Jézus - Hang - evangéliumok - Szűz Mária - Medjugorje



ÉGI BÉKE A FÖLDÖN


ÉGI BÉKE A FÖLDÖN
Főoldal
A Hang szerzője
Heti frissítések
Léleképítő idézetek
Hang-közösségek
A Hang terjesztése
Esthajnal magazin
Mária üzenetei
Hang megrendelése
Hang letöltése
Vendégkönyv és chat
Fórum
Bannerjeink
Partnereink


Léleképítő idézetek


"Már negyvenkét Hang-könyv áll a rendelkezésetekre! Használd ki ezeknek a tartalmát, mert azért íródtak, hogy gyakorlati tanácsot, erkölcsi útmutatást adjanak nektek, Istent keresőknek. Szentlelkem egyedülálló módon tud jelenleg hozzátok szólni e Hang könyveken keresztül! Egyedülállóságát elsősorban tartalmának tisztaságában, és közlésemnek egyediségében értem. De nemsokára eljön az idő, sőt már itt is van, amikor egyes tanítványaim természetes lelki alapállásként fogják képviselni azt, ami ma még rendkívülinek számít!"  (Jézus)


2009

2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020, 2021, 2022, 2023, 2024

5. hét

(2009. 01. 26. - 02. 01)

Témáink:

"Én veletek vagyok különböző formákban minden nap, a világ végéig. Az egyik formám az, hogy megszólalok bennetek, ha a bennetek lévő mikrofonom, lelkiismeretetek jól rám hangolódik. A torz lelkiismereten keresztül is szólok, de az más, mint mikor karizmának mondhatjátok a bennetek megszólaló hangomat."

"Akkor tudsz sikeresen szolgálni Engem, ha törekszel minél jobban megismerni tanításomat. ... Csak az képes Engem megismerni, aki ezt nem egy munkának fogja fel a sok közül, melyet el kell végeznie, hanem a legfőbb munkának, élete céljának és értelmének."

"Lélektani képtelenség számomra, hogy valakiben akkor is tudjak helyesen szeretni, ha nem ismer jól Engem az illető. Az értelmi nyitottság és fogékonyság tehát nélkülözhetetlen. Engem pedig csak az ismer meg jól, aki nem akar elbódulni semmiféle ködös misztifikálás által."

"A földön a szeretetnek megnyilvánulásait áldozatvállalásaitok igazolják. Hűségedet nem tudod olyankor kimutatni, amikor Én karjaimban ringatlak. Azt, hogy mennyire vagy hűséges Hozzám, akkor tudhatod meg, ha olyankor is hatásom alatt akarsz, és tudsz maradni, amikor ebből semmi kellemes érzés sem származik számodra. Sőt! Éppen akkor, amikor a legterhesebbnek érzed a Hozzámtartozás keresztjét, akkor a legértékesebb az számodra."

"Itt Nálam, ebben a dimenzióban azokért az időkért leszel a leghálásabb, amelyeket a legterhesebbeknek éltél meg a földön, de hűséges maradtál."

"Nagyon jó és hatékony imaforma az, mikor valaki Hozzám ír levelet. Örömmel olvasom a Hozzám írt leveleket. Nagyobb örömmel, mint az Én leveleimet hozzátok ti olvasni szoktátok. ( Evangéliumok, HANG, stb.)"

Kérdező: SOK BENNEM A BIZONYTALANSÁG. LESZÁLLÓ ÁGBAN VAGYOK.

1. Hogyan tudnám sikeresebben szolgálni az Urat?
2. Sok bennem a kételkedés.
3. Jól teszem, ha írok?
4. Helyes, hogy Feléd akarom irányítani az embereket?
5. Leszálló ágban érzem magam.
6. Akarhatom, mondhatom, hogy Te bennem hatékonyan élsz?

A HANG válasza:

Jézus evangéliumi tanításai a Hang-könyvekben " Először is örülök, hogy hitelesnek fogadod el szavaimat. Bizony, drága Gyermekem, Én veletek vagyok különböző formákban minden nap, a világ végéig. Az egyik formám az, hogy megszólalok bennetek, ha a bennetek lévő mikrofonom, lelkiismeretetek jól rám hangolódik. A torz lelkiismereten keresztül is szólok, de az más, mint mikor karizmának mondhatjátok a bennetek megszólaló hangomat.
Akkor tudsz sikeresen szolgálni Engem, ha törekszel minél jobban megismerni tanításomat. Sajnos, legtöbb keresztény gyermekem e téren tévhitben él. Csak az képes Engem megismerni, aki ezt nem egy munkának fogja fel a sok közül, melyet el kell végeznie, hanem a legfőbb munkának, élete céljának és értelmének.
Lélektani képtelenség számomra, hogy valakiben akkor is tudjak helyesen szeretni, ha nem ismer jól Engem az illető. Az értelmi nyitottság és fogékonyság tehát nélkülözhetetlen. Engem pedig csak az ismer meg jól, aki nem akar elbódulni semmiféle ködös misztifikálás által. És itt hívom fel figyelmedet arra a problémádra, melyet te úgy fogalmaztál meg, hogy leszálló ágban vagy. Nem vagy leszálló ágban. Arról van szó, hogy Én közvetlenül és közvetve érzékeltetni tudom veletek szeretetemet. Közvetett módon, tehát emberek, események által bármikor észrevehetitek, ha van szemetek a látásra. Közvetlenül csak halálotok után tud ez a megnyilvánulásom állandósulni.
Ez azért van így, mert csak ezáltal tudom lehetővé tenni számotokra, hogy valóban szeressetek. A földön a szeretetnek megnyilvánulásait áldozatvállalásaitok igazolják. Hűségedet nem tudod olyankor kimutatni, amikor Én karjaimban ringatlak.
Azt, hogy mennyire vagy hűséges Hozzám, akkor tudhatod meg, ha olyankor is hatásom alatt akarsz, és tudsz maradni, amikor ebből semmi kellemes érzés sem származik számodra. Sőt! Éppen akkor, amikor a legterhesebbnek érzed a Hozzámtartozás keresztjét, akkor a legértékesebb az számodra.
Itt Nálam, ebben a dimenzióban azokért az időkért leszel a leghálásabb, amelyeket a legterhesebbeknek éltél meg a földön, de hűséges maradtál. Nem vagy hát leszálló ágban. Éppen most vagy fölszálló ágban. Ha melletted vagyok, olyankor te érzel Engem. Ha benned vagyok, olyankor Én érezlek téged. Melyiket tartod jobbnak: ha melletted vagyok, vagy ha benned vagyok? Legyen úgy, ahogy akarod.
Említed, hogy írni szoktál. Nagyon jó és hatékony imaforma az, mikor valaki Hozzám ír levelet. Örömmel olvasom a Hozzám írt leveleket. Nagyobb örömmel, mint az Én leveleimet hozzátok ti olvasni szoktátok. ( Evangéliumok, HANG, stb.)
Drága Gyermekem! Nagyon szeretlek. Ne vedd ezt általános frázisnak. Bár tudnám jobban érzékeltetni veled, hogy mit jelentesz számomra! De ami késik, nem múlik.
Megáldalak, hogy lelked mélyén az Én jelenlétemről jobban bizonyosságot szerezzél."

Jézus - A Hang: 6/429

6. hét

(2009. 02. 02. - 08.)

Témáink:

"Ne keresd régi önmagadat. Ne nosztalgiázz! Neked nem régi önmagadra van szükséged, hanem megújult önmagadra. Ezt pedig nem kell keresned. Ezt élned kell!"

"Jövődet a naponkénti szeretet-döntéseid feszítik ki végtelenné. Amit Értem teszel, az olyan érték, melyet moly, rozsda meg nem emészthet, s tolvaj el nem lophat."

"Valójában nem is az érdekes, amit teszel, hanem az, hogy Értem tedd, amit tenni döntöttél."

"... a hit nem más, mint benső látásképesség, ezért e képességet is, mint minden más képességet, gyakorlás által tudod növelni, tisztítani magadban."

"Ha úgy élsz, mintha elhinnéd, hogy veled vagyok, mintha elhinnéd, hogy szeretlek, és te is szeretsz engem, mintha elhinnéd, hogy senki által nem vagy helyettesíthető szívemben, akkor hited automatikusan növekedni fog, minden különösebb erőfeszítés nélkül."

"A benned felmerülő gondolataimat viszont nem lehet feltételek nélkül, automatikusan kiszűrni a többi gondolatból. Két feltételnek kell meglennie benned, hogy tisztábban halld hangomat. Az egyik egy passzív magatartás, melyet tanulékonyságnak neveznek. A másik egy aktív magatartás, melyet tanulásnak hívnak."

"Aki tehát állapotszerűen nyitott arra, hogy minél jobb és több ismeret jusson Rólam szívébe, és rendszeres szellemi munkát is vállal ennek érdekében, az éppen úgy, mint a hit esetében, e téren is automatikusan tisztultabban fogja hallani önmagában hangomat."

Kérdező: MI ÁLTAL NÖVELHETŐ A HITEM?

1. Van-e remény, hogy megtaláljam régi önmagam?
2. Mi által növelhetem hitemet?
3. Hogyan tudom jobban kiszűrni, felismerni a Te hangodat magamban?


A HANG válasza:

Jézus evangéliumi tanításai a Hang-könyvekben "Drága Gyermekem!
Ne keresd régi önmagadat. Ne nosztalgiázz! Neked nem régi önmagadra van szükséged, hanem megújult önmagadra. Ezt pedig nem kell keresned. Ezt élned kell!
Hidd el, van abban valami nagyon nagyszerű, hogy minden bukdácsolás, botladozás, nyugtalanság ellenére, egyre közelebb kerülsz ahhoz a pillanathoz, amikor Velem színről színre találkozni fogsz, s átélheted, hogy célba jutottál. A te életedet nem a múlt lendíti, hanem a jövő vonzza. Jövődet a naponkénti szeretet-döntéseid feszítik ki végtelenné. Amit Értem teszel, az olyan érték, melyet moly, rozsda meg nem emészthet, s tolvaj el nem lophat.
Valójában nem is az érdekes, amit teszel, hanem az, hogy Értem tedd, amit tenni döntöttél.
Hitedet nem tudom növelni. Ezt nyilván te is tudod. Mivel a hit nem más, mint benső látásképesség, ezért e képességet is, mint minden más képességet, gyakorlás által tudod növelni, tisztítani magadban.
Ha úgy élsz, mintha elhinnéd, hogy veled vagyok, mintha elhinnéd, hogy szeretlek, és te is szeretsz engem, mintha elhinnéd, hogy senki által nem vagy helyettesíthető szívemben, akkor hited automatikusan növekedni fog, minden különösebb erőfeszítés nélkül.
A benned felmerülő gondolataimat viszont nem lehet feltételek nélkül, automatikusan kiszűrni a többi gondolatból. Két feltételnek kell meglennie benned, hogy tisztábban halld hangomat. Az egyik egy passzív magatartás, melyet tanulékonyságnak neveznek. A másik egy aktív magatartás, melyet tanulásnak hívnak. Aki tehát állapotszerűen nyitott arra, hogy minél jobb és több ismeret jusson Rólam szívébe, és rendszeres szellemi munkát is vállal ennek érdekében, az éppen úgy, mint a hit esetében, e téren is automatikusan tisztultabban fogja hallani önmagában hangomat.
Megáldalak a REMÉNYSÉG LELKÉVEL!"

Jézus - A Hang: 6/430

7. hét

(2009. 02. 09. - 15)

Témáink:

"...szeretném, ha a jelened fontosabb lenne számodra, mint a múltad és a jövőd."

"Fontos átélned, hogy együtt vagyunk."

A levél következő része lénygében azt fejti ki, hogy egyetlen jó szándékú közösség sem mondhatja el magáról, hogy maradéktalanul Jézust képviseli, amíg e Bokor Közösség által képviselt hitvallást nem teszi magáévá. Ez igaz természetesen a Hang-közösségekre is;

"Általában nem jó, ha valaki elhagyja hazáját. Nagyon nyomós érveknek kell lenni ahhoz, hogy abban az Én akaratom legyen felismerhető."

"... a keresztelés nagyon fontos. Nem a szertartás miatt, hanem amiatt, hogy lepecsétel egy döntést. Gyermek kereszteléskor a szülők döntését, felnőtt-kereszteléskor a keresztelendő döntését pecsételi le.

"Csak olyan beavatást vállalj és folytass, melyért anyagi áldozatot nem kívánnak tőled. Nincs áldásom a pénzért történt beavatásokon..."

"...a szellemvilág ártó erői szívesen állnak rendelkezésére azoknak, akik itt a földön ártani akarnak másoknak, de ha tudod, hogy az istenszeretőknek minden javukra válik, akkor másképpen állsz hozzá" ezekhez is..

Kérdező: MI A TE PROBLÉMÁD VELEM? FONTOS A KERESZTELKEDÉS?

1. A problémád velem?
2. Hogyan tudom jobban Veled élni a hétköznapjaimat, emberi kapcsolataimat?
3. Feleségemet segítsem a BOKOR közösség felé?
4. Családomnak hogyan segíthetek jobban? Lányom tanuljon külföldön?
5. Fontos a keresztelkedés?
6. Mi a véleményed a BOKOR közösség felé tett lépésemről?
7. Folytassam a REIKI beavatást?
8. Munkahelyemen miért történnek érthetetlen dolgok?

A HANG válasza:

Jézus evangéliumi tanításai a Hang-könyvekben "Gyermekem! Kétségtelen, hogy van problémám veled. Mivel nagyon szeretlek, ezért szeretném, ha a jelened fontosabb lenne számodra, mint a múltad és a jövőd. Ez alatt azt értem, hogy gyakrabban kérd áldásomat éppen arra, amit csinálsz. Neked, ellentétben legtöbb gyermekemmel, most nem arra kell tenned a hangsúlyt, hogy Értem tedd, amit teszel, hanem arra, hogy Velem tedd, amit teszel. Fontos átélned, hogy együtt vagyunk. Ha ezt tudatosítod magadban, akkor már választ is kaptál a 2-dik kérdésedre.
A BOKOR bázisközösség, mely országotokban ismert, de nem elismert az egyházi hatalmasságok részéről, csírájában magában hordja mindazt, amiért lejöttem a földre. A legtisztább és a legnehezebb utat választja az, aki ezt választja. De már előre kijelentem, hogy jövője CSAK ENNEK VAN! Minden más próbálkozás ki fog hullani az idő rostáján. De tudnotok kell, hogy EBBE közösségbe nem lehet csak úgy belépni. Nem lehet csak úgy bejelentkezni. Bár voltak, és vannak, akik ezt tették, de ezek vagy otthagyták, vagy még ma is inkább lehúzzák a BOKOR szekerét, mintsem segítenék. A BOKOR bázisközösséget FÖLVÁLLALNI KELL. Ennél kevesebb nem elég. Aki jobban szereti atyját, anyját, házastársát, gyermekeit, és bárkit, mint a BOKROT, az nem méltó HOZZÁ! A BOKOR bázisközösség nem kisközösségizdis játék, hanem vértanúképző iskola. A BOKOR-tagok csak akkor és annyiban méltók a BOKORTAGSÁG névre, amennyiben vállalják, hogy bárányokként élnek a farkasok között. A BOKOR bázisközösség élete nem más, mint az Én sorsom köztetek, a ti korotokban. Tehát Velem, mint ÚTTAL azonos. Csak az közeledjék e KÖZÖSSÉG felé, aki nem elégszik meg ennél kevesebbel az életében.
Most valami nagyon nagy kijelentést teszek: A BOKOR BÁZISKÖZÖSSÉGBŐL NINCS VISSZASZÜLETÉS A FÖLDRE megszentelődés végett, csak legfeljebb megszentelés végett. Természetesen azokról a BOKOR-tagokról mondtam az előbbi kijelentést, akik FELVÁLLALTÁK életükben a BOKROT.

Leányoddal kapcsolatban attól függ a külföld vállalása, hogy mit akar tanulni? Közös megbeszélés alapján, ha világos a cél, akkor könnyebb a megfelelő eszközt megtalálni e cél elérésére. Általában nem jó, ha valaki elhagyja hazáját. Nagyon nyomós érveknek kell lenni ahhoz, hogy abban az Én akaratom legyen felismerhető. Fontos tudnod, hogy felnőtt gyermekeiddel bármilyen döntésre juttok, a felelősség nem téged terhel. Ezt nekik tudniuk kell.
További kérdésedre válaszolva mondom: a keresztelés nagyon fontos. Nem a szertartás miatt, hanem amiatt, hogy lepecsétel egy döntést. Gyermek kereszteléskor a szülők döntését, felnőtt-kereszteléskor a keresztelendő döntését pecsételi le. Jaj azoknak, akik csak úgy eljátszadoznak ezzel a beavatással. Aki keresztel, az köteles ennek komolyságát kinyilvánítani a keresztelés előtt azoknak, akik a keresztelést kérik.
Csak olyan beavatást vállalj és folytass, melyért anyagi áldozatot nem kívánnak tőled. Nincs áldásom a pénzért történt beavatásokon, bármilyen előnyösnek is mutatkoznak azok. Csak az a beavatás származik Tőlem, melyhez ezt csatoltam: "Ingyen kaptátok, ingyen adjátok". Ez akkor is így igaz, ha a HANG-médium nem lesz valami népszerű emiatt bizonyos személyek előtt.
Ami pedig a munkahelyeden történt eseményeket illeti, azokat nem kell misztikus okokkal magyarázni. Kétségtelen, hogy a szellemvilág ártó erői szívesen állnak rendelkezésére azoknak, akik itt a földön ártani akarnak másoknak, de ha tudod, hogy az istenszeretőknek minden javukra válik, akkor másképpen állsz hozzá az említett eseményekhez. Tehát nem Nekem, hanem magadnak kell segítened, vagyis olyan szemléletre kell jutnod, mely segít téged az egészséges önismeret irányában jobban Rám találnod.
Megáldalak BÉKÉM LELKÉVEL!"

Jézus - A Hang: 6/431

8. hét

(2009. 02. 16. - 22.)

Témáink:

ROSSZ SZELLEMEK AKARNAK IRÁNYÍTANI. VAN DUÁL PÁRJA AZ EMBERNEK?

"Minden embert irányítani akarnak különböző szellemi lények. A teremtés rendjében, ahol a szeretés a legfőbb elv, ott szabadságnak is lennie kell. Így a nem-szeretésnek is van helye. Téged is, mint minden embert, irányítani akarnak jó és rossz szellemek egyaránt. De e téren a kulcs a te kezedben van."

"Imádkozni, naponta áldozni nem sokat ér önmagában. Ha azért imádkozol, hogy jó szellemi erők hassanak rád, még ez sem menthet meg. Ha azért imádkozol, hogy jobban tudj növekedni a szeretetben, ez kisegít minden bajból, mivel segít kinyílnod a Tőlem származó információk befogadására. Természetesen nem akaratod megfeszítése nélkül történhetnek veled számodra pozitív dolgok, mivel a szeretés elsősorban akarat kérdése. Az szeret, aki JÓT AKAR. Itt mind a két szón hangsúly van. Amilyen fontos a JÓ, annyira fontos, hogy AKARD is.

"Nélküled szinte tehetetlenek a te életedben a jó szellemek, vagyis az angyalok. Fontos tudnod, hogy a rossz szellemekkel nem így áll a helyzet. Ha nem akarod, ha nem törekszel a jóra, akkor már nekik adtad át az irányítást akkor is, ha nem törekszel rosszra."

"A jó szellemek csak annak tudnak segíteni, aki tekintettel tud lenni embertársaira. A szeretetnek ez a kezdete."

"Az erkölcs területén nincs semleges hely. Vagy a jó felé, vagy a rossz felé nyitott egy lélek. Egyik legrosszabb magatartás az, ha valaki számára az ima, a szentáldozás, stb. pótcselekvés, vagy ami még ennél is rosszabb, ha valaki jámborsággal igyekszik Istent rávenni valamire ahelyett, hogy engedné, Isten vegye őt rá nagyobb emberszeretetre."

"Minden boldogságra teremtett lény a természetében hordja annak bizonyosságát, hogy senki sem lehet egyedül boldog, mivel egyedül szeretni nem lehet."

"Általában mindenkinek arra kellene törekednie, hogy olyan párt találjon magának, aki a mindenkire kiterjedő szeretetre, vagyis a Velem való benső kapcsolatra segíti őt. Mivel szerepeket adok enyéimnek, ezért előfordul olyan eset, hogy a mindenkire kiterjedő szeretetet valaki úgy tudja lelki békében megélni, hogy nem köti le magát senkihez, hogy így lehessen mindenkinek mindene. De ez a szerep ritka, és egyértelmű."

"Ha az lebeg előtted, hogy olyan párt találj magad mellé, aki Hozzám, az áldozatos szeretet forrásához jobban tud segíteni téged, akkor emellett kell hűségedet áldozatos szeretetben megélned. Ha nem találsz ilyet, akkor enélkül kell irántam való hűségedet áldozatos szeretetben megélned. Tehát nem a duál, a másik a fontos, hanem a vállalt, szeretetben megélt áldozat."

"Sok baj és elválás származik abból, hogy a másikra teszitek a hangsúlyt, és nem a mindenkire kiáradó áldozatos szeretet megélésére. Az ilyen élet boldogtalansága nem más, mint az önzésnek szomorú gyümölcse, mely gyümölcsöt mindig mással akartok megetetni."

Kérdező:

Rossz szellemi lények akarnak irányítani? Van duál párja az embernek?

A HANG válasza:

Jézus evangéliumi tanításai a Hang-könyvekben Kedves Gyermekem! Minden embert irányítani akarnak különböző szellemi lények. A teremtés rendjében, ahol a szeretés a legfőbb elv, ott szabadságnak is lennie kell. Így a nem-szeretésnek is van helye.
Téged is, mint minden embert, irányítani akarnak jó és rossz szellemek egyaránt. De e téren a kulcs a te kezedben van.
Imádkozni, naponta áldozni nem sokat ér önmagában. Ha azért imádkozol, hogy jó szellemi erők hassanak rád, még ez sem menthet meg. Ha azért imádkozol, hogy jobban tudj növekedni a szeretetben, ez kisegít minden bajból, mivel segít kinyílnod a Tőlem származó információk befogadására. Természetesen nem akaratod megfeszítése nélkül történhetnek veled számodra pozitív dolgok, mivel a szeretés elsősorban akarat kérdése. Az szeret, aki JÓT AKAR. Itt mind a két szón hangsúly van. Amilyen fontos a JÓ, annyira fontos, hogy AKARD is. Nélküled szinte tehetetlenek a te életedben a jó szellemek, vagyis az angyalok. Fontos tudnod, hogy a rossz szellemekkel nem így áll a helyzet. Ha nem akarod, ha nem törekszel a jóra, akkor már nekik adtad át az irányítást akkor is, ha nem törekszel rosszra. Az ilyen magatartást nevezitek mulasztással vétkezésnek.
Itt említem meg, hogy alig tudtam rávenni médiumomat arra, hogy válaszoljon leveledre, mivel még nevedet sem írod le úgy, hogy azt normális ember, normális módon kibetűzhetné. Aki ennyire nem veszi tekintetbe a másik embert, akinek majd a levelet olvasnia kell, az bizony nem a szívével gondolkodik. A jó szellemek csak annak tudnak segíteni, aki tekintettel tud lenni embertársaira. A szeretetnek ez a kezdete.
Az erkölcs területén nincs semleges hely. Vagy a jó felé, vagy a rossz felé nyitott egy lélek. Egyik legrosszabb magatartás az, ha valaki számára az ima, a szentáldozás, stb. pótcselekvés, vagy ami még ennél is rosszabb, ha valaki jámborsággal igyekszik Istent rávenni valamire ahelyett, hogy engedné, Isten vegye őt rá nagyobb emberszeretetre.
Ami pedig a duált illeti, hát bizony nincs duál. De ezt kicsit jobban meg kell magyaráznom.
Minden boldogságra teremtett lény a természetében hordja annak bizonyosságát, hogy senki sem lehet egyedül boldog, mivel egyedül szeretni nem lehet. Általában mindenkinek arra kellene törekednie, hogy olyan párt találjon magának, aki a mindenkire kiterjedő szeretetre, vagyis a Velem való benső kapcsolatra segíti őt. Mivel szerepeket adok enyéimnek, ezért előfordul olyan eset, hogy a mindenkire kiterjedő szeretetet valaki úgy tudja lelki békében megélni, hogy nem köti le magát senkihez, hogy így lehessen mindenkinek mindene. De ez a szerep ritka, és egyértelmű.
Ha az lebeg előtted, hogy olyan párt találj magad mellé, aki Hozzám, az áldozatos szeretet forrásához jobban tud segíteni téged, akkor emellett kell hűségedet áldozatos szeretetben megélned. Ha nem találsz ilyet, akkor enélkül kell irántam való hűségedet áldozatos szeretetben megélned. Tehát nem a duál, a másik a fontos, hanem a vállalt, szeretetben megélt áldozat.
Sok baj és elválás származik abból, hogy a másikra teszitek a hangsúlyt, és nem a mindenkire kiáradó áldozatos szeretet megélésére. Az ilyen élet boldogtalansága nem más, mint az önzésnek szomorú gyümölcse, mely gyümölcsöt mindig mással akartok megetetni.
Megáldalak, hogy tudj átlátszó, megértő, természetes lenni."

Jézus - A Hang: 6/432

9. hét

(2009. 02. 23. - 03. 01.)

Témáink:

"Istennek van egy szándéka szerinti akarata, és van egy megengedő akarata."

"A szándéka szerinti, az mindig jóra irányul. A megengedő pedig a ti szabadságotok irányában van."

"Isten megengedi, hogy bármit tegyetek, mert szándéka az, hogy szabadon tegyétek azt, amit tesztek."

"Enélkül nem is lenne komoly Istennek az a kívánsága, hogy szeretetben éljetek. Szeretni csak ott lehet, ahol lehet nem szeretni is."

Ha benső érzéseid szabaddá váltak a külső látványosságoktól, ez egy jó fejlődés eredménye;

"Akit még le tud nyűgözni a külső látványosság káprázata úgy, hogy belül is azonosul ezzel, az vagy föladta, vagy még el sem érte egyéniségének centrumát."

Kérdező: ISTEN AKARATA LEHET, HOGY NE SZÜLESSEN MEG VALAKI?

1. Lehet Isten akarata, hogy egy kisbaba ne szülessen meg?
2. Egy szörnyű álmomnak mi a magyarázata?

A HANG válasza:

Jézus evangéliumi tanításai a Hang-könyvekben Drága Gyermekem! Mint tudod, Istennek van egy szándéka szerinti akarata, és van egy megengedő akarata. A szándéka szerinti, az mindig jóra irányul. A megengedő pedig a ti szabadságotok irányában van. Isten megengedi, hogy bármit tegyetek, mert szándéka az, hogy szabadon tegyétek azt, amit tesztek. Enélkül nem is lenne komoly Istennek az a kívánsága, hogy szeretetben éljetek. Szeretni csak ott lehet, ahol lehet nem szeretni is.
Ezek után most már világos, hogy Isten pozitíve sohasem szándékolja azt, hogy egy kisbaba ne szülessék meg. De mindig megengedi, hogy ne teremtsétek meg azokat a feltételeket, melyek szükségesek egy gyermek megszületéséhez.
Nagyon bölcsen gondolod, hogy ha jobban vigyáztál volna, akkor gyarapodott volna családotok. Természetesen ezt nem szabad tragédiának felfogni, mivel te inkább belesodródtál a vigyázatlanságba, semmint kifejezetten akartad volna. Így azt, aki nem tudott nálatok világra jönni, ne féltsd, meg fogja találni a módját, hogy ne kerüljön rosszabb körülmények közé, mint nálatok lett volna. Neked csupán azt kell ebből megtanulnod, hogy esetenként jobban vigyázz magadra.
Az álmoddal kapcsolatban, melyben egy gonosz ember szinte agyonverte feleségét, s utána veled mosolyogva távozott, s ez téged nem borzasztott el, ez azt jelenti, hogy benső érzéseid szabaddá váltak már a külső látványosságoktól. Ez egy jó fejlődés eredménye. Akit még le tud nyűgözni a külső látványosság káprázata úgy, hogy belül is azonosul ezzel, az vagy föladta, vagy még el sem érte egyéniségének centrumát.
Megáldalak a BENSŐ BÉKE LELKÉVEL!"

Jézus - A Hang: 6/433

10. hét

(2009. 03. 02. - 08.)

Témáink:

"...a lelki életben nincs pihenés. Ezen nem szabad bánkódnod. Egyre jobban azt kell átélned, hogy minden bukdácsolás ellenére is az Enyém vagy."

"Erkölcsi fejlődési szintet nemcsak örökölni nem lehet, de konzerválni sem. A régi ember valójában már nem létezik, ha egyszer mellettem döntöttél..."

"...az egyszer már Nekem odaadott életedet rendszeres pályamódosítással irányítanod kell, ha állapotszerűen kapcsolatban akarsz maradni Velem. Ez napi öt perc bűnbánattal megvalósítható."

"...nem az a baj, ha valaki elesik. Akkor van baj, ha valaki nem akar újra és újra nekirugaszkodni az útnak. Csak azt tudom célba juttatni, aki nem csügged el, s vállalja tovább is a szükséges pályamódosításokat. Ebben légy hűséges, és akkor megnyered az ÉLET koronáját."

A szexualitást illetően két végletet kell kerülni. "Az egyik véglet az, mikor valaki súlytalannak érzi erkölcsileg e téren az önfegyelmezést. Sajnos, az AIDS ennek következménye. A másik véglet az, mikor valaki ezt tartja szinte az egyetlen problémának. Sajnos, ennek következménye az a sok idegbeteg közöttetek."

Kérdező: BŰN-E A HÁZASSÁG ELŐTTI TESTI KAPCSOLAT?

Sokszor feltör bennem a régi ember. Bűn-e a házasság előtti szexuális kapcsolat?

A HANG válasza:

Jézus evangéliumi tanításai a Hang-könyvekben Gyermekem! Az egész földi életen áthúzódik az a küzdelem, melyre vállalkoztál akkor, amikor vállaltad a földi életet. Ennek a földi életnek a természetéhez tartozik az, hogy a lelki életben nincs pihenés. Ezen nem szabad bánkódnod. Egyre jobban azt kell átélned, hogy minden bukdácsolás ellenére is az Enyém vagy.
Erkölcsi fejlődési szintet nemcsak örökölni nem lehet, de konzerválni sem. A régi ember valójában már nem létezik, ha egyszer mellettem döntöttél, csupán a súlyát érzed, mint mikor valaki reumatikusan fájlalja a már régen eltörött, majd összeforrott csontjainak forradását. A döntő az, hogy tudatosan már döntöttél mellettem.
Ha egy rakétát kilőttek egy megfelelő cél irányába, akkor az egyik lényeges dolog már megtörtént. De amint rendszeresen pályamódosítást kell végezni a száguldó rakétán, mert különben elmenne a cél mellett, éppen így az egyszer már Nekem odaadott életedet rendszeres pályamódosítással irányítanod kell, ha állapotszerűen kapcsolatban akarsz maradni Velem. Ez napi öt perc bűnbánattal megvalósítható.
De tudnod kell, hogy ez a feladat egész életen át tartani fog. Vagyis nem az a baj, ha valaki elesik. Akkor van baj, ha valaki nem akar újra és újra nekirugaszkodni az útnak. Csak azt tudom célba juttatni, aki nem csügged el, s vállalja tovább is a szükséges pályamódosításokat. Ebben légy hűséges, és akkor megnyered az ÉLET koronáját.
Ami pedig a szexualitást illeti, hát bizony e téren két végletet kell kerülni. Az egyik véglet az, mikor valaki súlytalannak érzi erkölcsileg e téren az önfegyelmezést. Sajnos, az AIDS ennek következménye. A másik véglet az, mikor valaki ezt tartja szinte az egyetlen problémának. Sajnos, ennek következménye az a sok idegbeteg közöttetek. Nem véletlenül került hatodik helyre a szex a parancsok tábláján. Bár hatodik, de ott van! Ez a szemlélet megadja a hozzáállás fontosságát és mértékét is.
Vegyétek kitüntetésnek, hogy e téren nem automatikát építettem be életetekbe, hanem a fegyelmezett szeretet elvét, mely nem használati tárgynak tekinti a másik félt, hanem szabadon, szeretetben hozott döntés által biztosítja azt a gyarapodást, mely fenntartja az emberi nemet, és ugyanakkor eggyé kovácsolja a szerető szíveket is. E téren az önfegyelem és a hűség, mint két csodálatos angyal, kell legyen kísérőtök, segítőtök a benső béke felé.
Megáldalak az ÖNFEGYELEM LELKÉVEL!"

Jézus - A Hang: 6/434

11. hét

(2009. 03. 09. - 15.)

Témáink:

Mindenkire vonatkozik: "Mivel egyetlenem vagy, ezért nem lehet számodra mindegy, hogy mivel töltöd el azt a rövid időt, melyet földre jöttödkor vállaltál."

"Ma egyre többen fedezitek fel, hogy gyógyító erő áll rendelkezésetekre. Ennek elsősorban nem az az oka, hogy eddig nem volt ilyen erő birtokotokban, hanem az, hogy eddig nem volt rá annyira szükségetek, mint napjaitokban."

"Én senkinek sem adok gyógyító karizmát üzletelésre." Válasz arra, hogy mikor lehet és mikor nem lehet a gyógyításért pénzt kérni;

Kérdező: SZABAD-E PÉNZÉRT GYÓGYÍTANOM?

1. Ki vagyok én?
2. Mi a feladatom?
3. Istentől van gyógyító energiám?
4. Szabad-e pénzért gyógyítanom, ha csak ezt csinálom?

