. Úgy csak megszentelni lehet lejönni! Ilyen volt az Én Előfutárom.

3. Fejlődő lény vagy. A szerepedhez szükséges minden eszközt megkapsz Tőlem. Ezeknek az eszközöknek milyensége sok tényezőtől függ. Neked nem kell többet tudnod, mint azt, hogy mindig megkapod azt, amire szeretetem kinyilvánítására szükséged van.

4. Őrangyalod, szellemi kísérőd nem állandó. Szellemi-lelki fejlődésed szerint más és más. Amint mást tanítja óvodában, középiskolában, egyetemen ugyanazt a diákot, így van ez a különböző szellemi, lelki fejlettségi szintek viszonylatában is.

5. Van könnyek adománya. Adj érte hálát!

6. Erkölcsi felelősségét senki nem oszthatja meg mással. A szeretet és az önzés feszültségében múlik földi életetek. Bárki és bárkinek a példája alapján akár az egyik, akár a másik végpont felé hajol valaki, előbb-utóbb bensőleg azonosulnia kell azzal, amivel ő akar.
Te adhatod a legjobb vagy a legrosszabb példát gyermekednek, ő attól erkölcsileg se jobb, se rosszabb nem lehet. Ha nem így lenne, ha bárki bárkit befolyásolhatna erkölcsileg, akkor már régen a legjobb embernek kellene lennie mindenkinek, mivel Én olyan példát adtam, ami a legtökéletesebb példa a jó mellett.
Pedagógiai tévedés az, hogy a példa erkölcsileg hat. Szóval és példával csak illemszabályokat lehet másnak átadni. A példa csupán leleplez! Leleplezi azt is, aki adja, és azt is, akinek adja.
Aki adja a példát, az nyilvánosságra hozza saját benső világát, szándékát. Aki látja a példát, azt döntésre készteti, hogy kövesse vagy ne kövesse. Amíg egy szülő istene a gyermekének, addig a gyermek annyira éretlen, hogy sem a jótette, sem a rossz tette nem erkölcsös tett. Amikor és amiben már meg tudja különböztetni szüleit a benne élő lelkiismeret hangjától, attól kezdve van erkölcsileg értékelhető cselekedete.
Rossz szülőknek is lehet szent gyermeke, és jó szülőknek is lehet erkölcsileg züllött gyermeke. Gondolj az első emberpárra! Egyik gyermekük szent volt, a másik testvérgyilkos. Ugyanolyan nevelésnek ellentétes gyümölcse? Nem! Ehhez a nevelésnek semmi köze nem volt!
Neked önmagad miatt kell jó példát adnod gyermekednek és mindenkinek! Ezzel tartozol önmagadnak, ezzel nyilvánítod ki mások előtt, hogy az Enyém vagy! Csak önmagadért felelsz! De ennek a CSAK-nak örökéletet jelentő súlya van!

7. Férjed negatív vonásai szintén olyan lehetőségek számodra, amelyek által jobban megismerheted önmagadat, és reagálásaid megtaníthatnak arra, hogy hol és mit kell jobban finomítanod szereteteden olyan értelemben, hogy igazságod szeretetben, szereteted pedig igazságban tudjon egyértelműbb lenni.

8. Gyógyítani mindenkit szabad.

9. Mindenki azzal a küldetéssel jön a Földre, hogy igyekezzen megtanítani másokat szeretni. Ehhez kell mindenkinek megtalálni a lehetőségek adta megfelelő eszközöket. Ez nincs ellentétben a 6-dik pontban elmondottakkal, mivel a kegyelem csak abban az irányban tud hatni, amelyben az értelem nyitott. S a szeretni tanítás akkor is küldetésteljesítés, ha ennek magjai nem jó földbe hullottak.

10. Kérlek, olvasd el a HANG-kötetek erre vonatkozó részeit, s megkapod kérdésedre a választ. Megáldalak a BÖLCSESSÉG LELKÉVEL!"

Jézus - A Hang: 10/832

49. hét

(2016. 12. 05. - 11.)