A HANG válasza:

Jézus evangéliumi tanításai a Hang-könyvekben "Drága Gyermekem!
1. Mivel egyetlenem vagy, ezért nem lehet számodra mindegy, hogy mivel töltöd el azt a rövid időt, melyet földre jöttödkor vállaltál.
2. Ma egyre többen fedezitek fel, hogy gyógyító erő áll rendelkezésetekre. Ennek elsősorban nem az az oka, hogy eddig nem volt ilyen erő birtokotokban, hanem az, hogy eddig nem volt rá annyira szükségetek, mint napjaitokban.
E téren is úgy van, mint az erkölcsi élet területén. Amikor elhatalmasodik a bűn, akkor túlárad a kegyelem. Amikor elhatalmasodik a levegő, víz, föld szennyezettsége, akkor túlárad az a képességetek, hogy igénybe vehetitek a bennetek felhalmozott, az általatok kiárasztható gyógyító erőket. E gyógyító erőbe vetett hitet erősíti a megtapasztalás, s ez ismét a hit erősítését hozza magával. Természetesen feladatod, hogy segítsd az embereket abban, amiben segítheted.
3. Természetes, hogy tőlünk van benned az a gyógyító energia, mely a te és a mások, főleg a gyógyulni vágyó emberek hite által aktualizálódik, s érzékelhetően kifejtheti jótékony hatását.
4. Arra a kérdésedre, hogy fogadhatsz-e el pénzt gyógyító energiád kiáradásáért, ha mással nem foglalkozol, bizony erre nem válaszolhatok neked tömör mondatokkal. Tisztáznom kell valamit veled.
Azok, akik gyógyítással keresik kenyerüket, orvosi diplomával rendelkeznek, melyet fáradságos munkával szereztek meg maguknak. Azok, akiknek nem volt szükségük e fáradságos munkának vállalására, ha gyógyításra adják magukat, akkor ezt csak akkor vállalhatják nyugodt lélekkel, ha nem főfoglalkozásképpen, hanem alkalmanként, mint Én is tettem valamikor, a szeretet gyakorlásaként, az Én tanításom tovább adásának eszközeként tegyék. Csak így van rajtatok, munkátokon áldásom.
E kijelentésem alátámasztásául mondom: nézzétek meg azokat, akik felhagyva eddigi munkájukkal, főfoglalkozásként, pénzért vállalják a gyógyító energia felhasználását. Szinte kivétel nélkül tönkrementek lelkileg. Lehet hogy szavaikkal még néha hivatkoznak Rám, de életvitelük már régen távol van Tőlem. Te ne akarj így járni.
Más az, mikor valaki úgy érzi, hogy adnia kell valamit neked, mivel Isten rajtad keresztül segítette őt, és te ezt elfogadod. Ilyenkor nem az a lényeg, hogy kaptál pénzt, hanem az, hogy mire használod a kapott összeget. De elvárásokkal előállni, meghatározott tarifát felállítani, ez semmiképpen sem az Én Lelkem műve. Én senkinek sem adok gyógyító karizmát üzletelésre. Ha ezt nem érted meg, akkor elmegyünk egymás mellett.
Nagyon szeretlek, nagyon segítelek, nagyon bízom benned.
Megáldalak SZERETETEM SEGÍTŐKÉSZ LELKÉVEL!"

Jézus - A Hang: 6/435

12. hét

(2009. 03. 09. - 15.)

Témáink:

"Tökéletesen igazad van, mikor azt a nézetet vallod, hogy egy nő és egy férfi között nem lehet elég a testi kapcsolat. Akik ezt tagadják, azok hazudnak önmaguknak..."

"... azt, hogy valami igaz, vagy nem igaz, ezt sohasem az dönti el, hogy hányan képviselik azt a valamit."

Egy nő és egy férfi között ..."bár nem elég a testi kapcsolat, de nincs olyan lelki kapcsolat sem, melyre azt lehetne mondani, hogy ELÉG. Ez bizony fájdalmas igazság, de igazság, és éppen ezért felszabadító erővel rendelkezik."

"Mitől is kell meg-, és fölszabadulnia annak, aki nem akar csalódni, aki boldog akar lenni házastársa mellett ? Föl-, és meg kell szabadulnia attól a téveszmétől, hogy ember embert boldogíthat."

Aki a házasságában nem mond le a boldogságkeresésről, annak a valódi út csak Jézus lehet. "Aki Engem abszolút elsőnek vállal, az, bár a szenvedések kelyhét ki kell innia, de rátalál a földön elérhető boldogság valóságára."

"Ez ... azt jelenti, hogy a párkapcsolat sem lehet célprogram, csak eszköz jellegű lehetőség, talentum arra, hogy valaki Hozzám közelebb kerüljön. Ha valaki nem erre használja fel párkapcsolatát, az nem értett meg semmit abból, amire az Isten őt teremtette."

"Ameddig olyan ELSŐNEK állítasz be életedbe, hogy Én mondom meg mindig, ki, mi a második, harmadik, tehát a ABSZOLÚT ELSŐ lehetek, addig nemcsak vezetni tudlak, de erővel is el tudlak látni, hogy az Általam megkívánt önfegyelem ne elfojtása legyen vágyaidnak, hanem az Értem vállalt áldozatos szereteted számára isteni ERŐFORRÁSSÁ tudjon válni."

Kérdező: VAN BOLDOG, KIEGYENSÚLYOZOTT HÁZASSÁG?

Élhet valaki olyan elvek alapján, melyek a mai erkölcsi felfogással nincsenek szinkronban? Tehát testi-lelki harmónia létezhet-e házaspárok között? Egy olyan házasság után kérdezem, mely elválással végződött, de én abból is sokat tanultam, s hinni akarok abban, hogy van boldog, kiegyensúlyozott házasság.

A HANG válasza:

Jézus evangéliumi tanításai a Hang-könyvekben "Drága Gyermekem! Vannak sebek, melyek akkor is fájni kezdenek, ha valaki simogatni kezdi azokat. Amint lelked kitártad Felém, valahogy olyan fájdalomnak tetted ki magadat, amelyre Én, ha hűséges akarok lenni önmagamhoz, - márpedig feltétlenül az akarok lenni, és az is leszek, mert ez a te érdeked is, - akkor nem lehetek tekintettel erre, csak azzal a simogatással törődhetek, mely mindenképpen orvosság számodra. Tökéletesen igazad van, mikor azt a nézetet vallod, hogy egy nő és egy férfi között nem lehet elég a testi kapcsolat. Akik ezt tagadják, azok hazudnak önmaguknak, s hogy e hazugságukat ne kelljen beismerniük, hát propagandát csinálnak hazugságuk mellett. Mivel nagy a számuk azoknak, akik önbecsapásban akarnak élni, tehát félnek szembesülni az igazsággal, ezért e propaganda sok követőre talál, sokan sorakoznak fel e hamis nézet mellett. De azt, hogy valami igaz, vagy nem igaz, ezt sohasem az dönti el, hogy hányan képviselik azt a valamit.
Gyermekem! Az eddig elmondottak, mint simogatások, fájni akkor kezdenek, ha az előzőkhöz még hozzá teszem azt, hogy bár nem elég a testi kapcsolat, de nincs olyan lelki kapcsolat sem, melyre azt lehetne mondani, hogy ELÉG. Ez bizony fájdalmas igazság, de igazság, és éppen ezért felszabadító erővel rendelkezik.
Mitől is kell meg-, és fölszabadulnia annak, aki nem akar csalódni, aki boldog akar lenni házastársa mellett ? Föl-, és meg kell szabadulnia attól a téveszmétől, hogy ember embert boldogíthat. Két út áll mindenki előtt, aki házasságában nem mond le a boldogságkeresésről. Az egyik a születendő gyermekekért való önfeláldozástól remélt boldogság. Meg kell mondjam, ez csak elodázza a csalódás, az önbecsapás valóságára ébredés idejét. A másik út Én vagyok.
Aki Engem abszolút elsőnek vállal, az, bár a szenvedések kelyhét ki kell innia, de rátalál a földön elérhető boldogság valóságára. De aki bárkit jobban szeret, mint Engem, az nemcsak azt éli meg, hogy csalódik házastársában, gyermekeiben, hanem azt is, hogy csalódni fog Bennem is. Igen, mert Engem nem lehet másokkal egysorba állítani akkor sem, ha első helyre tesz is Engem az illető életében.
Ez tehát azt jelenti, hogy a párkapcsolat sem lehet célprogram, csak eszköz jellegű lehetőség, talentum arra, hogy valaki Hozzám közelebb kerüljön. Ha valaki nem erre használja fel párkapcsolatát, az nem értett meg semmit abból, amire az Isten őt teremtette. Vagyis abból az igazságból, melyet Ágoston barátom így fogalmazott meg: "Önmagadra teremtettél minket Urunk, és nyugtalan a mi szívünk, míg Benned meg nem nyugszik."
Drága Gyermekem! Ameddig olyan ELSŐNEK állítasz be életedbe, hogy Én mondom meg mindig, ki, mi a második, harmadik, tehát a ABSZOLÚT ELSŐ lehetek, addig nemcsak vezetni tudlak, de erővel is el tudlak látni, hogy az Általam megkívánt önfegyelem ne elfojtása legyen vágyaidnak, hanem az Értem vállalt áldozatos szereteted számára isteni ERŐFORRÁSSÁ tudjon válni.
Megáldalak az OKOSSÁG LELKÉVEL!"

Jézus - A Hang: 6/436

13. hét

(2009. 03. 23. - 29.)

Témáink:

"Engem azért feszítettek keresztre, mert megállapították Rólam, és joggal állapították meg, hogy nem vagyok vallásos."

"Nem tartottam meg az előírt böjtöket, megszegtem az Úr napjának előírásait, a tisztálkodási törvényeket, ezekhez még hozzájött, hogy utcanőkkel, vámosokkal, a nép söpredékeivel tartottam fenn kapcsolatot. Még az egyházi adó megfizetéséből is bizonyos értelemben tréfát űztem. Közben még anyámat is bizonyos értelemben megtagadtam, (Máté 12: 48-49.), népem egyszerű polgárait pedig arra akartam rávenni, hogy szeressék a római megszálló katonákat, akik népünk legnagyobb ellenségei voltak. Sőt! Azt mondtam: "Inkább szeressétek ellenségeiteket!" ... "...árulómat, aki Engem eladott, még barátai előtt sem lepleztem le, pedig a józan ész nyilván ezt kívánta volna."

"Te nem azt az igazságot képviseled, mely Velem azonos, hanem azt, mely Engem képes keresztre vinni bármikor, ha éppen hatalmi érdeke ezt kívánja."

"...egyházi iskolákban nem taníthatnak Engem, legfeljebb csak bizonyos szempontból Rólam, mert azt egyetlen egyházi, vagy világi hatalom sem tudná elviselni. Egyetlen egyházi iskolában sem tanulhatják gyermekeid azt, hogy gyilkolni senkit és senkinek sem szabad, még a katonát sem, katonának!"

Nem csoda, ha józan gondolkodású emberek a fenti vallásosságnak hátat fordítanak. Nem ők járnak a kárhozat útján, hanem az ezeket képviselők.

"Boldogítani csak azt tudom, aki úgy akar gondolkodni, mint Én gondolkodom."

"Földi életemben sem találtam egyetlen papot sem, aki komolyan ki mert volna mellettem állni. Halálom után aztán már voltak még a papok között is, akik többen megtértek. (Ap.csel. 6:7.) De ehhez nekik akkor a vértanúságot kellett vállalniuk, és természetesen azt, hogy a hatalmasságok kiközösítik őket. Ma sincs kisebb ára a Mellettem kiállásnak."

"Te a Hozzám tartozást valami szirupos, limonádés jámborkodásnak véled, imádságok, litániák, szentmisék, szertartások kavalkádjában elbódítóan szép dicshimnuszoknak fennkölt éneklésében, s eszed ágában sincs, hogy olyasmit gondolj erről, amit Én világosan kijelentettem: 'Nem lehet különb a tanítvány mesterénél.'"

"Te úgy gondolod, hogy Belőlem elég volt EGY. Úgy gondolod, hogy a papoknak nem az a feladatuk, hogy példámat kövessék, és sorsomat vállalják, hanem az, hogy minden különösebb anyagi gondok nélkül élvezzék, az Én halálomra kersztáldozatomra hivatkozva élvezzék, a főtisztelendőséggel, biztonságos földi jóléttel járó kegyes, kegyelmi életet."

"Ha te ismernél Engem, akkor olyan lenne életszemléleted, hogy környezeted tisztelettel beszélne rólad, és példaképnek tekintenének még akkor is, ha nem értenének egyet veled egészen. De amíg neked olyan egyházi személyek a példaképeid, akiknek sem családjuk, sem komoly munkaviszonyuk nincs, de ugyanakkor jól élnek, vagyis olyan a példaképed van, mely csak becstelennek minősíthető, s ilyen életformát kívánsz gyermekednek is, addig ne kívánd, hogy Tőlem támogatást kapsz e példaképed szalonképessé tételére."

Kérdező: MIÉRT NEM SZERETNEK ENGEM AZ EMBEREK?

Miért nem szeretnek engem az emberek? Hogyan lehetnék jobban Istennek tetsző? Gyermekeimért könyörgöm, hogy Téged válasszanak.

A HANG válasza:

Jézus evangéliumi tanításai a Hang-könyvekben "Drága Gyermekem! Tudom, hogy te a legjobbat akarod, s meg vagy győződve arról, hogy csak a tieid java áll előtted, mikor igazad mellett tanúságot teszel. Mivel Én szívedbe látok, ezért szívemre is ölellek, de a te problémád olyan válaszra késztet Engem, mely választ sokan fogják olvasni, s ezért Nekem olyan igazságokat kell leíratnom médiumommal, melyek neked is nagyon nagy csalódást fognak okozni. Nagyon kérlek, ne borzadj meg azoktól a gondolatoktól, melyeket most közölni fogok veled. Ismétlem. Nagyon szeretlek. Semmiképpen sem ítéllek el. Látom jó szándékodat. De most kénytelen vagyok téged felhasználni arra, hogy mialatt mások szemét LÁTÓVÁ kell tennem, azalatt a te szemedről is meg kell próbálnom leoperálni a hályogot. Ez számodra fájdalmas műtét lesz. De gondolj arra, hogy minden egyes szót az a szeretet mondat Velem, mely itt és most kénytelen IGAZSÁGBAN megnyilvánulni. Kezdem hát az operációt.
Te nem azt az igazságot képviseled, mely azonos Velem. Te azt az igazságot képviseled, melyet vallási igazságnak neveznek. Számodra szinte megbotránkoztatónak hangzik, ha azt mondom, hogy Engem azért feszítettek keresztre, mert megállapították Rólam, és joggal állapították meg, hogy nem vagyok vallásos.
Az akkori vallási vezetők állítása szerint szinte minden vallási törvényt áthágtam. Nem tartottam meg az előírt böjtöket, megszegtem az Úr napjának előírásait, a tisztálkodási törvényeket, ezekhez még hozzájött, hogy utcanőkkel, vámosokkal, a nép söpredékeivel tartottam fenn kapcsolatot. Még az egyházi adó megfizetéséből is bizonyos értelemben tréfát űztem. Közben még anyámat is bizonyos értelemben megtagadtam, (Máté 12: 48-49.), népem egyszerű polgárait pedig arra akartam rávenni, hogy szeressék a római megszálló katonákat, akik népünk legnagyobb ellenségei voltak. Sőt! Azt mondtam: "Inkább szeressétek ellenségeiteket!" De káromkodtam is az akkori egyházi vezetők szerint, mivel istenné tettem magamat, s Istent atyámnak mertem nevezni. Sőt, még azt is állítottam, hogy ez az Isten a ti Atyátok is! Ugyanakkor árulómat, aki Engem eladott, még barátai előtt sem lepleztem le, pedig a józan ész nyilván ezt kívánta volna.
Bizony Leányom! Te nem azt az igazságot képviseled, mely Velem azonos, hanem azt, mely Engem képes keresztre vinni bármikor, ha éppen hatalmi érdeke ezt kívánja. Te azt kívánod, hogy még gyermekeidet is ebben az irányban befolyásoljam. Vagyis, hazudtoljam meg önmagamat, s tegyek hitet egy olyan ocsmány hatalmi rendszer mellett, mely akár egy ateista uralkodó osztállyal is képes lepaktálva Engem alku tárgyává tenni.
Pedig mindenki megtanulhatta az elmúlt évtizedekben, hogy egyházi iskolákban nem taníthatnak Engem, legfeljebb csak bizonyos szempontból Rólam, mert azt egyetlen egyházi, vagy világi hatalom sem tudná elviselni. Egyetlen egyházi iskolában sem tanulhatják gyermekeid azt, hogy gyilkolni senkit és senkinek sem szabad, még a katonát sem, katonának!
Szerinted megengedett, sőt jó dolog, hogy még esküt is tetetnek gyermekeitekkel arra, hogy embert fognak ölni parancsra, ha akár állami, akár egyházi hatalmasságok hatalmi érdekei ezt kívánják.
Te ezt nagyon természetesnek és jónak gondolod, s csodálkozol, ha józan gondolkodású emberek ennek a fajta vallásosságnak hátat fordítanak. Csodálkozol, pedig nem ők járnak a kárhozat útján, hanem te.
Persze nem arról van szó, hogy elkárhozol, mivel hivatkozhatsz tudatlanságodra. De igenis szó van arról, hogy a te vallásosságodhoz Nekem semmi közöm sincs. Bár nagyon szeretlek, de boldogítani nem tudlak. Boldogítani csak azt tudom, aki úgy akar gondolkodni, mint Én gondolkodom.
Te megdöbbentél, mikor a HANGBAN olvastad a papokról és a papi hivatásról szóló szavaimat. Földi életemben sem találtam egyetlen papot sem, aki komolyan ki mert volna mellettem állni. Halálom után aztán már voltak még a papok között is, akik többen megtértek. (Ap.csel. 6:7.) De ehhez nekik akkor a vértanúságot kellett vállalniuk, és természetesen azt, hogy a hatalmasságok kiközösítik őket. Ma sincs kisebb ára a Mellettem kiállásnak.
Te a Hozzám tartozást valami szirupos, limonádés jámborkodásnak véled, imádságok, litániák, szentmisék, szertartások kavalkádjában elbódítóan szép dicshimnuszoknak fennkölt éneklésében, s eszed ágában sincs, hogy olyasmit gondolj erről, amit Én világosan kijelentettem: " Nem lehet különb a tanítvány mesterénél." Eszedbe sincs, hogy gyermekedet börtönben akard látni, vagy megvetettnek, kicsúfoltnak, nincstelennek, mint amilyen Én voltam. Te úgy gondolod, hogy Belőlem elég volt EGY. Úgy gondolod, hogy a papoknak nem az a feladatuk, hogy példámat kövessék, és sorsomat vállalják, hanem az, hogy minden különösebb anyagi gondok nélkül élvezzék, az Én halálomra kersztáldozatomra hivatkozva élvezzék, a főtisztelendőséggel, biztonságos földi jóléttel járó kegyes, kegyelmi életet.
Drága Leányom! Ha te ismernél Engem, akkor olyan lenne életszemléleted, hogy környezeted tisztelettel beszélne rólad, és példaképnek tekintenének még akkor is, ha nem értenének egyet veled egészen. De amíg neked olyan egyházi személyek a példaképeid, akiknek sem családjuk, sem komoly munkaviszonyuk nincs, de ugyanakkor jól élnek, vagyis olyan a példaképed van, mely csak becstelennek minősíthető, s ilyen életformát kívánsz gyermekednek is, addig ne kívánd, hogy Tőlem támogatást kapsz e példaképed szalonképessé tételére.
Drága Leányom! Nagyon szeretlek, nagyon sajnállak. Pontosan úgy imádkozom érted, mint imádkoztam a kereszten azokért, akik Engem meggyalázva megöltek. Imám tehát így hangzik érted: " Atyám! Bocsáss meg neki, mert nem tudja, mit cselekszik."

Jézus - A Hang: 6/437

14. hét

(2009. 03. 30. - 04. 05.)

Témáink:

Egy megszokottól lényegesen eltérő, de érdekes és tanuságos levél ez, amelyben nem Jézus válaszol, hanem egy földről eltávozott személy, aki nincs még a Mennyországban, hanem egy átmeneti helyen tartózkodik. Elmondja, hogy sokan vannak itt. Beszél önmagáról, ottani problémáiról, tevékenységéről és Jézusról.

Kérdező: EGY HALOTTRÓL SZERETNÉK TUDNI VALAMIT.

Egy halottról szeretnék tudni valamit.

Médium: Uram! Én nem vagyok sem halottidéző, sem halott látó. Kérlek mond meg, utasítsam-e el a kérdező kérését?

A HANG válasza:

Jézus evangéliumi tanításai a Hang-könyvekben "Ne utasíts el semmit és senkit. Ami szeretetből jön, és aki jó szándékú érdeklődő, annak állj rendelkezésére. Lehetőséget adok arra, hogy beszélj az illetővel."

"Bemutatkozom. Betért vagyok. Nem megtért. Itt már az is nagy dolog, ha valaki betért lehet. Sokan vagyunk betértek. Átmeneti az állapotunk. Türelmesen várom, hogy mikor szólítanak tovább. Itt nem percekkel mérik az időt. Itt ezer év annyi mint nálatok egy nap. De ez is csak hasonlat. Míg várnom kell, addig ismeretségeket kötök, kapcsolatokban mérem föl magam.
Kezdek kíváncsi lenni. Ez itt nagyon fontos! Tudom, hogy ez segít előre, mert aki még nem elég kíváncsi, annak stagnál a fejlődése. Szívesen mennék a földre is vissza, de ez nem rajtam múlik csupán. Ha csak rajtam múlna, akkor jobban meggondolnám, s lehet, hogy nem vállalnám. Azért mondtam, hogy szívesen mennék a földre, mert nem gondolom még át eléggé helyzetemet. Ezért mondtam, hogy ha meggondolnám, akkor nem biztos, hogy lemennék.
Van bennem sok bizonyosság, de van sok bizonytalanság is. Ezért jobb, ha nem zavar senki, mert bizonytalanságomban talán másokat is elbizonytalaníthatok. Nem akarok ártani senkinek. Számomra még hűvös szó a szeretet. Pedig tudom, hogy csak ez melegíthet fel mindenkit.
Sokat hallok Jézusról. Nem találkoztam még Vele úgy, hogy átláthassam egészen magam. Már láttam őt. Itt Ő a világosság, és egy olyan furcsa ölelés, amihez foghatót a földön el sem lehet képzelni. Tudod, hogy ölel, mégsem nevezheted biztonságnak. Tudod, hogy nincs nagyobb biztonság Nála, de mindig ott van lelkedben valami elvárás az Ő irányából feléd, s te tudod, hogy még messze vagy ettől az elvárástól, tehát attól, aki lehetnél most, ha a földi életben más lett volna az értékrended.
Az értékrend. Igen, az értékrend. Ezzel a gondolattal vagyok itt legjobban megkötözve. Nem szabadulhatok tőle, mert tudom, hogy ez a kötelék az egyedüli, mely szabaddá akar tenni. Ugye furcsákat mondok. Nem tudom magamat jobban kifejezni. De nektek nem is engem kell megértenetek, hanem Jézust. Ő ezért ment a földre. Nem megváltásra. Megértésre. Nem üzletkötő, hanem szabadító. Ő nem megváltó, de VÁLTÓ! Jó irányban beállított VÁLTÓ. Őt át lehet váltani, s akkor történnek kisiklások. Sokan átváltották már Őt a földön. Én is átváltottam Őt többször is. Ő mindig visszaváltja önmagát. Őt nem szabadna átváltanotok, de föl kellene váltanotok. Ha újra a földre mennék, akkor csak azért mennék, hogy fölváltsam őt, hogy beváltsam az itt kiérlelődött elhatározásomat, s megvalósítsam elvárásait.
Ha imádkoztok értem, az jó, az nagyon jó. Az nem zavar. De ha kérdeztek, az zavar. Ezért nekem jobb, ha nem zavartok, mert zavartságom nem segíti szívetek nyugalmát. Pedig én segíteni akarok. Csak segíteni. Mindig, mindenkinek, mindenben, csak segíteni.
Búcsúzom azzal, hogy megköszönöm a FÉNYNEK a kapott lehetőséget, melyben elmondhattam azt, amit elmondhattam.
DICSŐSÉG NEKI MINDÖRÖKKÉ !"

A Hang: 6/438

15. hét

(2009. 04. 06. - 12.)

Témáink:

"Én nem vagyok tévé, mely kész téglákat nyújt számotokra, szellemi építkezésre. Nem. Én együtt akarok munkálkodni veletek."

"Minden, nevemben összejött közösségnek, lehetősége van úgy találkozni Velem, hogy terveimről velük kapcsolatban, tudomást szerezzenek, egymáson keresztül Tőlem."

"Vannak földöntúli lények. Nevezzük most ezeket az érthetőség kedvéért szellemeknek, függetlenül attól, hogy más bolygón, vagy más dimenzióban, vagy e kettőt váltogatva élnek."

"Ezek között vannak boldogok és vannak boldogtalanok. A boldogokat nevezzük angyaloknak, a boldogtalanokat pedig ördögöknek."

" A boldogok és a boldogtalanok, tehát az angyalok és az ördögök, természetüknek megfelelően működnek azokkal, akik nekik magatartásukkal erre lehetőséget adnak."

"Aki Bennem bízik, az nyugodt lehet, hogy mindig megkapja Tőlem akár közvetlenül, akár angyalaim által a szükséges erőt, irányítást ..."

"Az erő mindenképpen Belőlem árad, mint FORRÁSBÓL. De a ti pszichikai felépítettségetek következtében nagyon hasznos számotokra, ha nemcsak közvetlenül Velem, hanem angyalaimmal társulva akartok boldogok lenni. Azt, hogy mikor fordulj Hozzám közvetlenül, és mikor angyal által, azt pszichéd benső igénye határozza meg."

Kérdező: MI A TERVED VELÜNK? MI AKARNAK AZ UFÓK?

1. Mi a terved velünk?
2. Mit akarnak velünk az ufók?

A HANG válasza:

Jézus evangéliumi tanításai a Hang-könyvekben "Gyermekem!
1. Mint tudod, Én nem vagyok tévé, mely kész téglákat nyújt számotokra, szellemi építkezésre. Nem. Én együtt akarok munkálkodni veletek. Hogyan megy ez?
Amikor egy csoport kérdezi, hogy mi a tervem e csoporttal, akkor azáltal kaptok erre választ, hogy elcsendesedtek, imádkoztok megvilágosodásért, összeszeditek gondolataitokat, utána mindenki elmondja, hogy mire jutott szívében a kérdéssel kapcsolatban. Az elhangzottakat összegezni kell, s közös egyetértéssel elhatározásra kell jutnotok. Tehát nincs olyan, hogy nektek nem kell semmi felelősséget vállalnotok önmagatokért, majd a HANG ezt fölvállalja helyettetek. Nem. Nem helyettetek, hanem veletek akarok együttműködni.
Csak azokkal tudok együtt működni, akik hisznek Bennem. Csak azok hisznek Bennem, akik elhiszik e szavaimat is: "Ahol ugyanis ketten vagy hárman összegyűlnek az Én nevemben, ott vagyok közöttük." ( Máté 18:20.) Ebből az is következik, hogy csak az Én nevemben összejöttekkel tudok együtt működni. Vagyis azokkal, akik azért jönnek össze, hogy Velem találkozzanak.
Minden, nevemben összejött közösségnek, lehetősége van úgy találkozni Velem, hogy terveimről velük kapcsolatban, tudomást szerezzenek, egymáson keresztül Tőlem.
2. Az ufókkal kapcsolatban szintén tévhit él közöttetek. Vannak földöntúli lények. Nevezzük most ezeket az érthetőség kedvéért szellemeknek, függetlenül attól, hogy más bolygón, vagy más dimenzióban, vagy e kettőt váltogatva élnek. Azért tehetjük ezt, mert hatásuk felétek nem attól függ, hogy hol van otthonuk, hanem attól, hogy mit hordanak magukban. Ezek között vannak boldogok és vannak boldogtalanok. A boldogokat nevezzük angyaloknak, a boldogtalanokat pedig ördögöknek.
Arra a kérdésre, hogy ezek mit akarnak veletek, a válasz nagyon egyszerű. A boldogok boldogítani akarnak, a boldogtalanok boldogtalanítani akarnak.
Azt világosan elmondtam, hogy a boldogság ÚTJA Én vagyok. Aki ezt választja, az szinte hivatalból kiteszi magát az angyaloktól származó hatásoknak. Aki nem akar Engem ÚTKÉNT vállalni, az ugyanilyen automatikával az ördögök hatásának teszi ki magát. A boldogok és a boldogtalanok, tehát az angyalok és az ördögök, természetüknek megfelelően működnek azokkal, akik nekik magatartásukkal erre lehetőséget adnak. Mindkét oldalon fokozhatjátok a felétek áradó hatást tudatos kéréssel, kívánságokkal, vágyakkal, melyeket feléjük irányítotok.
Nektek nem e szellemi lényekben kell bíznotok, hanem Bennem. Aki Bennem bízik, az nyugodt lehet, hogy mindig megkapja Tőlem akár közvetlenül, akár angyalaim által a szükséges erőt, irányítást, s ez így igaz akkor is, ha akár közvetlenül Tőlem, akár közvetve angyalaimtól kéri a boldogító erőt. Az erő mindenképpen Belőlem árad, mint FORRÁSBÓL. De a ti pszichikai felépítettségetek következtében nagyon hasznos számotokra, ha nemcsak közvetlenül Velem, hanem angyalaimmal társulva akartok boldogok lenni. Azt, hogy mikor fordulj Hozzám közvetlenül, és mikor angyal által, azt pszichéd benső igénye határozza meg.
Megáldalak a BÖLCSESSÉG LELKÉVEL."

Jézus - A Hang: 6/439

16. hét

(2009. 04. 13. - 19.)

Témáink:

"... egy király, aki természetszerűen gyilkos is, példakép nem lehet majd végig az ország történetében, ha egy ország népének az a feladata, hogy Velem azonosuljon." Ebből sejtett meg valamit István király, amikor országunkat Máriának ajánlotta;

"Amikor ez az ember Máriának felajánlotta az országot, nyilván nem látott olyan tisztán, nem lehetett akkora rend a fejében, mint most nektek van. De azt feltétlenül remélte, hogy Márián keresztül, a Velem való élő kapcsolat véglegesül abban az országban, melyet e felajánlás után Mária országának lehet majd nevezni."

"Ennek van is némi alapja. Az édesanyakép képes finomítani egy gyermek szívét. Főleg, ha ez az édesanya az Én édesanyám. Aki ma Máriával pozitív módon sokat foglalkozik, az nem válik könnyen ellenségemmé. De téved az, aki azt hiszi, hogy Nekem Mária segítségére van szükségem ahhoz, hogy nektek jobb és szebb legyen az életetek. A valóság az, hogy Nekem is, Máriának is, rátok van szükségünk ehhez. Ha ti nem segítetek bennünket, akkor az egész mennyország tehetetlen veletek szemben."

"...hogy Mária hallgasson rátok, ... hát ez bizony egy elrontott Mária-tisztelet."

"A szentek tisztelete azért megengedett Részemről, mert azt remélem, hogy tanulni akartok életformát tőlük."

"Máriának Isten ad küldetést felétek, és nem ti adtok küldetést Isten felé. A felajánlásnak ez a lényege. Aki nem ezt teszi, sőt aki ennek ellenkezőjét teszi, az elrontja azt, amit első királyotok szeretett volna állandósítani köztetek."

"Van tehát egy bennetek lévő csodálatos erő, és van a HIT, melyet ha mozgósít valaki, akkor csodák történnek általa."

Adalékok a fehér és fekete mágia hátteréről valamint a karizmatikus képességekről;

Kérdező: MIT JELENT AZ, HOGY MÁRIA ORSZÁGA VAGYUNK?