Témáink:

"Aki elhagyott, az azért hagyott el, mert ő olyan. Te annak szenveded következményeit, hogy hozzámentél olyan emberhez, aki ilyenre képes. Minden olyan cselekedet, amely az erkölcs területére tartozik, nagyon komoly átgondolást igényel. Nem lehet sem játéktér, sem kísérleti laboratórium az a terület, ahol a boldogságotokról van szó! Ott csak értelmes elszántságnak van helye!"

"Minden szülő csak annyit tehet családjáért, amennyit a lelkiismerete elbír. Tehát bűnrészességet soha nem szabad vállalni. Döntések elé kell állítanod fiadat, mint ahogy ő is döntések elé állít téged. És amint ő sem állhat melléd, ha olyan a döntésed vele szemben, hogy lelkiismerete nem bírja elviselni, úgy te sem állhatsz mellé, nem segíthetsz olyasmiben neki, amiről tudod, hogy Nekem nem kedves. Tehát ismerned kell saját szabadságodnak határait, és azon belül csak az történhet, amit te akarsz. De azért csak te felelsz! És nem háríthatod át fiadra a felelősséget!"

Az abortuszról: "Akit egyszer valahol megöltek, az nem próbálkozik ott többé!"

"Én csak akkor tudok neked megbocsátani mindent, ha te is meg tudsz mindenkinek bocsátani mindent. Megbocsátani annyit jelent, mint Rám bízni az illető sorsát, tehát szabaddá válni tőle az ítélkezés területén."

"Én vagyok minden szellemi-lelki vezetés gyökere. Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők. Lelkem minden szellemi létezőnek ad valamilyen szerepet. Ilyen szerep a szellemi vezető szerepe is. A szellemi vezetők változnak az egyes ember életében, mint a tanárok is, ahogy a diák egyre magasabb fokú iskolába kezd járni."

"A magad megjavítása a feladatod. Ez önismeret nélkül nem megy. Az önismeret megszerzésére pedig a körülötted élők viselkedése az a tükör, amelyben megláthatod magadat. A viselkedésedre való reagálásukból megtudhatod, hogy hol tartasz."

"Természetesen lehet pénzért gyógymasszázst csinálni. Az más kérdés, hogy mi van akkor, ha ezzel valaki nem találja meg a számítását. Ennek nem az az oka, hogy eddig pénzért csinálta."

Kérdező: LEHET JÉZUS A SZELLEMI VEZETŐM?

1. Férjem, aki házasemberként elhagyva családját vett el feleségül, elhagyott. Ez annak következménye, hogy miattam elhagyta előző családját?
2. Fiúnk nagyon hasonlít apjához. Mit tehetek e téren?
3. Rádöbbentem abortuszaim szörnyűségére. Jelenlegi fiam vajon az, akit már egyszer elvetettem?
4. Nem tudok mindent megbocsátani volt férjemnek.
5. Lehet Jézus a szellemi vezetőm?
6. Mit tehetek azért, hogy a körülöttem élők kapcsolata javuljon?
7. A gyógymasszázst csinálhatom üzletszerűen?

A HANG válasza:

Jézus evangéliumi tanításai a Hang-könyvekben "Gyermekem!

1. Gyermekem! Aki elhagyott, az azért hagyott el, mert ő olyan. Te annak szenveded következményeit, hogy hozzámentél olyan emberhez, aki ilyenre képes. Minden olyan cselekedet, amely az erkölcs területére tartozik, nagyon komoly átgondolást igényel. Nem lehet sem játéktér, sem kísérleti laboratórium az a terület, ahol a boldogságotokról van szó! Ott csak értelmes elszántságnak van helye!

2. Minden szülő csak annyit tehet családjáért, amennyit a lelkiismerete elbír. Tehát bűnrészességet soha nem szabad vállalni. Döntések elé kell állítanod fiadat, mint ahogy ő is döntések elé állít téged. És amint ő sem állhat melléd, ha olyan a döntésed vele szemben, hogy lelkiismerete nem bírja elviselni, úgy te sem állhatsz mellé, nem segíthetsz olyasmiben neki, amiről tudod, hogy Nekem nem kedves. Tehát ismerned kell saját szabadságodnak határait, és azon belül csak az történhet, amit te akarsz. De azért csak te felelsz! És nem háríthatod át fiadra a felelősséget!

3. Akit egyszer valahol megöltek, az nem próbálkozik ott többé!

4. Én csak akkor tudok neked megbocsátani mindent, ha te is meg tudsz mindenkinek bocsátani mindent. Megbocsátani annyit jelent, mint Rám bízni az illető sorsát, tehát szabaddá válni tőle az ítélkezés területén.

5. Én vagyok minden szellemi-lelki vezetés gyökere. Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők. Lelkem minden szellemi létezőnek ad valamilyen szerepet. Ilyen szerep a szellemi vezető szerepe is. A szellemi vezetők változnak az egyes ember életében, mint a tanárok is, ahogy a diák egyre magasabb fokú iskolába kezd járni.

6. A magad megjavítása a feladatod. Ez önismeret nélkül nem megy. Az önismeret megszerzésére pedig a körülötted élők viselkedése az a tükör, amelyben megláthatod magadat. A viselkedésedre való reagálásukból megtudhatod, hogy hol tartasz.

7. Természetesen lehet pénzért gyógymasszázst csinálni. Az más kérdés, hogy mi van akkor, ha ezzel valaki nem találja meg a számítását. Ennek nem az az oka, hogy eddig pénzért csinálta.

Megáldalak a BÉKÉM LELKÉVEL!"

Jézus - A Hang: 10/833

50. hét

(2016. 12. 12. - 18.)

Témáink:

"Okosan gondolkodsz a szimbólumokkal kapcsolatban. Jó, ha ellenőrizteted e téren meglátásaidat. Ez alázatra is nevel téged, és kevesebb felelősséggel is jár. A szimbólumokkal kapcsolatban médiumom megadott egy fehérvári címet. A címen található gyermek kapta egyelőre azt a szerepet, hogy e témában megfelelő tájékozottságot tanúsítson."

"Feltétlenül kapsz sugallt gondolatokat. Azért kapod, hogy épülj és építs velük. Ha törekszel egyre jobban megismerni evangéliumaimat, akkor birtokába kerülsz annak a mérlegnek, szűrőnek, amely segít minimálisra csökkenteni a hibaszázalékot."

"Bizonyos ártó szellemek a tévedés lehetőségét valódi tévedésekké igyekeznek felhasználni akkor, ha valaki nem ismeri azt a tiszta tanítást, amelyet főleg evangéliumaimban rögzíttettem az idők végezetéig. Ha a médium nem elővigyázatos, akkor könnyen önmagát is beleviszi a sugallt gondolatokba, s ezzel fölhígítja azokat. E veszélyek kivédése végett fontos evangéliumaim tanulmányozása és a sugallt gondolatok kontrollálása."

"Kapott energiáid erkölcsi értékét az a cél határozza meg, amire ezeket az energiákat használod. Felhasználásuk a te szabad döntésedre van bízva. Amire használod, olyanná válsz."

Kérdező: ENERGIATÖLTÉSEKET KAPTAM

1. Helyesek-e elképzeléseim bizonyos szimbólumok megfejtésével kapcsolatban?
2. Nekem is vannak sugalmazott gondolataim. Jól sejtem-e?
3. Energia-töltéseket kaptam. Mire kell ezeket használnom?

A HANG válasza:

Jézus evangéliumi tanításai a Hang-könyvekben "Szeretett Gyermekem! Okosan gondolkodsz a szimbólumokkal kapcsolatban. Jó, ha ellenőrizteted e téren meglátásaidat. Ez alázatra is nevel téged, és kevesebb felelősséggel is jár.

1. A szimbólumokkal kapcsolatban médiumom megadott egy fehérvári címet. A címen található gyermek kapta egyelőre azt a szerepet, hogy e témában megfelelő tájékozottságot tanúsítson.