1. Mit jelent, hogy országunk Máriának lett fölajánlva?
2. A mágiáról, mágusokról szeretnék tiszta tanítást kapni.

A HANG válasza:

Jézus evangéliumi tanításai a Hang-könyvekben "1. Földi életemben Anyámnak felétek közvetlenül szinte semmi szerepe nem volt. Próbálkoztak ugyan néha általa protekciót szerezni, de Én ezeket mindig leállítottam. Miután fölmentem a mennybe, ez a protekció-igény részetekről hangsúlyozottan szerepet kapott, azoknak közbenjárását kérve, akik földi életemben közvetlen közelemben éltek. Sajnos nem volt elég okos senki ahhoz, hogy ezt leállította volna. A protestantizmus egy kicsit a vízzel együtt kiöntötte a gyereket is.
Mikor első királyotok Máriának ajánlotta az országotokat, akkor ezt azért tette, mert tudta, hogy ő hamarosan kilép a földi dimenzióból, s volt annyi önismerete, hogy arra nem nagyon számíthatott, hogy innen továbbra is segíthetné a ti országotok lakóit. Valamit megsejtett abból, hogy egy király, aki természetszerűen gyilkos is, példakép nem lehet majd végig az ország történetében, ha egy ország népének az a feladata, hogy Velem azonosuljon. Velem, a kicsivel, a kiszolgáltatottal, a szegénnyel. Ő úgy gondolta, hogy egy gyermek-népnek ANYA kell. Anya, aki példakép is. Úgy gondolta, hogy van értelme valamilyen protekciónak. Annyira ismert Engem, hogy tudhatta, ő nem rendelkezik azzal az erkölcsi súllyal, mely évezredekig erőt képes sugározni. Ráérzett erre az igazságra. Ma már az ő erkölcsi súlya szinte a nullával egyenlő országotokban. Demokráciákban nincs komoly szerepük a királyoknak sem élve, sem halva.
Amikor ez az ember Máriának felajánlotta az országot, nyilván nem látott olyan tisztán, nem lehetett akkora rend a fejében, mint most nektek van. De azt feltétlenül remélte, hogy Márián keresztül, a Velem való élő kapcsolat véglegesül abban az országban, melyet e felajánlás után Mária országának lehet majd nevezni.
Ennek van is némi alapja. Az édesanyakép képes finomítani egy gyermek szívét. Főleg, ha ez az édesanya az Én édesanyám. Aki ma Máriával pozitív módon sokat foglalkozik, az nem válik könnyen ellenségemmé. De téved az, aki azt hiszi, hogy Nekem Mária segítségére van szükségem ahhoz, hogy nektek jobb és szebb legyen az életetek. A valóság az, hogy Nekem is, Máriának is, rátok van szükségünk ehhez. Ha ti nem segítetek bennünket, akkor az egész mennyország tehetetlen veletek szemben.
A földön élő Mária-tisztelők addig járnak jó úton, míg van bennük szándék, hogy tanuljanak Máriától, hogy hallgassanak rá. Ennek fordítottja, vagyis, hogy Mária hallgasson rátok, hogy ti okítsátok őt ki, hát ez bizony egy elrontott Mária-tisztelet.
A szentek tisztelete azért megengedett Részemről, mert azt remélem, hogy tanulni akartok életformát tőlük. Itt tehát - hasonlattal élve - egyirányú útról van szó. Aki az országot Máriának adta, az megtett mindent annak érdekében, hogy bennetek tudatosodjék: Mária is tanítani akar benneteket, és e felajánlás erejében tanítani fog is benneteket. De, hogy ti tanultok, vagy sem, az rajtatok múlik.
Remélem, megértettél. Máriának Isten ad küldetést felétek, és nem ti adtok küldetést Isten felé. A felajánlásnak ez a lényege. Aki nem ezt teszi, sőt aki ennek ellenkezőjét teszi, az elrontja azt, amit első királyotok szeretett volna állandósítani köztetek.
2. Most mondok pár szót a varázslásról, a mágusokról.
Amikor a földön jártam, akkor sokszor hangsúlyoztam, hogy a HITNEK óriási ereje van. Amíg veletek voltam, addig annyira nem használtátok hiteteket, hogy az már Számomra gyakran bántó volt. Szóvá is tettem többször. Azt is mondtam, hogy azután, ha elmegyek, ti még nagyobb dolgokat is fogtok végrehajtani, mint amit Én tettem köztetek.
Van tehát egy bennetek lévő csodálatos erő, és van a HIT, melyet ha mozgósít valaki, akkor csodák történnek általa. Azért írattam le kiemelten e szót, csodák, mert csak bizonyos nézőpont szerint nevezhetők annak.
Mágusoknak általában azokat az embereket szoktátok nevezni, akik, már mielőtt a földre jöttek, olyan szerepet vállaltak magukra, melyhez elkerülhetetlen két tényező. Az egyik, hogy valaki különleges képességeket fedez fel magában, s ezeknek fejlesztésére nagy gondot fordít. A másik tényező pedig az, hogy életét olyan hittel rendelkezők közé helyezi, akik a benne lévő rendkívüli képességeket nemcsak tudomásul veszik, de még föl is transzformálják, hitük által.
Ha az ilyen mágusok, még boldogtalan szellemekkel is szövetkeznek, akkor fekete mágiáról van szó. Ha jó szellemekkel, tehát angyalokkal lépnek kapcsolatba, akkor fehér mágiáról van szó.
Még meg kell említenem a karizmatikusokat. A karizma az egy olyan átlagképesség, melyet az Én Lelkem azért erősít fel valakiben rendkívüli szintre, hogy szeretetemet tisztultabban tudja mások felé közvetíteni. E téren tehát sem mágiáról., sem mágusokról nincsen szó.
Megáldalak a TANULÉKONYSÁG LELKÉVEL!"

Jézus - A Hang: 6/440

17. hét

(2009. 04. 20. - 026.)

Témáink:

"Az értelemmel bíró teremtett lényeknek három kardinális problémája lehet. Az első a TEREMTÉS. A második a SUGALMAZÁS. A harmadik a MEGTESTESÜLÉS." Ez Isten három megnyilvánulása. Sorrendben a harmadik az első, mivel az előző kettő EZÉRT van.

"A teremtés, az Isten abszolút tökéletessége oldaláról nézve szükségszerű megnyilvánulás, mivel a lét, pozitív értelemben több, mint a nemlét. De az is szükségszerű Isten oldaláról nézve, hogyha teremt, akkor önmagához méltó tökéletességet kell teremtenie. Ez pedig csak Ő maga lehet. Tehát a MEGTESTESÜLÉSBEN Neki, magának kellett megteremtményesülni. Ennek pedig morális előkészítése volt a sugalmazás..."

"Általam, Velem és Bennem már mindenki tudhatja, ha akarja, hogy hogyan néz ki a tökéletes, boldog ember. Példát adtam nektek. Minden problémátokra megoldás vagyok. És csak ÉN vagyok megoldás. Senki más!"

"Ha valóban érdekelnek azok a kardinális kérdések, melyek boldogságod alappillérei, akkor akarj jobban megismerni Engem. Megismerhetsz az evangéliumokból, a szívedből, a józan eszedből, a körülötted és benned megtapasztalható történésekből."

"Van országotokban egy hittankönyv, melyből szintén tiszta képet kaphatsz Rólam. Címe: MERRE MENJEK?" (A könyvet Bulányi György írta.)

Kérdező: AZ ÉLET KARDINÁLIS KÉRDÉSEI FOGLALKOZTATNAK

Az élet kardinális kérdései foglalkoztatnak.

A HANG válasza:

Jézus evangéliumi tanításai a Hang-könyvekben "Kedves Barátom! Az értelemmel bíró teremtett lényeknek három kardinális problémája lehet. Az első a TEREMTÉS. A második a SUGALMAZÁS. A harmadik a MEGTESTESÜLÉS. E három közül sorrendben a harmadik az első. Az előző kettő EZÉRT van. Mit jelent az Istennek ez a három megnyilvánulása?
A teremtés, az Isten abszolút tökéletessége oldaláról nézve szükségszerű megnyilvánulás, mivel a lét, pozitív értelemben több, mint a nemlét. De az is szükségszerű Isten oldaláról nézve, hogyha teremt, akkor önmagához méltó tökéletességet kell teremtenie. Ez pedig csak Ő maga lehet. Tehát a MEGTESTESÜLÉSBEN Neki, magának kellett megteremtményesülni. Ennek pedig morális előkészítése volt a sugalmazás, mely ugyan meg nem szűnt a teremtéssel, de más tartalmat kapott általa.
Első kijelentésem a nyilvánosság előtt ezért így hangzott: "Betelt az idő."(Mk. 1: 15). Velem elérkezett a világvége! Általam, Velem és Bennem már mindenki tudhatja, ha akarja, hogy hogyan néz ki a tökéletes, boldog ember. Példát adtam nektek. Minden problémátokra megoldás vagyok. És csak ÉN vagyok megoldás. Senki más! Bennetek élek (Jn. 14: 23)! Közöttetek élek (Mt. 18:20)! Ha valóban érdekelnek azok a kardinális kérdések, melyek boldogságod alappillérei, akkor akarj jobban megismerni Engem. Megismerhetsz az evangéliumokból, a szívedből, a józan eszedből, a körülötted és benned megtapasztalható történésekből. Van országotokban egy hittankönyv, melyből szintén tiszta képet kaphatsz Rólam. Címe: MERRE MENJEK?
Barátom! Kérdésedre szívesen közöltem veled az előző gondolatokat. Bízom benned!"

Jézus - A Hang: 6/441

18. hét

(2009. 04. 27. - 05. 03.)

Témáink:

"...minden megoldás Istennél van, és nem embereknél. Főleg nem olyan embereknél, akik anyagi gyarapodás reményében állnak mások rendelkezésére."

"Azok az anyagi eszközök, melyekre valakinek szüksége van, ha Bennem bízik, biztosítva lesznek számára. De ahol e téren a józan mérce felborul, ott Én jelen nem vagyok."

"Azok az emberek, akiknek legfontosabb a testi gyógyulás, ennek érdekében úgy fogják feláldozni anyagi javaikat, hogy a végén csalódottan, idegileg összeroppanva, mindenből kiábrándulva fogják siratni elrontott életüket akkor, amikor már későn lesz."

"Ameddig tudsz hálálkodni, addig kérhetsz bármit. Igen, mert a hálás szív előtt nem maradhat rejtve az, hogy az Én szeretetem nagyobb, mint a ti előrelátó okoskodásotok. "

"Aki hálás tud lenni Nekem a naponta kapott kegyelmekért, az még a legsúlyosabb betegségében is meg tudja őrizni szíve békéjét, és képes vigasztalni másokat akkor is, ha úgy tűnik, jobban rászorulna vigaszra, mint az, akit vigasztal."

"Sajnos, ma köreitekben sokan élnek vissza azokkal a képességekkel, melyeket mások érdekében kaptak, és sokan lelkiismeretlenül kihasználják azoknak a hiszékenységét, akik lelkük mélyén már nem hisznek Bennem." Az ő sorsuk "pillanatnyi örömök, vigaszok után csupa boldogtalanság."

Kérdező: MI AZ OKA BETEGSÉGEMNEK?

Betegségeim okára szeretnék választ kapni.

A HANG válasza:

Jézus evangéliumi tanításai a Hang-könyvekben "Gyermekem!
Te nagyon jól tudod, hogy minden megoldás Istennél van, és nem embereknél. Főleg nem olyan embereknél, akik anyagi gyarapodás reményében állnak mások rendelkezésére.
Azok az anyagi eszközök, melyekre valakinek szüksége van, ha Bennem bízik, biztosítva lesznek számára. De ahol e téren a józan mérce felborul, ott Én jelen nem vagyok.
Azok az emberek, akiknek legfontosabb a testi gyógyulás, ennek érdekében úgy fogják feláldozni anyagi javaikat, hogy a végén csalódottan, idegileg összeroppanva, mindenből kiábrándulva fogják siratni elrontott életüket akkor, amikor már későn lesz.
Te kaptál Tőlem olyan megtapasztalásokat, melyek megmenthetnek attól, ami azokra vár, akiket az előbb említettem.
Ameddig tudsz hálálkodni, addig kérhetsz bármit. Igen, mert a hálás szív előtt nem maradhat rejtve az, hogy az Én szeretetem nagyobb, mint a ti előrelátó okoskodásotok. Aki hálás tud lenni Nekem a naponta kapott kegyelmekért, az még a legsúlyosabb betegségében is meg tudja őrizni szíve békéjét, és képes vigasztalni másokat akkor is, ha úgy tűnik, jobban rászorulna vigaszra, mint az, akit vigasztal.
Sajnos, ma köreitekben sokan élnek vissza azokkal a képességekkel, melyeket mások érdekében kaptak, és sokan lelkiismeretlenül kihasználják azoknak a hiszékenységét, akik lelkük mélyén már nem hisznek Bennem. Te semmiképpen se akarj ezek sorába tartozni, mert sorsuk pillanatnyi örömök, vigaszok után csupa boldogtalanság.
Élj hited szerint. Nagyon szeretlek. Az Enyém vagy! És ez a lényeg! A többi az Én dolgom.
Megáldalak a BIZALOM LELKÉVEL!"

Jézus - A Hang: 6/442

19. hét

(2009. 05. 04. - 10.)

Témáink:

"A földön élő szülőknek, legfeljebb az lehet a kérdésük a gyermekáldással kapcsolatban, hogy saját maguk számára mit jelent ez, de semmiképpen sem az, hogy a születendő gyermek számára mit jelent. Ez azért van így, mert nem a szülő választja a gyermekét."

"Általános elv, hogy a holnap majd gondoskodik magáról."

"Neked az a feladatod, hogy éjszaka nyugodtan tudj aludni. Akkor éred ezt el, ha döntéseid következményeit nem földi mércével méred, hanem az örökkévalóságra gondolva hozod meg."

"...csak az örökkévalóság ÖRÖK. Minden más: tiszavirág életű, eszköz jellegű!"

"Sohasem teremtettelek volna meg, ha nem tudtam volna, hogy előbb-utóbb megtalálod Nálam boldogságodat. De ez az előbb-utóbb nem lehet számodra mindegy. Az volna jó, ha előbb, mint utóbb történne ez meg."

"...csak az kereshet Engem, akit Én már megtaláltam."

Kérdező: VILÁGKATASZTRÓFA ELŐTT VÁLLALHAT E VALAKI GYERMEKET?

1. Világkatasztrófa előtt vállalhat-e valaki gyermeket?
2. Feléd vezet-e az utam?
3. Döntsek-e egy utazás mellett?

A HANG válasza:

Jézus evangéliumi tanításai a Hang-könyvekben "Kedves Barátom!
1. Egy félreértést kell benned kitisztáznom. A földön élő szülőknek, legfeljebb az lehet a kérdésük a gyermekáldással kapcsolatban, hogy saját maguk számára mit jelent ez, de semmiképpen sem az, hogy a születendő gyermek számára mit jelent. Ez azért van így, mert nem a szülő választja a gyermekét. A szülő csupán egy gyermek születésének feltételeit teremtheti meg. Az aztán az itt élő szellemeken múlik, hogy valaki leszületik-e a földre, vagy sem, és hogy hová, kihez születik.
Magadat kell hát mérlegre tenned, ha e témában dönteni akarsz. Általános elv, hogy a holnap majd gondoskodik magáról. Neked az a feladatod, hogy éjszaka nyugodtan tudj aludni. Akkor éred ezt el, ha döntéseid következményeit nem földi mércével méred, hanem az örökkévalóságra gondolva hozod meg. Nem kell nagy fejtörés annak átlátására, hogy csak az örökkévalóság ÖRÖK. Minden más: tiszavirág életű, eszköz jellegű!
2. Utad mindenképpen Felém vezet. Sohasem teremtettelek volna meg, ha nem tudtam volna, hogy előbb-utóbb megtalálod Nálam boldogságodat. De ez az előbb-utóbb nem lehet számodra mindegy. Az volna jó, ha előbb, mint utóbb történne ez meg. Ennek érdekében ne hagyd abba az Engem keresést. Ne vedd ellentmondásnak: csak az kereshet Engem, akit Én már megtaláltam.
3. Mivel nem vagy magányos sziget, ezért a kérdezett utazásodat nem döntheted el egyedül. Nem Tőlem kell várnod e kérdésedre a választ.
Megáldalak a BÖLCSESSÉG LELKÉVEL!"

Jézus - A Hang: 6/443

20. hét

(2009. 05. 11. - 17.)

Témáink:

"Kivétel nélkül minden módszer annyiban értékes, amennyiben a CÉLHOZ viszi közelebb használóját. ... Nem a módszer a mindenható! A mindenható ÉN vagyok."

"...te csupán azért kereshetsz Engem, mert Én már rád találtam."

"Van egy csalhatatlan módszer. A HIT. Ha két dolgot igyekszel elhinni, akkor életed feltétlenül átvált a holtvágányról olyan vágányra, mely már itt a földön békét és boldogságot fog adni szívednek."

"Az egyik az, hogy Én úgy szeretlek téged, mint senkit a világon. /Ha még valakit úgy szeretnék, mint téged, akkor kettő lenne belőled./ A másik pedig az, hogy minden nap, életed körülményeibe csomagolva, biztosítok számodra valami VIGASZTALÓT! Nincs egyetlen egy olyan nap sem, hogy valamivel meg ne ajándékoználak. De ajándékaim meglátására szemeidet neked kell rátisztítani. Tulajdonképpen az ilyen szemeket nevezem HITNEK. E HIT tisztasága és erőssége nem Tőlem függ."

"Ha hiszed, hogy mérhetetlenül szeretlek ... és törekszel naponta hálát adni azokért az ajándékaimért, melyeket körülményeidben, vagy közvetlen lelkedben hited által fölfedezel, mint szeretetem jeleit, akkor elindultál nemcsak a boldogság felé, hanem a boldogság ÚTJÁN is!"

"Ameddig súlyt jelent neked, hogy milyenek azok, akikről úgy tudod, hogy átadták magukat Nekem, addig szinte semmit sem értettél még meg tanításomból. Nem az az érdekes, hogy milyenek a Nekem átadottak, hanem az, hogy Én milyen vagyok!"

"Egy IGAZSÁGGAL szemben mérhetetlenül sok hazugságot lehet felsorakoztatni. Ha valaki nem az EGY IGAZSÁGGAL kezd foglalkozni, hanem mást boncolgat, bizony soha nem talál rá az EGY IGAZSÁGRA..."

"... aki valóban saját lelke épülésére meditál, az az imádságnak egyik formáját választja azért, hogy ezáltal emelje lelkét Istenhez. Aki nem ezért meditál, azzal Lelkem nem tud mit kezdeni. Én tehát csak ezzel a meditációval lehetek kapcsolatban."

"Abban a pillanatban, amikor valaki jó szándékkal Istenre gondol, már imádkozik." "Az imának nagyon sokféle formája van. ... Velem beszélgetni nem rendkívüli dolog, hanem az egyik legtermészetesebb emberi magatartás. Olyan ez, mint a káromkodás, csak pozitív töltettel."

"Az angyal szó küldöttet jelent. Atyám küldi ezeket a jóságos szellemeket hozzátok. Ti nem tudjátok megsérteni őket úgy, hogy ők valami sértést magukban tudnának hordozni. Fájdalmat tudtok okozni nekik, éspedig azáltal, ha magatoknak ártotok."

"...azért kellett eljönnöm, hogy az ártó szellemek hatását képesek legyetek gondolkodás-átalakítással semlegesíteni. De ti éppen ezt nem akarjátok vállalni. Legtöbb esetben sok pénz a zsebetekben többet jelent nektek, mint az Én jelenlétem a szívetekben."

"Angyalaim, angyalaitok nagy segítséget jelentenek azoknak, akik hisznek bennük és kérik segítségüket. Nagyon szeretnek segíteni. De segítőkészségük önmagában nem elég. Ha ez nem találkozik bennetek olyan vággyal, mely szükséges és fontos lenne, akkor nagyon csekély a hatékonyságuk."

"Gondolkodás-átalakítást azáltal tudsz végezni, hogy utánanézel, miképpen gondolkodom Én olyan témákról, amelyeket te fontosnak tartasz. Utána kellene nézned, hogy szerintem kik a boldogok, kik az okosak, kik az Atyám áldottai, stb."

"Feladatod tehát értelmed megdolgoztatása. Feladatod, hogy keress, kutass, és semmit se fogadj el addig, míg szíved IGENT nem mond rá. Tehát ne azért tarts valamit jónak, mert azt valaki mondta, hanem azért, mert Én Jézus, aki a szívedben lakom, helyeslem azt. Ne fogadj el Rajtam kívül nagyobb tekintélyt, bárki bármit is mond neked."

"Sem világi, sem egyházi tekintélyek nem helyettesíthetik Lelkem bölcsességét benned. Természetesen megszólalhatok egyházi tekintélyek által is, de ezt szintén igazolni fogja a szívedben lévő jelenlétem békét adó érzése."

"Aki Rám talált önmagában, az vagy kigyógyul betegségéből, vagy nem jelent tovább problémát számára a betegsége, mert megérti, hogy küldetését mások felé, boldogságát önmaga felé, ez nem érinti. Tehát közömbössé válik betegségével szemben."

"A lényeget érintve teljesen mindegy, hogy valaki tudatában legyen annak, hogy mi életében karmikus adottság és mi csupán járuléka életének, mivel mindenképpen és mindenkinek legfőbb feladata az, hogy erejéhez mérten törekedjen senkinek sem ártani, mindenkinek megbocsátani és segíteni ott, ahol ezt szíve fontosnak ítéli."

Kérdező: REIKI PROBLÉMÁRÓL

1. REIKI problémáról.
2. Megsérültem egyházi személyek között.
3. Meditációról.
4. Szellemi segítőinkről. Mi a feladatom? Hogyan kell gondolkodás-átalakítást végezni?
5. Betegségem orvosolható? 6. Megsértettem valakit a szellemvilágból? Mi a karmikus feladatom?

A HANG válasza:

Jézus evangéliumi tanításai a Hang-könyvekben "Drága Gyermekem! Amire teremtettelek, vagyis Magamra, ez rugója életednek. A körülményeid által felajánlott eszközöket sajnos csalhatatlannak gondoltad, s annyira bíztál bennük, mint egy istenben.
1. A REIKI-módszer: MÓDSZER csupán. Kivétel nélkül minden módszer annyiban értékes, amennyiben a CÉLHOZ viszi közelebb használóját. Így van ez a REIKI-módszer esetében is. Nem a módszer a mindenható! A mindenható ÉN vagyok. Én nem módszer vagyok, hanem olyan személy, aki mérhetetlenül szeret téged, s te csupán azért kereshetsz Engem, mert Én már rád találtam.
Módszerek által keresel. Nem is kereshetsz másképpen. Van egy csalhatatlan módszer. A HIT. Ha két dolgot igyekszel elhinni, akkor életed feltétlenül átvált a holtvágányról olyan vágányra, mely már itt a földön békét és boldogságot fog adni szívednek.
Az egyik az, hogy Én úgy szeretlek téged, mint senkit a világon. /Ha még valakit úgy szeretnék, mint téged, akkor kettő lenne belőled./ A másik pedig az, hogy minden nap, életed körülményeibe csomagolva, biztosítok számodra valami VIGASZTALÓT! Nincs egyetlen egy olyan nap sem, hogy valamivel meg ne ajándékoználak. De ajándékaim meglátására szemeidet neked kell rátisztítani. Tulajdonképpen az ilyen szemeket nevezem HITNEK. E HIT tisztasága és erőssége nem Tőlem függ. Ha Tőlem függene, akkor minden ember mérhetetlen nagy hittel rendelkezne, s Én lennék felelős azért, ha valaki nem hisz elég hatékonyan. De akkor ellentétbe kerülnék Magammal, mivel akkor titeket nem Magamra, hanem Engem bennetek teremtettem volna. Ilyen értelmetlenséget ne nézz ki Belőlem!
Hidd el, minden az előbb említett két nagy valóság hitben való elfogadásától függ. E kettőt semmiféle módszer sem helyettesítheti. Ahol helyettesíteni próbálják, ott a legtökéletesebb módszer is célt téveszt, s ahelyett, hogy segítene, inkább rombol.
Ha hiszed, hogy mérhetetlenül szeretlek, tehát úgy, ahogy csak egy Isten tud szeretni, és törekszel naponta hálát adni azokért az ajándékaimért, melyeket körülményeidben, vagy közvetlen lelkedben hited által fölfedezel, mint szeretetem jeleit, akkor elindultál nemcsak a boldogság felé, hanem a boldogság ÚTJÁN is!
Mindaz, amit leveledben a REIKI-vel kapcsolatos élményeidről mondasz, az előbb említett HIT által helyére tehető.
2. Az egyházi személyekkel kapcsolatban szintén az csalódásod gyökere, ami a REIKI módszernél. Ameddig súlyt jelent neked, hogy milyenek azok, akikről úgy tudod, hogy átadták magukat Nekem, addig szinte semmit sem értettél még meg tanításomból. Nem az az érdekes, hogy milyenek a Nekem átadottak, hanem az, hogy Én milyen vagyok! Egy IGAZSÁGGAL szemben mérhetetlenül sok hazugságot lehet felsorakoztatni. Ha valaki nem az EGY IGAZSÁGGAL kezd foglalkozni, hanem mást boncolgat, bizony soha nem talál rá az EGY IGAZSÁGRA még akkor sem, ha mint Pilátus előtt, ott áll előtte maga az IGAZSÁG! ( János 18: 38.)
3. A meditációval kapcsolatban a legegyszerűbb és legfontosabb és legelső lépcsőnél kell kezdeni. Ez pedig így hangzik: imádkozni /meditálni/ = lelkem Istenhez emelem. Tehát aki valóban saját lelke épülésére meditál, az az imádságnak egyik formáját választja azért, hogy ezáltal emelje lelkét Istenhez. Aki nem ezért meditál, azzal Lelkem nem tud mit kezdeni. Én tehát csak ezzel a meditációval lehetek kapcsolatban.
Mindenki tud imádkozni, ha akar. Ha valaki nem akar, akkor senki sem tudja erre őt rákényszeríteni. Abban a pillanatban, amikor valaki jó szándékkal Istenre gondol, már imádkozik. Aki tehát azt mondja, hogy nem tud imádkozni, az valami egészen helytelen elképzelést hordoz magában az imával kapcsolatban.
Az imának nagyon sokféle formája van. Minden komolyabb hittankönyv, imakönyv, bőven nyújt ezekről információkat. Velem beszélgetni nem rendkívüli dolog, hanem az egyik legtermészetesebb emberi magatartás. Olyan ez, mint a káromkodás, csak pozitív töltettel. Nem kell hozzá különleges tanulmányokat folytatni. Hinni kell Bennem, és szeretni kell Engem. Tehát Értem élni, tenni, amit teszel, és ezt jó szándékkal kell tenned. Ilyen egyszerű.
4. A szellemi segítők létezése körül is bizonyos félreértéseket ki kell tisztáznom. A hagyományos megfogalmazást szerencsésebbnek tartom. Vagyis a szellemi segítők helyett jobb, ha ANGYALOKAT mondasz. Az angyal szó küldöttet jelent. Atyám küldi ezeket a jóságos szellemeket hozzátok. Ti nem tudjátok megsérteni őket úgy, hogy ők valami sértést magukban tudnának hordozni. Fájdalmat tudtok okozni nekik, éspedig azáltal, ha magatoknak ártotok.
Sajnos, sokkal többet ártotok magatoknak, mint amennyit az itteni életetekben átláttatok és vállaltatok egykor. Ez azért van, mert mióta a földre jöttem, olyan lehetőséget kaptatok, melynek föl nem használása által rosszabbul jártatok, mintha a földre el sem jöttem volna. Éppen azért kellett eljönnöm, hogy az ártó szellemek hatását képesek legyetek gondolkodás-átalakítással semlegesíteni. De ti éppen ezt nem akarjátok vállalni. Legtöbb esetben sok pénz a zsebetekben többet jelent nektek, mint az Én jelenlétem a szívetekben.
Angyalaim, angyalaitok nagy segítséget jelentenek azoknak, akik hisznek bennük és kérik segítségüket. Nagyon szeretnek segíteni. De segítőkészségük önmagában nem elég. Ha ez nem találkozik bennetek olyan vággyal, mely szükséges és fontos lenne, akkor nagyon csekély a hatékonyságuk.
Gondolkodás-átalakítást azáltal tudsz végezni, hogy utánanézel, miképpen gondolkodom Én olyan témákról, amelyeket te fontosnak tartasz. Utána kellene nézned, hogy szerintem kik a boldogok, kik az okosak, kik az Atyám áldottai, stb. Ha azt látod, hogy ezekről, és ezekhez hasonló dolgokról Én hogyan gondolkodom, s te is így kezdesz gondolkodni, akkor remélhetőleg, életedet is hozzá fogod majd igazítani, ehhez a megváltoztatott szemléletedhez.
Feladatod tehát értelmed megdolgoztatása. Feladatod, hogy keress, kutass, és semmit se fogadj el addig, míg szíved IGENT nem mond rá. Tehát ne azért tarts valamit jónak, mert azt valaki mondta, hanem azért, mert Én Jézus, aki a szívedben lakom, helyeslem azt. Ne fogadj el Rajtam kívül nagyobb tekintélyt, bárki bármit is mond neked. Aki komolyan Rám hivatkozik, az igazolni is tudja ezt. Ha az evangéliumaim alapján törekszel gondolataimmal bevilágítani saját gondolataidba, fel fogod ismerni irányító szeretetemet, s át fog járni Lelkem bölcsessége. Sem világi, sem egyházi tekintélyek nem helyettesíthetik Lelkem bölcsességét benned. Természetesen megszólalhatok egyházi tekintélyek által is, de ezt szintén igazolni fogja a szívedben lévő jelenlétem békét adó érzése.
5. Betegségedről tudnod kell, hogy minden betegség orvosolható. Aki Rám talált önmagában, az vagy kigyógyul betegségéből, vagy nem jelent tovább problémát számára a betegsége, mert megérti, hogy küldetését mások felé, boldogságát önmaga felé, ez nem érinti. Tehát közömbössé válik betegségével szemben. De mindehhez valóban Rám kell találnia önmagában.
6. A szellemvilággal kapcsolatban már elmondtam, hogy részetekről ők sérthetetlenek voltak, vannak és lesznek. Mindenki csak önmagát tudja megsérteni, fölsebezni. Amit ti karmikus, tehát sorsszerű adottságnak gondoltok, az szintén olyan valami, ami sokkal inkább motorja szeretetetek kibontakoztatásának, mint akadálya annak. A lényeget érintve teljesen mindegy, hogy valaki tudatában legyen annak, hogy mi életében karmikus adottság és mi csupán járuléka életének, mivel mindenképpen és mindenkinek legfőbb feladata az, hogy erejéhez mérten törekedjen senkinek sem ártani, mindenkinek megbocsátani és segíteni ott, ahol ezt szíve fontosnak ítéli.
Megáldalak a BÖLCSESSÉG LELKÉVEL!"

Jézus - A Hang: 6/444

21. hét

(2009. 05. 18. - 24.)

Témáink:

"Rendkívül fontos számomra minden olyan csoport, mely jó szándékkal, érdeklődéssel és bizalommal fordul Felém. Mint tudjátok, Én azért jöttem közétek, hogy bennetek élhessek Lelkem által."

"A teremtett világnak erkölcsileg egyik legnyomorúságosabb területére léptem, amikor megszülettem."

"Éljétek ... át, hogy gyermekei vagytok az Én Atyámnak, aki a ti Atyátok is. Így mi egymásnak testvérei vagyunk. Örüljetek annak, hogy édestestvérek vagyunk."

"Legfőbb feladatotok, hogy amikor találkoztok, akkor ápoljátok magatokban ... a testvériségi kapcsolatot. Amikor pedig a csoporton kívül kell helytállnotok, akkor legyen azon a hangsúly, hogy a menynyei Atya gyermekei vagytok külön-külön, s ugyanakkor pedig Nekem édes testvéreim vagytok."

"Higgyétek el, már itt a földön átvehetitek Tőlem azt az örömöt és boldog békességet, amelyet csak Én adhatok nektek, s amely mindenkor megmutatja a kiutat a legkényelmetlenebb körülményekből is."

"az Általam biztosított kiút mindig befelé vezet, befelé, Hozzám, Lelkemhez, közös Atyánkhoz, tehát a MENNYORSZÁGHOZ."

"Ne ufókban gondolkodjatok, hanem ANGYALOKBAN!" "Az angyal szó küldöttet jelent. Ha úgy fogadjátok őket, mint angyalaimat, akkor bízhattok bennük, mert ők azért keresik a kapcsolatot veletek, hogy Hozzám jobban oda tudjatok kapcsolódni. Valójában tehát Engem képviselnek."

"Azok a lények, akiket rossz ufóknak szoktatok nevezni, azok olyan sebzett szellemek, akik szintén rászorulnak szeretetemre, de ennek az ő számukra hasznos formáját csak nálatok tudják megtalálni. Ezért mondtam annak idején, hogy INKÁBB SZERESSÉTEK ELLENSÉGEITEKET. Igen. Számukra a bennetek élő szeretetem az egyedüli megváltás."

"Csak az ellenségszeretet képes diadalt aratni a pokol felett. Semmi más!"

Kérdező: MI A FELADATA KICSI CSOPORTUNKNAK?

1. Mi a feladata kicsi csoportunknak?
2. Bízhatunk-e az ufókban?

A HANG válasza:

Jézus evangéliumi tanításai a Hang-könyvekben "Drága Gyermekeim! Ti vagytok az Én reménységem! Nagyon bízom bennetek. Rendkívül fontos számomra minden olyan csoport, mely jó szándékkal, érdeklődéssel és bizalommal fordul Felém. Mint tudjátok, Én azért jöttem közétek, hogy bennetek élhessek Lelkem által. A teremtett világnak erkölcsileg egyik legnyomorúságosabb területére léptem, amikor megszülettem. Ami akkor nagyon fontos volt számomra, az ma is olyan fontos. Ez pedig az volt, hogy azok a személyek, akik körében megjelentem, azok legyenek nagyon tudatában annak, hogy Én, az Atya Gyermeke, mindenkit meg akarok ajándékozni ezzel az isteni kapcsolattal.
Éljétek hát át, hogy gyermekei vagytok az Én Atyámnak, aki a ti Atyátok is. Így mi egymásnak testvérei vagyunk. Örüljetek annak, hogy édestestvérek vagyunk.
Legfőbb feladatotok, hogy amikor találkoztok, akkor ápoljátok magatokban ezt a testvériségi kapcsolatot. Amikor pedig a csoporton kívül kell helytállnotok, akkor legyen azon a hangsúly, hogy a menynyei Atya gyermekei vagytok külön-külön, s ugyanakkor pedig Nekem édes testvéreim vagytok.
Higgyétek el, már itt a földön átvehetitek Tőlem azt az örömöt és boldog békességet, amelyet csak Én adhatok nektek, s amely mindenkor megmutatja a kiutat a legkényelmetlenebb körülményekből is. Igen, mert az Általam biztosított kiút mindig befelé vezet, befelé, Hozzám, Lelkemhez, közös Atyánkhoz, tehát a MENNYORSZÁGHOZ.
Nincs arra megfelelő szó, mellyel ki lehetne fejezni, vagy csak egyáltalán érzékeltetni is lehetne, hogy mit is jelent az, hogy szeretlek benneteket. E szeretet olyan mérhetetlen, hogy ez élteti az Istent! Akkor gondoljátok csak el, mennyire képes éltetni Isten teremtményeit!!!
2. Ne ufókban gondolkodjatok, hanem ANGYALOKBAN! Jobb ez a hagyományos kifejezés, mint az ufó. Az angyal szó küldöttet jelent. Ha úgy fogadjátok őket, mint angyalaimat, akkor bízhattok bennük, mert ők azért keresik a kapcsolatot veletek, hogy Hozzám jobban oda tudjatok kapcsolódni. Valójában tehát Engem képviselnek.
Azok a lények, akiket rossz ufóknak szoktatok nevezni, azok olyan sebzett szellemek, akik szintén rászorulnak szeretetemre, de ennek az ő számukra hasznos formáját csak nálatok tudják megtalálni. Ezért mondtam annak idején, hogy INKÁBB SZERESSÉTEK ELLENSÉGEITEKET. Igen. Számukra a bennetek élő szeretetem az egyedüli megváltás. Csak az ellenségszeretet képes diadalt aratni a pokol felett. Semmi más!
Megáldalak benneteket SZERETETEM MELEGÉVEL!"