2. Feltétlenül kapsz sugallt gondolatokat. Azért kapod, hogy épülj és építs velük. Ha törekszel egyre jobban megismerni evangéliumaimat, akkor birtokába kerülsz annak a mérlegnek, szűrőnek, amely segít minimálisra csökkenteni a hibaszázalékot. Bizonyos ártó szellemek a tévedés lehetőségét valódi tévedésekké igyekeznek felhasználni akkor, ha valaki nem ismeri azt a tiszta tanítást, amelyet főleg evangéliumaimban rögzíttettem az idők végezetéig. Ha a médium nem elővigyázatos, akkor könnyen önmagát is beleviszi a sugallt gondolatokba, s ezzel fölhígítja azokat. E veszélyek kivédése végett fontos evangéliumaim tanulmányozása és a sugallt gondolatok kontrollálása.

3. Kapott energiáid erkölcsi értékét az a cél határozza meg, amire ezeket az energiákat használod. Felhasználásuk a te szabad döntésedre van bízva. Amire használod, olyanná válsz.
Megáldalak!"

Jézus - A Hang: 10/834

51. hét

(2016. 12. 19. - 25.)

Témáink:

"Sok kérdésedre megtalálod a választ a HANG eddig megjelent köteteiben. Azért írattam e könyveket, hogy olvassátok el!"

"A klausztrofóbia nálad is karmikus. Ez azt jelenti, hogy volt olyan életed, amikor fegyőr voltál, s most erre az életedre vállaltad, hogy ilyen megterheltséggel birkózz. Csökkenthető, sőt meg is szüntethető az irgalmasság, a megbocsátás, a részvét érzésének ápolása által."

"Minden gyülekezetben vannak követőim, és vannak olyanok, akiknek fontosabb más, mint Én. Vannak, akik az én tanításomra teszik a hangsúlyt, és vannak, akik egyáltalában nem rangsorolnak a Bibliában."

"Minden kérdésre abszolút válasz nem adható az reinkarnációval kapcsolatban. De nincs is rá szükség. A ténye viszont egyes esetekben abszolút biztonsággal állítható."

"Angyalaitok, kísérőitek változók, mint egy diák életében a tanárok."

"Meg kellene határoznod, hogy mit értesz természetgyógyászaton. Az Én gyógyításaim mindenképpen isteni eredetemet igazolták abban a korban."

"Elküldött gondolatod azt igazolja, hogy közvetlenül akarsz Általam bizonyosságra jutni. Ez feltételezi azt, hogy ez lehetséges. Higgy tehát benne! Van lelkednek olyan szentélye, amelybe csak Én és te léphetünk be. Amit e mélységben akarsz megtudni, azt megtudhatod ott Tőlem közvetlenül. De amit médiumomnak nem társz fel, azt Én sem tárom fel neki veled kapcsolatban. Ezzel is igazolom, hogy nagyon szeretlek, és nagyon tisztelem szabadságodat!"

Kérdező: ADVENTISTA GYÜLEKEZETRŐL

1. Mi a földi küldetésem?
2. Hogyan lehet megszabadulnom zártság-félelmemtől?
3. Mit és mikor tehetek felebarátaim javára?
4. Az egyik ADVENTISTA gyülekezet az igazi Jézus és Ige követői?
5. Van biztos válasz a reinkarnációval kapcsolatban?
6. Hány angyalunk van?
7. Jézus hogyan gyógyított? Lehet-e behatárolni a mai természetgyógyászati kifejezéssekkel?
8. Egy gondolatomat küldöm el...
9. Mi történik ez év szept. 2-án?

A HANG válasza:

Jézus evangéliumi tanításai a Hang-könyvekben "Gyermekem! Sok kérdésedre megtalálod a választ a HANG eddig megjelent köteteiben. Azért írattam e könyveket, hogy olvassátok el! De adok választ olyan kérdésekre, amelyeket így könnyebben magadévá tehetsz.

2. A klausztrofóbia nálad is karmikus. Ez azt jelenti, hogy volt olyan életed, amikor fegyőr voltál, s most erre az életedre vállaltad, hogy ilyen megterheltséggel birkózz. Csökkenthető, sőt meg is szüntethető az irgalmasság, a megbocsátás, a részvét érzésének ápolása által.