Jézus - A Hang: 6/445

22. hét

(2009. 05. 25. - 31.)

Témáink:

"Itt, a boldogság országában, ahol már nincs könny és fájdalom, csak várakozás, itt van egy olyan hiányosság, mely a földi életben teljesen ismeretlen. Lehet áldozattá válásnak is nevezni, lehet érdemszerzésnek is nevezni, lehet olyan irigylésre méltó adottságnak is nevezni, mely miatt az itteniek szinte drukkolnak, hogy ti a földön ne ellene, hanem vele akarjátok megszentelni magatokat."

"A hálaadó imák által egyre jobban át tudod érteni, hogy menynyire szeret téged az Isten, a kérő ima pedig eléd idézi azokat a szeretteidet, akikkel ezáltal még jobban kapcsolatban tudsz maradni."

"Már az egy komoly szeretetszolgálat, ha a HANG tartalmával átitatottan beszélgetsz azokkal, akik éppen erre neked lehetőséget adnak. Nagy és komoly szeretetszolgálat, ha mások figyelmét is felhívod HANGOMRA. Bizony, Én rászorulok segítségetekre e téren is."

"Világotok nagyon melléfog, mikor legfőbb problémának az anyagi problémát tartja. Kétségtelen, hogy lehet az is probléma, de messze nem a legnagyobb. Irányt tévesztett ma legtöbb ember élete. A helyes útra rámutatni csak azok tudnak hitelesen, akik vállalni is akarják ezt az utat. Ez az út pedig nem komplikált. Egyszerű."

"Meg kell látni a jelen pillanatában szeretetem jeleit. Aki nem látja, az nem azért nem látja, mert nincsenek jelei szeretetemnek, hanem azért, mert rossz a szeme." ... "Ezt meglátni meg kell tanulnotok!"

Kérdező: SZERETTEIMET ELTEMETTEM.

Magányos vagyok Szeretteimet már eltemettem. Mi még a teendőm itt a földön?

A HANG válasza:

Jézus evangéliumi tanításai a Hang-könyvekben "Drága Gyermekem! A te szeretteid az Én szeretteim is. Itt, a boldogság országában, ahol már nincs könny és fájdalom, csak várakozás, itt van egy olyan hiányosság, mely a földi életben teljesen ismeretlen. Lehet áldozattá válásnak is nevezni, lehet érdemszerzésnek is nevezni, lehet olyan irigylésre méltó adottságnak is nevezni, mely miatt az itteniek szinte drukkolnak, hogy ti a földön ne ellene, hanem vele akarjátok megszentelni magatokat.
A te jelen életed tehát nagyon értékes a mi szemünkben, ha az idődet imával töltöd ki. Ez az ima legyen hálaadó és kérő ima egyaránt. A hálaadó imák által egyre jobban át tudod érteni, hogy menynyire szeret téged az Isten, a kérő ima pedig eléd idézi azokat a szeretteidet, akikkel ezáltal még jobban kapcsolatban tudsz maradni.
Gondod, hogy miképpen segítsd embertársaidat. Én küldök hozzád, adok neked olyan lehetőségeket, melyek enyhítenek e gondodon.
Már az egy komoly szeretetszolgálat, ha a HANG tartalmával átitatottan beszélgetsz azokkal, akik éppen erre neked lehetőséget adnak. Nagy és komoly szeretetszolgálat, ha mások figyelmét is felhívod HANGOMRA. Bizony, Én rászorulok segítségetekre e téren is.
Világotok nagyon melléfog, mikor legfőbb problémának az anyagi problémát tartja. Kétségtelen, hogy lehet az is probléma, de messze nem a legnagyobb.
Irányt tévesztett ma legtöbb ember élete. A helyes útra rámutatni csak azok tudnak hitelesen, akik vállalni is akarják ezt az utat. Ez az út pedig nem komplikált. Egyszerű. Meg kell látni a jelen pillanatában szeretetem jeleit. Aki nem látja, az nem azért nem látja, mert nincsenek jelei szeretetemnek, hanem azért, mert rossz a szeme. Általad is szeretném javítani embertársaidnak a szemét, hogy vegyék észre: nem hagytalak árván benneteket. Ezt meglátni Én nem tudom helyettetek. Ezt meglátni meg kell tanulnotok! Erre kellene neked is felhívni azok figyelmét, akikkel összehozlak jelen életedben.
Igen, drága gyermekem! Szolgád ( Lukács 12:37), és egyben munkaadód (12: 43) is vagyok.
Nagyon szeretlek. Mindig veled vagyok. Örülök neked. Örüljünk egymásnak! Megáldalak!"

Jézus - A Hang: 6/446

23. hét

(2009. 06. 1 - 7.)

Témáink:

"... az Isten szentháromságos élete a ti földi életetekben sem át nem fogható, sem meg nem érthető, ki nem tisztázható úgy, mint valami objektív valóságnak a tudományos feldolgozása."

"...Isten olyan közösség, melynek lényege a SZERETET, a SZERETÉS. Tudnotok kell még azt, hogy ti erre a SZERETÉSRE lettetek teremtve."

"A magány nem az Én világom. A tiétek sem. Aki a földön él, az hite által jelenítheti meg magában azt a közösséget, mely nem ábrándkép, hanem valóság. Jobban valóság, mint a földi életben megtapasztalható, tehát szemmel látható, és érzékszervekkel érzékelhető emberi kapcsolat."

"A földön csak a felületen lehet közösséget tapasztalni ..."

"Akik rá tudtak nevelődni arra, hogy ne látszat-kapcsolatok által akarják feloldani magányukat, hanem hitben, azok már itt a földön meg tudnak élni valamit abból a kapcsolatból, melyből soha nem fogy ki az, aki szívében a mennyország jelenlétét tudatosan ápolja."

"...amikor azt mondtam: nem hagylak árván benneteket, akkor igazat mondtam. Nem vagy hát egyedül mindaddig, míg él benned a Velem való kapcsolat bizonyossága."

"A hit nem érzelem. Az érzelem, legyen bármennyire edzett, belerokkan abba a hittartalomba, melyet az Én jelenlétem kisugárzása jelent. Nem úgy roppan bele, hogy elpusztulna, hanem úgy, hogy holtvágányra juttatja a lelket."

"Éppen ezért Nekem nagyon csínján kell bánnom azokkal a Tőlem felétek sugárzó, számotokra érzelmileg is átforrósító élményeket nyújtó megnyilvánulásaimmal, melyeket ti Istenmegtapasztalásoknak neveztek."

"Foglalkozz többet Velem, mint magaddal. Imában, olvasásban, adandó alkalmakkor beszélgetésekben. Ezek mind magányt feloldó lehetőségek. A földi életben ennél többre nagyon nem számíthatsz."

"Te, aki az örökélet gyermeke vagy, nem elég, hogy megtanultál vágyakozni. Meg kell tanulnod várakozni is."

Kérdező: NEHÉZ A MAGÁNY

Nehéz a magány.

A HANG válasza:

Jézus evangéliumi tanításai a Hang-könyvekben "Drága Gyermekem!
Te említesz egy könyvet, melyben a leírtak megzavarták benned a Szentháromságról eddig magadban hordott ismereteidet. Ezzel kapcsolatban azt kell mondanom, hogy az Isten szentháromságos élete a ti földi életetekben sem át nem fogható, sem meg nem érthető, ki nem tisztázható úgy, mint valami objektív valóságnak a tudományos feldolgozása. Nincs is szükségetek arra, amiről Én földi életemben nem adtam nektek kimerítő magyarázatot. Elég, ha azt tudjátok, hogy Isten olyan közösség, melynek lényege a SZERETET, a SZERETÉS. Tudnotok kell még azt, hogy ti erre a SZERETÉSRE lettetek teremtve. Ez boldogságotok forrása, útja és gyümölcse.
A magány nem az Én világom. A tiétek sem. Aki a földön él, az hite által jelenítheti meg magában azt a közösséget, mely nem ábrándkép, hanem valóság. Jobban valóság, mint a földi életben megtapasztalható, tehát szemmel látható, és érzékszervekkel érzékelhető emberi kapcsolat.
A földön csak a felületen lehet közösséget tapasztalni, de ez nem oldja fel igazán azt a magányt, mely itt a földön a legsűrűbb emberközegben is rátok tud telepedni, s melynek másik megfogalmazása így hangzik: nem értenek meg engem az emberek.
Sajnos, nem neveltek rá benneteket, és így nem is vagytok okai, de igenis szenvedő alanyai vagytok elmagányosodásotoknak. Akik rá tudtak nevelődni arra, hogy ne látszat-kapcsolatok által akarják feloldani magányukat, hanem hitben, azok már itt a földön meg tudnak élni valamit abból a kapcsolatból, melyből soha nem fogy ki az, aki szívében a mennyország jelenlétét tudatosan ápolja.
Hidd el, hogy amikor azt mondtam: nem hagylak árván benneteket, akkor igazat mondtam. Nem vagy hát egyedül mindaddig, míg él benned a Velem való kapcsolat bizonyossága.
A hit nem érzelem. Az érzelem, legyen bármennyire edzett, belerokkan abba a hittartalomba, melyet az Én jelenlétem kisugárzása jelent. Nem úgy roppan bele, hogy elpusztulna, hanem úgy, hogy holtvágányra juttatja a lelket. Éppen ezért Nekem nagyon csínján kell bánnom azokkal a Tőlem felétek sugárzó, számotokra érzelmileg is átforrósító élményeket nyújtó megnyilvánulásaimmal, melyeket ti Istenmegtapasztalásoknak neveztek.
Foglalkozz többet Velem, mint magaddal. Imában, olvasásban adandó alkalmakkor beszélgetésekben. Ezek mind magányt feloldó lehetőségek. A földi életben ennél többre nagyon nem számíthatsz.
A földön még a leghosszabb emberi élet is csupán elröppenő pillanat. Erre gondolj többször. Te, aki az örökélet gyermeke vagy, nem elég, hogy megtanultál vágyakozni. Meg kell tanulnod várakozni is.
Szeretlek. Hitben megélt várakozásod jutalma minden képzeletet felül fog múlni. Megáldalak."

Jézus - A Hang: 6/447

25. hét

(2009. 06. 15. - 21.)

Témáink:

Az emberek körében nagyon sok félreértés van a helyes szeretetről, ezért rengeteg szenvedést okoznak egymásnak;

Az igazi szeretet nem érzelem, hanem akarati aktus, aminek persze lehetnek érzelmi megnyilvánulásai; Ez a fajta szeretet, tehát az igazi szeretet, avagy a helyes szeretet mindig a Jézus iránt való szeretetben gyökeredzik, ami nem a következményekre van tekintettel, hanem a FORRÁSRA. Így nem azt mérlegeli, hogy ki jár jól, hanem arra figyel, hogy Jézustól jöjjön az elhatározás, az akarati döntés, függetlenül a következményektől.

Ki kell tisztáznunk az érzelem fogalmát, ugyanis van földi és égi érzelem is, ami tartalmában nagyon különbözik;

A földi érzelem nem tartósítható, és nem képes az áldozatvállalást hűségben hordozni. Általában ilyen minden ártatlan simogatás, becézgetés, puszilkodás, ölelés, megértő mosoly, stb., amelyeket nem szabadna azonosítani a szeretéssel. Bár ritkán lehetnek ezek is igazi szeretet-megnyilvánulások, amikor ezeknek a vállalása áldozatba kerül.

Égi érzelem alatt azt a finom, benső békét árasztó, otthonra találtság érzését értjük, amely a földi élet után is nagyon fontos szerepet kap a szellemvilág életében, és amely - a földi érzelemmel ellentétben méltó arra, hogy szeretésnek nevezzük;

A szerelem és a szeretet csak Istenben, Jézusban azonos a szeretettel.

Az embernél a szerelem olyan pszichikai esemény, amelynek forrása egy külső lény által meggyújtott belső ideál, amely az illetőnek, - de csak neki - valóságnak tűnik; Ezt azonban nem lehet konzerválni, ezért a csalódás előbb-utóbb automatikusan bekövetkezik. Nem változik át szeretetté. Arról azonban lehet szó, hogy egy férfi és egy nő között már kezdetben is jelen volt az a szeretet, amely később, miután a szerelmi kábulat megszűnt, ismét szerephez jut.

"Boldog ember az, aki a Tőlem kapott szeretet által úrrá tud lenni a szívében kigyulladt szerelem felett. De jaj annak, aki a benne kigyulladt szerelem áldozatává válik." (Családi tragédiák számtalan tömege tanúsítja ezt.)

"Bizony, a helyes szeretés az nagyon komoly életállapot, mely az önlegyőzés által tisztul, és érlelődik véget nem érő boldogsággá."

Tanács a szerelmeseknek: Ne egymástól várják saját boldogságukat, hanem Jézustól várja mindegyik, akkor meg fogják találni egymásban azt. De ha egymástól várják, akkor pokollá teszik egymás életét.

Kérdező: A HELYES SZERETETRŐL

Kérek ismertetést a helyes szeretetről.

A HANG válasza:

Jézus evangéliumi tanításai a Hang-könyvekben "Meg kell mondjam, hogy e téren nagyon sok félreértés van köztetek, és ennek következtében nagyon sok szenvedést okoztok egymásnak. Ti a különböző érzelmi megnyilvánulásokat azonosítjátok a szeretettel. Kétségtelenül van érzelmi megnyilvánulása is a szeretetnek, mivel ti érzelembe ágyazott életet éltek.
De most az érzelem alatt, nem azt a finom, benső békét árasztó, otthonra találtság érzését értem, amely a földi élet után is nagyon fontos szerepet kap a szellemvilág életében, és amely méltó arra, hogy szeretésnek nevezzétek, hanem azt, amely a földi élettel értelmét vesztve megszűnik. Tehát azt az érzelmi állapotot, melyet tartósítani nem lehet, és nem is kell, mert nem képes az áldozatvállalást hűségben hordozni. Ilyen minden ártatlan simogatás, becézgetés, puszilkodás, ölelés, megértő mosoly, stb. Ezeket nem szabadna azonosítanotok a szeretéssel. Bár lehetnek ezek is igazi szeretet-megnyilvánulások, amikor ezeknek vállalása áldozatba kerül. Ilyenkor igazi szeretés van mögöttük. De általában nem nevezhetők ezek a szeret megnyilvánulásainak. Az igazi szeretet egy olyan akarati aktus, mely az Irántam való szeretetben gyökeredzik. Tehát Értem vállalt vállalkozás, amely nem a következményekre van tekintettel, hanem a FORRÁSRA. Tehát nem azt mérlegeli, hogy ki jár jól, hanem arra figyel, hogy Tőlem jöjjön az elhatározás, az akarati döntés.
A szerelem csak Bennem azonos a szeretetemmel. Teremtményeimben a szerelem nem más, mint olyan pszichikai esemény, melynek forrása egy külső lény által meggyújtott belső ideál. Ez az ideál aztán annyira tud lángolni belül, hogy kifelé is valóságnak tűnik annak szemében, akiben ez az ideál meggyulladt. De csak annak szemében, akiben meggyulladt. Mivel e lángot szintén nem lehet konzerválni, ezért a csalódás előbb-utóbb automatikusan bekövetkezik. Nem változik át szeretetté. Csupán arról lehet szó, hogy már kezdetben is jelen volt az a szeretet, mely később, miután a szerelmi kábulat megszűnt, szerephez juthat. A szerelem, amennyiben a fent leírt módon, tehát külső teremtmény részéről gyulladt ki valakiben, inkább elnyomja a szeretetet, semmint segítené azt. Boldog ember az, aki a Tőlem kapott szeretet által úrrá tud lenni a szívében kigyulladt szerelem felett. De jaj annak, aki a benne kigyulladt szerelem áldozatává válik. Sem Isten, sem ember rajta segíteni nem tud. Családi tragédiák számtalan tömege tanúsítja ezt. Ó, hányan botránkoztak meg azon, és dobták félre azt a kijelentésemet, melyben elmondtam, hogy aki jobban szereti apját, anyját, házastársát, tehát bárkit, mint Engem, az nem méltó Hozzám! Bizony, a helyes szeretés az nagyon komoly életállapot, mely az önlegyőzés által tisztul, és érlelődik véget nem érő boldogsággá.
A szerelmeseknek mondom: Ne egymástól várják saját boldogságukat, hanem Tőlem várja mindegyik, akkor meg fogják találni egymásban azt. De ha egymástól várják, akkor pokollá teszik egymás életét.
Drága Gyermekem! Én igaz szerelemmel szeretlek. Erre egyedül Én vagyok képes. Ez életetek mulandóságában föl nem fogható, csupán elhihető. Boldog, aki elhiszi ezt. Minden vágyam afelé irányul veled kapcsolatban, hogy elhidd ezt Nekem. Olyan boldogságra teremtettelek, melyet meg is tudok adni. Csak Én tudom ezt megadni.
Megáldalak."

Jézus - A Hang: 6/448

26. hét

(2009. 06. 22. - 28.)

Témáink:

"...nem az a megoldás, hogy a múlt hibás lépésein rágódj, hanem az, hogy a jelenben láss hozzá, és építsd ki magadban azt az alapot, melyre homok helyett sziklára alapozhatsz."

"A szikla ÉN vagyok. A Velem való személyes kapcsolatot nem pótolhatja semmi."

"Az természetes, hogy nem bízhatsz meg olyan emberben, akiben eddig mindig csak csalódtál."

"... az már nem természetes, hogy az Én erőmet ne akard kihasználni arra, amire való, vagyis olyan életvitelre, mely a halálod óráján ... megnyugvást képes biztosítani minden külső, mostoha körülmény ellenére is."

"A boldogságod kulcsa nálad van. Szereteted fokmérője nem más, mint az az áldozatvállalás, melyet helyetted más felvállalni nem fog, mert nem tud."

"Mindaddig, míg abban bízol, hogy rajtad kívüli erők elrendezhetik életedet, bizony olyan csalódásnak teszed ki magadat, mely kikerülhetetlen."

"Nálam irgalomra csak az talál, aki irgalmas. Nem olyan értelemben, hogy Én annak irgalmazok, aki máshoz irgalmas, hanem olyan értelemben, hogy csak azt minősíthetem irgalmasnak, aki magát is irgalmasnak tudja minősíteni."

"...a mulandóságot mulandóságnak ismerd el, és mindent abból a szempontból láss, ahogyan azt majd halálod óráján látni szeretnéd."

Kérdező: FÉRJEMTŐL ELVÁLTAM.

Férjemtől elváltan élek, mert nem lehetett kibírni őt. Kisfiammal élek.

A HANG válasza:

Jézus evangéliumi tanításai a Hang-könyvekben Ismerem életed minden gondját, baját. Tudom, hogy mennyire vagy felelős tetteidért, és azt is tudom, hogy mennyire nem tehetsz arról, amiben most vergődsz.
Nem titkolhatom el előtted, hogy te magad is oka vagy szenvedéseidnek. Azok az eléggé meg nem fontolt elhatározások, melyek mások figyelmeztetése ellenére is megszülettek benned, sok szenvedés forrásává váltak. De most már nem az a megoldás, hogy a múlt hibás lépésein rágódj, hanem az, hogy a jelenben láss hozzá, és építsd ki magadban azt az alapot, melyre homok helyett sziklára alapozhatsz. A szikla ÉN vagyok. A Velem való személyes kapcsolatot nem pótolhatja semmi.
Az természetes, hogy férjedtől nem várhatod életetek jobbra fordulását. De az már nem természetes, hogy saját ígéreteidet elfelejtsd. Az természetes, hogy nem bízhatsz meg olyan emberben, akiben eddig mindig csak csalódtál. De az már nem természetes, hogy az Én erőmet ne akard kihasználni arra, amire való, vagyis olyan életvitelre, melyre a halálod óráján, mely nagyon hamar eljön akkor is, ha te másképpen gondolod, megnyugvást képes biztosítani minden külső, mostoha körülmény ellenére is.
Azt mondanom sem kell, hogy mérhetetlenül szeretlek, és éppen ezért nem ámíthatlak azzal, hogy jön majd valaki életedben, aki boldoggá tehet. Nem. A boldogságod kulcsa nálad van. Szereteted fokmérője nem más, mint az az áldozatvállalás, melyet helyetted más felvállalni nem fog, mert nem tud. Mindaddig, míg abban bízol, hogy rajtad kívüli erők elrendezhetik életedet, bizony olyan csalódásnak teszed ki magadat, mely kikerülhetetlen.
Ne értsed félre! Nem férjed próbálkozását akarom felértékelni, de igenis rá akarok mutatni arra, hogy Nálam irgalomra csak az talál, aki irgalmas. Nem olyan értelemben, hogy Én annak irgalmazok, aki máshoz irgalmas, hanem olyan értelemben, hogy csak azt minősíthetem irgalmasnak, aki magát is irgalmasnak tudja minősíteni. Hidd el, az ítélet nem Nálam, hanem a ti szívetekben van önmagatok iránt.
Nagyon szeretlek. Nagyon szeretném, ha át tudnám adni neked az Én békémet és boldogságomat. De ennek feltétlen feltétele az, hogy a mulandóságot mulandóságnak ismerd el, és mindent abból a szempontból láss, ahogyan azt majd halálod óráján látni szeretnéd.
Drága Gyermek! Véleményt kértél Tőlem. Nem tudtam jelenleg finomabb formában elmondani azt, amit szeretetem számodra diktált. Kérlek, ne engedj a kísértésnek, és a fenti szavaimat úgy értelmezd, hogy azok Hozzám közelebb hozzanak, és semmiképpen sem úgy, hogy eltávolítsanak Tőlem.
Megáldalak a BELÉM VETETT BIZALOM LELKÉVEL!"

Jézus - A Hang: 6/449

27. hét

(2009. 06. 29. - 07. 05.)

Témáink:

"Sajnos, te nem az irgalmamra akarsz építeni, hanem a te tökéletességedre."

"Én csak azzal tudok együtt gondolkodni, szólni és cselekedni, aki nem bűneivel foglalkozik, hanem Velem, vagy valami egyébbel."

"...nem az a lényeg, hogy milyen vagy, hanem az, hogy az Enyém vagy."

"Egyetlen olyan eset van, mely Tőlem el tud téged szakítani. Nem, nem a BŰN! Ami tőlem képes téged elszakítani, az az, ha kimondod, hogy nem akarsz az Enyém lenni."

"Engem nem lehet megbántani úgy, hogy megsértődjek! Pokol lenne az életem, ha így megbánthatnátok! Fájdalmat ugyan tudtok okozni nekem. Olyankor történik ez meg, amikor nem akarjátok magatokat elfogadni irántam való szeretetből olyannak, amilyenek vagytok."

"Én nem a te tökéletességed miatt vagyok boldog, hanem azért, mert szeretlek téged. Te bármit csinálhatsz, Én akkor is szeretni foglak."

"Ha nincs megfelelő ítélőképességed atekintetben, hogy ki és mire és hogyan szorul rá, akkor ne akarj olyan formában segíteni máson. Bízd olyanokra, akik képesek erre. Te úgy mutasd ki szeretetedet, ahogy tudod, és ne úgy, ahogy nem tudod. Egy mosoly, egy bátorító szó, egy csendes meghallgatása a másik ember panaszának. Ezek a te szeretet-területeid."

"Normális idegzetűvé akkor leszel, ha nem arra figyelsz, hogy mit idéz elő benned valami előadás, hanem arra, hogy miért kezdted el nézni, vagy hallgatni azt."

"Én annak idején nem azt mondtam, hogy ha valakit kisértés ér, az baj. Nem. Minden egészséges ember ki van téve mindenféle kísértésnek. Én azt mondtam, hogy ha valaki azzal a szándékkal kezd nézni vagy hallgatni valamit, hogy kisértés érje, tehát ha az a célja, hogy helytelen vágyak ébredjenek fel benne, akkor helytelenül cselekszik."

"Ha azért nézed a tévét, mert ki akarsz kapcsolódni, s közben lelkileg megzavar, az nem baj. Meg kell tanulnod bizonyos nagyvonalúságot, mert különben elembertelenedsz."

("Amiket eddig mondtam, azt nem biztos, hogy mindenkinek tudnám ajánlani, de neked feltétlenül.")

Kérdező: GYÓNÁS NÉLKÜL LEHET ÁLDOZNI?

1. Gyónás nélkül nem merek áldozni.
2. A felebaráti szeretet számomra probléma, mert nem tudom megítélni, hogyan szeressem a másikat.
3. A tévé sok rossz gondolatot sugall. Ne nézzek tévét?

A HANG válasza:

Jézus evangéliumi tanításai a Hang-könyvekben "Gyermekem!
1. Sajnos, te nem az irgalmamra akarsz építeni, hanem a te tökéletességedre. Mindaddig, míg bűnök után vadászol, nem tudok veled mit kezdeni, mert Én csak azzal tudok együtt gondolkodni, szólni és cselekedni, aki nem bűneivel foglalkozik, hanem Velem, vagy valami egyébbel.
Nagyon sajnálom, hogy nem tudom veled megértetni, hogy nem az a lényeg, hogy milyen vagy, hanem az, hogy az Enyém vagy. Egyetlen olyan eset van, mely Tőlem el tud téged szakítani. Nem, nem a BŰN! Ami tőlem képes téged elszakítani, az az, ha kimondod, hogy nem akarsz az Enyém lenni. EZ AZ EGYETLEN magatartás, melyet tudomásul veszek nálad, és helyben hagyok. Minden más vergődésed az Én számomra nevetséges, szánalmas viselkedés.
Ti ostoba emberek! Engem nem lehet megbántani úgy, hogy megsértődjek! Pokol lenne az életem, ha így megbánthatnátok! Fájdalmat ugyan tudtok okozni nekem. Olyankor történik ez meg, amikor nem akarjátok magatokat elfogadni irántam való szeretetből olyannak, amilyenek vagytok.
Az Én fájdalmam olyan, mint amikor egy szülő szenved, mert látja, hogy gyermeke üti saját magát. Amikor tehát lelked mélyén nyugtalan vagy, az azért fáj Nekem, mert Én boldognak akarlak tudni téged, de te annyira hiú vagy, hogy azt hiszed, majd lehetsz olyan tökéletes, hogy örülni tudjak neked.
Értsd meg! Én nem a te tökéletességed miatt vagyok boldog, hanem azért, mert szeretlek téged. Te bármit csinálhatsz, Én akkor is szeretni foglak. Akkor is, ha te nem hiszel az Én irgalmam végtelen jóságában. Ez a te bajod. Vedd tudomásul, nem tudok segíteni rajtad akkor sem, ha minden nap, minden órában szentgyónást végzel, és akár óránként áldozol is. Ezek komolytalan dolgok nálad, mert nem hiszel irgalmamban.
2. A felebaráti szeretettel kapcsolatban is nagyon helytelen felfogást képviselsz. Ha nincs megfelelő ítélőképességed atekintetben, hogy ki és mire és hogyan szorul rá, akkor ne akarj olyan formában segíteni máson. Bízd olyanokra, akik képesek erre. Te úgy mutasd ki szeretetedet, ahogy tudod, és ne úgy, ahogy nem tudod. Egy mosoly, egy bátorító szó, egy csendes meghallgatása a másik ember panaszának. Ezek a te szeretet-területeid. Ezen a téren kellene erősödnöd. A többit hagyd másokra.
3. A tévénézéssel kapcsolatban is azt tudom tanácsolni, hogy ha nyugtalanít olyasmi, ami más normális embert nem nyugtalanít, akkor kétségtelenül jobb, ha nem nézel tévét. De e téren is tudnod kell, hogy attól nem leszel se jobb, se rosszabb, hogy mit nézel és mit nem. Normális idegzetűvé akkor leszel, ha nem arra figyelsz, hogy mit idéz elő benned valami előadás, hanem arra, hogy miért kezdted el nézni, vagy hallgatni azt. Én annak idején nem azt mondtam, hogy ha valakit kisértés ér, az baj. Nem. Minden egészséges ember ki van téve mindenféle kísértésnek. Én azt mondtam, hogy ha valaki azzal a szándékkal kezd nézni vagy hallgatni valamit, hogy kisértés érje, tehát ha az a célja, hogy helytelen vágyak ébredjenek fel benne, akkor helytelenül cselekszik. Nagy különbség van tehát e kettő között: Azért kapcsolod be a tévét, hogy kísértés érjen, vagy ha bekapcsolod, akkor kísértés ér. Ez utóbbi nem számít. Ha azért teszed, hogy árts magadnak, akkor ártasz. Ha azért nézed a tévét, mert ki akarsz kapcsolódni, s közben lelkileg megzavar, az nem baj. Meg kell tanulnod bizonyos nagyvonalúságot, mert különben elembertelenedsz.
Amiket eddig mondtam, azt nem biztos, hogy mindenkinek tudnám ajánlani, de neked feltétlenül. Szeretném, ha kigyógyulnál aggályoskodó nyavalyádból, ostoba szemléletedből, vagyis abból, hogy rajtad áll, hogy szeretlek vagy sem. Nem rajtad áll. Rajtam áll!!! És ezt nem tudod megmásítani akkor sem, ha akarod!
Megáldalak a NAGYVONALÚSÁG LELKÉVEL !"

Jézus - A Hang: 6/450

28. hét

(2009. 07. 06. - 12.)

Témáink:

"Az emberi természet minden irányban végtelenre van állítva. Aki Velem törődik, az ezt meg nem szűnően törekszik tenni, és örül, hogy ennek vége sohasem lehet. Aki önmagával van elfoglalva, az szintén ezt meg nem szűnően csinálja, és sohasem örül igazán, mert mindig kevés neki az, hogy mások mennyit foglalkoznak vele."

"Bele bolondulhatsz, akkor sem tudod kielégíteni azt, aki azt akarja, hogy kedvében járj."

"... ne személyekben gondolkodj, hanem feladatokban. Ha Tőlem megkérdezed, hogy mi a feladatod napra lebontva, akkor józan eszeddel ezt átveheted Tőlem, s nem szabad törődnöd azzal, hogy ... bárki is, hogyan vélekedik erről."

"Aki fontosabbnak tartja mások véleményét, mint az Enyémet, az teljesen képtelenné teszi életét arra, hogy szívbékét éljen át."

"Ne feledd: Isten plusz egy fő mindig abszolút többség. Aki Velem van, az a GYŐZTES oldalán áll."

A Földön, "abban a pillanatban, mikor már két ember létezett, elkezdődött részben az uralmi harc, részben a szabadságharc. Ennek se vége, se hossza."

"Aki Hozzám tér, az kilép ugyan ebből az örökös harcból, de nem úgy, hogy ne szenvedné ezt. Szenvednie kell, mert a másik ember nem tudja azt elviselni, hogy boldog, megelégedett ember éljen mellette. Ezért aztán el is követ mindent, hogy saját békétlenségét a másikra is kivetítse, s könnyebb a lelkének, ha a másikat fel tudja bosszantani."

"Akkor tudod társadat helyesen szeretni, ha azt teszed, ami Nekem kedves. Ha aztán egyszer ő is rájön arra, hogy számára ez a legjobb, akkor béke lesz nálatok. Ha nem jön rá, akkor a te szívedben ugyan tudok békét teremteni, de körülötted nem."

"Nem tudom megbékéltetni azt, aki nem akar szíve békéje érdekében lemondani önmagáról az Én kedvemért, tehát nem a másik ember kedvéért."

Kérdező: NEJEM NEM VALLÁSOS

Nejem nem értékeli azt, hogy vallásos vagyok.

A HANG válasza:

Jézus evangéliumi tanításai a Hang-könyvekben "Kedves Barátom! Az emberi természet minden irányban végtelenre van állítva. Aki Velem törődik, az ezt meg nem szűnően törekszik tenni, és örül, hogy ennek vége sohasem lehet. Aki önmagával van elfoglalva, az szintén ezt meg nem szűnően csinálja, és sohasem örül igazán, mert mindig kevés neki az, hogy mások mennyit foglalkoznak vele.
Kár a fáradságért. Sohasem fogsz tudni nejed kedvében járni! Soha nem fogsz tudni senkinek sem kedvében járni! Nem is kell törekedned arra, hogy bárkinek is kedvében járj! Bele bolondulhatsz, akkor sem tudod kielégíteni azt, aki azt akarja, hogy kedvében járj. Neked is meg kell tanulnod, hogy ne személyekben gondolkodj, hanem feladatokban. Ha Tőlem megkérdezed, hogy mi a feladatod napra lebontva, akkor józan eszeddel ezt átveheted Tőlem, s nem szabad törődnöd azzal, hogy nejed, vagy bárki is, hogyan vélekedik erről.
Aki fontosabbnak tartja mások véleményét, mint az Enyémet, az teljesen képtelenné teszi életét arra, hogy szívbékét éljen át.
Drága Barátom! Körülményeid keresztjét viselned nem könnyű. Tudom, hogy az lenne a jó, ha a házastársak segítenék ebben egymást. Sajnos, legtöbb esetben inkább nehezítik egymás életét, mint segítenék. Én annyiban tudok segíteni, hogy erőt adok annak, aki Engem választott élete legfőbb irányítójává. Ne feledd: Isten plusz egy fő mindig abszolút többség. Aki Velem van, az a GYŐZTES oldalán áll.
A földi életben csak addig volt paradicsomi állapot, míg oda ember nem tette be a lábát. Abban a pillanatban, mikor már két ember létezett, elkezdődött részben az uralmi harc, részben a szabadságharc. Ennek se vége, se hossza. Aki Hozzám tér, az kilép ugyan ebből az örökös harcból, de nem úgy, hogy ne szenvedné ezt. Szenvednie kell, mert a másik ember nem tudja azt elviselni, hogy boldog, megelégedett ember éljen mellette. Ezért aztán el is követ mindent, hogy saját békétlenségét a másikra is kivetítse, s könnyebb a lelkének, ha a másikat fel tudja bosszantani.
Drága Barátom! Akkor tudod társadat helyesen szeretni, ha azt teszed, ami Nekem kedves. Ha aztán egyszer ő is rájön arra, hogy számára ez a legjobb, akkor béke lesz nálatok. Ha nem jön rá, akkor a te szívedben ugyan tudok békét teremteni, de körülötted nem. Nem tudom megbékéltetni azt, aki nem akar szíve békéje érdekében lemondani önmagáról az Én kedvemért, tehát nem a másik ember kedvéért.
Maradj hűséges Hozzám minden áron! Szeretlek, és megáldalak azzal az erővel, amire szükséged van, hogy szíved békéjét meg tudd őrizni."

Jézus - A Hang: 6/451

29. hét

(2009. 06. 15. - 21.)

Témáink:

"Isten nem mindenható." "Ha Isten mindenható lenne, akkor ti nem lehetnétek szabadok, tehát nem tudnátok sem Engem, sem egymást szeretni."

"Én, a ti Istenetek, a szeretet körén kívül tehetetlen vagyok. Csak a szeretet körén belül vagyok mindenható olyan értelemben, hogy aki Engem szeret, annak még a leglehetetlenebb körülményeket is javára tudom fordítani, illetve ő maga az, aki erre képes az Én erőmmel."

"Te mindenkor szólhatsz Hozzám, mert Én nem vagyok olyan elfoglalt, mint te. Akkor is figyelek rád, mikor te nem figyelsz Rám. Akkor is veled és érted vagyok veled, amikor te nem vagy Velem ..."

"Szeretetem irántad azonos azzal az erővel, mely téged létben tart. ... te azért lehetsz, mert szeretlek."

"Boldogságod érdekében jó lenne, ha minél többet vennél észre gondviselő szeretetemből."

A gondolkodás-átalakítás első lépése az, "hogy teremtesz magadnak önálló véleményt. Tehát nem azért fogadsz el valamit, mert egy általad tekintélyes személy mondja, hogy fogadd el, hanem azért, mert értelmed és szíved is igaznak tartja a hallottakat."

"... nem ahhoz vagytok hozzászokva, hogy önállóan gondolkodjatok, hanem ahhoz, hogy mások gondolatát ruhaként vegyétek magatokra. Kétségtelen, hogy az önálló gondolkodás felelősségvállalással jár, de éppen ez tesz mindenkit olyanná, hogy saját boldogsága legyen, és ne mástól kölcsönzött".

"Amikor a HANGOT olvasod, akkor se azt nézd, hogy ez megegyezik-e azzal, amiket eddig hallottál, hanem azt, hogy értelmed és szíved számára igaznak tudod elfogadni, vagy nem."

"Ha nem, akkor meg kell tudnod okolnod, mert éppen ez jelenti eszed használatát. Ne feledd!, első ajándékom számodra az, hogy gondolkodó lény vagy. Minden más ajándékom csak annyiban lehet hatékony életedben, amennyiben ezt az elsőt komolyan felhasználod."

"Ha van már önálló véleményed, akkor vizsgálhatod evangéliumaim alapján, hogy a te véleményed mennyiben azonos, vagy menynyiben tér el az Enyémtől. Azért mondtam az evangéliumokat, mert a többi szentírási könyvet ezekhez kell igazítani, és nem fordítva."

"Mint látod, Én annyira nem vagyok mindenható, hogy azt sem tudom megtenni, hogy helyetted átalakítsam a te gondolkodásodat."

Kérdező: ISTEN NEM MINDENHATÓ.

Tudom, hogy mindenható vagy, Uram!

A HANG válasza:

Jézus evangéliumi tanításai a Hang-könyvekben "Drága Gyermekem!
Meg kell, hogy mondjam: tévedésben vagy. Isten nem mindenható. E szó nagyon nem szerencsés. Ha Isten mindenható lenne, akkor ti nem lehetnétek szabadok, tehát nem tudnátok sem Engem, sem egymást szeretni. Szeretni csak az tud, aki tud nem szeretni is. A valóság az, hogy Én, a ti Istenetek, a szeretet körén kívül tehetetlen vagyok. Csak a szeretet körén belül vagyok mindenható olyan értelemben, hogy aki Engem szeret, annak még a leglehetetlenebb körülményeket is javára tudom fordítani, illetve ő maga az, aki erre képes az Én erőmmel.
Drága Gyermekem! Te mindenkor szólhatsz Hozzám, mert Én nem vagyok olyan elfoglalt, mint te. Akkor is figyelek rád, mikor te nem figyelsz Rám. Akkor is veled és érted vagyok veled, amikor te nem vagy Velem, amikor nemcsak a felszínen, de lelked mélyén sem irányomban vagy elkötelezett. Szeretetem irántad azonos azzal az erővel, mely téged létben tart. Ez azt jelenti, hogy te azért lehetsz, mert szeretlek.
Boldogságod érdekében jó lenne, ha minél többet vennél észre gondviselő szeretetemből. Nagyon komolyan kérlek, kezd el mielőbb a gondolkodásod átalakítását. Az első lépés ebben az irányban az, hogy teremtesz magadnak önálló véleményt. Tehát nem azért fogadsz el valamit, mert egy általad tekintélyes személy mondja, hogy fogadd el, hanem azért, mert értelmed és szíved is igaznak tartja a hallottakat. Sajnos, nem ahhoz vagytok hozzászokva, hogy önállóan gondolkodjatok, hanem ahhoz, hogy mások gondolatát ruhaként vegyétek magatokra. Kétségtelen, hogy az önálló gondolkodás felelősségvállalással jár, de éppen ez tesz mindenkit olyanná, hogy saját boldogsága legyen, és ne mástól kölcsönzött.
Drága Gyermekem! Amikor a HANGOT olvasod, akkor se azt nézd, hogy ez megegyezik-e azzal, amiket eddig hallottál, hanem azt, hogy értelmed és szíved számára igaznak tudod elfogadni, vagy nem. Ha nem, akkor meg kell tudnod okolnod, mert éppen ez jelenti eszed használatát. Ne feledd!, első ajándékom számodra az, hogy gondolkodó lény vagy. Minden más ajándékom csak annyiban lehet hatékony életedben, amennyiben ezt az elsőt komolyan felhasználod.
Ha van már önálló véleményed, akkor vizsgálhatod evangéliumaim alapján, hogy a te véleményed mennyiben azonos, vagy menynyiben tér el az Enyémtől. Azért mondtam az evangéliumokat, mert a többi szentírási könyvet ezekhez kell igazítani, és nem fordítva.
Mint látod, Én annyira nem vagyok mindenható, hogy azt sem tudom megtenni, hogy helyetted átalakítsam a te gondolkodásodat. Pedig nagyon szeretném, ha úgy gondolkodnál, mint Én. De helyetted ennek Én nem tudok utánajárni.
Megáldalak az ÉRTELEM LELKÉVEL!"

Jézus - A Hang: 6/452

30. hét

(2009. 07. 20. - 26.)

Témáink:

"Minden újszülött gyermek nyelveken kezd beszélni azokhoz, akik vele foglalkoznak. Amikor valaki felnőttként teszi ezt, akkor újjászületett gyermekként beszél Istenéhez, ha ez a szándéka."

"Amint egy anya olyankor is megérti gyermekét, amikor még senki, sőt maga a gyermek sem érti önmagát, úgy Én nagyon is megértem az Én gyermekeimet, mikor nyelveken kezdenek beszélni."

"Azzal mutatom ki, hogy értem a szeretetnek ezt a nyelvét, hogy jó érzést keltek abban, aki erre vállalkozik."

"Ha közösségben vagy, csak akkor imádkozz nyelveken, ha van ott olyan, akinek Lelkem megadta a nyelvek magyarázatának adományát. De ha egyedül vagy, akkor lehetőleg minden nap imádkozz nyelveken. Ha ezt teszed, akkor nagyon tudom segíteni lelked fejlődését."

"Meghatódásod is szoros kapcsolatban áll újjászületéseddel."

"...ezzel is kicsit úgy kell bánnod, mint a nyelveken való imával. Bátran szabad folyást kell engedned könnyeidnek, mikor egyedül vagy. Ez nagy benső megtisztulást, megkönnyebbülést fog eredményezni benned. De közösségben, mások előtt nagyon törekedned kell arra, hogy uralkodni tudjál az ilyen elérzékenyülésen."

"...a nyelvek adománya és a könnyek adománya Szentlelkem értékes ajándékai, melyekkel általában minden újjászületettet, minden újszülöttemet meg szokta ajándékozni Lelkem."

"Mivel az újjászületés csodájának boldog megtapasztalója lettél, ezért azt is tudnod kell, hogy mostantól kezdve különlegesen a Szentlélek irányítása alá kerültél. Ne lepődj meg hát, ha még sok csodát fogsz megtapasztalni magadban, körülötted, éppen azáltal, hogy Lelkem működik általad, veled és benned."

Kérdező: A NYELVEKEN VALÓ IMÁRÓL

1. Istennek tetsző-e a nyelveken való imádság?
2. Férjem egészségéért aggódom.
3. Nagyon meg tudok hatódni.

A HANG válasza:

Jézus evangéliumi tanításai a Hang-könyvekben "Gyermekem! Te az újjászületés csodájának vagy boldog megtapasztalója. Minden újszülött gyermek nyelveken kezd beszélni azokhoz, akik vele foglalkoznak. Amikor valaki felnőttként teszi ezt, akkor újjászületett gyermekként beszél Istenéhez, ha ez a szándéka. Amint egy anya olyankor is megérti gyermekét, amikor még senki, sőt maga a gyermek sem érti önmagát, úgy Én nagyon is megértem az Én gyermekeimet, mikor nyelveken kezdenek beszélni. Azzal mutatom ki, hogy értem a szeretetnek ezt a nyelvét, hogy jó érzést keltek abban, aki erre vállalkozik.
Ha közösségben vagy, csak akkor imádkozz nyelveken, ha van ott olyan, akinek Lelkem megadta a nyelvek magyarázatának adományát. De ha egyedül vagy, akkor lehetőleg minden nap imádkozz nyelveken. Ha ezt teszed, akkor nagyon tudom segíteni lelked fejlődését.
Itt szólok a harmadik gondolatodról, mert ez hozzátartozik az előzőhöz. Meghatódásod is szoros kapcsolatban áll újjászületéseddel. Könnyeid, meghatódásod, az Én adományom, de ezzel is kicsit úgy kell bánnod, mint a nyelveken való imával. Bátran szabad folyást kell engedned könnyeidnek, mikor egyedül vagy. Ez nagy benső megtisztulást, megkönnyebbülést fog eredményezni benned. De közösségben, mások előtt nagyon törekedned kell arra, hogy uralkodni tudjál az ilyen elérzékenyülésen.
Tehát a nyelvek adománya és a könnyek adománya Szentlelkem értékes ajándékai, melyekkel általában minden újjászületettet, minden újszülöttemet meg szokta ajándékozni Lelkem.
Ami férjed egészségét illeti, ezzel nem kell neked foglalkoznod. Neked a beteggel kell foglalkoznod. Ez szereteted gyakorlati kimutatására ad neked lehetőségeket. Természetesen az imáid a betegért szintén a szeretet megnyilvánulásai, és tudnod kell, hogy a te újjászületésed után, magad is rendelkezel olyan erővel, mely kézrátételed által gyógyító erőt is hordoz és áraszt.
Azzal fejezem be, amivel kezdtem. Mivel az újjászületés csodájának boldog megtapasztalója lettél, ezért azt is tudnod kell, hogy mostantól kezdve különlegesen a Szentlélek irányítása alá kerültél. Ne lepődj meg hát, ha még sok csodát fogsz megtapasztalni magadban, körülötted, éppen azáltal, hogy Lelkem működik általad, veled és benned.
Megáldalak a BÖLCSESSÉG LELKÉVEL!"

Jézus - A Hang: 6/453

31. hét

(2009. 07. 27. - 08. 02.)

Témáink:

"Mivel átlagon felüli érzékeny idegrendszerrel születtél a földre, ezért te súlyosabban élted át azokat a megpróbáltatásokat, melyekbe belesodródtál. Nekem sem volt könynyű dolgom veled. Úgy akartál függetlenülni Tőlem, hogy ezt Velem próbáltad megideologizálni."

"Először be kell mutatkoznom. Én a HARMONIKUS BÖLCSESSÉG VAGYOK, AKI A SZERETETET IGAZSÁGBAN ÉS AZ IGAZSÁGOT SZERETETBEN MONDOM EL, ÉLEM MEG ÉS KÍVÁNOM MÁSOKTÓL IS."
"Radikálisan csak a kifejezett rossztól határolom el Magam, és ezt kérem másoktól is."

"Mivel jó szándék vezetett legtöbbször, ezért e szenvedésem következménye lett az, hogy mindig melletted tudtam maradni, s meg tudtalak menteni annak érdekében, hogy még földi életedben a szándékom szerinti feladatodat teljesítsed."

"Boldognak akarlak látni! E boldogságnak másik neve: benső béke. Körülményeid ellehetetlenülése lehetővé tette számodra azt, hogy a benned lévő jelenlétem megtapasztalhatóvá váljék."

"Nem vagyok sem elkeserítő, sem hízelgő típus."

"Csak az a társkapcsolat hordozza áldásomat, mely biztosítja azt a magányt is, melyre szükséged van, és amely biztosítja a Velem való párbeszéd, a hála, dicsőítés, kérő ima zavartalanságát."

"Nem lehet problémákat kikerülni. Azokat meg kell oldani. Semmi módon nem kerülheti meg földi halandó, hogy a földi életben eléje kerülő problémákat, melyeket neki kell megoldania, megússza. Minden öngyilkosnak meg kell születnie újra, és semmiképpen sem kerül könnyebb helyzetbe, mint amiből öngyilkosságba menekült. Az öngyilkosság az egyike azoknak a cselekedeteknek, melyek az illetőt kirepítik gondviselő szeretetem köréből."

Kérdező: SZEKTÁBÓL A BOLONDOK HÁZÁBA

Egy szektába kerülve elégettem képeimet, kidobtam tévét, rádiót, stb. Pszichiátriára kerültem, öngyilkossági kísérletem volt. Nem tudom, vállaljam-e a közös együttélést olyan valakivel, akivel ugyanakkor egy beteget is vállalnom kellene? Mit akar velem az Úr? Mi van öngyilkos barátnőmmel?

A HANG válasza:

Jézus evangéliumi tanításai a Hang-könyvekben "Drága Gyermekem! Sok testi, lelki megpróbáltatás ért eddig. Nagyon meg kellett élned, hogy magadra vagy utalva. Mivel átlagon felüli érzékeny idegrendszerrel születtél a földre, ezért te súlyosabban élted át azokat a megpróbáltatásokat, melyekbe belesodródtál. Nekem sem volt könynyű dolgom veled. Úgy akartál függetlenülni Tőlem, hogy ezt Velem próbáltad megideologizálni. Ezt most jobban meg kell magyaráznom.
Először be kell mutatkoznom. Én a HARMONIKUS BÖLCSESSÉG VAGYOK, AKI A SZERETETET IGAZSÁGBAN ÉS AZ IGAZSÁGOT SZERETETBEN MONDOM EL, ÉLEM MEG ÉS KÍVÁNOM MÁSOKTÓL IS. Radikálisan csak a kifejezett rossztól határolom el Magam, és ezt kérem másoktól is. A képek, tévé, rádió, stb. nem ilyenek. Rám hivatkozva ezeket félredobni, enyhén szólva eltávolodás Tőlem, s út a diliház felé. Ez nem jelenti azt, hogy ezekkel szükséges foglalkozni, de igenis jelenti azt, hogy nem érdekes, foglalkozik-e valaki ezekkel, mint eszközökkel, vagy sem. Éppen, mert eszközök, önmagukban nincs erkölcsi értékük. Se nem jók, se nem rosszak. A cél dönti el, tehát amire használja ezeket valaki, hogy jók, vagy nem jók. Pihenésre, kikapcsolódásra, szellemi, lelki töltekezésre használva, feltétlenül jó dolgok ezek. A festményekre ez különösen áll. Mérhetetlenül sok építő gondolatot tudtok átadni képek, szobrok által. Persze ezek használatát is, mint mindent, el lehet rontani. De azért, hogy el ne romoljon, hát ne is használjátok, ez butaság. Olyan ez, mint mikor valaki nem indul el sehová, nehogy útközben elessen.
E bemutatkozás után most már mondhatom a következőket:
Drága Gyermekem! Sokat szenvedtem amiatt, hogy gyakran ártottál magadnak. Ártottál testednek tudva, lelkednek tudatlanul. Mivel jó szándék vezetett legtöbbször, ezért e szenvedésem következménye lett az, hogy mindig melletted tudtam maradni, s meg tudtalak menteni annak érdekében, hogy még földi életedben a szándékom szerinti feladatodat teljesítsed.
A szándékom szerinti feladat lényege a következő: Boldognak akarlak látni! E boldogságnak másik neve: benső béke. Körülményeid ellehetetlenülése lehetővé tette számodra azt, hogy a benned lévő jelenlétem megtapasztalhatóvá váljék. Ha előbb nem, hát utóbb. Az az élettengődés, mely most nálad külsőleg megnyilvánul, nem nevezhető boldog, a hazataláltság érzésétől átmelegített lelki állapotnak. Pedig Én ezt akarom elérni benned.
Hidd el, bármit rajzolsz, bármit festesz, bármit írsz, Nekem örömöm telik munkádban. Ezt az örömömet szeretném megosztani veled. Azt is el kellene hinned, hogy sokkal nagyobb életerő rejtőzik benned, mint te gondolod. Sokkal többre vagy képes, mint amit teszel. Ezt nem azért mondom, hogy vigasztaljalak. Nem szoktam olcsó trükköket alkalmazni. Azért mondom, mert Én TUDOM ezt. Nem vagyok sem elkeserítő, sem hízelgő típus. A harmonikus bölcsesség szeretetben megélt igazságának megnyilvánulása vagyok, mint már bemutatkozásomban mondottam. Ezért érdemes nagyon komolyan venni Engem.
Mivel kimondhatatlanul szeretlek, ezért óva intelek minden elhamarkodott radikális elhatározástól. De ugyanakkor bátorítalak arra, hogy ne értékeld le magadat, ha arról van szó, hogy fölvállalj áldozatot. Csak az a társkapcsolat hordozza áldásomat, mely biztosítja azt a magányt is, melyre szükséged van, és amely biztosítja a Velem való párbeszéd, a hála, dicsőítés, kérő ima zavartalanságát.
Barátnődnek újra meg kell születnie. Nem lehet problémákat kikerülni. Azokat meg kell oldani. Semmi módon nem kerülheti meg földi halandó, hogy a földi életben eléje kerülő problémákat, melyeket neki kell megoldania, megússza. Minden öngyilkosnak meg kell születnie újra, és semmiképpen sem kerül könnyebb helyzetbe, mint amiből öngyilkosságba menekült. Az öngyilkosság az egyike azoknak a cselekedeteknek, melyek az illetőt kirepítik gondviselő szeretetem köréből.
Drága Gyermekem! Bízzál Bennem! Megáldalak a BIZALOM LELKÉVEL!"

Jézus - A Hang: 6/454

32. hét

(2009. 08. 03. - 09.))

Témáink:

"Mivel Lelkem által benned élek, ezért különös öröm számomra, hogy engeded magadat bensőleg formálni. Amikor imádkozol, akkor úgy tud rád ragyogni szeretetem fénye, hogy mások felé is képessé válsz ennek továbbadására anélkül, hogy ezt erőltetned kellene."

"...légy továbbra is egyszerű és természetes. Így tudok legtöbb gyümölcsöt érlelni általad mások számára is."

"... azok a lelkek, akik félnek, valójában nem óvatosak, hanem betegek. Mégpedig olyan betegek, akik magukat betegítik meg. Ezért nehéz a gyógyításuk."

"Neked és mindenkinek, aki értelmét jó szándékkal használja, mindent szabad, de nem minden használ. Azt pedig, hogy mi használ és mi nem, azt mindenkinek önmagának el kell tudnia dönteni, mert Én nemcsak benned, de mindenkiben jelen vagyok annyira, hogy szólhatok a lelkiismereten keresztül mindaddig, míg valaki ezt Nekem megengedi, illetve ezt Tőlem kéri."

"... a Bibliában nem szabad minden szót Nekem tulajdonítani. Amit Pál mond, azt Pál mondja, amit Péter vagy Jakab mond, azt Péter, vagy Jakab mondja. Amit Jeremiás mond, azt Jeremiás mondja, stb. Amit Én, Jézus mondok, - ezt főleg az evangéliumokban és az Apostolok cselekedeteinek elején találhatod - azt Én, Jézus mondom akkor is, ha nem Én írtam le azokat."

"Ha szavaim mérlegén méred le a Biblia többi kijelentéseit, akkor sohasem fogsz tévútra jutni. Sajnos, nagyon sok gyermekem e téren nem hallgat Rám, s így éppen azért, mert Isten szavának tulajdonít minden szót a Bibliában, sokkal inkább bálványimádóvá válik, mint Istent imádóvá."

"A Bibliával tehát óvatosan kell bánni, mert nem a Biblia a forrás, bár nagyon előkelő és tiszteletre méltó az értéke. A forrás a benned és minden jó szándékú emberben működő SZENTLÉLEK, aki azért adott nektek értelmet, hogy ti azt átadva LELKEMNEK, együtt munkálkodjatok Velem."

Kérdező: MIT ÜZEN NEKEM A HANG?

1. A postán különböző könyvecskéket kapunk. Azt mondják, hogy szektáktól valók. Mi ezekkel a teendő?
2. Mit üzen nekem a HANG?

A HANG válasza:

Jézus evangéliumi tanításai a Hang-könyvekben "Gyermekem!
A második kérésednél kezdem. Azt üzenem neked, hogy nagyon szeretlek, és nagyon örülök a munkádnak. Mivel Lelkem által benned élek, ezért különös öröm számomra, hogy engeded magadat bensőleg formálni. Amikor imádkozol, akkor úgy tud rád ragyogni szeretetem fénye, hogy mások felé is képessé válsz ennek továbbadására anélkül, hogy ezt erőltetned kellene.
Azt üzenem, hogy légy továbbra is egyszerű és természetes. Így tudok legtöbb gyümölcsöt érlelni általad mások számára is.
Nem kell félned azoktól a postán, vagy bárhogy hozzád került könyvektől. Valóban sok értékes gondolatot hordoznak azok számotokra. Nem kell félned, mert azok a lelkek, akik félnek, valójában nem óvatosak, hanem betegek. Mégpedig olyan betegek, akik magukat betegítik meg. Ezért nehéz a gyógyításuk.
Neked és mindenkinek, aki értelmét jó szándékkal használja, mindent szabad, de nem minden használ. Azt pedig, hogy mi használ és mi nem, azt mindenkinek önmagának el kell tudnia dönteni, mert Én nemcsak benned, de mindenkiben jelen vagyok annyira, hogy szólhatok a lelkiismereten keresztül mindaddig, míg valaki ezt Nekem megengedi, illetve ezt Tőlem kéri.
Amire azonban fel kell hívnom figyelmedet ezzel kapcsolatban, az az, hogy a Bibliában nem szabad minden szót Nekem tulajdonítani. Amit Pál mond, azt Pál mondja, amit Péter vagy Jakab mond, azt Péter, vagy Jakab mondja. Amit Jeremiás mond, azt Jeremiás mondja, stb. Amit Én, Jézus mondok, - ezt főleg az evangéliumokban és az Apostolok cselekedeteinek elején találhatod - azt Én, Jézus mondom akkor is, ha nem Én írtam le azokat.
Ha szavaim mérlegén méred le a Biblia többi kijelentéseit, akkor sohasem fogsz tévútra jutni. Sajnos, nagyon sok gyermekem e téren nem hallgat Rám, s így éppen azért, mert Isten szavának tulajdonít minden szót a Bibliában, sokkal inkább bálványimádóvá válik, mint Istent imádóvá.
A Bibliával tehát óvatosan kell bánni, mert nem a Biblia a forrás, bár nagyon előkelő és tiszteletre méltó az értéke. A forrás a benned és minden jó szándékú emberben működő SZENTLÉLEK, aki azért adott nektek értelmet, hogy ti azt átadva LELKEMNEK, együtt munkálkodjatok Velem. Drága Gyermekem! Aláhúzottan mondom: NAGYON SZERETLEK! Megáldalak SZERETETEM LELKÉVEL!"

Jézus - A Hang: 6/455

33. hét

(2009. 08. 03. - 09.)

Témáink:

"... ha olyan kérdés merül fel benned, hogy jó úton jársz-e, akkor Nálam mindig megkapod azt az eligazítást ..."

"...nemcsak az ősellenség tud elbizonytalanítani, hanem Én is. Én olyankor próbállak elbizonytalanítani benneteket, mikor önmagatokban akartok feltétlenül bízni. Az ősellenség pedig olyankor akar elbizonytalanítani benneteket, amikor Bennem akartok bízni."

"Szükségesek olyan testi, lelki szenvedések, melyeknek megtapasztalása megfelelő alap arra, hogy jobban tisztában légy önmagaddal, másokkal és Velem. Önismeret, emberismeret és Istenismeret. Ez a három terület az, ahonnan lemérhető annak az útnak minősége, melyet választottál."

"...mások helyett hinni nem lehet."

"Mindenkinek megvan az a szenvedés-mennyisége, melyet ki nem kerülhet, ha fejlődni akar. A jó tanács önmagában nem elég. Megtapasztalások kellenek ahhoz is, hogy valaki a jó tanácsokat elfogadja."

"Az önmagadban nem bízás, mely szükséges a lelki fejlődéshez, nem azonos a kisebbrendűséggel. A kisebbrendűség pszichés betegség, melyből éppen azáltal lehet kigyógyulni, hogy valaki elkezd nem önmagában, hanem Bennem bízni."

"...a földről kellene elmenekülnöd, ha el akarnád kerülni azoknak a jelenlétét, akik rossz szellemek."

A rossz szellemek "tehetetlenek azokkal a gyermekeimmel szemben, akik hisznek, remélnek és szeretnek." Tehát akik a Győztes oldalán állnak.

"Ne félj hát! Veled vagyok, benned vagyok, és mint már több embertestvéredet bátorítottam e szavakkal: ÉRTED VAGYOK BENNED."

Kérdező: LEHET MÁSOK HELYETT HINNI?

1. Jó úton járok?
2. Családunk két tagja helyett nem tudok hinni!
3. Házunkat rossz szellemek lakják?

A HANG válasza:

Jézus evangéliumi tanításai a Hang-könyvekben "Gyermekem! Abban biztos lehetsz, hogy ha olyan kérdés merül fel benned, hogy jó úton jársz-e, akkor Nálam mindig megkapod azt az eligazítást, melyre lelkednek szüksége van.
Kétségtelen, hogy nemcsak az ősellenség tud elbizonytalanítani, hanem Én is. Én olyankor próbállak elbizonytalanítani benneteket, mikor önmagatokban akartok feltétlenül bízni. Az ősellenség pedig olyankor akar elbizonytalanítani benneteket, amikor Bennem akartok bízni.
Tehát te nagyon jó úton haladsz. De tudnod kell, hogy ez a nagyon jó út egyben keresztút is. Szükségesek olyan testi, lelki szenvedések, melyeknek megtapasztalása megfelelő alap arra, hogy jobban tisztában légy önmagaddal, másokkal és Velem. Önismeret, emberismeret és Istenismeret. Ez a három terület az, ahonnan lemérhető annak az útnak minősége, melyet választottál.
Azt tudnod kell, hogy mások helyett hinni nem lehet. Nem is kell gondban lenned emiatt. Mindenkinek megvan az a szenvedés-mennyisége, melyet ki nem kerülhet, ha fejlődni akar. A jó tanács önmagában nem elég. Megtapasztalások kellenek ahhoz is, hogy valaki a jó tanácsokat elfogadja.
Az önmagadban nem bízás, mely szükséges a lelki fejlődéshez, nem azonos a kisebbrendűséggel. A kisebbrendűség pszichés betegség, melyből éppen azáltal lehet kigyógyulni, hogy valaki elkezd nem önmagában, hanem Bennem bízni.
Amit a rossz szellemekről gondolsz, melyek szerinted házatokat megszállva tartják, hát ezekről annyit mondhatok, hogy nemcsak házatokat, de egész földeteket megszállva tartják, de tehetetlenek azokkal a gyermekeimmel szemben, akik hisznek, remélnek és szeretnek.
Tehát te a Győztes oldalán állsz! Ismételem, a földről kellene elmenekülnöd, ha el akarnád kerülni azoknak a jelenlétét, akik rossz szellemek. Mikor a földön éltem emberként köztetek, Engem is próbáltak eltántorítani utamról, még a Sziklának átnevezett apostolomat, Pétert is felhasználták eszköznek, hogy céljukat elérjék.
Ne félj hát! Veled vagyok, benned vagyok, és mint már több embertestvéredet bátorítottam e szavakkal: ÉRTED VAGYOK BENNED. Számomra nem hétvégi kedves kirándulás az, hogy benned élek, hanem szent vágyam megvalósulását készítem elő ezzel. Szent vágyam az, hogy egykor ZAVARTALANUL tudd átélni szeretetemet, hogy egykor ZAVARTALANUL tudjam átélni szeretetedet.
Nagyon szeretlek. MEGÁLDALAK!"

Jézus - A Hang: 6/456

34. hét

(2009. 08. 17. - 23.)

Témáink:

" Részben mindenki megbélyegzetten születik. Ennek nincs jelentősége az erkölcs területét érintően. Vagyis, nem múlik rajta senkinek sem a boldogsága. Szerepe természetesen van. Besegít abba az életállapotba, melyben enélkül főleg a hiúság ördöge nagyon meg tudná nehezíteni a lélek fejlődését. Ilyen értelemben tehát hálát kell adni minden megbélyegzettségért. De olyan nincs, hogy az ilyesmi bárkit is hátrányos helyzetbe hozhatna."

"Betegségedből van kiút. Nem küzdened kell ellene, hanem hálát kell adnod érte."

"... pszichikailag csak akkor tudsz ráhangolódni arra a fiziológiai rezgésszámra, mely képes helyreállítani benned a megbillent egyensúlyt, ha hitben érleled magadban azt a meggyőződést, hogy Én csak olyat engedek meg számodra, ami feltétlenül javadra válik."

"... ha nem is látod át jelen betegséged hasznos voltát, de ha hitben el tudod fogadni, s érte így látatlanban hálát tudsz adni, akkor ez olyan erőket képes mozgósítni benned, hogy feltöltődsz megfelelő életenergiával, vagyis az immunrendszered annyira föl tud erősödni, hogy betegségedet megszünteti.Óriási erőforrás a HÁLAADÓ IMA!

"Semmiféle átok nem fog az Enyéimen. Lelkem olyan keretet, hálót fon körétek, melyet képtelen áttörni bármiféle rossz szándék."

Amikor azt mondtam:"Bízzatok, én legyőztem a világot!", akkor elsősorban arra a világra gondoltam, melyet magatokban hordoztok. Én ott vagyok benned, s így semmi sem árthat neked.

"Minden rossz, minden átok megpróbál nehézséget okozni, de ezek valójában annak ártanak, aki átkoz, és nem annak, akit megátkoztak. Hidd el, te nem átkozott, hanem áldott vagy."

"Aki szeretettel ráteszi kezét egy betegre, az gyógyító energiát ad át. Az ilyen gyógyításnál azért nem rendszeres és látványos gyakran a gyógyulás, mert nem elég, hogy abban él igaz szeretet, aki kezét a betegre teszi. Magában a betegben is meg kellene lenni annak a tiszta szándéknak, mely egészségét a szeretet irányába fejlesztené tovább. Bár az is igaz, hogy nem szükséges mindig az, hogy a beteg higgyen a gyógyító energia áradásában. De e hit hiánya általában csökkenti a gyógyulás esélyét."

Kérdező: MIÉRT SZÜLETTÜNK MEGBÉLYEGZETTEM?

1. Miért születtünk megbélyegzetten?
2. Betegségemből van-e szabadulás?
3. Fiatal koromban megátkoztak. Hogyan lehet ettől megszabadulni?
4. Beteg fiam számára kérhetek gyógyulást?