4. Minden gyülekezetben vannak követőim, és vannak olyanok, akiknek fontosabb más, mint Én. Vannak, akik az én tanításomra teszik a hangsúlyt, és vannak, akik egyáltalában nem rangsorolnak a Bibliában.

5. Minden kérdésre abszolút válasz nem adható az reinkarnációval kapcsolatban. De nincs is rá szükség. A ténye viszont egyes esetekben abszolút biztonsággal állítható.

6. Angyalaitok, kísérőitek változók, mint egy diák életében a tanárok.

7. Meg kellene határoznod, hogy mit értesz természetgyógyászaton. Az Én gyógyításaim mindenképpen isteni eredetemet igazolták abban a korban.

8. Elküldött gondolatod azt igazolja, hogy közvetlenül akarsz Általam bizonyosságra jutni. Ez feltételezi azt, hogy ez lehetséges. Higgy tehát benne! Van lelkednek olyan szentélye, amelybe csak Én és te léphetünk be. Amit e mélységben akarsz megtudni, azt megtudhatod ott Tőlem közvetlenül. De amit médiumomnak nem társz fel, azt Én sem tárom fel neki veled kapcsolatban. Ezzel is igazolom, hogy nagyon szeretlek, és nagyon tisztelem szabadságodat!

Megáldalak a BIZALOM LELKÉVEL!"

Jézus - A Hang: 10/835

52. hét

(2016. 12. 26. - 1017. 01. 01.)

Témáink:

"Legyetek nagyon óvatosak az emberekkel! Az okosság azt diktálja, hogy csak olyanoknak segítsetek, akiknél meg tudtok győződni arról, hogy Nekem segítetek, ha neki segítetek. Ez pedig csak akkor igaz, ha valóban rászorulóval álltok szemben. Újra mondom: legyetek nagyon óvatosak, s ne legyetek hiszékenyek!"

"Fiad beszélje meg Velem közvetlenül életének döntéseit! Ne vállalj ilyen értelemben postás szerepet! Ne végy magadra fölösleges felelősséget!"

"Kisebbik fiad most még jó úton jár. Egy gyermek nagyon fogékony tud lenni, de nem szabad sem gyereknek, sem felnőttnek vakon elhinni azt, amit mond. Gyümölcseiről lehet megismerni a fát!"

"Nem szabad feltétel nélkül semmiféle ingában bízni! Bennem kell bíznod!"

Kérdező: BÍZHATOM AZ INGÁMBAN?

1. Ismeretlent hogyan segítsünk?
2. Fiam nagy vállalkozásához kérek segítsé-get az ő nevében.
3. Kisebbik fiam néha kilép a testéből. Jó úton jár e téren?
4. Bízhatom az ingámban?

A HANG válasza:

Jézus evangéliumi tanításai a Hang-könyvekben 1. Legyetek nagyon óvatosak az emberekkel! Az okosság azt diktálja, hogy csak olyanoknak segítsetek, akiknél meg tudtok győződni arról, hogy Nekem segítetek, ha neki segítetek. Ez pedig csak akkor igaz, ha valóban rászorulóval álltok szemben. Újra mondom: legyetek nagyon óvatosak, s ne legyetek hiszékenyek!
2. Fiad beszélje meg Velem közvetlenül életének döntéseit! Ne vállalj ilyen értelemben postás szerepet! Ne végy magadra fölösleges felelősséget!
3. Kisebbik fiad most még jó úton jár. Egy gyermek nagyon fogékony tud lenni, de nem szabad sem gyereknek, sem felnőttnek vakon elhinni azt, amit mond. Gyümölcseiről lehet megismerni a fát!
4. Nem szabad feltétel nélkül semmiféle ingában bízni! Bennem kell bíznod!
Megáldalak a BÖLCSESSÉG LELKÉVEL!"

Jézus - A Hang: 10/836


Készítette és szerkeszti: Nagy Péter
06/30/202-5553
info KUKAC web-hang PONT hu
http://web-hang.hu

(E-mail címünket a kéretlen levelek elleni védekezés miatt írtuk ki a fenti formában.)