A HANG válasza:

Jézus evangéliumi tanításai a Hang-könyvekben "Gyermekem! 1. Részben mindenki megbélyegzetten születik. Ennek nincs jelentősége az erkölcs területét érintően. Vagyis, nem múlik rajta senkinek sem a boldogsága. Szerepe természetesen van. Besegít abba az életállapotba, melyben enélkül főleg a hiúság ördöge nagyon meg tudná nehezíteni a lélek fejlődését. Ilyen értelemben tehát hálát kell adni minden megbélyegzettségért. De olyan nincs, hogy az ilyesmi bárkit is hátrányos helyzetbe hozhatna. Még Káin megbélyegzése is számára előnyt, és nem hátrányt jelentett. Olvasd csak el figyelmesen Káin és Ábel történetét!
2. Betegségedből van kiút. Nem küzdened kell ellene, hanem hálát kell adnod érte. Tudom, hogy ez nagyon furcsán hangzik számodra, de pszichikailag csak akkor tudsz ráhangolódni arra a fiziológiai rezgésszámra, mely képes helyreállítani benned a megbillent egyensúlyt, ha hitben érleled magadban azt a meggyőződést, hogy Én csak olyat engedek meg számodra, ami feltétlenül javadra válik. Így, ha nem is látod át jelen betegséged hasznos voltát, de ha hitben el tudod fogadni, s érte így látatlanban hálát tudsz adni, akkor ez olyan erőket képes mozgósítni benned, hogy feltöltődsz megfelelő életenergiával, vagyis az immunrendszered annyira föl tud erősödni, hogy betegségedet megszünteti. Óriási erőforrás a HÁLAADÓ IMA!
3. Semmiféle átok nem fog az Enyéimen. Lelkem olyan keretet, hálót fon körétek, melyet képtelen áttörni bármiféle rossz szándék. Ez akkor is igaz, ha csetlőbotló emberi magatartásod azt sugallja, hogy Engem nem szeretsz úgy, mint kellene, hogy hűtlenkedsz, hogy időnként elpártolsz Tőlem. Hidd el, Én nem pártolok, és nem is pártoltam el tőled soha. Amikor azt mondtam:"Bízzatok, én legyőztem a világot!", akkor elsősorban arra a világra gondoltam, melyet magatokban hordoztok. Én ott vagyok benned, s így semmi sem árthat neked. Minden rossz, minden átok megpróbál nehézséget okozni, de ezek valójában annak ártanak, aki átkoz, és nem annak, akit megátkoztak. Hidd el, te nem átkozott, hanem áldott vagy. Hallani fogod majd egykor:" Jöjjetek Hozzám Atyám áldottai!" Te is közöttük leszel! Tehát nem kell azon spekulálnod, hogy hogyan lehet ettől megszabadulnod, mert nem is vagy rabságában ennek.
4. Beteg fiad számára természetesen kérheted a gyógyulást. Sőt, te magad is tudod gyógyítani őt. Aki szeretettel ráteszi kezét egy betegre, az gyógyító energiát ad át. Az ilyen gyógyításnál azért nem rendszeres és látványos gyakran a gyógyulás, mert nem elég, hogy abban él igaz szeretet, aki kezét a betegre teszi. Magában a betegben is meg kellene lenni annak a tiszta szándéknak, mely egészségét a szeretet irányába fejlesztené tovább. Bár az is igaz, hogy nem szükséges mindig az, hogy a beteg higgyen a gyógyító energia áradásában. De e hit hiánya általában csökkenti a gyógyulás esélyét.
Bízzál bátran Bennem. Megáldalak a BIZALOM LELKÉVEL!"

Jézus - A Hang: 6/457

35. hét

(2009. 08. 24. - 30.)

Témáink:

"Az Én gondolatom nem a ti gondolataitok. Az Én utam nem a ti utaitok. Ezt azzal kapcsolatban mondom, hogy előttetek érthetetlen bizonyos tragédia, halál, szerencsétlenség."

"... bizonyos eseményeket, melyek váratlannak minősülnek számotokra, csupán azért láttok ilyeneknek, mert közületek még a legélesebb elméknek is nagyon szűk az a belátható terület, amelyben annyi, de annyi ember életének eseményei fonódnak össze. Nem végzetről van tehát szó, hanem olyan szabad döntések sorozatáról, amelyeknek következménye csak innen látható be hitelesen, tőlünk."

"Egy hasonlattal tudom megközelítően érzékeltetni azt, amit mondani akarok. Képzelj el egy hatalmas zenekart, aztán egy másikat, aztán egy harmadikat, stb. A zenekar tagjai közül mindegyik tudja, hogy amelyik zenekarban játszik, abban kell neki hangszerével harmóniába kerülni a többiekkel. Lehet, hogy más zenekart, és más zenekarban lévőket tisztel, becsül és értékel, de szíve, lelke legmélyén tudja, hogy hangszere azokhoz van hangolva, akikkel egy karban játszik."

"Amikor valaki a földre születik, akkor szükségszerűen egy meghatározott zenekarba születik bele. A hasonlat egy kicsit azért sántít, mert bár itt látjátok, hogy melyik az a zenekar, de földre születésetek után ez nem automatikusan történik. Sok ártó erő próbál más zenekarba terelni benneteket. Ezeknek ellent kell állnotok!"

"Nem elég a testi vonzalom, sem a szellem, sem a lelki önmagában. Egyszerre van szükség mind a háromra ahhoz, hogy abba a karba kerüljetek, melyet itt világosan láttatok magatokénak."

"Kemény, önfegyelmező, értelmet komolyan működtető harc következménye lehet csak az, hogy megtaláljátok, és fölvállaljátok a nektek megfelelő, a titeket megillető kart. Ehhez nyújt segítséget az a bizonyos, belülről átjáró nagy hatás, amelyet említesz."

E téren a bölcsességnek van egy nyilvánvaló jele: A VÁRNI TUDÁS! Míg az ősellenség úgy akarja megrontani az érettebb lelkeket, hogy sietteti a meglátott jó megvalósítását, addig az Én Lelkem bölcsessége abban a türelmes, várni tudó szíven talál otthont magának, amely Engem nem csupán elsőnek, hanem ABSZOLÚT ELSŐNEK hordoz magában. Csak azt tudja Lelkem irányítani, aki ALÁZATOS!

"Légy hát türelmes! Nálam csak az jut célba, aki nem siet!"

Kérdező: MIÉRT HALT MEG FIATALON EGY JÓ EMBER?

1. Miért kellett oly korán elmennie egy jóságos embernek közülünk?
2. Miért van rám valaki oly nagy hatással?
3. Min kell változtatnom életemben?

A HANG válasza:

Jézus evangéliumi tanításai a Hang-könyvekben "Gyermekem!
Az Én gondolatom nem a ti gondolataitok. Az Én utam nem a ti utaitok. Ezt azzal kapcsolatban mondom, hogy előttetek érthetetlen bizonyos tragédia, halál, szerencsétlenség. Kétségtelen, hogy vannak összetevői ezeknek. Nem arról van tehát szó, hogy Én, vagy bárki más valamit fátumszerűen elhatároztunk, és akkor, ha törik, ha szakad, annak úgy kell lennie. Nem. Itt csupán arról van szó, hogy bizonyos eseményeket, melyek váratlannak minősülnek számotokra, csupán azért láttok ilyeneknek, mert közületek még a legélesebb elméknek is nagyon szűk az a belátható terület, amelyben annyi, de annyi ember életének eseményei fonódnak össze. Nem végzetről van tehát szó, hanem olyan szabad döntések sorozatáról, amelyeknek következménye csak innen látható be hitelesen, tőlünk.
Első kérdésedre tehát pontos választ fogsz kapni akkor, ha hozzánk érkezel. Úgy, amint mi látjuk a ti időéleteteket, ez hamarosan be fog következni. Csak kis idő, és megláttok Engem!
A második kérdésedre valamivel többet tudok mondani. Na nem mennyiségben, hanem tartalomban. Egy hasonlattal tudom megközelítően érzékeltetni azt, amit mondani akarok. Képzelj el egy hatalmas zenekart, aztán egy másikat, aztán egy harmadikat, stb. A zenekar tagjai közül mindegyik tudja, hogy amelyik zenekarban játszik, abban kell neki hangszerével harmóniába kerülni a többiekkel. Lehet, hogy más zenekart, és más zenekarban lévőket tisztel, becsül és értékel, de szíve, lelke legmélyén tudja, hogy hangszere azokhoz van hangolva, akikkel egy karban játszik.
Drága Gyermekem! Amikor valaki a földre születik, akkor szükségszerűen egy meghatározott zenekarba születik bele. A hasonlat egy kicsit azért sántít, mert bár itt látjátok, hogy melyik az a zenekar, de földre születésetek után ez nem automatikusan történik. Sok ártó erő próbál más zenekarba terelni benneteket. Ezeknek ellent kell állnotok! Nem elég a testi vonzalom, sem a szellem, sem a lelki önmagában. Egyszerre van szükség mind a háromra ahhoz, hogy abba a karba kerüljetek, melyet itt világosan láttatok magatokénak. Kemény, önfegyelmező, értelmet komolyan működtető harc következménye lehet csak az, hogy megtaláljátok, és fölvállaljátok a nektek megfelelő, a titeket megillető kart. Ehhez nyújt segítséget az a bizonyos, belülről átjáró nagy hatás, amelyet említesz.
E téren a bölcsességnek van egy nyilvánvaló jele: A VÁRNI TUDÁS! Míg az ősellenség úgy akarja megrontani az érettebb lelkeket, hogy sietteti a meglátott jó megvalósítását, addig az Én Lelkem bölcsessége abban a türelmes, várni tudó szíven talál otthont magának, amely Engem nem csupán elsőnek, hanem ABSZOLÚT ELSŐNEK hordoz magában. Csak azt tudja Lelkem irányítani, aki ALÁZATOS!
Légy hát türelmes! Nálam csak az jut célba, aki nem siet! Ezzel az utolsó mondattal már válaszoltam is harmadik kérdésedre.
Megáldalak a TÜRELEM ÉS A BÉKE LELKÉVEL!"

Jézus - A Hang: 6/458

36. hét

(2009. 08. 31. - 09. 06.)

Témáink:

"...a szeretet sohasem függetlenülhet Tőlem."

"Sikereid és sikertelenségeid is közös sorsunk eredménye. De valamit tisztán kell látnod: Míg sikereidért hálával tartozol Nekem, kudarcaid gyökereit meg kell vizsgálnod. Amennyiben nem a szereteten volt a hangsúly, annyiban Tőlem függetlenül, tehát azáltal történt, hogy te nem voltál szinkronban Velem."

"... Én nem azért jöttem a földre, hogy a születésétől kezdve minden halálra ítélt ember múlandó életét kicsit megtoldjam, hanem azért, hogy elmondjam és bemutassam, hogyan lehet valaki boldog, függetlenül attól, hogy milyenek a körülményei, és milyen a pillanatnyi egészségi állapota."

"Mivel szerepeket adok nektek, s ezek között a szerepek között van a különböző beavatások, tanfolyamok elvégzése által megszerzett gyógyító szolgálat is, ezért tehát áldásomat hordozod. De az a szeretet, amely élő kapcsolatot létesít köztem és közted, ez sohasem kerülhet perifériára. Ez az a központi életenergia, mely mindent, így az egészséget is, egészséges eszközként kínálja azoknak, akik erre vállalkoznak. Légy hát hálás és imádkozó lélek, akkor együtt dolgozhatunk."

"Soha nem fogok senkit Magamtól máshoz elküldeni, hogy meggyógyuljon! Ennek fordítottja lehetséges. Vagyis az, hogy mások küldenek Hozzám beteget gyógyításra. Az ilyeneknek majd elmondom, amire szükségük van. Az is lehet, hogy meggyógyítom egyiket, másikat. De sohasem lehet olyan, hogy bárki számára propagandaalany legyek."

"Ha valóban hinnéd, hogy a HANG által ÉN szólok, akkor nem kértél volna fel, hogy te gyógyíts olyan embert, akinek betegségét Általam tudtad meg. Legfeljebb azt kérdezted volna, hogy Én miért nem gyógyítottam meg őt, a te elgondolásod szerint?"

Kérdező: MEG TUDNÉK GYÓGYÍTANI EGY BETEGET.

1. Egy szívbetegről olvastam a HANG egyik kötetében, akit meg tudnék gyógyítani.
2. Saját életemről, munkámról szeretném hallani a HANG véleményét.

A HANG válasza:

Jézus evangéliumi tanításai a Hang-könyvekben "Kedves Barátom! A második gondolatoddal kezdem. Igen. Értékelem munkádat. Szeretet van benne, és a szeretet sohasem függetlenülhet Tőlem. Ennek a te életedben óriási jelentősége van.
Sikereid és sikertelenségeid is közös sorsunk eredménye. De valamit tisztán kell látnod: Míg sikereidért hálával tartozol Nekem, kudarcaid gyökereit meg kell vizsgálnod. Amennyiben nem a szereteten volt a hangsúly, annyiban Tőlem függetlenül, tehát azáltal történt, hogy te nem voltál szinkronban Velem. Kérlek, hogy minden ilyen irányú munkád előtt IMÁDKOZZ! Tudd Rám bízni magadat! És természetesen azt is, aki az Én segítségemet általad, rajtad keresztül várja.
Mint tudod, Én nem azért jöttem a földre, hogy a születésétől kezdve minden halálra ítélt ember múlandó életét kicsit megtoldjam, hanem azért, hogy elmondjam és bemutassam, hogyan lehet valaki boldog, függetlenül attól, hogy milyenek a körülményei, és milyen a pillanatnyi egészségi állapota.
Mivel szerepeket adok nektek, s ezek között a szerepek között van a különböző beavatások, tanfolyamok elvégzése által megszerzett gyógyító szolgálat is, ezért tehát áldásomat hordozod. De az a szeretet, amely élő kapcsolatot létesít köztem és közted, ez sohasem kerülhet perifériára. Ez az a központi életenergia, mely mindent, így az egészséget is, egészséges eszközként kínálja azoknak, akik erre vállalkoznak. Légy hát hálás és imádkozó lélek, akkor együtt dolgozhatunk.
De vigyázz! Most rátérek első gondolatodra. E gondolatoddal rossz helyen kopogtattál. Soha! Érted? Soha nem fogok senkit Magamtól máshoz elküldeni, hogy meggyógyuljon! Ennek fordítottja lehetséges. Vagyis az, hogy mások küldenek Hozzám beteget gyógyításra. Az ilyeneknek majd elmondom, amire szükségük van. Az is lehet, hogy meggyógyítom egyiket, másikat. De sohasem lehet olyan, hogy bárki számára propagandaalany legyek.
Megértem jó szándékodat, de nem helyeslem kérésedet. Lelked mélyén valójában nem hiszed el, hogy Én az a Jézus vagyok, akinek éppen e napokban ünnepeltétek születése napját. Ha valóban hinnéd, hogy a HANG által ÉN szólok, akkor nem kértél volna fel, hogy te gyógyíts olyan embert, akinek betegségét Általam tudtad meg. Legfeljebb azt kérdezted volna, hogy Én miért nem gyógyítottam meg őt, a te elgondolásod szerint?
Kedves Barátom! Életed, szereped nemcsak ismert Előttem. Dolgozni akarok általad, veled és benned. Ezt akkor teszed lehetővé Számomra, ha Általam, Velem és Bennem akarod megdicsőíteni az Atyát!
Megáldalak SZERETETEM EREJÉVEL!"

Jézus - A Hang: 6/459

37. hét

(2009. 09. 07. - 13.)

Témáink:

"...a tönkrement házasság nem azonos a tönkrement élettel."

"A tönkrement házasságoknál nem alkati okok miatt történik meg az, ami megtörténik. Csupán erre is rá szokták fogni a következményeket. Minden esetben arról van szó, hogy aki elhagyja a másikat, az olyan lelki éretlenségről tesz tanúságot, melyet csak azáltal tud elviselhetővé tenni a maga számára, hogy a másikat okolja a történtekért."

"...az elhagyás nem a fizikai elhagyást jelenti, hanem azt, ami már előbb megtörtént valamelyikben, s kezdte megmérgezni kettőjük között a légkört. Ez olyankor történik meg, amikor az egyik már semmiféle megváltozásra, megjavulásra nem hajlandó annak érdekében, hogy a másik fél közelebb kerüljön Hozzám."

"A mindenkori megbocsátás nem azoknak jár, akik ígérgetnek, hanem azoknak, akik alá is tudják támasztani további magatartásukkal, hogy ígéretük komoly. Csak annak komoly az ígérete, a megjavulási szándéka, aki kívánja, sőt követeli is, hogy ígéretének megvalósítását kérjék tőle számon!"

"Tönkrement élet valójában nincsen. Van bukdácsoló élet, s ez a bukdácsolás lehet méreteiben katasztrofálisan nagy is, de sohasem lehet véglegesen tönkrement. Azért nem lehet, mert Én, aki minden élet FORRÁSA vagyok, nem vagyok kimeríthető, elzárható, lebénítható. Sohasem vagyok elérhetetlen. Ti örök újrakezdők vagytok..."

"Életed értelme annyiban hordoz erkölcsi értéket, amennyiben arra hangol téged, hogy igyekezz tanítványommá lenni, és másokat tanítványommá tenni."

"Tanítványommá azáltal lehetsz, ha sokat olvasod az evangéliumaimban föllelhető tanításomat."

Kérdező: TÖNKREMENT A HÁZASSÁGOM.

1. Tönkrement házasságom után mi a feladatom?
2. Alkatilag van akadály kapcsolatunkban?

A HANG válasza:

Jézus evangéliumi tanításai a Hang-könyvekben Gyermekem!
Azt világosan kell látnod, hogy a tönkrement házasság nem azonos a tönkrement élettel. Ti azt a házasságot nevezitek tönkrementnek, amelynek az egyik fél hátat fordított, s csak idő kérdése, hogy ezt a másik fél realizálja.
A tönkrement házasságoknál nem alkati okok miatt történik meg az, ami megtörténik. Csupán erre is rá szokták fogni a következményeket. Minden esetben arról van szó, hogy aki elhagyja a másikat, az olyan lelki éretlenségről tesz tanúságot, melyet csak azáltal tud elviselhetővé tenni a maga számára, hogy a másikat okolja a történtekért. Fontos tudnod, és ezért hangsúlyoznom kell, hogy az elhagyás nem a fizikai elhagyást jelenti, hanem azt, ami már előbb megtörtént valamelyikben, s kezdte megmérgezni kettőjük között a légkört.
Ez olyankor történik meg, amikor az egyik már semmiféle megváltozásra, megjavulásra nem hajlandó annak érdekében, hogy a másik fél közelebb kerüljön Hozzám. Ha az, aki lehetetlen viselkedésével, tehát olyan viselkedéssel, amely akadályozza a másikat abban, hogy Hozzám közelebb kerüljön, már igazolta, hogy elhagyta társát, s elkezdi ígérgetésekkel ezt az elhagyást takargatni, csak akkor hitelt érdemlők e szavai, ha cselekedetekkel is alá tudja támasztani ígérgetéseinek komolyságát.
A mindenkori megbocsátás nem azoknak jár, akik ígérgetnek, hanem azoknak, akik alá is tudják támasztani további magatartásukkal, hogy ígéretük komoly. Csak annak komoly az ígérete, a megjavulási szándéka, aki kívánja, sőt követeli is, hogy ígéretének megvalósítását kérjék tőle számon!
Tönkrement élet valójában nincsen. Van bukdácsoló élet, s ez a bukdácsolás lehet méreteiben katasztrofálisan nagy is, de sohasem lehet véglegesen tönkrement. Azért nem lehet, mert Én, aki minden élet FORRÁSA vagyok, nem vagyok kimeríthető, elzárható, lebénítható. Sohasem vagyok elérhetetlen. Ti örök újrakezdők vagytok, s ezt lehet naponta lemérhető, vagy nagyobb események láncolatában földarabolható módon felfogni.
Gyermekem! Életed értelme annyiban hordoz erkölcsi értéket, amennyiben arra hangol téged, hogy igyekezz tanítványommá lenni, és másokat tanítványommá tenni.
Tanítványommá azáltal lehetsz, ha sokat olvasod az evangéliumaimban föllelhető tanításomat. E tanítások lényege, hogy csak az a szeretet érdemli meg e nevet, mely képes megvalósítani e magatartást: csak azt tenni másnak, amit magadnak is akarsz, hogy mások tegyenek, s kerülni szóban, cselekedetben egyaránt mások felé azt, amit nem akarsz, hogy mások feléd megtegyenek. Mindaz, aki erre törekszik, az az Én tanítványom.
Tanítvánnyá tenni pedig annyit jelent, hogy azoknak figyelmét, akiket az előzőkben leirt szereteteddel már átöleltél, felhívod ugyanerre a boldogító, örök boldogságot biztosító magatartásra.
Megáldalak, hogy a hit, remény és a szeretet ÉLET legyen benned."

Jézus - A Hang: 6/460

38. hét

(2009. 08. 10. - 16.)

Témáink:

"Az jó, ha aggódsz a lelkedért. Mert mit használ bárkinek is, ha az egész világot megnyeri is, de lelke kárt szenved. Valóban, lelkedért minden áldozatra képesnek kell lenned."

"... a kártyával való jósolás nincs összhangban sem Velem, sem a jó szellemekkel."

"Hosszú távon nem biztosít lelki békét sem neked, sem másoknak az, ha ilyen jósolások alapján döntenek életük eseményei felől, illetve akarnak bizonyosságot jövőjüket illetően."

"Senki sem tért még meg kártya által. Csak azáltal, hogy elhagyta a kártyát." A Biblia által viszont már sokan megtértek.

"...a te döntésedet Én előre meg nem mondom neked, bár megmondhatnám, mert tudom. De ennek ismerete nem vinne előre, sőt, hátráltatná azt a megtérésedet, melyet Én joggal várok el tőled."

Kérdező: KÁRTYÁBÓL JÓSOLOK. AGGÓDOM LELKEMÉRT.

Kártyával jósolok. Aggódom a lelkemért. Istenhívő vagyok. Vajon magányos maradok életem végéig?

A HANG válasza:

Jézus evangéliumi tanításai a Hang-könyvekben "Az jó, ha aggódsz a lelkedért. Mert mit használ bárkinek is, ha az egész világot megnyeri is, de lelke kárt szenved. Valóban, lelkedért minden áldozatra képesnek kell lenned.
Egyértelműen és világosan meg kell mondanom, hogy a kártyával való jósolás nincs összhangban sem Velem, sem a jó szellemekkel. Hosszú távon nem biztosít lelki békét sem neked, sem másoknak az, ha ilyen jósolások alapján döntenek életük eseményei felől, illetve akarnak bizonyosságot jövőjüket illetően.
Szeretettel kérlek, inkább a Bibliát forgasd, mint a kártyát. A Biblián keresztül tudok segíteni neked is, másoknak is. Megteheted magad és mások számára is, hogy bárhol felnyitod a Bibliát, a nyitott résznél elolvasott szövegben lehet olyan útmutatást kapni, ami építheti a lelket. Kártyánál ez nem megy. Senki sem tért még meg kártya által. Csak azáltal, hogy elhagyta a kártyát. A Biblia által már sokan megtértek úgy, hogy csak felütötték valahol, s Én tudtam üzenni számukra olyat, amire lelküknek valóban szüksége volt.
Akkor is, ha lehangoló számodra, Nekem kötelességem megmondani, hogy amíg a kártyát forgatod a Biblia helyett, addig nem tudom áldásomat adni arra, akivel meg tudnád osztani özvegyi magányodat.
Neked lényegében olyan társra van szükséged, aki Bennem tud szeretni téged, és akit te szintén Bennem tudsz elfogadni. Ennek jövőbeli megvalósulása a te szabadságod határán belül van. Tehát ott, ahol már az Én szabadságom csak annyiban lehet jelen, amennyire te akarod. Így a te döntésedet Én előre meg nem mondom neked, bár megmondhatnám, mert tudom. De ennek ismerete nem vinne előre, sőt, hátráltatná azt a megtérésedet, melyet Én joggal várok el tőled.
Megáldalak a TISZTÁNLÁTÁS LELKÉVEL!"

Jézus - A Hang: 6/461

39. hét

(2009. 09. 21. - 27.)

Témáink:

"Ember embert még eddig SOHA boldoggá nem tett. Nem is arra való az ember, hogy boldogítson bárkit is. Ez nálatok az egyik legsúlyosabb gyökérprobléma! Úgy gondoljátok, hogy boldogságra és boldogításra vagytok teremtve. Óriási tévedésben vagytok! Nem vagytok boldogításra teremtve!"

" Bárki, aki azt hiszi önmagáról, hogy bárkit is boldogíthat, vagy másról, hogy őt boldogíthatná, eleve valótlan alapra kezd építeni. Csak idő kérdése, és át kell élnie, hogy lyukas kanállal akart üdítő vizet meríteni egy kiszáradt kútból."

"Tudnod kell, hogy ember nem lehet más ember birtoka. E kijelentésed: "Enyém lesz-e?" Ez nagyon helytelen érzéseket árul el. Ha Én kérdezném ezt bárkiről is, az helyén lenne, mert az Én feladatom a boldogítás. Az valóban az Enyém, aki átadja magát Nekem. Azt Én tudom is boldogítani. De csak Én tudok boldogítani. Ti megpróbálhatjátok megjátszani, hogy istenek vagytok, de attól még nem vagytok azok. Csak Isten tud boldogítani, mivel Isten minden értelemmel és akarattal rendelkező teremtményét Önmagára teremtette."

"Életed folyamán neked is, és mindenkinek az a feladata, hogy keresse és használja azokat az eszközöket, embereket, akik Hozzám közelebb juttatják az illetőt."

"... utána kell nézned, hogy Én hogyan gondolkodtam munkáról, házasságról, szeretetről, boldogságról, s el kell kezdened neked is úgy gondolkodni, amint Én gondolkodom, akkor, de csak akkor tudunk összhangban lenni egymással."

Kérdező: TÖBB ÉVE VÁROK VALAKIRE

1. Több éve várok valakire. Érdemes?
2. Fiam sikeres lesz-e munkájában, házasságában?

A HANG válasza:

Jézus evangéliumi tanításai a Hang-könyvekben "Drága Gyermekem! Nem is tudom, hogyan mondjam meg neked azt, amit meg kell mondanom. Azért nem tudom, mert ugyanazon a szón te mást értesz, mint Én. Itt van mindjárt e szó: "várok". Úgy gondolom, hogy te ez alatt a szó alatt, egy olyan reménykedést értesz, mely remény beteljesedése majd a boldogságodat fogja jelenteni. Ha így érted, akkor azt kell mondanom, hogy ebben reménykedned teljesen fölösleges. Nem fogja soha boldogságodat jelenteni. Neked már elég érettnek kell lenned ahhoz, hogy felismerd a fantázia álomképének csalfa valótlanságát. Ember embert még eddig SOHA boldoggá nem tett. Nem is arra való az ember, hogy boldogítson bárkit is.
Ez nálatok az egyik legsúlyosabb gyökérprobléma! Úgy gondoljátok, hogy boldogságra és boldogításra vagytok teremtve. Óriási tévedésben vagytok! Nem vagytok boldogításra teremtve! Bárki, aki azt hiszi önmagáról, hogy bárkit is boldogíthat, vagy másról, hogy őt boldogíthatná, eleve valótlan alapra kezd építeni. Csak idő kérdése, és át kell élnie, hogy lyukas kanállal akart üdítő vizet meríteni egy kiszáradt kútból. Tehát várakozásod teljesen fölösleges. Sőt, káros! Ne ringasd magadat illúziókban!
Leveledben kérdezed azt is, hogy tiéd lesz-e valaha az, akire vársz?
Itt ismét nagy félreértést kell kitisztáznom. Tudnod kell, hogy ember nem lehet más ember birtoka. E kijelentésed: "Enyém lesz-e?" Ez nagyon helytelen érzéseket árul el. Ha Én kérdezném ezt bárkiről is, az helyén lenne, mert az Én feladatom a boldogítás. Az valóban az Enyém, aki átadja magát Nekem. Azt Én tudom is boldogítani. De csak Én tudok boldogítani. Ti megpróbálhatjátok megjátszani, hogy istenek vagytok, de attól még nem vagytok azok. Csak Isten tud boldogítani, mivel Isten minden értelemmel és akarattal rendelkező teremtményét Önmagára teremtette.
Életed folyamán neked is, és mindenkinek az a feladata, hogy keresse és használja azokat az eszközöket, embereket, akik Hozzám közelebb juttatják az illetőt.
Gyermeked házasságával kapcsolatban szintén értelmezési problémám van. Mit értesz "sikeres" szó alatt? Az Én gondolkodásom alapján, ha Engem akar szeretni, akkor sikeres lesz, ha nem, akkor sikertelen lesz házasságában, munkájában egyaránt.
Drága Gyermekem! Hozzá kell látnod, és át kell alakítanod eddigi gondolkodásodat úgy, hogy megértsük egymást. Tehát utána kell nézned, hogy Én hogyan gondolkodtam munkáról, házasságról, szeretetről, boldogságról, s el kell kezdened neked is úgy gondolkodni, amint Én gondolkodom, akkor, de csak akkor tudunk összhangban lenni egymással.
Megáldalak a TISZTÁNLÁTÁS LELKÉVEL!"

Jézus - A Hang: 6/462

40. hét

(2009. 09. 28. - 10. 04.)

Témáink:

"Minden tanítást kritikával kell fogadnod. Olyan tanítás nem létezik, amellyel ne volna érdemes foglalkoznod. Azért kaptátok az értelmeteket, hogy ismereteket szerezzetek vele, és azért jöttem közétek a földre, hogy a megszerzett ismereteiteket az Én szándékom szerint tudjátok javatokra felhasználni. Sohasem mondtam tiltást e téren, csupán óvatosságot ajánlottam."

"Azok, akik különböző tanításokat tiltanak, ezt azért teszik, mert részben nem hisznek saját tananyaguk erejében, részben pedig csalhatatlannak tudván magukat, úgy gondolják, hogy ti éretlenek vagytok annak eldöntésére, hogy mi a jó, és mi a nem jó. Ez utóbbi elgondolásnak van némi alapja. De ez azokra is áll, akik tiltanak. Sohasem lehet senki olyan érett a földön, hogy ne kerülhetne tévútra."

"...a tévedésektől nem kell félnetek. A szeretetlenségtől kell félteni magatokat. Ha valaki tévedésbe esik, de megmarad a szeretetben, az a tévedéséből is hasznot merít a maga számára, és mindazok számára, akikkel kapcsolatba került tévedése által."

"Tanulj hát, ismerkedj, de légy óvatos, és ne hanyagold el semmiféle tanulás mellett, az Én tanításommal való foglalkozást. Tehát olvasd az Evangéliumokat!"

"Nekem különösen kedves az, ha valakivel együtt tudok dolgozni. Hidd el, Nálam nélkül semmit sem tehettek, ami boldogságotokat segíthetné. De Velem mindenre képesek vagytok e téren."

"Amikor azt mondtam, hogy jobb nektek, ha elmegyek, akkor éppen arra gondoltam, hogy azért jobb ez, mert így belülről tudlak majd Lelkem által irányítani benneteket."

Kérdező: VÉGEZZEK SZABADÍTÁSOKAT?

1. Kívánatos-e befogadnom azokat a tanításokat, amelyekkel most ismerkedem?
2. Végezzek-e szabadításokat?
3. Megírjam-e a tervezett könyvemet?
4. Szeretnék tudni valakiről. Él-e még?

A HANG válasza:

Jézus evangéliumi tanításai a Hang-könyvekben "Gyermekem!
Minden tanítást kritikával kell fogadnod. Olyan tanítás nem létezik, amellyel ne volna érdemes foglalkoznod. Azért kaptátok az értelmeteket, hogy ismereteket szerezzetek vele, és azért jöttem közétek a földre, hogy a megszerzett ismereteiteket az Én szándékom szerint tudjátok javatokra felhasználni. Sohasem mondtam tiltást e téren, csupán óvatosságot ajánlottam.
Azok, akik különböző tanításokat tiltanak, ezt azért teszik, mert részben nem hisznek saját tananyaguk erejében, részben pedig csalhatatlannak tudván magukat, úgy gondolják, hogy ti éretlenek vagytok annak eldöntésére, hogy mi a jó, és mi a nem jó. Ez utóbbi elgondolásnak van némi alapja. De ez azokra is áll, akik tiltanak. Sohasem lehet senki olyan érett a földön, hogy ne kerülhetne tévútra.
Már többször mondottam, hogy a tévedésektől nem kell félnetek. A szeretetlenségtől kell félteni magatokat. Ha valaki tévedésbe esik, de megmarad a szeretetben, az a tévedéséből is hasznot merít a maga számára, és mindazok számára, akikkel kapcsolatba került tévedése által.
Tanulj hát, ismerkedj, de légy óvatos, és ne hanyagold el semmiféle tanulás mellett, az Én tanításommal való foglalkozást. Tehát olvasd az Evangéliumokat!
Végezzél szabadításokat. Magadon és máson egyaránt! Az Én nevemben végezd ezeket, s biztos lehetsz, hogy nem hagylak magadra. Nekem különösen kedves az, ha valakivel együtt tudok dolgozni. Hidd el, Nálam nélkül semmit sem tehettek, ami boldogságotokat segíthetné. De Velem mindenre képesek vagytok e téren.
Egy könyv megírása nem függhet attól, hogy milyen tanácsot kapsz kívülről. Amennyiben benső indítást érzel erre, feltétlenül kövesd! Amikor azt mondtam, hogy jobb nektek, ha elmegyek, akkor éppen arra gondoltam, hogy azért jobb ez, mert így belülről tudlak majd Lelkem által irányítani benneteket. Még médiumomon keresztül sem kaphatsz végleges választ az ilyen irányú döntésed tárgyában. Írni csak belülről szabad. Ezt legjobban költőiteknél tapasztalhatjátok és tanulmányozhatjátok.
Utolsó kérdésedre nem felelhetek. Nem segítenék vele.
Megáldalak SZERETETEM ÉS BÉKÉM LELKÉVEL"

Jézus - A Hang: 6/463

42. hét

(2009. 10. 12. - 18.)

Témáink:

"Segíteni akarásod: Én vagyok benned. Felfokozott érdeklődésed: Én vagyok benned. Kételkedő kritikai érzéked: Én vagyok benned."

"Ha személyekben akarsz Rám találni, akkor csak azokban lelhetsz föl, akik igyekeznek szelídek és alázatos szívűek lenni. Nem mindenkiben nyilvánulok meg, aki Rám hivatkozik. Az Én nevemben sokan jönnek, és sokan vannak ma is köztetek. Jeleket, csodákat is tesznek, s mégsem Én nyilvánulok meg bennük. Csak akik szelídségre és alázatra törekednek, azok remélhetik, hogy melléjük szegődöm, hogy beléjük költözöm."

"Az alázatra törekvést azoknál tapasztalhatod, akik tanulékonyságot mutatnak. Azok, akik csak tanítani akarnak, de tanulni nem, azok szemfényvesztők, csalók, ha Rám hivatkozva jeleket és csodákat tesznek. Ezek azok, akik, ha lehet, még a választottakat is megtévesztik. Legalább is megpróbálják megtéveszteni..."

"Enyéim éppen azért Enyéim, mert inkább meghalnak, de tudatosan nem vállalják a rosszat, bármilyen bársonyba öltözötten, vagy félelmetes villámokkal vagdalódzva akarja is hatalmában tartani őket."

"A tiszta búza kiválasztása nem könnyű feladat. Vállalni kell a melléfogás kockázatát. Annak bizonyossága, hogy az Istent szeretőknek minden javukra válik, megkönnyíti a vállalást. Bátorítást ad arra, hogy a gyakorlatban a megtapasztalásé legyen a döntő szó, és ne az előre jónak kimondott, de később rossznak bizonyult döntéshez való ragaszkodásé."

"Amíg vállalod a tanulékonyság nyitottságát, és elviseled azokat a megaláztatásokat, melyek éppen azért érnek, mert mindaddig ragaszkodsz az általad felismert jóhoz, míg ennek ellenkezőjéről meg nem győznek, Én veled vagyok, és te Bennem növekedni, gazdagodni fogsz."

"Gyermekeiddel kapcsolatban nagyon fontos számodra a türelem. Nem azért kell mellettük állnod, mert jót tesznek, hanem azért, mert te jó vagy. De nekik mindig tudniuk kell, hogy te mit tartasz jónak és mit tartasz rossznak. Amit rossznak gondolsz, azt az ő kedvükért sem mondhatod jónak, és amit jónak gondolsz, azt az ő kedvükért sem mondhatod rossznak. Hallgatásnak csak akkor van helye, ha az nem bátorítja jelenben a rosszat, inkább erősíti, biztosítja a jó győzelmét."

"...légy türelmes! Türelem a szeretet másik neve."

"Nem kell féltened bolygótokat. Csak akkor pusztul el, ha helyette jobb, szebb keletkezhet. Szép ez a Föld. Pokollá nem a természete által válik. Pokollá azok teszik, akik nem a Földön, hanem az embereken akarnak uralkodni. A Föld arra való, hogy uraljátok. Az emberek pedig azért vannak e Földön, hogy önmagukban kialakítsák a szolgáló szeretet világát. Az új ég és új föld ezekkel az emberekkel lesz szinkronban."

Kérdező: JÓ ÚTON JÁROK?

1. Jó úton járok-e?
2. Istenség az, aki Jézus újra megszületéséről beszél?
3. Hogyan válasszam ki a tiszta búzát?
4. Elpusztul a Föld?
5. A leányommal és a fiammal való kapcsolatomról, szeretnék útmutatást kapni.

A HANG válasza:

Jézus evangéliumi tanításai a Hang-könyvekben "Gyermekem! Segíteni akarásod: Én vagyok benned. Felfokozott érdeklődésed: Én vagyok benned. Kételkedő kritikai érzéked: Én vagyok benned.
Ha személyekben akarsz Rám találni, akkor csak azokban lelhetsz föl, akik igyekeznek szelídek és alázatos szívűek lenni. Nem mindenkiben nyilvánulok meg, aki Rám hivatkozik. Az Én nevemben sokan jönnek, és sokan vannak ma is köztetek. Jeleket, csodákat is tesznek, s mégsem Én nyilvánulok meg bennük. Csak akik szelídségre és alázatra törekednek, azok remélhetik, hogy melléjük szegődöm, hogy beléjük költözöm.
Az alázatra törekvést azoknál tapasztalhatod, akik tanulékonyságot mutatnak. Azok, akik csak tanítani akarnak, de tanulni nem, azok szemfényvesztők, csalók, ha Rám hivatkozva jeleket és csodákat tesznek. Ezek azok, akik, ha lehet, még a választottakat is megtévesztik. Legalább is megpróbálják megtéveszteni, felültetni saját kocsijukra. De választottaim éppen azért választottaim, mert mihelyt észreveszik, hogy rossz kocsin vannak, levetik magukat arról, még akkor is, ha tudják, hogy a robogó kocsiból leugorva megsebesülnek. Enyéim éppen azért Enyéim, mert inkább meghalnak, de tudatosan nem vállalják a rosszat, bármilyen bársonyba öltözötten, vagy félelmetes villámokkal vagdalódzva akarja is hatalmában tartani őket.
A tiszta búza kiválasztása nem könnyű feladat. Vállalni kell a melléfogás kockázatát. Annak bizonyossága, hogy az Istent szeretőknek minden javukra válik, megkönnyíti a vállalást. Bátorítást ad arra, hogy a gyakorlatban a megtapasztalásé legyen a döntő szó, és ne az előre jónak kimondott, de később rossznak bizonyult döntéshez való ragaszkodásé.
Amíg vállalod a tanulékonyság nyitottságát, és elviseled azokat a megaláztatásokat, melyek éppen azért érnek, mert mindaddig ragaszkodsz az általad felismert jóhoz, míg ennek ellenkezőjéről meg nem győznek, Én veled vagyok, és te Bennem növekedni, gazdagodni fogsz.
Gyermekeiddel kapcsolatban nagyon fontos számodra a türelem. Nem azért kell mellettük állnod, mert jót tesznek, hanem azért, mert te jó vagy. De nekik mindig tudniuk kell, hogy te mit tartasz jónak és mit tartasz rossznak. Amit rossznak gondolsz, azt az ő kedvükért sem mondhatod jónak, és amit jónak gondolsz, azt az ő kedvükért sem mondhatod rossznak. Hallgatásnak csak akkor van helye, ha az nem bátorítja jelenben a rosszat, inkább erősíti, biztosítja a jó győzelmét.
Újra mondom: légy türelmes! Türelem a szeretet másik neve.
Még valamit a Földről. Nem kell féltened bolygótokat. Csak akkor pusztul el, ha helyette jobb, szebb keletkezhet. Szép ez a Föld. Pokollá nem a természete által válik. Pokollá azok teszik, akik nem a Földön, hanem az embereken akarnak uralkodni. A Föld arra való, hogy uraljátok. Az emberek pedig azért vannak e Földön, hogy önmagukban kialakítsák a szolgáló szeretet világát. Az új ég és új föld ezekkel az emberekkel lesz szinkronban.
Megáldalak a ERŐ ÉS OKOSSÁG LELKÉVEL !"

Jézus - A Hang: 6/464

43. hét

(2009. 10. 19. - 25.)

Témáink:

"Messzire nézzen, aki élni akar. ... E mondás nem Tőlem származik, bár Én is elmondhattam volna bizonyos esetekben. E bizonyos esetek azok volta, melyek csak a mulandóságra korlátozták szemeiteket."

"Bizony, a mulandóságnál messzebb kell néznie annak, aki a jelenben helyesen akar látni!"

"'...elég a mának a maga baja, a holnap majd gondoskodik magáról'. Ez azt jelenti, hogy nem hosszú távon kell eleget tenned, hanem a jelenben, ott, ahol vagy."

"Én nem tudom megkönnyíteni számodra azt a mulasztásból fakadó bizalmatlanságodat, mely éppen azért van benned, mert nem szoktattad magadat hozzá a Belém vetett bizalomhoz."

"A földi jövő tervezése idegen Tőlem. Én vagy a jelenben megoldandó feladatok tartalmára és módjára tudok nektek tanácsot adni, vagy az örökkévalóságban is értékelhető, felhasználható élettartalmakkal vagyok kapcsolatban."

Kérdező: MUNKAHELY PROBLÉMÁM VAN

Munkahelyemen olyan változások történtek, melyeknek hosszú távon nem tudok eleget tenni, de más munkahelyet sem tudok találni. Mit tegyek?

A HANG válasza:

Jézus evangéliumi tanításai a Hang-könyvekben "Gyermekem!
Van egy ilyen bölcs mondás: Messzire nézzen, aki élni akar. Te ennek a mondásnak a jegyében kerültél kétségek közé. E mondás nem Tőlem származik, bár Én is elmondhattam volna bizonyos esetekben. E bizonyos esetek azok volta, melyek csak a mulandóságra korlátozták szemeiteket. Bizony, a mulandóságnál messzebb kell néznie annak, aki a jelenben helyesen akar látni!
A te életedben, szavaid alapján azt kell mondanom, hogy "elég a mának a maga baja, a holnap majd gondoskodik magáról". Ez azt jelenti, hogy nem hosszú távon kell eleget tenned, hanem a jelenben, ott, ahol vagy.
Nagyon megértem, hogy biztosítani akarod jövődet belátható időn belüli területen. De Én nem tudom megkönnyíteni számodra azt a mulasztásból fakadó bizalmatlanságodat, mely éppen azért van benned, mert nem szoktattad magadat hozzá a Belém vetett bizalomhoz.
A földi jövő tervezése idegen Tőlem. Én vagy a jelenben megoldandó feladatok tartalmára és módjára tudok nektek tanácsot adni, vagy az örökkévalóságban is értékelhető, felhasználható élettartalmakkal vagyok kapcsolatban.
Mint látod, nem beszélek mellé. Pontosan azt mondom, amire Szerintem szükséged van.
Minden látszat ellenére is hidd el, hogy mérhetetlenül szeret téged az Isten. Megáldalak."

Jézus - A Hang: 6/465

44. hét

(2009. 10. 26. - 11. 01.)

Témáink:

"...sokkal boldogabban élhetnél, mint élsz jelenleg."

"Én a szeretet körén belül mindenható Istened vagyok, aki mérhetetlenül szeretlek téged úgy, ahogy vagy, és az a vágyam, hogy ezt a szeretetemet meg is tapasztaltassam veled."

"Tőlem sohasem szabad félned! Lelki sebeidre csak Nálam találhatsz gyógyulást."

"Természetes, hogy fájlalod múltad hűtlenségeit. De éppen mert fájlalod, ezáltal gyógyulsz is."

"A bűnbánók az Én legkedvesebb gyermekeim. A bűntelenekkel nem tudok mit kezdeni!"

"Nekem nem az tetszik, ha valaki folyton kesereg, hogy ő milyen bűnös. Nem, mert az ilyen magatartás mögött legtöbbször rejtett hiúság húzódik meg."

"Nekem az a bűnbánó tetszik, aki éppen azzal mutatja ki saját bűneinek elismerését és helyes önértékelését, hogy nem foglalkozik annyit önmagával. Miért is foglalkozna olyannal, akit nem sokra értékel?"

"Inkább foglalkozik Velem. Közvetlenül úgy, hogy Bibliából, imakönyvekből, hittankönyvekből egyre több ismeretet szerez Rólam, közvetve pedig úgy, hogy - mivel Én mindenkiben benne vagyok rászoruló módon,- ott segít másokon és másoknak, ahol éppen lehetősége van erre."

"Az ilyeneket nemcsak meggyógyítom, nemcsak megbocsátom bűneiket. Ettől nem lennének jobbak. Az ilyeneket ÚJJÁ TEREMTEM! És ez a LÉNYEG! Az Én országomban nem olyanok vannak, akik bűnösök ugyan, csupán az Én jó szívem miatt megbocsátattak bűneik. Nem. Az Én országomban ÚJ TEREMTMÉNYEK vannak. ÚJJÁ SZÜLETETTEK!"

"Azokkal, akik a földi életükben bűnteleneknek gondolják magukat, azokkal azért nem tudok mit kezdeni, mert azok meg vannak elégedve önmagukkal, és egész életük abban merül ki, hogy mások is legyenek velük megelégedve. S ha azt tapasztalják, hogy ez nem megy, akkor szerintük mindenki rossz, csak éppen ők nem. Ezek vannak abban a Szentlélek elleni bűnben, melyre nincs bocsánat sem a földön, sem a másvilágon, s mivel igényük sincs az újjászületésre, hát ezért nem tudok velük mit kezdeni."

"Örülj Nekem a jelenben! Ez sokkal hasznosabb, mint az, ha siránkozol múltbeli magadon!"

"Nemcsak számon tartom hajad szálait, de szeretem mindazt, ami kapcsolatban van veled. A múltadat is szeretem, mert anélkül most nem szólhatnék így neked, s te nem vigasztalódhatnál szavaim által. Bízzál Bennem!"

Kérdező: NYUGTALANÍT A KÖZELEDŐ SZÁMADÁS ÓRÁJA.

Sokat vétkeztem cselekedettel és mulasztással egyaránt.
Nyugtalanít a közeledő számadás órája.

A HANG válasza:

Jézus evangéliumi tanításai a Hang-könyvekben "Drága Gyermekem!
Benső nyugtalanságod jogos, de csak részben. Jogos, mert sokkal boldogabban élhetnél, mint élsz jelenleg. De csak részben jogos, mert Én a szeretet körén belül mindenható Istened vagyok, aki mérhetetlenül szeretlek téged úgy, ahogy vagy, és az a vágyam, hogy ezt a szeretetemet meg is tapasztaltassam veled.
Tőlem sohasem szabad félned! Lelki sebeidre csak Nálam találhatsz gyógyulást. Aggódásaid Velem és a számadással kapcsolatban alaptalanok.
Természetes, hogy fájlalod múltad hűtlenségeit. De éppen mert fájlalod, ezáltal gyógyulsz is.
Furcsa dolgot mondok most neked. A bűnbánók az Én legkedvesebb gyermekeim. A bűntelenekkel nem tudok mit kezdeni!
Az előző bekezdést kicsit meg kell magyaráznom. Nekem nem az tetszik, ha valaki folyton kesereg, hogy ő milyen bűnös. Nem, mert az ilyen magatartás mögött legtöbbször rejtett hiúság húzódik meg. Nekem az a bűnbánó tetszik, aki éppen azzal mutatja ki saját bűneinek elismerését és helyes önértékelését, hogy nem foglalkozik annyit önmagával. Miért is foglalkozna olyannal, akit nem sokra értékel?
Inkább foglalkozik Velem. Közvetlenül úgy, hogy Bibliából, imakönyvekből, hittankönyvekből egyre több ismeretet szerez Rólam, közvetve pedig úgy, hogy - mivel Én mindenkiben benne vagyok rászoruló módon,- ott segít másokon és másoknak, ahol éppen lehetősége van erre.
Az ilyeneket nemcsak meggyógyítom, nemcsak megbocsátom bűneiket. Ettől nem lennének jobbak. Az ilyeneket ÚJJÁ TEREMTEM! És ez a LÉNYEG! Az Én országomban nem olyanok vannak, akik bűnösök ugyan, csupán az Én jó szívem miatt megbocsátattak bűneik. Nem. Az Én országomban ÚJ TEREMTMÉNYEK vannak. ÚJJÁ SZÜLETETTEK!
Azokkal, akik a földi életükben bűnteleneknek gondolják magukat, azokkal azért nem tudok mit kezdeni, mert azok meg vannak elégedve önmagukkal, és egész életük abban merül ki, hogy mások is legyenek velük megelégedve. S ha azt tapasztalják, hogy ez nem megy, akkor szerintük mindenki rossz, csak éppen ők nem. Ezek vannak abban a Szentlélek elleni bűnben, melyre nincs bocsánat sem a földön, sem a másvilágon, s mivel igényük sincs az újjászületésre, hát ezért nem tudok velük mit kezdeni. Hiába szeretem őket, ez számukra nem boldogító, mert önzésük vakságában nem látnak rá arra, hogy hogyan tudnának másokat szolgálni.
Téged újjá tudlak teremteni. Ne félj hát! Mérhetetlen szeretetem által képes vagy békém és boldogságom befogadására. Örülj Nekem a jelenben! Ez sokkal hasznosabb, mint az, ha siránkozol múltbeli magadon! Én valóban örülök neked. És örülnek neked az ég angyalai is. Akiket te nem fogadtál el, azok örömmel fogadnak el téged, s ennek örülnöd kell. Ne félj hát! Nemcsak számon tartom hajad szálait, de szeretem mindazt, ami kapcsolatban van veled. A múltadat is szeretem, mert anélkül most nem szólhatnék így neked, s te nem vigasztalódhatnál szavaim által. Bízzál Bennem!
Megáldalak BÉKÉMMEL, SZERETETEMMEL, ÖRÖMÖMMEL!"

Jézus - A Hang: 6/466

45. hét

(2009. 11. 02. - 08.)

Témáink:

"az ősellenség, a mohóság ördöge ... álarcban akarja elérni, hogy semmi se mélyüljön el benned, s te mielőbb unjál bele abba, amit Én alaposságnak nevezek."

"Ha veszed magadnak a bátorságot, a lemondás bátorságát, az önfegyelem bátorságát, akkor hamarosan magad is rájössz, hogy egyetlen fontos kérdés van csupán életedben. A halál pillanata! Mindent ehhez kell mérned, ez alá kell rendelned."

"Nincs tehát régi és új, múlt és jövő, csupán jelen van és örökkévalóság. Így aztán a "hogyan tovább" kérdésedre magad is megadhatod magadnak a választ."

"A jelent azáltal szenteled meg, s természetesen így magadat, ha nem személyekben, hanem feladatokban gondolkodsz."

Az a fontos, hogy "mennyire tudsz megfeledkezni önmagad múlandó érdekeiről, s mennyire tudod átélni azt a szolgáló szeretetet, amely valójában Én vagyok benned."

"Lelkem annyiban tud irányítani és vezeti, amennyiben szabaddá válsz azoktól a személyektől, akikkel kapcsolatba szoktál kerülni."

"Kérned kell Tőlem a bölcsesség adományát, hogy feladatodat mindig fontosabbnak tartsd, mint egészségi állapotodat."

"Minden reggel azzal kellene kezdened a napodat, hogy megbeszéld Velem az elinduló napra Tőlem megkívánt, s általad elvégzendő feladatodat."

"Nyugodt álma éjszaka csak azoknak lehet, akik engedik magukat nyugtalanítani nappal, az Én sürgető szeretetem által. Az ÉLET megnyerésének nem kevesebb az ára, mint az élet elvesztése."

"Sok félreértés keletkezett már abból, hogy közvetve, önmagatok által kívántatok Engem hatékonnyá tenni mások számára úgy, hogy ne rajtatok legyen a felelősség, hanem Rajtam. Ezt saját érdeketekben nem vállalhatom."

"... a külső cselekvés nélküli, állapotszerű meditáció értelmetlen és értéktelen az Én számomra."

"Ne vállaljátok az önámító, hazug, délibábos, szemfényvesztő félrevezetésnek megideologizálását. Ez az önbecsapásnak egyik legveszedelmesebb formája, mert ebben a sötétség fejedelme, a világosság angyalának ruhájában közelít hozzátok, s rabolja el tőletek azt az időt, melyet arra kaptatok, hogy tevékeny szeretetben bontsátok ki magatokból mindazt az értéket, amelyet kamatoztatásra kaptatok Tőlem, mikor leszülettetek a földre."

Kérdező: ADJ VILÁGOSSÁGOT!

Sok kérdés van bennem, és mindegyiket a legfontosabbnak gondolom. A régi elmúlt bennem, de az ÚJ még nem talált meg igazán. Hogyan tovább? Egészségügyi problémáim is vannak. Jól segítem férjemet? Leányom barátja jól lát? Adj világosságot!

A HANG válasza:

Jézus evangéliumi tanításai a Hang-könyvekben "Gyermekem!
A sok kérdéssel kapcsolatban azért van benned a bőség zavara, mert az ősellenség, a mohóság ördöge, ebben az álarcban akarja elérni, hogy semmi se mélyüljön el benned, s te mielőbb unjál bele abba, amit Én alaposságnak nevezek.
Ha veszed magadnak a bátorságot, a lemondás bátorságát, az önfegyelem bátorságát, akkor hamarosan magad is rájössz, hogy egyetlen fontos kérdés van csupán életedben. A halál pillanata! Mindent ehhez kell mérned, ez alá kell rendelned. Nincs tehát régi és új, múlt és jövő, csupán jelen van és örökkévalóság. Így aztán a "hogyan tovább" kérdésedre magad is megadhatod magadnak a választ. Azt pedig, hogy jól segíted-e férjedet, tőle kérdezd meg.
A jelent azáltal szenteled meg, s természetesen így magadat, ha nem személyekben, hanem feladatokban gondolkodsz. Tehát nem az a fontos, hogy családod tagjaival, vagy bárkivel hogyan töltöd el idődet, hanem az, hogy mennyire tudsz megfeledkezni önmagad múlandó érdekeiről, s mennyire tudod átélni azt a szolgáló szeretetet, amely valójában Én vagyok benned.
Lelkem annyiban tud irányítani és vezeti, amennyiben szabaddá válsz azoktól a személyektől, akikkel kapcsolatba szoktál kerülni. Testi egészséged, illetve betegséged állapota szintén nagyon alkalmas arra, hogy be tudd határolni tevékenységi körödet.
Kérned kell Tőlem a bölcsesség adományát, hogy feladatodat mindig fontosabbnak tartsd, mint egészségi állapotodat. Sem az egészség, sem a betegség nem lehet csúcsérték számotokra. A csúcsérték az a feladat, melyet Lelkem felkínál neked megvalósításra. Minden reggel azzal kellene kezdened a napodat, hogy megbeszéld Velem az elinduló napra Tőlem megkívánt, s általad elvégzendő feladatodat. Csak annak lehet szívet megnyugtató esti imája, aki a napját reggel Velem megbeszélte. Nyugodt álma éjszaka csak azoknak lehet, akik engedik magukat nyugtalanítani nappal, az Én sürgető szeretetem által. Az ÉLET megnyerésének nem kevesebb az ára, mint az élet elvesztése.
Leányod barátjáról nem neked, hanem neki kell érdeklődnie. Én csak elveket adhatok, melyek mindenkire érvényesek. Konkrét hozzáállást az élethez csak azoknak a konkrét személyeknek tudok adni, akik nem postás útján, hanem közvetlenül kérdeznek Engem. Sok félreértés keletkezett már abból, hogy közvetve, önmagatok által kívántatok Engem hatékonnyá tenni mások számára úgy, hogy ne rajtatok legyen a felelősség, hanem Rajtam. Ezt saját érdeketekben nem vállalhatom.
Annyit azonban mondanom kell, hogy a külső cselekvés nélküli, állapotszerű meditáció értelmetlen és értéktelen az Én számomra. Közületek senki sem külön sziget, s Nekem pedig semmi szükségem nincs arra, hogy valaki összekeverje az eget a földdel. A vízió beátifikának, a boldog színről színre látásnak itt van a helye, és nem azon a Földön, melyről azt mondtam, hogy ott minden ember arcának verejtékével fogja enni a kenyerét.
Ne vállaljátok az önámító, hazug, délibábos, szemfényvesztő félrevezetésnek megideologizálását. Ez az önbecsapásnak egyik legveszedelmesebb formája, mert ebben a sötétség fejedelme, a világosság angyalának ruhájában közelít hozzátok, s rabolja el tőletek azt az időt, melyet arra kaptatok, hogy tevékeny szeretetben bontsátok ki magatokból mindazt az értéket, amelyet kamatoztatásra kaptatok Tőlem, mikor leszülettetek a földre.
Megáldalak a TISZTÁNLÁTÁS LELKÉVEL!"

Jézus - A Hang: 6/467

48. hét

(2009. 11. 23. - 29.)

Témáink:

"Kell a magány, a befelé forduló élet, hogy egyéniséged kialakuljon, s megerősödjön. De kell az emberi kapcsolatok ápolása is, hogy személyiséged el ne torzuljon. Egyéniség és személyiség! Mindkettő nagyon fontos! Torz személyiségek az állandóan meditálók, és torz egyéniségek azok, akik nem képesek naponta legalább egy félórát önmagukban csendben maradni."

"Engem nem lehet közvetlenül szeretni, csak embereken keresztül."

" Értem dolgoznod kell, és nem meditálnod. Magad miatt kell meditálnod, befelé figyelned, hogy aztán Értem tudj másokon segíteni, és ha kell, tudj áldozattá is válni."

"Sokat és behatóan olvasd az evangéliumokat! Nagyon sok mondanivalóm van ezeken keresztül számodra! Ha ezeket olvasod, akkor olyan konkrét problémáid lesznek, melyekre közösen meg fogjuk találni a megoldást."

"Nincs más megszabadítótok, csak ÉN! Veszélyes, ámítás minden olyan kijelentés, mely nem Felém akar irányítani benneteket."

"...az ősellenségnek egyik taktikája az, hogy bárányaimat vagy megakadályozza az egy nyájhoz tartozásban, vagy elszakítja a nyájtól. Így reméli, hogy könnyebben képes aztán végezni vele."

"Nem az az alázatos, aki a másikra hallgat! Az legjobb esetben is legfeljebb mulya! Aki alázatos, az mindig Rám hallgat!, és nem hajlandó lecserélni Engem senkivel! Embertársai kijelentéseit mindig Hozzám méri, és nem fordítva!"

"Egyáltalán nem szükséges a vegetárius életmód! Én sem voltam az, míg emberi testben közöttetek éltem. Vigyázz, hogy senkit se mérj fel ilyen szempont szerint."

"Részemről nem megengedett az a testi kapcsolat, mely kifejezetten kizárja a gyermekáldást, és partnerét csak eszköznek tekinti saját pillanatnyi élvezetének kielégítésére. De megengedett olyankor, ha érett hűség van mögötte, bár emberileg a gyermekáldás nem fog bekövetkezni. Egy hűség érettségét nem könnyű bizonyítani. E téren a bizalom sokszor nem megalapozott. De mindig az egyéni meggyőződés a döntő, vagyis a lelkiismeret."

"Én mindenkor megbocsátó Isten vagyok, és még a rosszat is javatokra tudom fordítani, de csak akkor, ha hibáitokat belátva akartok felzárkózni Hozzám. Legyen bátorságod józanul, reálisan gondolkodni!"

"...bármiféle meditálás helyett a tevékeny szeretetre tedd a hangsúlyt."

Kérdező: HOGYAN LEGYEK ALÁZATOS?

Befelé forduló életet élek, de nem látom, hogyan tudnék segíteni embertársaimnak? Hogyan legyek alázatos? Társammal kapcsolatban, az ő életszemléletében bizonytalan vagyok. Szükséges-e a vegetáriánus élet-mód? Nem vagyok megkeresztelve. A szexuális kapcsolat csak akkor megengedett, ha gyermekáldást várunk tőle?

A HANG válasza:

Jézus evangéliumi tanításai a Hang-könyvekben "Drága Gyermekem!
Kell a magány, a befelé forduló élet, hogy egyéniséged kialakuljon, s megerősödjön. De kell az emberi kapcsolatok ápolása is, hogy személyiséged el ne torzuljon.
Egyéniség és személyiség! Mindkettő nagyon fontos! Torz személyiségek az állandóan meditálók, és torz egyéniségek azok, akik nem képesek naponta legalább egy félórát önmagukban csendben maradni.
Az első problémád éppen abból adódik, hogy még nem ment tönkre benned az a benső mag, melyet személyiségnek neveztek. Jól érzed, hogy Engem nem lehet közvetlenül szeretni, csak embereken keresztül. Ahhoz nem kell hosszú idő, hogy elmondd Nekem szíved érzelmeit Irántam imádban.
Az első lépés tehát ahhoz, hogy embereken segíts, hogy lásd gondjaikat, és tudd őket építeni, buzdítani és vigasztalni, az az, hogy KIFELÉ TEVÉKENYKEDJ! Értem dolgoznod kell, és nem meditálnod. Magad miatt kell meditálnod, befelé figyelned, hogy aztán Értem tudj másokon segíteni, és ha kell, tudj áldozattá is válni. Sokat és behatóan olvasd az evangéliumokat! Nagyon sok mondanivalóm van ezeken keresztül számodra! Ha ezeket olvasod, akkor olyan konkrét problémáid lesznek, melyekre közösen meg fogjuk találni a megoldást.
Csak nagyon áttételesen vagy társa annak az illetőnek, akiről azt mondod, hogy sokat meditál. Sajnos, Én is csak nagyon áttételesen vagyok társa. Bár szeretnék az lenni.
Neked társad vagyok! Csak Nekem higgy! Senki másban ne bízzál. A HANG médiumom is csak addig és annyiban képvisel Engem, ameddig és amennyiben megegyezik azzal az ÖNMAGAMMAL, AKI az evangéliumokban feltárulkozom előttetek. Nincs más megszabadítótok, csak ÉN! Veszélyes, ámítás minden olyan kijelentés, mely nem Felém akar irányítani benneteket.
Számodra bizony, nagyon fontos volna az, hogy megkeresztelkedj. Azért volna ez fontos, mert az ősellenségnek egyik taktikája az, hogy bárányaimat vagy megakadályozza az egy nyájhoz tartozásban, vagy elszakítja a nyájtól. Így reméli, hogy könnyebben képes aztán végezni vele. A keresztséggel automatikusan beletagozódsz valamelyik nyájamba, ahonnan erőt, biztonságot és szolgáló feladatokat remélhetsz.
Említed leveledben az ALÁZATOT. Ez az egyik legfélremagyarázottabb erény. Nem az az alázatos, aki a másikra hallgat! Az legjobb esetben is legfeljebb mulya! Aki alázatos, az mindig Rám hallgat!, és nem hajlandó lecserélni Engem senkivel! Embertársai kijelentéseit mindig Hozzám méri, és nem fordítva! Én nem másban, hanem annak lelkében kívánok szólni, akitől kérni akarok valamit.
Drága Gyermekem! Egyáltalán nem szükséges a vegetárius életmód! Én sem voltam az, míg emberi testben közöttetek éltem. Vigyázz, hogy senkit se mérj fel ilyen szempont szerint. Egyik gyermekemnek, akit ti Pál apostolnak neveztek, e szavakat sugalltam, mikor a Kolosszeieknek írt: " Senki ne ítéljen meg tehát titeket étel-ital dolgában, s ünnepre, újholdra vagy szombatra vonatkozó dolgokban. /Kolosszeiek, 2: 16/.
Mivel a testi kapcsolatról is kérdeztél, hát elmondom e téren az egyik legfőbb elvet:
Részemről nem megengedett az a testi kapcsolat, mely kifejezetten kizárja a gyermekáldást, és partnerét csak eszköznek tekinti saját pillanatnyi élvezetének kielégítésére. De megengedett olyankor, ha érett hűség van mögötte, bár emberileg a gyermekáldás nem fog bekövetkezni. Egy hűség érettségét nem könnyű bizonyítani. E téren a bizalom sokszor nem megalapozott. De mindig az egyéni meggyőződés a döntő, vagyis a lelkiismeret. Önmagának árt az, aki nem követi a lelkiismeretét.
Én mindenkor megbocsátó Isten vagyok, és még a rosszat is javatokra tudom fordítani, de csak akkor, ha hibáitokat belátva akartok felzárkózni Hozzám. Legyen bátorságod józanul, reálisan gondolkodni!
Megáldalak, hogy megtaláld szeretetednek külső megnyilvánulási formáit, és bármiféle meditálás helyett a tevékeny szeretetre tedd a hangsúlyt. Megáldalak, hogy mindent eszköznek tekintsél annak a célnak elérésére, mely Atyám áldottai közé állíthat téged./Mt. 25; 34-36/.

Jézus - A Hang: 6/468

49. hét

(2009. 11. 30. - 12. 06.)

Témáink:

"A házastársi együttlét, éppen azért, mert kettő ember kapcsolatáról van szó, csak eszköz jellegű. Amennyiben közös célt tudtok magatok elé tűzni, s ennek megvalósításán fáradoztok, annyiban lehet harmonikus a kapcsolat. A lehetősége ennek mindig fönnáll elvileg. A gyakorlatban azonban mindkét fél szabadsága döntő. "

"Boldogítani úgysem tudjátok egymást. A boldogítás az Én szerepem mindannyitok életében, mivel mindenkit önmagamra teremtettem."

"Először Engem kell megtanulnod teljes szívvel elfogadnod. Azután remélheted azt, hogy téged is elfogad az, aki hajlandó Engem elfogadni."

"Előbb-utóbb minden embernek meg kell tanulnia, hogy a házasság senki számára sem lehet cél, csupán eszköz, hogy Értem okosan áldozattá tudjatok válni."

"Csak ha azt tapasztalod, hogy társad Értem fogad el téged, akkor remélheted, hogy segíteni fog Felém. E megtapasztalásod akkor lesz igaz, ha ő nem téged, hanem önmagát akarja megjavítani. Te sem állhatsz elő azzal, hogy őt akarod javítani, csak azzal, hogy te meg akarsz javulni."

"Munkádat szándékod alapján értékelem. A legcsodálatosabb festmény, és a legegyszerűbb mosogatás, Előttem egyre megy. És ha valaki jobb szándékkal mosogat, mint az, aki szépen fest, hát bizony akkor az értékesebb szememben, mint a festés."

"A szeretet mindig szentesíti az eszközt."

"Minden ember, akit ti rendkívüli képességgel megáldott embernek ismertek meg, az a nagy egészbe illesztve, éppen megfelelő."

"Mindenki olyan akarjon lenni, mint ÉN! Vagyis, mindenki törekedjen jó akarattal kihozni, kibontani mindazokat a képességeit, melyeket fölfedezett önmagában, hogy odaadottsága révén másokat ösztönözni tudjon a szolgáló szeretet útján."

Kérdező: RENDEZŐDHET-E HÁZASSÁGOM?

1. Rendeződhet-e tönkrement házasságom?
2. Mi a véleménye a Mesternek munkámról? (Festőművész vagyok).
3. Szeretnék kapcsolatba kerülni azzal a festővel, akinek munkáit nagyon értékelem.

A HANG válasza:

Jézus evangéliumi tanításai a Hang-könyvekben "A házastársi együttlét, éppen azért, mert kettő ember kapcsolatáról van szó, csak eszköz jellegű. Amennyiben közös célt tudtok magatok elé tűzni, s ennek megvalósításán fáradoztok, annyiban lehet harmonikus a kapcsolat. A lehetősége ennek mindig fönnáll elvileg. A gyakorlatban azonban mindkét fél szabadsága döntő. Egyik sem képes döntésben helyettesíteni a másikat. Csak elmondani tudjátok egymásnak, hogy mi az a cél, melyre a házastárs segítségével törekedni kívántok. Boldogítani úgysem tudjátok egymást. A boldogítás az Én szerepem mindannyitok életében, mivel mindenkit önmagamra teremtettem.
Amit eddig mondtam, az annyit jelent a te életedben, hogy ne házasságod rendbehozatalán dolgozz, hanem a Velem való kapcsolat elmélyítésén. Először Engem kell megtanulnod teljes szívvel elfogadnod. Azután remélheted azt, hogy téged is elfogad az, aki hajlandó Engem elfogadni.
Előbb-utóbb minden embernek meg kell tanulnia, hogy a házasság senki számára sem lehet cél, csupán eszköz, hogy Értem okosan áldozattá tudjatok válni.
Csak ha azt tapasztalod, hogy társad Értem fogad el téged, akkor remélheted, hogy segíteni fog Felém. E megtapasztalásod akkor lesz igaz, ha ő nem téged, hanem önmagát akarja megjavítani. Te sem állhatsz elő azzal, hogy őt akarod javítani, csak azzal, hogy te meg akarsz javulni.
Munkádat szándékod alapján értékelem. A legcsodálatosabb festmény, és a legegyszerűbb mosogatás, Előttem egyre megy. És ha valaki jobb szándékkal mosogat, mint az, aki szépen fest, hát bizony akkor az értékesebb szememben, mint a festés. És a hatás se bódítson el benneteket! Amint a leggyönyörűbb ember valakit üdvösségre, vagy kárhozatra irányíthat, úgy van ez a képekkel is.
A szeretet mindig szentesíti az eszközt. Ha azért festettél valamit, hogy szeretetre vezéreljen bárkit is, akkor téged biztosan megszentel. De ha az általad festett képet valaki nem azzal a szándékkal nézi, hogy szeretetben növekedjen, akkor az számára nem hasznos, sőt káros is lehet. ( Gondolj a képrablókra.)
Kedves Barátom! Minden ember, akit ti rendkívüli képességgel megáldott embernek ismertek meg, az a nagy egészbe illesztve, éppen megfelelő. Senki ne akarjon olyan lenni, mint a másik. Mindenki olyan akarjon lenni, mint ÉN! Vagyis, mindenki törekedjen jó akarattal kihozni, kibontani mindazokat a képességeit, melyeket fölfedezett önmagában, hogy odaadottsága révén másokat ösztönözni tudjon a szolgáló szeretet útján.
Megáldalak SZERETETEM LELKÉVEL!"

Jézus - A Hang: 6/469

50. hét

(2009. 12. 07. - 13.)

Témáink:

"Aggódással nem lehet segítened azokon, akiket te hitetleneknek nevezel. Csak azzal tudsz segíteni rajtuk, ha látják rajtad, hogy tele vagy örömmel és békével, mert Én a te szívedben élek. Hidd el, csak akkor fognak rád figyelve hallgatni téged, ha azt látják rajtad, hogy te irigylésre méltó vagy. Amíg sajnálnak, amíg csodálnak, addig inkább kerülni fognak, mint hozzád húzódni."

"... te irigylésre méltó vagy! Meg kell tanulnod örülni annak, hogy a szívedben otthont teremtettél Nekem. Szeretném neked átadni jelenlétem boldogító örömét. Te a mennyországot hordod magadban! Gondolj csak arra, hogy még azok is tudnak örülni, akik pár millió forintot hordanak zsebükben! Hát mennyivel több okod van neked az örömre, mivel neved be van írva a mennybe!"

"... el kell hinned, hogy Én jobban szeretem családod minden tagját, mint te. Ne féltsd őket! Ők sem spórolhatják meg azokat a keserves megtapasztalásokat, melyek mindenkit meg akarnak tanítani arra, hogy Nálam nélkül nincs béke, nincs boldogság."

"Arra kérlek ..., hogy jobban örülj Nekem. Imáidban ne az legyen a legfontosabb, hogy Én kereszten vagyok, vagy föltámadtam, hanem az, hogy benned élek. Én vagyok az ÉLET. A mulandó életben minden eszköz arra, hogy az ÖRÖK ÉLET reménye éljen benned."

"Ne sopánkodj ... azon, hogy mi van körülötted, hanem annak örülj, hogy ki van a te szívedben!"

"Lelkem temploma vagy. Adj gyakran hálát saját szavaiddal is az elmúlt életed örömeiért, fájdalmaiért! Mindent, ami téged ért, azért engedtem meg, hogy jobban tudd megvalósítani magadban a hitet, a reményt és a szeretetet. Örülj annak, hogy Hozzám tartozol, és annak is, hogy már nincs messze az az idő, amikor színről színre láthatsz majd Engem. Ne félj, hanem inkább vágyódjál e pillanat után."

"Gondolj arra, hogy Én, aki irgalmasságot kérek tőletek, menynyire teljességgel vagyok mindenkihez IRGALMAS! Nem a félelem lelkét kaptátok, hanem az istengyermekség lelkét. Ez tehát azt jelenti, hogy teljesen mindegy, hogy hogyan imádkozol. Fontos, hogy az imában Hozzám emeled a lelkedet. A te imáid harmatként hullanak vissza azok életére, akikért mondod, s hidd el, nem hullanak hiába!"

Kérdező: ÖREG NYUGDÍJAS VAGYOK

Öreg nyugdíjas vagyok. Nagyon aggódom családom fiatal,
hitetlen tagjai miatt. Hogyan imádkozzam értük?

A HANG válasza:

Jézus evangéliumi tanításai a Hang-könyvekben Drága Gyermekem!
Aggódásra semmi okod sincs. Aggódással nem lehet segítened azokon, akiket te hitetleneknek nevezel. Csak azzal tudsz segíteni rajtuk, ha látják rajtad, hogy tele vagy örömmel és békével, mert Én a te szívedben élek. Hidd el, csak akkor fognak rád figyelve hallgatni téged, ha azt látják rajtad, hogy te irigylésre méltó vagy. Amíg sajnálnak, amíg csodálnak, addig inkább kerülni fognak, mint hozzád húzódni.
Pedig te irigylésre méltó vagy! Meg kell tanulnod örülni annak, hogy a szívedben otthont teremtettél Nekem. Szeretném neked átadni jelenlétem boldogító örömét. Te a mennyországot hordod magadban! Gondolj csak arra, hogy még azok is tudnak örülni, akik pár millió forintot hordanak zsebükben! Hát mennyivel több okod van neked az örömre, mivel neved be van írva a mennybe!
Drága Gyermekem! Azt is el kell hinned, hogy Én jobban szeretem családod minden tagját, mint te. Ne féltsd őket! Ők sem spórolhatják meg azokat a keserves megtapasztalásokat, melyek mindenkit meg akarnak tanítani arra, hogy Nálam nélkül nincs béke, nincs boldogság.
Arra kérlek hát, hogy jobban örülj Nekem. Imáidban ne az legyen a legfontosabb, hogy Én kereszten vagyok, vagy föltámadtam, hanem az, hogy benned élek. Én vagyok az ÉLET. A mulandó életben minden eszköz arra, hogy az ÖRÖK ÉLET reménye éljen benned.
Ne sopánkodj hát azon, hogy mi van körülötted, hanem annak örülj, hogy ki van a te szívedben! Lelkem temploma vagy. Adj gyakran hálát saját szavaiddal is az elmúlt életed örömeiért, fájdalmaiért! Mindent, ami téged ért, azért engedtem meg, hogy jobban tudd megvalósítani magadban a hitet, a reményt és a szeretetet. Örülj annak, hogy Hozzám tartozol, és annak is, hogy már nincs messze az az idő, amikor színről színre láthatsz majd Engem. Ne félj, hanem inkább vágyódjál e pillanat után.
Gondolj arra, hogy Én, aki irgalmasságot kérek tőletek, menynyire teljességgel vagyok mindenkihez IRGALMAS! Nem a félelem lelkét kaptátok, hanem az istengyermekség lelkét. Ez tehát azt jelenti, hogy teljesen mindegy, hogy hogyan imádkozol. Fontos, hogy az imában Hozzám emeled a lelkedet. A te imáid harmatként hullanak vissza azok életére, akikért mondod, s hidd el, nem hullanak hiába!
Bízzál jobban Bennem! Megáldalak a BIZALOM LELKÉVEL."

Jézus - A Hang: 6/470

51. hét

(2009. 12. 14. - 21.)

Témáink:

"Csak elvben lehet mindenkit szeretni. Gyakorlatban legföljebb tíz, tizenöt embert lehet csak szeretni. Egyszerűen nincs többre lehetőség."

Jézus a levélben elmondja, hogy mire való egy jézusi kiscsoport csoport, illetve, hogy mikor jó egy jézusi kiscsoport.

A lényeg, hogy "egy kis csoportnak az a feladata, hogy a gyakorlati szeretet számára tegye lehetővé a kibontakozást." Ennek kapcsán három aranyszabályt kell megjegyezni, illetve betartani, amit a levélben elmond Jézus.

"Egy csoportot nem tagjainak jó tulajdonságai tartanak össze, hanem az a bizonyosság, hogy mindenki mindenkit hibáival együtt szeret, s nem akar senki senkit megjavítani, de igenis mindenki meg akar javulni. A megjavulás pedig csak olyan légkörben lehetséges, ahol mindenki azért hallgat a másikra, mert szereti a másikat, s ezt a szeretetét éppen azáltal akarja kimutatni, hogy tanulni akar a másiktól, meg akar javulni, hogy még jobban tudjon a többieknek rendelkezésére állni."

"Az ellenségszeretet nem könnyű vállalkozás ... mert érzelmi, indulati falba ütközve kell megtanulni jót akarni annak, aki téged gyűlöl. Te ellensége nem lehetsz senkinek, mert a szeretet nem más, mint ....jóakarat ..."

"... neked lehetnek ellenségeid, de te sohasem lehetsz ellensége senkinek. Mindig akarnod kell mindenkinek azt, amit Én akarok az illetőknek. Én pedig mindig mindenkinek meg akarok bocsátani, de sajnos, csak annak tudok, aki szintén irgalmas akar lenni másokkal szemben."

"Aki tudja, hogy az Istent szeretőknek minden javára válik, az mindenben meglátja azt, amiért joggal adhat hálát Nekem. Az élet látás kérdése! A látás pedig imádság kérdése. Aki jól imádkozik, az jól lát. Aki nem jól imádkozik, az nem lát jól."

"Én minden jónak a forrása vagyok, és innen, az Én oldalamon állva, csak jó és jobb van. Ezt jelenti az, hogy az Istent szeretőknek minden a javukra válik."

"Állhatatosan kell kérned a Lélekkel való betöltődés kegyelmét. A gyakori kérésre nem Nekem van szükségem. Én hallom akkor is, ha egyszer kéred azt. De te csak gyakori kérés által tudod tisztává, éretté tenni vágyadat Utánam. A Lélekkeresztség olyan istenélmény, mely véglegesíti benned azt a bizalmat, ami által Lelkem irányíthat téged a HANG hallására. Mindenkiben szeretnék hallhatóan megszólalni, hogy szívetek földre húzó erejét semlegesítsem, s ti ott találjátok meg boldogságotokat, ahol valóban van, tehát Nálam."

A duál-kérdés nem tartozik a lényeghez és ez nem is igaz.

"Én magamra teremtettelek, és feltétlenül beállítom életedbe azt és azokat, aki és akik segíthetnek a Velem való egység elérésére. Ne akarj senki mellett letáborozni. Szeretni csak az tud helyesen, aki SZABAD. Mindaddig, míg bárkivel is meg vagy kötözve, ki vagy téve csalódásnak, békétlenségnek, s nem tudod jól megérteni azt az igazságot, hogy a jóban az a rossz, a rosszban az a jó, hogy minden múlandó. Igen. A földi élet iskolájában ez a legfőbb tantárgyak egyike."

"Kettős feladattal születtél le a földre. Megszentelődni és megszentelni."

Kérdező: VÉLEMÉNY EGY CSOPORTRÓL

1. Kérünk véleményt egy csoportról.
2. Hogyan tudjuk szeretni ellenségeinket?
3. Mi okozza a több rosszat? Vonzza a hasonló a hasonlót?
A jó több támadásra számíthat?
4. Mi által kerülök közelebb Hozzád, a HANGHOZ?
5. Mire kell figyelnem jobban?
6. Leszületett-e a duálom?
7. Küldetésből születtem?
8. Kérjem-e vissza a pénzemet?

A HANG válasza:

Jézus evangéliumi tanításai a Hang-könyvekben "Gyermekem!
1. Csak elvben lehet mindenkit szeretni. Gyakorlatban legföljebb tíz, tizenöt embert lehet csak szeretni. Egyszerűen nincs többre lehetőség.
Én nem egy csoportról mondok véleményt, mert abból nem származna jó, hanem elmondom, hogy mire való egy csoport. Elmondom, hogy mikor jó egy csoport. A ti feladatotok ezután, hogy döntsétek el, milyenek vagytok.
Egy kis csoportnak az a feladata, hogy a gyakorlati szeretet számára tegye lehetővé a kibontakozást. Három aranyszabályt jegyezzetek meg.
I.A csoporttalálkozóra mindig mindenkinek kell vinni valami szellemi táplálékot, és fel kell kínálni a többieknek elfogadásra. Függetlenül attól, hogy elfogadják, vagy sem. II. Mindenkinek azzal a nyitottsággal kell csoporttalálkozón részt vennie, hogy szellemileg gazdagodni fog, mivel Én vagyok jelen ott, ahol nevemben összejöttetek, s Én mindenkinek mindig ajándékozni akarok valamit. III. Szilárd benső meggyőződés legyen mindegyiktekben atekintetben, hogy legalább annyira szeretnek benneteket a csoport tagjai, mint ti külön-külön őket. Ez azért nagyon fontos, nehogy megsértődés legyen, ha valakit bírálat ér, illetve, ne legyen bennetek gátlás atekintetben, hogy elmondjátok azt, amit elmondani fontosnak gondoltok.
Egy csoportot nem tagjainak jó tulajdonságai tartanak össze, hanem az a bizonyosság, hogy mindenki mindenkit hibáival együtt szeret, s nem akar senki senkit megjavítani, de igenis mindenki meg akar javulni. A megjavulás pedig csak olyan légkörben lehetséges, ahol mindenki azért hallgat a másikra, mert szereti a másikat, s ezt a szeretetét éppen azáltal akarja kimutatni, hogy tanulni akar a másiktól, meg akar javulni, hogy még jobban tudjon a többieknek rendelkezésére állni.
2. Az ellenségszeretet nem könnyű vállalkozás. Azért nem könnyű, mert érzelmi, indulati falba ütközve kell megtanulni jót akarni annak, aki téged gyűlöl. Te ellensége nem lehetsz senkinek, mert a szeretet nem más, mint olyan jóakarat, melyet kívülről megsemmisíteni nem lehet. A szeretet nem más, mint az Én irgalmas működésem benned. Nem más, mint bölcsességem megnyilvánulása. Igen. Annak bemutatása gyakorlatban, hogy aki nem szeret, az a rossz, és nem az, akit nem szeretnek. Ezért neked lehetnek ellenségeid, de te sohasem lehetsz ellensége senkinek. Mindig akarnod kell mindenkinek azt, amit Én akarok az illetőknek. Én pedig mindig mindenkinek meg akarok bocsátani, de sajnos, csak annak tudok, aki szintén irgalmas akar lenni másokkal szemben.
3. Olyan nincs, hogy több rossz, vagy kevesebb rossz. Aki tudja, hogy az Istent szeretőknek minden javára válik, az mindenben meglátja azt, amiért joggal adhat hálát Nekem. Az élet látás kérdése! A látás pedig imádság kérdése. Aki jól imádkozik, az jól lát. Aki nem jól imádkozik, az nem lát jól. Aki azon spekulál, hogy mi okoz több rosszat, az nem Hozzám emeli lelkét. Én nem vagyok személyválogató. Mindig mindenkinek rendelkezésére állok abban, ami a lelki békét illeti. Ha mást tennék, nem szeretnélek benneteket. Én minden jónak a forrása vagyok, és innen, az Én oldalamon állva, csak jó és jobb van. Ezt jelenti az, hogy az Istent szeretőknek minden a javukra válik.
4. Állhatatosan kell kérned a Lélekkel való betöltődés kegyelmét. A gyakori kérésre nem Nekem van szükségem. Én hallom akkor is, ha egyszer kéred azt. De te csak gyakori kérés által tudod tisztává, éretté tenni vágyadat Utánam.
A Lélekkeresztség olyan istenélmény, mely véglegesíti benned azt a bizalmat, ami által Lelkem irányíthat téged a HANG hallására. Mindenkiben szeretnék hallhatóan megszólalni, hogy szívetek földre húzó erejét semlegesítsem, s ti ott találjátok meg boldogságotokat, ahol valóban van, tehát Nálam. Ezzel feleltem az 5-dik kérdésedre is.
6. A duállal kapcsolatban sajnos nagy tévedésben vagytok. Ezt most nem is tudom kitisztázni benned. Hosszabb gondolkodás-átalakításra volna ahhoz szükséged, hogy megértsd, mennyire nem lényeg ez a duál-kérdés. Sőt! Mennyire nem is igaz!
Most elégedj meg azzal, hogy Én magamra teremtettelek, és feltétlenül beállítom életedbe azt és azokat, aki és akik segíthetnek a Velem való egység elérésére. Ne akarj senki mellett letáborozni. Szeretni csak az tud helyesen, aki SZABAD. Mindaddig, míg bárkivel is meg vagy kötözve, ki vagy téve csalódásnak, békétlenségnek, s nem tudod jól megérteni azt az igazságot, hogy a jóban az a rossz, a rosszban az a jó, hogy minden múlandó. Igen. A földi élet iskolájában ez a legfőbb tantárgyak egyike.
7. Kettős feladattal születtél le a földre. Megszentelődni és megszentelni. Van tehát jó adag karmikus tartalma, és van kitüntető szerepnek elvállalása is a te életedben.
8. A pénzedért Én felelősséget nem vállalhatok.
Megáldalak a BÖLCSESSÉG LELKÉVEL!"

Jézus - A Hang: 6/471

52. hét

(2009. 12. 21. - 27.)

Témáink:

SZŰZ MÁRIA VÁLASZOL

"Neked nem lelkeddel kell foglalkoznod, hanem a lelkedért! A lelkedért kell megtenned mindent! Mit használ neked, ha az egész világot megnyered is, de lelked kárt szenved? Mit adhatsz cserébe lelkedért?"

"Neked arról kell lemondanod, hogy a saját akaratodat tartsd azonosnak Isten akaratával. Arról kell lemondanod, hogy Istent akard irányítani!"

" Amíg be nem látod, hogy neked nem meggyógyulnod kell, hanem megtérned, vagyis átlátnod, és elsiratnod életed eddigi szeretetlenségeit, addig mi nem segíthetünk rajtad. Megdöbbennél, ha látnád, hogy hányan vannak nálad sokkal rosszabb helyzetben lévő gyermekeim, s hogyan tudnak hálát adni, szeretni és hűségben kitartani életük keresztjén."

"... ne azzal a hittel higgy, melynek lényege, hogy elfogadj valamilyen igazságot, hanem azzal a hittel, amely képessé tesz átadni magadat nekünk. Ne csupán nekünk higgy, hanem BENNÜNK HIGGY! Az hisz Bennünk, aki átadja magát nekünk. Az hisz nekünk, aki elfogadja igaznak azt, amit mondunk. A BENNÜNK hívés a boldog élet!"

"... te csak belülről gyógyulhatsz meg, tehát azáltal, ha kinyílik szívednek a szeme. Ez a HIT. Majd ha a szíveddel látsz, akkor el fogsz kezdeni emberi életet élni."

"Hogyan kell szíveddel látni? Nem tudom. Neked kell tudnod! Fiam sohasem értette meg azokat, akik nem hittek, tehát akik nem láttak a szívükkel. Ebből én azt tanultam meg, hogy ez nem Istenen múlik, hanem rajtatok. Ezért a hogyanját neked kell tudnod, neked kell megtalálnod."

" Megáldalak, mint minden megjelenésemkor meg szoktam áldani ezt a nyomortanya világotokat. Megáldalak, hogy ne a nyomortanya legyen számodra a döntő, hanem Jézus, mint ahogy a betlehemi istállóban sem a hideg, a sötét és a piszok volt a lényeg - ez földi életetek hű képe - hanem a SZENT CSALÁD"

Kérdező: INKÁBB MÁRIA VÁLASZOLJON, MNT JÉZUS

Drága Szűzanya! Egy gyermeked arra kért, hogy Hozzád forduljak, és Tőled várja kérdéseire a választ. Úgy gondolja, hogy te jobban meg tudod őt érteni, mint Fiad.

A HANG válasza:

Jézus evangéliumi tanításai a Hang-könyvekben "Kedves Fiam!
Válaszolok az elém terjesztett levélre. Nagyon fontosnak tartom, hogy végre már tegye helyre valaki ezt a leányt, aki úgy összekevert önmagában mindent, hogy valóban csak anyai szívemre hallgatva vállalom, hogy egy becsületes fejmosást kapjon Tőlem."
"Leányom! Hát mit képzelsz magadról? Mit gondolsz, ki vagy te? Mit gondolsz, miért születtél le a földre? Mit gondolsz, körülötted forog a világ? Mit gondolsz, te fogod dirigálni azokat, akik téged sokkal jobban ismernek, mint ahogy te valaha is ismerhetnéd magadat a földön? Mit gondolsz, kik vagyunk mi, ki az én Fiam, és ki az az Isten, akinek még nevét sem vagy méltó kimondani?!
Mindezekre a kérdésekre majd Én felelek, mivel te erre nem is vagy képes. Úgy elrontottál magadban mindent, hogy valóban Isten legyen az, aki segíthet neked kibogozni a benned lévő összevisszaságot.
Először is micsoda ostobaság, hogy a tudatalattiddal azonosítasz bennünket!? Kit érdekel közülünk, hogy a te tudatalattid mint mond neked? Főleg, ha olyan ostobaságot mond, hogy foglalkozz a lelkeddel. Gyermekem! Mekkora ostobaság! Hogyan tudnál lelkeddel foglalkozni? Neked nem lelkeddel kell foglalkoznod, hanem a lelkedért! A lelkedért kell megtenned mindent! Mit használ neked, ha az egész világot megnyered is, de lelked kárt szenved? Mit adhatsz cserébe lelkedért?
Te azt mondod, meg kell gyógyulnod, mert egy év van a nyugdíjadból még hátra. Hát ezt meg honnan tudod? Aztán azt is összekevered, hogy meditálj, meg jógázz! Soha olyat nem hallasz tőlünk, hogy ilyesmit csinálj! Csak arról lehet szó, hogy aki önmaga számára ezt jónak látja, hát csinálja. De senkinek sem írtuk soha elő ezeket a gyakorlatokat. Aztán itt vannak a te ufóid. Ostobaság! Úgy látszik, te a konokságoddal, gőgöddel, "kivagyok"-ságoddal a bolondok házába akarsz kikötni. Ha akarod, ám legyen!
Hallottál már arról a leányomról, aki pár éve a ti országotokban is járt, aki fiatal menyasszony korában olyan gerincsérülést szenvedett, hogy mai napig sem tudja tagjait mozgatni, s aki szájával megtanult írni, rajzolni? Balesete után borzalmas pökhendi lázadásba kezdett Fiam ellen. Nem is tudtunk vele mit csinálni mindaddig, míg a lázadás ördögével volt kapcsolatban. Csak amikor megértette, hogy önmagában ő egy nagy senki, akkor tudta Atyánk Lelke betölteni őt úgy, hogy ma már minden héten milliók hallgatják prédikációit, épülnek és szépülnek tőle, s találják meg a szent Fiam által felkínált utat. Pedig az a leány ma sem tud jobban mozogni, mint balesete után!!!
Drága Gyermekem! Állítsd le magadat! Nem a zenéről kell lemondanod, és a tévé sem csupa ördögi mű. Neked arról kell lemondanod, hogy a saját akaratodat tartsd azonosnak Isten akaratával. Arról kell lemondanod, hogy Istent akard irányítani! Arról kell lemondanod, hogy lázadozz. A lázadás lelkét kell kiűznöd magadból. De te nem ezt teszed, hanem ennek éppen ellenkezőjét. Nagyszerűen megideologizálod magadat. Kitalálod az ufókat, meg a meditációkat, meg a reikit, meg a nem tudom én miket, csak meg ne kelljen térned. Hát leányom, ez nálunk nem megy. Amíg be nem látod, hogy neked nem meggyógyulnod kell, hanem megtérned, vagyis átlátnod, és elsiratnod életed eddigi szeretetlenségeit, addig mi nem segíthetünk rajtad. Megdöbbennél, ha látnád, hogy hányan vannak nálad sokkal rosszabb helyzetben lévő gyermekeim, s hogyan tudnak hálát adni, szeretni és hűségben kitartani életük keresztjén. De hát te nem érsz rá! Te tudod, hogy nincs ok okozat nélkül, stb. Buta képzelgés. Tanítgass csak bennünket. Magyarázd csak meg nekünk, amit minden kisgyermek tud. Értesd meg velünk, hogy te nem vagy ám akárki! Téged nem olyan egyszerű ám megérteni!
Ó, édes Gyermekem! Mennyit kell még szenvedned, hogy megadd magad végre a kegyelemnek. Értsd meg! Neked sem jógára, sem meditálásra, sem a lelkeddel való foglalkozásra, sem meggyógyulásra nincs szükséged. Neked egyesegyedül arra van szükséged, hogy HIGGY!!! Ha hiszel, akkor benned él az Isten. Ha hiszel, akkor neked elég az Isten. Ha hiszel, akkor béke van benned. Ha hiszel, akkor harmóniát hordasz. Ha hiszel, akkor minden javadra válik. De ne azzal a hittel higgy, melynek lényege, hogy elfogadj valamilyen igazságot, hanem azzal a hittel, amely képessé tesz átadni magadat nekünk. Ne csupán nekünk higgy, hanem BENNÜNK HIGGY! Az hisz Bennünk, aki átadja magát nekünk. Az hisz nekünk, aki elfogadja igaznak azt, amit mondunk. A BENNÜNK hívés a boldog élet!
E médiumunk, aki által most szóltam hozzád, már azon gondolkodott, hogy hová is küldjön, hogyan is segítsen rajtad. Alig tudtam leállítani, s megértetni vele, hogy rajtad a világon senki sem tud segíteni, mert te csak belülről gyógyulhatsz meg, tehát azáltal, ha kinyílik szívednek a szeme. Ez a HIT. Majd ha a szíveddel látsz, akkor el fogsz kezdeni emberi életet élni.
Hogyan kell szíveddel látni? Nem tudom. Neked kell tudnod! Fiam sohasem értette meg azokat, akik nem hittek, tehát akik nem láttak a szívükkel. Ebből én azt tanultam meg, hogy ez nem Istenen múlik, hanem rajtatok. Ezért a hogyanját neked kell tudnod, neked kell megtalálnod.
Drága Leányom! Ha nem szeretnélek mérhetetlenül, akkor nem álltam volna szóba veled. Te a földre azért jöttél, hogy megtanulj helyesen hinni, szeretni, tehát megtanuld annak az alázatnak útját, melyen csak azok tudnak járni, akik nem önmagukkal vannak elfoglalva.
Ha hiszed, ha nem, nagyon szeretlek. Megáldalak, mint minden megjelenésemkor meg szoktam áldani ezt a nyomortanya világotokat. Megáldalak, hogy ne a nyomortanya legyen számodra a döntő, hanem Jézus, mint ahogy a betlehemi istállóban sem a hideg, a sötét és a piszok volt a lényeg - ez földi életetek hű képe - hanem a SZENT CSALÁD!"

Jézus - A Hang: 6/472

53. hét

(2009. 12. 28. - 2010. 01. 03.)

Témáink:

"A matematikában van olyan, hogy valaki csak akkor jön rá, hogy valahol tévesztett, mikor azt látja, hogy nem jön ki megfelelő eredmény. Az erkölcsi életben ilyen nincs. Nem lehet senkinek véletlenül, észrevétlenül elrontani az irányt."

"Olyan elképzelhető, hogy valaki előtt nem áll világosan a hogyan tovább. Lehettek bizonytalanok olyankor, mikor döntés előtt álltok, és nektek választanotok kell. Ilyenkor szoktam azt a tanácsot adni, hogy gondolj a halálod órájára. Úgy dönts most, hogy akkor örülni tudj a mostani döntésednek."

"Ha az él benned, hogy letértél a helyes útról, akkor tarts önvizsgálatot. Szívesen segítek ebben, de helyetted ezt meg nem tehetem."

"De bárhogy is volt eddig, számodra a MOST a fontos. Most kell látnod, hogy milyen célra állítottad be életed folyását. Mert e két dolog a fontos. A SZÁNDÉK ÉS A CÉL! A rossz szándék a legjobb célt is tönkre tudja tenni. A rossz cél a legjobb szándék mellett is csalódáshoz vezet. Tisztázd hát ki magadban szándékodat és célodat."

" Itt a földön nincs végleges megoldás olyan értelemben, hogy bármilyen jót is nyugodt lélekkel állandósítani lehetne. Mindig kell bizonyos nyugtalanság lelketekben, tehát éber őrködés, hogy a rátok leselkedő csapdákat időben el tudjátok kerülni. Ez a nyugtalanság nem azonos a békétlenséggel, hanem éppen annak biztosítéka. Csak az lehet lelke mélyén nyugodt, aki okosan őrködik maga felett."

Kérdező: HOL TÉRTEM EL A HELYES ÚTRÓL?

Hol tértem le a helyes útról?

A HANG válasza:

Jézus evangéliumi tanításai a Hang-könyvekben "Gyermekem!
Ahogyan a kérdést föltetted, magad is érzed, hogy így, önmagában megválaszolhatatlan. A matematikában van olyan, hogy valaki csak akkor jön rá, hogy valahol tévesztett, mikor azt látja, hogy nem jön ki megfelelő eredmény. Az erkölcsi életben ilyen nincs. Nem lehet senkinek véletlenül, észrevétlenül elrontani az irányt. Olyan elképzelhető, hogy valaki előtt nem áll világosan a hogyan tovább. Lehettek bizonytalanok olyankor, mikor döntés előtt álltok, és nektek választanotok kell. Ilyenkor szoktam azt a tanácsot adni, hogy gondolj a halálod órájára. Úgy dönts most, hogy akkor örülni tudj a mostani döntésednek.
Ha az él benned, hogy letértél a helyes útról, akkor tarts önvizsgálatot. Szívesen segítek ebben, de helyetted ezt meg nem tehetem.
De bárhogy is volt eddig, számodra a MOST a fontos. Most kell látnod, hogy milyen célra állítottad be életed folyását. Mert e két dolog a fontos. A SZÁNDÉK ÉS A CÉL! A rossz szándék a legjobb célt is tönkre tudja tenni. A rossz cél a legjobb szándék mellett is csalódáshoz vezet. Tisztázd hát ki magadban szándékodat és célodat.
Gyermekem! Itt a földön nincs végleges megoldás olyan értelemben, hogy bármilyen jót is nyugodt lélekkel állandósítani lehetne. Mindig kell bizonyos nyugtalanság lelketekben, tehát éber őrködés, hogy a rátok leselkedő csapdákat időben el tudjátok kerülni. Ez a nyugtalanság nem azonos a békétlenséggel, hanem éppen annak biztosítéka. Csak az lehet lelke mélyén nyugodt, aki okosan őrködik maga felett.
Gyermekem! Nagyon szeretlek. Erre gyakrabban kellene gondolnod, hogy számodra ERŐFORRÁS tudjak maradni mindenkor.
Megáldalak BÉKÉMMEL ÉS ERŐMMEL, hogy tudj örök újrakezdő lenni mindenkor."

Jézus - A Hang: 6/473




Készítette és szerkeszti: Nagy Péter
06/30/202-5553
info KUKAC web-hang PONT hu
http://web-hang.hu

(E-mail címünket a kéretlen levelek elleni védekezés miatt írtuk ki a fenti formában.)